Şimdi Ara

VW Golf 7 TDI mı BMW 1.16 ed mi ??? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
1
Favori
21.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • neymiş manuel otomatikten daha kolay satılırmış, manuel kullanımı daha keyfliymiş, otomatik dsg tepkileri geç oluyomuş... bir sürü laf....
    Bu foruma ne kadar güvenilmesi gerektiği konusunda ipuçları veriyor bu yazılanlar..
    Millete lancia, superb, İ30, S60 önerip kendileri corolla, megane, jetta ya binen bir sürü insan var burada..
  • 60.000 km yol yaptım. araç 5 yıllık. geçen hesap ettim 5 milyar kadar ekstra yakıt yakmışım otomatik olduğu için. yılda 5 milyar yapar. ama konforu için değer.
  • parali forum olsaydi bu sikintilarin cogunu yasamazdik.
  • arekadaş vw neyi var bmw fiyatıyla başa baş gidiyor ben bmw nin yerinde olsam bu köylü vw yanıma yaklaşmasınd iye aracımı 80.000 satacakken gider 160.000 satarımki kimse benim ismimi vw ile yan yana kullanmasın hakkaten vw bu kadar parayaı hakedecek ne yapıyor arkadaş tamam kasası sağlamsa sağlamdır ondandan şüpheliyim ya, hadi motoruda çok sağlam diyelim yahu üzerinde dsg var adam usada 10 yıl garanti veriyor satamıyor bizim ülkemiz köylü olduğundan manual alışkanlıklardan peynir ekmek gibi dsg satıyor dsg alanlar sonra o şanzıman böyle bu şanzıman böyle başka şanzıman ve teknolojilere mok atıyor, konuyu açan arkadaşa tavsiyem gözü kapalı bmw
  • Eğer DSG problemleri sadece sıkışık trafikten kaynaklı ise tercihlerin baştan doğru yapılmaması ile ilgili o halde. DSG, basitçe anlatmak gerekirse robotize şanzıman dediğimiz sistemin en gelişmiş hali. Ne demek robotize şanzıman? Vites kolu ve debriyajı bizim yerimize robot mantığıyla bir mekanizma atıyor. Robot bizim kadar hassas olamayacağı için de yarım debriyaj tabir ettiğimiz kalkışlar daha çok aşınma ve ısınma yapıyor. Artısı yakıt tüketimi ve performans düz vites ile aynı. Eksisi yukarıda yazılanlar.

Islak şanzıman diye arkadaşların ifade ettiği sistemde böyle bir sıkıntı yok. Eksisi güç ve yakıt tüketimi kötü. Artısı maksimum konfor ve uzun ömür.

Alan kişiler bu durumu gözönüne alırlarsa daha doğru seçim yaparlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: hard_hacker

İkisinede 70 lira verilmez c sınıfı bu 70 liramı olur. 72 ye passat tdi comfrt. veriyorlar

+1

ılla ıkı arac arasında kalınmıssa bmw tercıh edılır. ama ılla bunlardan bırısı denmıyorsa gıdıp d segmentı bır arac alınır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magnat_HiFi

bmw 1.16 ed comfort techno ,ön kol dayama,jant , bugünkü euro kuruyla 76 bin tl'ye geliyor
    golf hala 70 bin tl

Umarım mesajımı okursun.
    Almışken kol dayama ve jantı opsiyon olarak değil de sportline ya da varsa urbanline olarak al.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: root_echo

arekadaş vw neyi var bmw fiyatıyla başa baş gidiyor ben bmw nin yerinde olsam bu köylü vw yanıma yaklaşmasınd iye aracımı 80.000 satacakken gider 160.000 satarımki kimse benim ismimi vw ile yan yana kullanmasın hakkaten vw bu kadar parayaı hakedecek ne yapıyor arkadaş tamam kasası sağlamsa sağlamdır ondandan şüpheliyim ya, hadi motoruda çok sağlam diyelim yahu üzerinde dsg var adam usada 10 yıl garanti veriyor satamıyor bizim ülkemiz köylü olduğundan manual alışkanlıklardan peynir ekmek gibi dsg satıyor dsg alanlar sonra o şanzıman böyle bu şanzıman böyle başka şanzıman ve teknolojilere mok atıyor, konuyu açan arkadaşa tavsiyem gözü kapalı bmw

sağol yahu köylü ha.

artık kimse test etmeden araştırmadan araba almıyor DSG şu anda muadillerinin en iyisi .

100 taneden 2 tanesi problemli olabilir. onada alırken dikkat edip servis kayıtlarını araştımalı. sıfır alırkende zaten 2 yıl garantisi var zaten problemliyse o araçtaki şanzıman hemen belli eder garantidende tamir ettirir yada değiştirirsin.

bu arada BMW 160 bin yapsında görsün fiyatlar birbirine neredeyse yakın olmasına rağmen insanlar GOLF ü tercih edebiliyor(A3-mersedes A, BMW1 ve diğer rakiplerine rağmen)

neden acaba ?? ha KÖYLÜYÜZ ya :)))

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

istanbul'da yaşamıyorsun herhalde. istanbulda manuel eziyet olur.

İstanbulda yaşıyorum gerçekten yorulmuyrum aracı yokuşlarda kontrol etme hissi filan insana zevk veriyor en azından bana araba kullanma hissi alıyorsun

Arkadaşlar bazıları nedne ısrarla dsg de sorun yok olan sorunuda önemsemiyor anlam veremiyorum dsg babanızın yaptığı bir teknolojimide böyle övüyorsunuz dsg berbat bir teknolojidir demiyorum sadece başıma gelenleri ve duyduklarımı aktarıyorumki konuyu açan arkadaş ve bu konuyu takip edip bilgi edinmek isteyenlerin aklında bulunsun diye yazıyorum

dsg yoğun trafıkte dur kalkta ısınıyor ve aracı sağa çekmen gerekıyor ne rezil birşey olduğunu ancak başınıza gelince anlarsınız o zamana bura gelip başıma bu geldi diyip tükürdüğünüzü yalamazsınız malesef ondan bırakın dsg savunmayı olan sorunlarını bırakın yazalım bu sorunlar var

servise sorun hatta dh den başlık koydum lınk yukarıda onu okuyun netten aratın var işte başınıza gelince kötü oluyor.Ama manuelde böyle bir problem olmuyor ayrıca manuelın tamırı 2 kat daha ucuz oluyor dsg oranla

sonuçta eski teknoloji her zaman daha iyidir daha sağlamdır ama yğraştırıcıdır orası ayrı ama o uğraşmak benim gibi bir kitleye araba sürme zevki veriyor belki genç olmamdan kaynaklanıyor belki yaşlanınca bende otomatik vitese geçerim kim bilir

şuda var vites li araca alışan biri yıllarca vitesli kulalndığı için artık araba kullanırken düşünmez refleks olarak vites değiştirir artık alışmıştır onun için vitesli araç aynı otomatık gibi gelır yanı alışmak meselesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 4 Kasım 2012; 12:21:10 >

• Bu iki seçenek arasından ben olsam Golf alırım, F/P benim için önemli.
    Fakat
    Bu fiyatlara bu iki araç da alınmamalı, daha ekonomik ve (daha az prestijli) araçlar alınabilir.
    İkinci fakat :)
    Eğer BMW yi alacak maddi durumun var ise, iki seçenek yazdığına göre var demektir. O zaman başka bir topikte bir arkadaşın yazdığı gibi

"Paran varsa BMW, paran yoksa binmeyive" :)
  • Tabii ki i30 :)
  • bence golf çünkü bmw direksiyonu fazla titriyor ve motorundan rüzgar sesi çıkıyor ve bmw renault motoru kullanıyor seçim senin
  • quote:

Orijinalden alıntı: eczman2000

quote:

Orijinalden alıntı: Magnat_HiFi

bmw 1.16 ed comfort techno ,ön kol dayama,jant , bugünkü euro kuruyla 76 bin tl'ye geliyor
    golf hala 70 bin tl

Umarım mesajımı okursun.
    Almışken kol dayama ve jantı opsiyon olarak değil de sportline ya da varsa urbanline olarak al.

Hocam herkesin yazdığı mesajları teker teker okuyorum

Sport yada urban alınca 2 bin tl ekstra oluyor benim yaptığım donanıma göre , ama koltuklar vs... Daha güzel oluyor.şu fuara gidip araçları iyice bi inceleyip ona göre karar vericem artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 100 beygir araca sırf dizel diye 62bin( manuel) verceğim öyle mi? Bilmiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 4 Kasım 2012; 16:08:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • BMW alınacaksa 8 ileri zf ile sunulan 1.16 136 hp ideal olur diye düşünüyorum. Gecen hafta kullandım ve keyif veren motor sanziman ikilisi var. Düz vites dizel uzun donem kullanımında focusa benzeyecektir. Araç keyif veya performans amaçlı bir zarara degil. Sadece yakıt ekonomisi on planda tutulmuş gibi geldi bana. Sessizlik konusunda golf bir adım onde ve oturma pozisyonu ve görüş acıları golfün daha iyi sanki. Sadece ekonomi amaçlı bir araca da 80000 tl ne kadar mantıklı tartışılır. Eğer herikisinin de benzinli otomatigi karsilastirilsaydi BMW derdim ama dizel motor BMW nin temel karakterine aykırı gibi geldi.
    Bu arada yeni nesil Dsg Lerde kullanılan mekatronikle birlikte sorunlar büyük ölçüde asılmış gibi. Passat dizel otomatigi kullandım ve eskiye göre cidden farklı ve sorunsuzluk izlenimi verdi bana. Tercih mutlaka bu iki araç arasindaysa tercihim golf olurdu. Safkan Alman aracı ve kaliteli bir araba. Bunun yanında 1.4 Tsı 140 hp yeni nesil motor da gerek performans gerekse tüketim anlamında cok iyi görünüyor. Sanırım golf alacak olsam ilk tercihim bu olurdu. Kararınız hayırlı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Vincent Hanna

quote:

otomatik olduğu için golf diyorum

kadın mısın?

Kadın olmayla ne alakası var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vincent Hanna

quote:

otomatik olduğu için golf diyorum

kadın mısın?

sorunun cevabı tabii ki 116

Ne alaka?
  • Forumda mesaj yazmazdım 2005 ten beri
    Okuyucuydum hep.Bu sene bir iki şey yazdım o da bildiğim şeyleri..
    Arkadaşın öneri isteği hakkında yorum yapacaktım ki mesajları okuyunca korktum vallahi.

Ama "forum ruhuna "saygımdan şu öneride bulunayım konu sahibine ;
    Seçenekleri ikiye indirmiş gibisiniz ,iki aracıda gidip test edin, ona göre seçiminizi yapın.Test etmeden bu değerdeki araçları almayın.
  • Bence gidin Golfe girin bu arada gidip ikinci el bmw 1.16i alın. Hem de otomatik olur.
    1 sene sonra golf sıranız gelmeye yakın 1 serisini satarsınız golfünüzü alırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

62bin tl golf highline manuel bunl kiyaslayin 116d yi ..

Cam tavan + zenon ekleterek 65bin tl ye golf 7almalisiniz bence

evet arkadaşa katılıyorum istanbulda yaşıyorsanız zaten manuel ileriki dönemlerde sıkıntı verebilir.ama onun dışında bi bekleme vs söz konusuysa martta gelecek olan yeni leon beklenilesi bi araç gerçekten gidip göreceksiniz fuarda da.eskisinden eser yok zaten deri ısıtmalı koltuklarından dashboarduna,audideki led far teknolojisine kadar.hemde diğer kalan parada tepe tepe mazot parası yapıp binersiniz:)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.