2014 model dizel golf7 sahibiyim, izmir çiğli ata sanayinde özel servis var OTO SAYIN, yıllık bakımını orda yaptırmak istiyorum. Tecrübesi olan var mı acaba ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can33tokat -- 7 Eylül 2021; 21:45:45 > |
VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan (2675. sayfa)
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![Daha fazla göster butonu](/static/forum/img/Layer_3.png)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Salıncak fişeği (sol) tecrübesi olan var mı ? Düşük hızlarda manevra yaparken sol alt taraftan ses geliyor. Çiğli ata sanayide ww özel servis salıncak fişeğinden kaynaklandığını değişmesi gerektiğini söyledi ??
-
quote:
Orijinalden alıntı: can33tokatSalıncak fişeği (sol) tecrübesi olan var mı ? Düşük hızlarda manevra yaparken sol alt taraftan ses geliyor. Çiğli ata sanayide ww özel servis salıncak fişeğinden kaynaklandığını değişmesi gerektiğini söyledi ??
tecrübem yok ama kauçuk parçaya benziyor. Araç liftte iken deseniz size sağ ile sol tarafın farkını esneterek gösterirlerdi muhtemelen.
Sesten kasıt gıcırtı mı tıkırtı mı. Onu yazsanız belki bilgisi olan vardır.
-
tümseklerden geçerken bende gocurtu oluyor... soltaraftan geliyor.ama sadece tümseklerde oluyor.
-
Bu ses bende de var hocam sanırım salıncak burçlarından geliyor. Değiştirmek yada arada bir yağlatmak lazım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
evet...kronik bir durum. kışın daha da artıyor.
-
gacurtu veya gıcırtı değil, küt küt şeklinde okkalı ses geliyor.
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: murat8550tümseklerden geçerken bende gocurtu oluyor... soltaraftan geliyor.ama sadece tümseklerde oluyor.
benim araçta da buna benzer bir ses aldığımdan beri arada geliyor. Sinir bozucu ama sürekli gelmediği için önemsemedim fazla.
-
Aracı 60000 bakım için servise bıraktım yok hidrolik yağı yok sunroof bakımı derken 2800 TL fiyat çıkardılar ayıp valla garantim biter bitmez özel servise geçeceğim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fren hidroliği normal şartlarda 2-3 senede bir değişen bir kalem ve tahminen 250-300 tl alıyorlar.
Sunroof bakımı için ne ücret çıkarttılar acaba?
Ses şikayetiniz var mıydı? Normalde şikayet yoksa bakım yapmıyorlar sanıyordum. Yoksa 60k diye mi yapıyorlar?
-
daha önce de buraya yazmıştım, aracımın aşırı yağ yakma sorununu. yaklaşık 2-3 bin km'de 1 lt kadar ki buda 2 servis arası bakımda tam bir yağ dolumundan daha fazla ediyordu.
göstermediğim yer kalmadı, viskozite yüksek yağlarda aldım ama sorun hep aynı. en son turbo da yağ kaçağı var dediler. tüm motor aşağı inecek bakacağız çözüleceği garantisi yok dediler.
diyeceğim bu 1.2 tsi motorlar çok sıkıntılı. hazır 2.el şu aralar revaçta iken aracı satmayı düşünüyorum. bütün motor inip açılacak sonra tekrar kapanacak akıl karı iş değil.
golf alacak olanlarda 1.2 motor bence 2.elde almasınlar çok sorunlu motor. onun yerine gidin 1.0 e-tsi alın tamamen yenilenmiş motor
-
Herhangi bir şikayetim yoktu hocam. Sunroof 30 binde bir yapılıyor 400 küsür TL dedi.
Teşekkür ederim bilgi için. Serviste her işlem pahalı malesef. Temizlik ve özel gres için yüksek bir rakam dediğiniz gibi
-
İnsan yapımı mühendis bey. Sizin arabada sıkıntı var galiba. 99bin km kullanıyorum. Yağ uyarısı 1 kere başıma geldi sadece.
hocam dediğin gibi bu tamamen şans, kiminde hiç sorun olmuyor kiminde 90-100 binden sonra başlıyor kiminde 150binde başlıyor.
ama tek gerçk var ki bu 1.2tsi motorlar sorunlu. sorun yaşamayan neredeyse bir elin parmaklarını geçmiyor.
ben sahibinden de aracı bugün sattım, alacak kişi ekspertiz yaptırdı orada da turboda yağ kaçağı olduğu çıktı. adam bilerek aldı. kurtuldum :)
1.0 e-tsi alacağım
-
Hayırlı olsun yeni golf 8 o zaman size.
2017 highlineda var hatta sevmediğim bir özellik
yokuş aşağı inerken dsgnin vites seçimlerini beğenmiyorum. geçen ay oldukça dik ve virajlı yollarda golfümü kullandım. aracın sürekli vitesi 3'e alma eğilimi var. hadi tamam kalkarken dsg arıza yapmaması için hemen 1'den 2'ye çıkma eğilimini biliyoruz. ama neden 2'den 3'e alıyor anlamıyorum. dimdik yokuştan iniyorum. 2. viteste tutsan daha az fren yapmam gerekecek. ama pat diye alıyor 3. vitese. arabada hızlanıyor haliyle. ekstra fren yapmak zorunda kalıyorum. tabi bende bunun yerine kulakçıklardan sürekli düşük vitese geçiriyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul615 -- 11 Ekim 2021; 10:22:52 > -
Bende de tam tersi yokuş aşağı çok yavaşlayınca 2'ye düşüyor ve geri 3'e çıkmıyor kolay kolay. Tam gaz vermek veya yolun eğimi bitmesini bekliyor.
yokuş aşağı hafif frene basıp yavaşlarsanız bir süre sonra eğimli yolda yavaşlamak istediğinizi algılayıp vites düşürüyor ve motor freni yapıyor. Sert fren yapıyorsanız motor freni yapmak istediğinizi algılamıyor olabilir.
Bir diğer nokta da DSG'de 3, normal arabada 2. vites sayılır. 1. vites oranı çok düşük düz vitesteki orana göre.
Düz viteste de hareket edince hemen 2'ye atılması gibi o da 3'e atıyor haliyle. Diğer vitesleri de erken atıyor ama DSG'deki 3'ü, diğer arabalardaki 3 gibi düşünmeyin
Belki bu şekilde düşünürseniz istediğiniz gibi davranabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X