Şimdi Ara

VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan (2669. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53.704
Cevap
448
Favori
3.655.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26672668266926702671
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tlgymn

Merhaba
    Benim Golf VII im 2012 model. Beş ayda bir “Yağ seviyesini kontrol et” diye uyarı veriyor. Servise götürüyorum 1 lt yap ekiliyorlar. Neden yağ eksilttiğini sorduğumda “bu kadar yağ eksiltmesi normal. Her hangi bir arıza yok” diyorlar.
    Sizce de normal mi?

Ciddi olarak sorduğunuzu düşünerek, yağ eksiltme normal değil genel olarak. Aracınız turbo benzinli ise ve kısa mesafe spor kullanılıyorsa yağ eksiltme mümkün.

Kaç km'de bir oluyor bu ekleme. Motor modeli nedir?

• quote:

Merhaba
    Benim Golf VII im 2012 model. Beş ayda bir “Yağ seviyesini kontrol et” diye uyarı veriyor. Servise götürüyorum 1 lt yap ekiliyorlar. Neden yağ eksilttiğini sorduğumda “bu kadar yağ eksiltmesi normal. Her hangi bir arıza yok” diyorlar.
    Sizce de normal mi?

Bir kaç arkadaşdada eksiltme mevcut, onlarada normal deniliyor,

motorda yag akması sızması yoksa, üst kapak subab contasındada sızma yoksa.

motor blok içerisindeki segmen yagı sıyırmadıgından alevlenerek yanıp ucup gidiyor egzozdan.

en kötü senaryo bu,

egzozdan duman atmıyorsa, normal diyeceksin,

murat nkul nikli arkadasım en son shell marka yag koymuştu son durum nedir sormak lazım.

costrolün yanma derecesi düşüktür yag yaktırır, shell veya diger markaların yanma derecesi kısmi yüksektir yag yakmaz.

egea 1.4 atmosferikte yag yakıyor, normal deniliyor ama motor sıradan motor yakmaması gerekir ama yakıyor ve normal deniliyor.

motorunda hersey normalse kafaya takma, her daim bagajında 1lt yag bulunsun. Koyarken hepsini aktarma cubuktaki çizgiye baka baka koy ve maxa getirme tam, motoru sıcakken tüm yüzey yag ile kaplı oldugundan aşagı inme payı bırakmalısın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2013 model golf 7 1.2 tsi aracım var.
    Şuan 97 bin de, bugün servisi aradım 90 binde ağır bakımı var mı ona göre getirmek istiyorum dediğimde öyle bir bakım yok karşılığını aldım. Sormak istediğim bu doğru mu dur?
    Kendim dışarıda yaptırmak istesem periyodik bakım dışında neler yaptırma mı tavsiye edersiniz?

• Eng. kullanıcısına yanıt
    Evet ciddi olarak soruyorum. Motor 1,4 TSİ.
    Motoru sıkıştırmadan kullanmayı tercih ediyorum.
  • leon_312 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim.
    Motorum 1,4 TSİ, dediğiniz gibi bir yağ akıtma ve ya sızdırma yok ve egzoz dan duman atmıyor.
    Hatta serviste şöyle bir şey dediler; Eğer yağ eksitmiyor ise sorun vardır.
    Bana pek mantıklı gelmedi ama her şey normal görünüyor.
  • quote:

Öncelikle teşekkür ederim.
    Motorum 1,4 TSİ, dediğiniz gibi bir yağ akıtma ve ya sızdırma yok ve egzoz dan duman atmıyor.
    Hatta serviste şöyle bir şey dediler; Eğer yağ eksitmiyor ise sorun vardır.
    Bana pek mantıklı gelmedi ama her şey normal görünüyor.

servis kısmi dogru söylemiş.

tüm motorlar yag yakar, yakmak zorunda motor blogu yağlanması gerekir , piston etrafındaki segmanlar zarar görmemesi için.

o segmandan arta kalan yag ateşlinerek egzozdan gider.

kısmi yalanı ise.

motor illaki yag yakacak fakat 15 bin bakıma kadar extra yag koymak anlamsız.

• arkadaşlar..yakın zamanda geri görüş kamerası ve ışık ve yağmur sensörü taktırmak istiyorum...daha önce bu işlmi yaptıran var mı? geri görüş kamerası çok rahatmış...bence tüm araçlarda zorunlu omalı... itanbul avcılarda bir yer buldum. iyi fiyat verdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jackuuy

Selamlar,

Geçen temmuz ayında 2015 model bir Golf aldım. Varsa WhatsApp grubu katılmak isterim. Yaptığım aramada forum içinde bir grup linkine denk gelemedim.

golftutkusu sitesi var, onun forumu oldukça aktif. golf'üm varken arada girerdim oraya.

• quote:

Orijinalden alıntı: murat8550

arkadaşlar..yakın zamanda geri görüş kamerası ve ışık ve yağmur sensörü taktırmak istiyorum...daha önce bu işlmi yaptıran var mı? geri görüş kamerası çok rahatmış...bence tüm araçlarda zorunlu omalı... itanbul avcılarda bir yer buldum. iyi fiyat verdi.

İstanbulda ender elektronik var duymuşsundur, fabrika montajı orjinal parca tedariği yapan yer.

bahsettiğiniz yer tanınmış bu işin ehli biriyse illaki birsey diyemem.

ender bu işte marka yapmış yer. Fiyat edinmenizde fayda var

• leon_312 kullanıcısına yanıt

ender elektronik fiyat olarak nerdeyse 2 katı fazla fiyat veriyor. bu bahsettiğim yerde orjinal parça takıyor. instegramdan takip ediyorum baya giden var. başarılı bir yer olarak bahsediliyor... biraz daha takip edicem. vagcomcenter isim.

• murat8550 kullanıcısına yanıt

Tiguan gerigörüş kamerası taktırmıştım, geçtiğimiz mart ayında, 1600-1700₺ gibi bir fiyat ödemiştim,bir kaç gizli özelliği de açmıştı usta. Kusursuz çalışıyor,işçilikleri de iyi. Custom auto Fuat usta. Beylikdüzü.ist

• N KUL kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim...orayada fiyat sorim.

• Arkadaşlar merhaba,
    Benim araçta kapı kilidi açma düğmesi her zaman çalışmıyor. Geçen gün avmye gittim güvenlik bagaja bakacak basıyorum düğmeye açmıyor. Şoför kapısını açmak zorunda kaldım. Servise götürdüm baktılar bişey yok çalışıyor problem görünmüyor dediler. Araçta otomatik kilitleme açık. İlk olarak durumu şöyle fark ettim sabah işe gidiyorum iş yerine yakın yolda arkadaşı gördüm durup almak istedim. Kilit açmaya basıyorum kapılar açılmadı o anda kendi kapımı açmak aklıma gelmedi panikledim sonra el frenini çektim düğmeye bastım yine açılmadı kontağı kapatıp bastım yine açılmadı en son kontağı çıkardım haliyle otomatik olarak kendisi açtı. Sizce problem ne olabilir.
  • mami5357 kullanıcısına yanıt

Kapı açma tuşu sökülüp temizlenmelidir

• quote:

Merhaba
    Sizce de normal mi?

normal değil. benim 1.4 125 bg golf bir kere yarım litre yağ eksiltmişti, bir daha da eksiltmemişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: mami5357

Arkadaşlar merhaba,
    Benim araçta kapı kilidi açma düğmesi her zaman çalışmıyor. Geçen gün avmye gittim güvenlik bagaja bakacak basıyorum düğmeye açmıyor. Şoför kapısını açmak zorunda kaldım. Servise götürdüm baktılar bişey yok çalışıyor problem görünmüyor dediler. Araçta otomatik kilitleme açık. İlk olarak durumu şöyle fark ettim sabah işe gidiyorum iş yerine yakın yolda arkadaşı gördüm durup almak istedim. Kilit açmaya basıyorum kapılar açılmadı o anda kendi kapımı açmak aklıma gelmedi panikledim sonra el frenini çektim düğmeye bastım yine açılmadı kontağı kapatıp bastım yine açılmadı en son kontağı çıkardım haliyle otomatik olarak kendisi açtı. Sizce problem ne olabilir.

Hocam sizin kapınızı açmazsaniz acmaz kapilari ben öyle biliyorum

• emre.koc kullanıcısına yanıt
    Hocam sorma gıcık oldum bu özelliğe. Kontağı çıkarınca düğmede hiç bir sorun yok 100 kere aç kapa sorunsuz çalışıyor.

Hocam guvenlik açısından düşünülmüş galiba 🤗

• emre.koc kullanıcısına yanıt
    Hareket halinde kapılar kilitli bile olsa herhangi bir kapı içerden bir kez kolu çekmeyle açılıyor ama tuhaf bence

oda var hocam 🤗

• 
Sayfa: önceki 26672668266926702671
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.