|
VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan (2670. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
-
Arkadaşlar merhaba,
Bir hafta önce Sinop'a gittim. Araç 2016 1.4 TSI manuel. Araçta herhangi bir hararet sorunu yok gösterge 90 da sabit. Fakat 700 km uzun yol yaptıktan sonra ertesi gün motor soğukken baktım az bir miktar suyu eksilmişti hep takip ederim uzun yola çıkarken motor su ve yağını. Bir bardak kadar eksilmiş. Ben bu araçlarda devirdaim pompasını kayışların olduğu tarafta sanıyordum fakat kaputu açınca sağ tarafta akünün alt kısmına doğru bir ıslaklık farkettim beyaz havlu kağıtla sildim ve rengine baktım ki kırmızı yani motor suyu daha sonra internetten baktım evet benim araçta devirdaimin olduğu yermiş burası. Haftaya Tekstilkent aveke gidip baktıracağım umarım sadece devirdaimdir daha büyük bir problem çıkmaz inşallah. Fiyat ne kadar çıkar bilginiz var mıdır. Bir de ön balatalar da bitmeye yakın serviste değiştirsem piyasaya göre aradaki fark çok mudur. Herkese sağlıklı günler dilerim. İyi forumlar.
-
Hocam devir daim basit bir parça ama fiyatı ucuk denilebilir 1000tl, 500 işçilik alsalar 150 lira motor suyu olsa temiz 1600 tl fiyat cıkartabilir yetkili servis.
aracın kmsi nedir bilmem ama agır bakım yapılsa daha iyi olur extra işcilik vermezsiniz.
Devirdaim için zaten kayışlar çıkıyor, çıkarmışken yeni kayış taktırmak bence mantıklı.
yani devir daim demek agır bakım işçiliğinden farklı birsey degil.
servise gitmeden önce 2,3 yedek parçacıyı ara
devir daim fiyatı ögren, daha sonra servisi ara fiyat ögren.
zubizu indiriminide ögren vw kampanya yapıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon_312 -- 13 Ocak 2021; 21:51:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: mami5357
Hareket halinde kapılar kilitli bile olsa herhangi bir kapı içerden bir kez kolu çekmeyle açılıyor ama tuhaf benceKapıların kilitli olması dışardan gelebilecek olumsuzlukları engellemek amaçlı güvenlik önlemi.
ışıklardasınız dilenci mendil satıyor , arka cama bi baktı çanta,telefon vs vs kapıyı açıp çalabilir.
veya trafik magandası
içerden açılma sebebi kaza anında kapılar rahat açabilmek için.
bazı arabalarda kapı klilitli oldugunda kaza anında otomatik açıyor.
aynı şekilde kaza anında dörtlüler yanıyor.
bazı araba var(benim) hareket halinde kapılar kilitlenmiyor. Focus
ford davalık olmuş kaza anında kapılar açılmadı hayati tehlike arz edildi diye, davalık olmamak için hareket halinde kilitlemeyi kapatmış, kişi kendisi kapatıyor yani sorumluluk arac sahibine atılmış.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam bilgilendirmeleriniz teşekkür ederim. Aracı dün servise verdim. Bu sabah aldım. Pompa, kayış, ön balatalar ve 15 bin bakımını yaptırdım 3900 liraya mal oldu zubizu indirimi dahil. Tertemiz de oldu devirdaim kritik öneme sahip bir parça olduğundan serviste değiştirmek istedim üstelik 2 yıl garanti veriyorlar. Şimdi tek sıkıntım yaz lastiği alacağım Nisan gibi. Goodyear efficientgrip düşünüyorum. Lastik konusunda ne önerirsiniz. Sağlıklı günler dilerim. İyi forumlar. -
quote:
Orijinalden alıntı: mami5357
Hocam bilgilendirmeleriniz teşekkür ederim. Aracı dün servise verdim. Bu sabah aldım. Pompa, kayış, ön balatalar ve 15 bin bakımını yaptırdım 3900 liraya mal oldu zubizu indirimi dahil. Tertemiz de oldu devirdaim kritik öneme sahip bir parça olduğundan serviste değiştirmek istedim üstelik 2 yıl garanti veriyorlar. Şimdi tek sıkıntım yaz lastiği alacağım Nisan gibi. Goodyear efficientgrip düşünüyorum. Lastik konusunda ne önerirsiniz. Sağlıklı günler dilerim. İyi forumlar.Olması gereken fiyat olmuş sanırım.
lastikte goodyear tavsiye etmem şöyleki efficentgrip lastiği fluensde kullandım, şahsım adına begenmedim yol sesi anlamında.
225 ebatlıysa asimetrik 5 tercih edilebilir
şuanda kendi aracımda michelin prim3 var ondan memnun kalmadım kuru zeminde tam anlamıyla tutunamıyor.
205 55 16 ebatlı lastik tercih etsem
conti 6 veya prim4 tercih ederdim
en iyi lastik diye birşey yok ama yinede kendi araların + - oluşabiliyor.
sessizlik dersen michelin (alman malı olması şart veya fransa)
yol tutuş dersen conti alman
-
Arkadaşlar selam,
Golf 7 aracımda farkettiğim bir ses problemi var.
Ses herzaman oluşmuyor. Sadece kontağı açip başlatip ilk yürürken gaza biraz bastigimda 1 ya da yarım saniyelik bir "ddzzzzt" benzeri ses geliyor. Işıklarda veya durkalk trafikte ses yok.
Arac golf 7 2019 1.4 tsi dsg. 25 bin kmde.
İlk defa golf kullanıyorum, sesin elektriksel mi yoksa hafif sürtünme mi oldugunu çözemedim. normal olup olmadığını da çözemedim.
Videosu da mevcut. 39-40. ci saniyede sesi duyabilirsiniz.
https://streamable.com/rzkcp8
-
quote:
Orijinalden alıntı: Static-ZArkadaşlar selam,
Golf 7 aracımda farkettiğim bir ses problemi var.
Ses herzaman oluşmuyor. Sadece kontağı açip başlatip ilk yürürken gaza biraz bastigimda 1 ya da yarım saniyelik bir "ddzzzzt" benzeri ses geliyor. Işıklarda veya durkalk trafikte ses yok.
Arac golf 7 2019 1.4 tsi dsg. 25 bin kmde.
İlk defa golf kullanıyorum, sesin elektriksel mi yoksa hafif sürtünme mi oldugunu çözemedim. normal olup olmadığını da çözemedim.
Videosu da mevcut. 39-40. ci saniyede sesi duyabilirsiniz.
https://streamable.com/rzkcp8
Motor sogukken ilk calıştırdıgındamı, motor 3-5 km gürüdü durdunuz, stop edip tekrar calıştırdınız yinemi ses geliyor, motor olması gereken sıcaklıga ulaşıp stop edip calıştırdınız yinemi ses geliyor.
motor sıcakken tüm aksam ısındıgından dolayı ses gelirse sorun vardır ama bu sesi duyan normal diye bilir.
motor sogukken, gelen ses normal denilebilir ama bu ses tahminen zorunluluktan işlemi tamamlamak için çıkan ses olabilir,
sadece var sayım elektronik park freni
kısmi freni bosaltıyor, biraz hareket edince motoru zorlayıp ses yapabilir.
-
Selam Hocam,
Çok teşekkürler. bikaç yerde daha sordum elektronik park freni dediler. ama ses hareket ettikten 3-5 saniye sonra gerçekleşiyor. Olayın acemisiyim. Hareketten sonra mı devre dışı kalıyor park freni ?
-
tuşa bastıgın an itibariyle Devre dışı olur. 3-5 saniyelik durum siz konusu degil.
eger öyle olursa arabada balata kalmaz.
soguklardan olabilir, fren motor tam anlamıyla görevini yerine getirmiyor olabilir.
bu durum ciddi görünmeyebilir ama park edip gittin fren bosaldı sorumlusu kim olcak.
başka bir golfe ses gelip gelmediğini kontrol edin imkan varsa.
yoksa ya kabullenceksiniz yoksa başınız agrıtıp degiştirceksiniz
Arkadaşlar araç manuel 122lik ve vites geçişleri özellikle ilk 3 vites insani rahatsız edecek derecede sert geçiyor. Düşük devirde de sert, yokuş yukarı devir çevirince daha sert geçiyor. 1den 2ye atarken arada sanki birşey boğazına takılır da yutamazsin o derece takilarak geçiyor. Debriyaji dibe basa basa resmen zemin delinecek bu yüzden değil yani sorun. Sizde de bu şekilde mi? -
Hocam baski balata kontrolu yapin derim 🤗
Araç çalışmazken, pedala basmadan vites geçişi yine zor mu? Eğer öyle ise vites kolu mekanizması kontrol edilmeli.
-
Vites geçişini saglayan senkromeçler vardır, bu parça yardımıyla vitesler kolay geçer,
sizde bu sorun olma ihtimali çok yüksek.
Dener yazarım. -
Olabilir hocam. İkinci el aldık 90binde o günden bu güne aynı. -
2014 Dizel otomatik araç ışıklarda beklerken titreme yapıyor nedeni DSG olabilir mi?
-
beklerken titreme aninda bosa alin titreme devam ediyorsa motor(muht enjektor) devam etmiyorsa sanziman(belki kulakcik) tir.quote:
Orijinalden alıntı: Kankkunen2014 Dizel otomatik araç ışıklarda beklerken titreme yapıyor nedeni DSG olabilir mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 12 Şubat 2021; 11:9:24 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X