Şimdi Ara

VW Golf 7 TDI mı BMW 1.16 ed mi ??? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
1
Favori
21.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

otomatik olduğu için golf diyorum

asıl otomatik olduğu için golf alınmaz . dsg kadar sorunlu dünyada başka şanzıman yok
  • @omeracikgoz siz çok kalitelisiniz 1 mesajla insanın kalitesini anlarsınız hemen? adam akıllı mesaj yazın yazamıyorsan boşuna insanların canını sıkma hangi sport araçlar otomatik vites kullanıyor ve kim otomatık vıtes spor araç alır?

Konuyu açan arakdaş işa rabası almıyorki performans istiyor

Bir arkadaşta istanbul trafiğinde manuel kullanılmaz demiş bu kişisel birşeydir ben yeni şöför olmama rağmen manuel kullanmakta zorlanmama rağmen verdiği lezzeti otomatik vitesten alamadım

o zaman şöyle dıyelım madem trafıkte suruceksınız neden daha hızlı araç arıyor arkadaş ?nedne sport versiyonunu golfunde 1.6 versiyonunu istiyor trafıkte zaten 20 km den hızlı süremıcek sizin mantığınız bumu ? senınde kalıten ortada

kime sorarsan sor manuel vites performans tır ve çoğu kişi manuel sürmekte zorlandığı için kolaya kaççıp otomatık vıtes alıyor buda normal bir aile için otomatık olabılır belki ama konuyu acan arkadas aradıgı arac modellerıne bakılırsa spor kullanım amaclı ıstıyor performans ıstıyor neden otomatık alıp aracı öldürsün manuel kullanada bılıyormuş sorun nerde? hem daha ucuz hem 2. eli iyi hemde daha hızlı yakıtta az harcar(kullanım şeklı etkıler ama)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 3 Kasım 2012; 22:05:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

@omeracikgoz siz çok kalitelisiniz 1 mesajla insanın kalitesini anlarsınız hemen? adam akıllı mesaj yazın yazamıyorsan boşuna insanların canını sıkma hangi sport araçlar otomatik vites kullanıyor ve kim otomatık vıtes spor araç alır?

Konuyu açan arakdaş işa rabası almıyorki performans istiyor

Bir arkadaşta istanbul trafiğinde manuel kullanılmaz demiş bu kişisel birşeydir ben yeni şöför olmama rağmen manuel kullanmakta zorlanmama rağmen verdiği lezzeti otomatik vitesten alamadım

o zaman şöyle dıyelım madem trafıkte suruceksınız neden daha hızlı araç arıyor arkadaş ? trafik bellı noktalarda bellı saatlerde oluyor.

hızlı araç aramıyorum arkadaşım, benim önceki aracım 2.0 TFSI 200 hp lik bir araçtı. şimdi 1.6 dizellere bakıyorum ekonomi için
    şu an tek baktığım ,kullanırken ekonomik,prestijli,ve satarken zarar etmeyeceğim bir araç.

eğer bmw 1.16ed'de otomatik vites sunulsaydı,şu an bu topici bile açmaz direk bmw bayisinde alırdım soluğu

• @Magnat_HiFi

manuel her zman 2. elde daha iyi satılır hem 5-6 bin tl daha ucuzdur. + yakıt tüketimi daha azdır.

istersen googlede arat manuelmi otomatikmi diye 2. elleride aratın

@omeracikgoz

http://www.uzmantv.com/otomatik-vitesli-araclarin-performanslari-daha-mi-dusuk-olur

Bak bakalım spor araçlar otomatik oluyormuymuş.Herhalde sizden daha bilgili birisi.

DSG den benim çevremdeki bazı kullanan arkadaşlarımda sorunlarla karşılaşıyor özellikle trafikte oluyor bu sorun dur kalklarda.

duman olmayan yerden ateş çıkmaz burda kimse kismeyi kandırmasına gerek yok sorunlar varsa söylicezki başkalarıda ona göre düşünsün en azından madur olmasın demiyorum tüm dsg ler hatalı sadece çevremdeki örnekleri söylüyorum.

Ayrıca nette dsg sorunları filan yazınca birçok şikayet çıkıyor varki millet şikayette bulunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 3 Kasım 2012; 22:27:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

asıl otomatik olduğu için golf alınmaz . dsg kadar sorunlu dünyada başka şanzıman yok

dsg şanzımanın benzerinide audi s-tronik olarak kullanıyor yani
    aşağı yukarı aynı şanzıman...
    vay bee koskoca vw audi gibi markalar
    sorunlu şanzıman kullanıyor öylemi

formda bir kaç kişi çıkıyor yok şöyle arza yaptı yok böyle arıza yaptı
    diyerek milletin aklını karıştırıyor, adam gerçeğini anlatmıyorki
    ben arabamla dirif yaparken şanzıman elimde kaldı demiyor
    uzun lafın kısası arabalara nasıl muamele yapıldığını yollarda görüyoruz,
    yine çok sağlammış ki iyi dayanıyor
    arkadaş uyanıkya şanzımanın ömründen ömür yediğini biliyorsatıyor garibanın birine
    sert gaza basmaya kıyamayan vatandaşın elinde kalıyor, gideceksin servise 100 tl verip
    a dan z ye baktıracaksın sağlam dediklerinde al ve hiç korkmadan bin

dsg şanzımanlar çok sağlam ve süper bir şanzıman çift kavramalı çok seridir
    vites geçişini bile anlamazsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

quote:

Orijinalden alıntı: berkmert737

quote:

Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

Her ne kadar BMW de olsa C sınıfı bir araca 79 bin vermek kafama yatmazdı şahsen golfe 70 vermek de yatmıyor aynı şekilde.DSG nin çok şaibeli olduğu gerçeğini de göz önünde bulundurursak 65 bin e aynı donanımda manuel Golf almak daha mantıklı geliyor 116ed ile arasında 14 bin fark var azımsanacak kadar değil.

dsg nin şaibesi ne imiş merak ettim !!!

1.4 TSI ve 1.6 TDI motorlarla birlikte sunulan DSG nin sorunlu olduğunu yedi düvel biliyor.

yahu problem ne, problemmiş?

• otomatik olmayan araç kesinlikle almam, sorunlu bile olsa dsg alırdım. bmw ye o kadar para verip amele gibi vites mi değiştiricem
  • quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

bilip bilmeden işkembeden sallamayın
  • quote:

otomatik olmayan araç kesinlikle almam, sorunlu bile olsa dsg alırdım. bmw ye o kadar para verip amele gibi vites mi değiştiricem

vites değiştirmek ne zamandan beri amelelik oldu.Millet vites değişme hareketi zevki için bile manuel seçiyor neden genelleme yapıyorsun kullanamıyorum demiyorsunuzda kullananları küçümsüyor amele olduklarını söylüyorsunuz aslında forumda gruplaşma var sağlıklı bilgi edinmek zor bu herkes için geçerli ama bazıları gerçekten abartıyorlar.
  • manuel vitesin yakıt tasarruflu ve performansı daha yüksek diyen arkadaşlar
    acaba otomatik vites araba kullanmışlar mı yada hangi tarz otomatik kullanmışlar
    önce bunu yazsınlar sonra yorum yapsınlar,
    ben s-tronik şanzıman kullanıcısıyım, çift kavramalı yani araba vites deyken
    diğer kavrama bir sonraki vitesi hazır duruma getiyor yani bu şu demek
    vites değiştirme aralığı 0.02 sn. en prf. araba yarış pilotları bile bu kadar
    kısa sürede vites değiştiremiyor demek
    d modunda bir arabanın yakabileceği en düşük yakıt tasarrufu sağlıyor
    s moduna aldığında yüksek devirde seyreder araban performans yüksek olur yakıt artar
    yok ben manuel kullanacağım diyorsan troniğe alırsın motoru istediğin devirde
    ayağını gazdan çekmeden vites topuzunu şamarlaya şamarlaya gidersin
    not: eski tip şanzımanlar için arkadaşların dediği doğrudur

• Sadece ben kullanıcam, yanımda pek insan olmaz diyorsanız 1 Serisi derim. Fakat zaman zaman yanınızda insanlar olacaksa Golf derim. Çünkü 1 Serisinin içi dar, çok basık ben pek hoşlanmıyorum.
  • s-tronikle aynı teknolojiyi kullanan hatta aralarında pazarlama stratejisinden dolayı isim farkından başka hiçbirşey olmayan DSG yede laf ettiniz ya helal olsun.

o yanan ışık mola verme zamanın geldi ışığı olmasın :)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magnat_HiFi

peki bmw manuel olmasından dolayı 2. elde sorun yaşatmaz mı?

golf'ede 70 bin tl verilir mi sorusu var bide, çık işin içinden çıkabilirsen

Otomatiği gelmediği sürece sorun yaşamazsın,sonra hiç şansın yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 serisini tercih ederdim. Golfle herşey sıradan olacak ama Bmw ile hem arkadan itiş zevki hemde Premium olmak size daha güzel bir haz verecektir.
  • Düz mü otomatik mi?
    http://blog.milliyet.com.tr/duz-mu-otomatik-mi-/Blog/?BlogNo=16387

Çok güzel anlatmış düz vitesi anılarını.Hoşuma gittiği için koymak istedim umarım okursunuz.
  • quote:

quote:

otomatik olmayan araç kesinlikle almam, sorunlu bile olsa dsg alırdım. bmw ye o kadar para verip amele gibi vites mi değiştiricem

vites değiştirmek ne zamandan beri amelelik oldu.Millet vites değişme hareketi zevki için bile manuel seçiyor neden genelleme yapıyorsun kullanamıyorum demiyorsunuzda kullananları küçümsüyor amele olduklarını söylüyorsunuz aslında forumda gruplaşma var sağlıklı bilgi edinmek zor bu herkes için geçerli ama bazıları gerçekten abartıyorlar.

zevk alıyorsan sorun yok. manuel vites kullanmakta ne var, sanki uçak kullanıyorsun.

otomatiğin konforuna bir kere alışan bir da manuel kullanamaz bence

• quote:

quote:

quote:

zevk alıyorsan sorun yok. manuel vites kullanmakta ne var, sanki uçak kullanıyorsun.

otomatiğin konforuna bir kere alışan bir da manuel kullanamaz bence

İlk arabamı alırken aynı modelin otomatık(dsg) olanını sür dediler süremezsin manuel zorluk çekersin dediler.Tamam bir deniyelim dedim tur attık bir süre

İnan bana çok sıkıcı geldi hem gaza basıyorum 1 sn sonra araba tepki veriyor sollamak istesen riske atmış oluyorsun zevk yok motorun o sesi gelmiyor

araba kullanma hissi vermiyor oyuncak sanki basıyorsun gidiyor o trafikteki tatlı stress (ilk başta sürmeyi bilmeyenler için ) o tatlı hissi vermiyor

ışıklarda düz vitesle kalkışlarda fark atıyorsun otomatik vites araçlara

ama dsg de o zevklerin hiçbirini alamadım ALLAH şahidimki 2 tür aracıda sürdüm manuele karar kıldım.

+ karda manuel'in gittiği yolu otomatık vites araba gidemez test edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 3 Kasım 2012; 23:05:38 >

• istanbul'da yaşamıyorsun herhalde. istanbulda manuel eziyet olur.
  • 15 sene manuel kullandim
    yeni otomatige gecenlerdenim, ve harika birsey,
    bir daha asla geri donmek istemiyorum.

manuel`de zamaninda zevkliydi.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.