Şimdi Ara

VW GOLF 7 VE C SEGMENT DİZEL ARAÇLAR HK. SORU (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
2.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

En yakın arkadaşlarımdan birisi 78 hadi %1 indirim yapalım dediler 77 ye anlaştı. Mart sonu teslim.

Onun durumunda mantıklı tercih Golftü.

Kardeş istanbulda mısın ?

İStanbuldayım abi dün gece geldim :)
  • quote:

En yakın arkadaşlarımdan birisi 78 hadi %1 indirim yapalım dediler 77 ye anlaştı. Mart sonu teslim.

Ne vardı ki onun durumunda ? Golf dışında başka araç alerji mi yapıyormuş ?

Merakımdan soruyorum , "onun durumunda" yazmışsın da , sanki golf'e mecburmuş gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

quote:

quote:

quote:

Hayatında kaç kişi tanıyorsun Golf'e 80.000 lira veren, ne çekip giriyorsunuz şu foruma anlamıyorum...

Bu yazdığınla konunun ne alakası var?

Adam konuyu açmış, soruyu sormuş. Golf 7 başlığında pek çok kişi aynı konuyu rasyonalize edemeden "adamın parası, adamın zevki, sana ne" sığlığında cevapladılar, arkadaş da konuyu daha geniş bir platforma taşımak istemiş...

Verilir veya verilmez dersin , sebeplerini söylersin. Fikrin yoksa yorum yapmazsın.

Esas senin bu mesajın gibi hoşuna gitmeyen her konuyu kirletmeye yönelik mesajlar forumun "suyunun çıkmasına" neden oluyor.

Vw konularında ayrı bir hassasız sayın Adaşım, ben daha çok bunun rasyonelliğini sorgulamakla meşgulüm.

Ama DSG sorunlarından bahsedince, foruma şirinlik yapıyor oluyorduk değil mi?

Kaldı ki, beni bloklayabilirsin, şikayet edebilirsin, kişisel bir sorunun varsa -ki var gibi- PM atarsın, iki medeni insan gibi konuşuruz, en kötü ihtimalle anlaşamayacağımız üzere anlaşırız.

Dolayısıyla,

sen kim oluyorsun benim mesajlarıma karışıyorsun ? Buna yönetim karar verir sen değil.

Sen insanlara "ne çekip de foruma giriyorsununuz" derken iyi,

ben "Verilir veya verilmez dersin , sebeplerini söylersin. Fikrin yoksa yorum yapmazsın." diyince kötü.

Bu da güzel bir rasyonaliteymiş tabii...

Bu arada öne sürdüğün 80 bine golf alan kimi tanıyorsun argümanı hem kendi içinde abuk, hem de konuyla ilişkisi olmasa da ( zira örneğin ferrari 3 milyon dolara 10 adetlik bir seri çıkarsa dünya üzerinde fiyatıyla ilgili 50-100 kişi yorum yapabilme niteliğine haiz senin bu mantığına göre) yine de hepimizin tanıdığı,

77 Bin'e Golf alan,

Daha almayı düşünürken (dikkat et alırken almışken değil) "o para o araca çok fazla" diyenlere kedi-ciğerle başlayıp , ana avrat alenen küfrederek bitiren,

Sonrasında aldığı arabayı 1 ay içinde satıp, o ana avrat küfrettiklerine "siz haklıymışsınız" diyen üye var.

Kanlı-canlı, videosu da var hatta eğer inanmazsan.

O zaman 1 sene bekleyeceğiz, Golf satışlarını göreceğiz, market araştırması yapacağız, bakalım halkın yüzde kaçı bu kombinasyonda Golf alıyor bunun analizini gerçekleştireceğiz...

Bu arabanın başlangıç fiyatı 44.200 lira,www.vw.com.tr den 2013 modellerin fiyat listesine ulaşılabilir;

Sonuç olarak cebinde 44.200 lirası olan biri bomboş ötesi de olsa bir Golf sahibi olabiliyor mu? Olabiliyor.

Ama adamlar dizel motor, dsg, metalik boya, xenon bilmemne ekleyince 77.000 lira istiyor mu? Istiyor, ama bu Golf için talep edilen "minimal" değer olarak kabul edilebilir mi?

EDİLEMEZ. Sabahtan beri bunu savunuyorum.

Golf-6'da da aynı 70.000 lira muabbeti ezelden beri dönüyordu, gidelim bakalım Golf-6'ların kaç tanesi bu para karşılığında satın alınmış? 1.6 Hitler motor da zebil gibi sattı, boş tsi'larda... Haa

70.000 LİRA ÖDEYİP ALAN OLDU MU? OLDU. Ama niye bu değeri inatla referans alıyorsunuz, ben bu ikilemi ne çekip geliyorsunuz olarak çözümlemeye kavuşturmaya çalıştım, haddini aşan bir yorum olmuş mudur? Belki de.. Bunun takdiri de Sayın Konu Başlığı sahibinin ve Yöneticilerindir, konusunu kirlettiğimi düşünüyorsa şikayet edebilir, ama ben burada kendisini kırdıysam bizzat özür diliyorum.

Ancak sizin mantığınızla i30'ların her birinin 60.290 liraya satıldığını iddia etmemiz gerekmez mi ? Buyrun kaynak;

http://hyundai.com.tr/tr/Content.aspx?id=fiyatlistesi&menu_id=241

Ama kendi tezime istinaden, bu varsayım da Golf vakasında olduğu gibi yanlıştır, bu aracın başlangıç fiyatı 43.900 liradır, bu değer baz alınmalıdır diyorum, iddiam bundan ibaret.

Kedi-ciğer meselesine gelirsek, ben kimseye böyle bir yaklaşım veya hakarette bulunmadım, kirli iftiralarınızı kendinize saklayınız, profilim açıktır, forumda bolca dedektifimiz var, rica edin sizin için mesajlarım birer birer deşifre edilsin.

i30'u full doldurugunda aldıgın fiyat ile golf7 'yi full doldurgunda aldığın fiyat aynı mı ?

İnsanlar farklı şeylerden bahsediyor.

Ben almam ama golf + otomatik + dizel kombinasyonu'nu almak isteyen bi çok insan için pahalı bi araç.

İnsanlar bu arada ki farkı eleştiriyor.

hadi comfortline tdi+dsg daha düşük fiyata olurda , cc falan olmaz onu anlarım ama 60.000 vereceğin araçda xenon ve cc gibi önemli donanımarda eksik.

Hayatımda ben hiç golf'e 70- 80.000 tl veren görmedim , tanımadım ama

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-ozel-siparis-2012-model-golf-1.6-tdi-dsg-highline-108087024/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2012-highline-sanruflu-cam-tavan-bio-zenon-arac-showroom-arabas-107330236/detay

bak bu adamlar vermişler. Bunun gibi çok ilan var.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-kazasis-servis-bakimli-golf-r-107317019/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-x-clusive-volkswagen-golf-r-2.0-tsi-geri-gorus-kamerasi-sunroof-103822108/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-golf-r-2010-siyah-siyah-navi-dvd-5-kapi-full-baris-tan-100813213/detay

Yakında 1.6 tdi+dsg highline golf ile GOLF-R aynı paraya satılacak duruma gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 25 Ocak 2013; 13:04:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HondAta

Şimdi bizim için 75 bine Golf almak mantıklı izahı olmayan, dünyanın en saçma sapan davranışı ya, birazdan biri gelip rahat bir şekilde bunun çok normal bir şey olduğunu açıklayacak sana. Megane 60 binse Golf 75 eder diyecek.Satarken zarar etmiyorsun diyecek.

Bence yol yakınken hiç sinirini bozma
  • Bağımsız süspansiyonsuz Golf'ün İmpreza kadar iyi yol tuttuğunu iddaa ediyorlarsa harbiden kafayı çekmişler.

Bence 1.4 TSI manuel dışında hiç bir Golf seçeneği parasını haketmiyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Kardeş istanbulda mısın ?

İStanbuldayım abi dün gece geldim :)

Hosgeldin. Yarın Sakarya'ya gitmeseydim görüşürdük kardeşim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir golf sever olarak 1.6 dizeline kesinlikle o kadar para vermem. Bununla birlikte bu miktar paranın neden verildiği konusunda da mantık aramam. Bana göre bu fiyata dizel satın alınmasının tek cevabı Kadirizm litaretürüne göre;

"seviyorum ülennnnn!!!!"

cevabıdır..

Zaten bana göre 70-80 bin lira* üzerine çıkıldıysa tercihlerde mantıktan ziyade hisler devreye girer. Eğer hisler araç seçiminde bu derece devrede olmasaydı "aklın yolu birdir" kaidesince herkesin belli fiyat aralığında aynı aracı tercih etmesi gerekirdi.

Kısacası mantık gibi hissiyat da insanidir, insana aittir. O yüzden bu tür tercihler kendi mantığımıza aykırı olsa dahi yine de saygıyı hak ediyor diye düşünüyorum..

* Bu fiyatlar kişinin bütçesine göre farklılık gösterebilir.
  • Volkswagen sahiplerinin pek çoğu, ikametgahını kendi hayal dünyasına taşıtmış durumda. O saatten sonra gerçek dünyaya dönebilmeleri ve kafayı toplamaları zor oluyor.
  • şu doğuş yok böyle, yok şöyle ne istiyorsunuz adamlar koskoca vw ayağınıza getiriyor işte

tabi istediğiniz indirimi yapmadıkları gibi habire bindiriyorlar fiyatları kızıyorsunuz ama suç vw kullanılarında...

gidip herkese yok böyle kaliteli, yok kokpiti yumuşak plastik, yok vitesin yanında gizli düğmeye basınca jet oluyo falan abartıyorlar konu komşuya eşe dosta bizim millette kızılay ekmek dağıtıyor sanki kuyruğa giriyor 3 ay 6 ay bekliyor...
  • Arkadaş yukarıda focus örneğini vermiş

Yeni Focus ( 5 Kapı - Titanium - 1.6TDCi 115PS - 6 ileri manuel ) Tavsiye Edilen Baz Araç Fiyatı 65.210 TL
    Otomatik şanzıman ve bir iki opsiyonla 80 bin oluyor.

İlave olarak ;

B segment yapısındaki otomatik juke 60 bini buluyor

C segment bir araçtan yegane farkı 2-3 cm yüksekliği olan 1.6 Dcı nissan qq platinium manuel şanzıman 81.000 TL

1.6 dizel otomatik kia ceed 64.000 TL

i30 1.6 CRDi ELITE OTM 60.000 TL

Şu an piyasada c segment binek otomobilde yada aynı yapı üzerine kurulu compact suv veya sw da, opsiyonları golf düzeyine getirip, dizel otomatik dediğinizde golf ile aşağı yukarı aynı noktaya gelirsiniz. Kazık olan sadece golf değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: günerkanat

Arkadaş yukarıda focus örneğini vermiş

Yeni Focus ( 5 Kapı - Titanium - 1.6TDCi 115PS - 6 ileri manuel ) Tavsiye Edilen Baz Araç Fiyatı 65.210 TL

İlave olarak ;

C segment bir araçtan yegane farkı 2-3 cm yüksekliği olan 1.6 Dcı nissan qq platinium manuel şanzıman 81.000 TL

Şu an piyasada c segment binek otomobilde yada aynı yapı üzerine kurulu compact suv veya sw da, opsiyonları golf düzeyine getirip, dizel otomatik dediğinizde golf ile aşağı yukarı aynı noktaya gelirsiniz. Kazık olan sadece golf değil.

Güner abi,

Piyasadaki, neredeyse, tüm araçların kazık olduğu konusunda sana katılıyorum.
    Hepsi kazık ama vw daha kazık.

i30'un 60 binlik fiyatı kesinlikle çok fazla.Lakin 60 bini verdiğinde en azından seni boş arabaya bindirmiyor.Cam tavan, geri görüş kamerası vb şeyler dahi standart olarak sunuluyor.Golf 1.6 TDI DSG Highline 68.900 lira.Fakat sanrufu dahi yok.Sadece sanruf ekletsen 71.600 oluyor fiyat.Geri kalanları saymıyorum bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubilay S. -- 25 Ocak 2013; 15:04:44 >

• quote:

İlave olarak ;

Citroen C4 exlusive dizel-otomatik 58.825tl
    Renault Megane Gt-line dizel-otomatik 59.300tl
    Skoda Octavia elegance dizel-otomatik 62.500tl
    Pug 308 sportium dizel-otomatik 55.480tl
    Toyota Auris Comfort plus dizel-otomatik 52.250tl
    Fiat Bravo Sport dizel-otomatik 57.960tl
    Chevy cruze Ltz 2.0 dizel-otomatik 56.177tl
    Hyundai i30 elite dizel otomatik 60.200tl

Vw golf highline dizel otomatik 68.900t

Fazla söze gerek yok bence golf her türlü rakiplerinden pahalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _eRay -- 25 Ocak 2013; 15:11:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

quote:

İlave olarak ;

Eray ; biz bunları sabaha kadar yazsak da bişey ifade etmeyecek. Sen , ben golf ile bu araçları rakip olarak gördüğümüz için bunları yazıyoruz ama onlar golf ile bu araçları yan yana bile koymuyor ki.

Boşa zahmet edip yazmışsın onu söylemek istedim.

• ford focus 1.6 tdci otomatik mi çıkmış?
  • quote:

quote:

Hayatında kaç kişi tanıyorsun Golf'e 80.000 lira veren, ne çekip giriyorsunuz şu foruma anlamıyorum...

Adam konuyu açmış, soruyu sormuş. Golf 7 başlığında pek çok kişi aynı konuyu rasyonalize edemeden "adamın parası, adamın zevki, sana ne" sığlığında cevapladılar, arkadaş da konuyu daha geniş bir platforma taşımak istemiş...

Verilir veya verilmez dersin , sebeplerini söylersin. Fikrin yoksa yorum yapmazsın.

Esas senin bu mesajın gibi hoşuna gitmeyen her konuyu kirletmeye yönelik mesajlar forumun "suyunun çıkmasına" neden oluyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Vw konularında ayrı bir hassasız sayın Adaşım, ben daha çok bunun rasyonelliğini sorgulamakla meşgulüm.

Kaldı ki, beni bloklayabilirsin, şikayet edebilirsin, kişisel bir sorunun varsa -ki var gibi- PM atarsın, iki medeni insan gibi konuşuruz, en kötü ihtimalle anlaşamayacağımız üzere anlaşırız.

Dolayısıyla,

sen kim oluyorsun benim mesajlarıma karışıyorsun ? Buna yönetim karar verir sen değil.

ben "Verilir veya verilmez dersin , sebeplerini söylersin. Fikrin yoksa yorum yapmazsın." diyince kötü.

Bu arada öne sürdüğün 80 bine golf alan kimi tanıyorsun argümanı hem kendi içinde abuk, hem de konuyla ilişkisi olmasa da ( zira örneğin ferrari 3 milyon dolara 10 adetlik bir seri çıkarsa dünya üzerinde fiyatıyla ilgili 50-100 kişi yorum yapabilme niteliğine haiz senin bu mantığına göre) yine de hepimizin tanıdığı,

77 Bin'e Golf alan,

Daha almayı düşünürken (dikkat et alırken almışken değil) "o para o araca çok fazla" diyenlere kedi-ciğerle başlayıp , ana avrat alenen küfrederek bitiren,

Sonrasında aldığı arabayı 1 ay içinde satıp, o ana avrat küfrettiklerine "siz haklıymışsınız" diyen üye var.

O zaman 1 sene bekleyeceğiz, Golf satışlarını göreceğiz, market araştırması yapacağız, bakalım halkın yüzde kaçı bu kombinasyonda Golf alıyor bunun analizini gerçekleştireceğiz...

Bu arabanın başlangıç fiyatı 44.200 lira,www.vw.com.tr den 2013 modellerin fiyat listesine ulaşılabilir;

Sonuç olarak cebinde 44.200 lirası olan biri bomboş ötesi de olsa bir Golf sahibi olabiliyor mu? Olabiliyor.

Ama adamlar dizel motor, dsg, metalik boya, xenon bilmemne ekleyince 77.000 lira istiyor mu? Istiyor, ama bu Golf için talep edilen "minimal" değer olarak kabul edilebilir mi?

Golf-6'da da aynı 70.000 lira muabbeti ezelden beri dönüyordu, gidelim bakalım Golf-6'ların kaç tanesi bu para karşılığında satın alınmış? 1.6 Hitler motor da zebil gibi sattı, boş tsi'larda... Haa

70.000 LİRA ÖDEYİP ALAN OLDU MU? OLDU. Ama niye bu değeri inatla referans alıyorsunuz, ben bu ikilemi ne çekip geliyorsunuz olarak çözümlemeye kavuşturmaya çalıştım, haddini aşan bir yorum olmuş mudur? Belki de.. Bunun takdiri de Sayın Konu Başlığı sahibinin ve Yöneticilerindir, konusunu kirlettiğimi düşünüyorsa şikayet edebilir, ama ben burada kendisini kırdıysam bizzat özür diliyorum.

Ancak sizin mantığınızla i30'ların her birinin 60.290 liraya satıldığını iddia etmemiz gerekmez mi ? Buyrun kaynak;

Ama kendi tezime istinaden, bu varsayım da Golf vakasında olduğu gibi yanlıştır, bu aracın başlangıç fiyatı 43.900 liradır, bu değer baz alınmalıdır diyorum, iddiam bundan ibaret.

Kedi-ciğer meselesine gelirsek, ben kimseye böyle bir yaklaşım veya hakarette bulunmadım, kirli iftiralarınızı kendinize saklayınız, profilim açıktır, forumda bolca dedektifimiz var, rica edin sizin için mesajlarım birer birer deşifre edilsin.

1-Konuyu açan arkadaş baz golf'e 80 bin verilir mi diye sormamış ki,

Kurduğu cümle açık "dolu bir tdi golfe 80 bin neden verilir?"

2-" Kedi-ciğer meselesine gelirsek, ben kimseye böyle bir yaklaşım veya hakarette bulunmadım, kirli iftiralarınızı kendinize saklayınız," demişsin.

Gerçi ben senin için böyle bir şey söylemedim (gaipten sesler duydun herhalde) ama böyle iddialı konusunca bir bakayım dedim.

Acaba bunlara ne diyeceksin.

Polonun donanım eksikliğini eleştireni fanatiklikle itham etmesini direk kedi ciğere bağlamışsın.

VW GOLF 7 VE C SEGMENT DİZEL ARAÇLAR HK. SORU

Adamın biri polonun fiyatını eleştirmiş, senin çıkarımın "kedi-ciğer", buyur...

bir tane daha...

1- Şu ifadeden ne anladığını bana bir yazar mısın?

" ama

donanım ekledikçe fiyatın uçması ????? "

2- Bakıyorum herhangi bir açığımı bulabilmek için 1-2 sene öncesine kadar gitmek zorunda kalmışsın, yazık bu kadar uğraştıracağımı bilmiyordum. Gelelim itham ettiğin ifadelerle ilgili açıklamama;

2.1 -10 Kasım 2010 tarihinde watkseburt'un yazdığı mesajı buraya kopyalar mısın ?? Neyin üzerine böyle demişim bir açıklığa kavuşturalım, kaldı ki bu arkadaşımız agresif ifadelerinden dolayı sıkça ceza alıyordu zaten, süresiz uzaklaştırma almış görülebileceği üzere.. Daha da ilginç olan bir Honda Civic kullanıcısı olması.

Kaldı ki, 2.5 sene önceki başka bir kişiyle başka bir konuda girdiğim tartışmanın mevcut 80.000 lik Golf-7 konusuyla ne alakası var? Bayağı didinmişsin ya takdir ettim, shadow'u aratmıyorsun.

2.2 -

Rica etsem bunun da üzerindeki mesajları koyabilir misin? Ben ifademde herhangi bir yanlış göremiyorum. Tarih de 4 temmuz 2011 bu arada, bu sefer daha ilerdeyiz.

2.3 Herkesin donanım ihtiyacı farklıdır, ESP'nin standart olmamasının ayıp olduğunu defalarca kabul ettim ama sen ve senin gibiler yanlış bir method izliyorsunuz, sürekli karalama ve çamur atma peşindesiniz.

Bu ifadeden ne çıkarttın da gözüne battı? Gerçekten soruyorum. Ben buradaki art niyeti göremedim ? "Mundar diyelim mi" demişim, ayrıca Bir soru cümlesi var orada, Evet, Hayır, yada "Kime ve neye göre?" diye soruyu farklı varyasyonlarla yanıtlamak mümkünken, sen Mundar demeyi seçmişsin demek ki. Çok güzel. Bu da 4 Aralık 2011... Çok güzel, daha günceli var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janjan -- 25 Ocak 2013; 15:46:23 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Dolayısıyla,

77 Bin'e Golf alan,

i30'u full doldurugunda aldıgın fiyat ile golf7 'yi full doldurgunda aldığın fiyat aynı mı ?

İnsanlar farklı şeylerden bahsediyor.

Ben almam ama golf + otomatik + dizel kombinasyonu'nu almak isteyen bi çok insan için pahalı bi araç.

İnsanlar bu arada ki farkı eleştiriyor.

hadi comfortline tdi+dsg daha düşük fiyata olurda , cc falan olmaz onu anlarım ama 60.000 vereceğin araçda xenon ve cc gibi önemli donanımarda eksik.

Hayatımda ben hiç golf'e 70- 80.000 tl veren görmedim , tanımadım ama

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-ozel-siparis-2012-model-golf-1.6-tdi-dsg-highline-108087024/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2012-highline-sanruflu-cam-tavan-bio-zenon-arac-showroom-arabas-107330236/detay

bak bu adamlar vermişler. Bunun gibi çok ilan var.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-kazasis-servis-bakimli-golf-r-107317019/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-x-clusive-volkswagen-golf-r-2.0-tsi-geri-gorus-kamerasi-sunroof-103822108/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-golf-r-2010-siyah-siyah-navi-dvd-5-kapi-full-baris-tan-100813213/detay

Yakında 1.6 tdi+dsg highline golf ile GOLF-R aynı paraya satılacak duruma gelir.

Anıl şu sahibinden.com piyasasını sen bari referans verme, şu an altımdaki Polo'ya 120.000 lira fiyat çeksem piyasası bu mudur ?? Ya da sen Civic'e 240.000 lira istesen satabilir misin ? Dikkat ettiysen, firmaların RESMİ sitelerini ve de 2013 fiyatlarını referans veriyorum.

i30 önermen de çok yanlış, ben iki aracı kıyaslamadım, bu aracı çok beğendiğimi defalarca hem forumda hemde yüzyüze belirttim, dizel düz vitesli versiyonunu ileride düşünebileceğimi ekledim ama senin sözlerimi yanlış anlaman üzdü açıkçası.

Ben diyorum ki modellerin full donanım ve en üst motor seçeneklerine bakarak fiyatlandırma eleştirisi yapmak bana göre doğru değil, başlangıç fiyatları önemlidir. Ayrıca da bu fiyata ne sunulduğu önemlidir, sabahtan beri bunu anlatmaya çalışıyorum. Impreza'nın fiyatı 204.000 lira mı diyeceğiz Anıl ? Gir bak, wrx sti o fiyattan satılıyor.

Ya da Mercedes A-sınıfı 130.000 lira mi diyeceğiz? 74.000 liraya orta donanım dizeli satılıyor, Ankara'da olsam Koluman'dan teklif koyardım buraya.

Konuyu başka yerlere çekmene gerçekten şaşırdım vede üzüldüm. Bunu en çok shadow ve caipirinha yapıyordu...

Kimsenin benim alım gücümü ve araç alım mantığımı sorgulamasına, hakarete varan ifadeler kullanmasına da katlanamam, Civic konularında bunu sende çok yaşadın hepimiz gördük. Yukarıda, 1-2 sene önce kullandığım ifadeler de bunun bir tepkimesidir, HER DEDİĞİMİN DE ARKASINDAYIM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janjan -- 25 Ocak 2013; 15:48:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

quote:

İlave olarak ;

Yakıt ekonomisi yapacağım diye şahsen bu rakamları ödemem, bu şartlar altında dizel otomatik peşinede düşmem. Yok illa birini seçmem gerekirse kağıt üzerinde dizel otomatik octavia derim.

Anlatmak istediğim diğer dizel otomatikler ile golf arasında uçurum fark yok; genel anlamda fiyatlar çok yüksek. Kaldı ki sadece vw değil, diğer markalarda piyasada iyi tutturdukları modellerinde aynı fırsatçılığı yapmaktan çekinmiyorlar. Vw bunu golf ile yaparken nissan bunu qq ile yapıyor. C segment dizel otomatiğin diğer markalarda muadil donanımda ortalaması 45-50 bin civarında olsaydı buna karşın golf 68.000 fiyat koysaydı o zaman derdimki;golf gerçekten kazık. Fakat biri 60 diğeri 68 olunca , Ferdi beyin affına sığınarak "bir fırt" pahalı diyebiliyorum. Kredi ve sıfır araba furyasından istifade fiyatlar uçmuş durumda. Golfe sert eleştiri getirip diğerlerini görmezden gelmek adil olmaz.

• quote:

Anıl şu sahibinden.com piyasasını sen bari referans verme, şu an altımdaki Polo'ya 120.000 lira fiyat çeksem piyasası bu mudur ?? Ya da sen Civic'e 240.000 lira istesen satabilir misin ? Dikkat ettiysen, firmaların RESMİ sitelerini ve de 2013 fiyatlarını referans veriyorum.

i30 önermen de çok yanlış, ben iki aracı kıyaslamadım, bu aracı çok beğendiğimi defalarca hem forumda hemde yüzyüze belirttim, dizel düz vitesli versiyonunu ileride düşünebileceğimi ekledim ama senin sözlerimi yanlış anlaman üzdü açıkçası.

Ben diyorum ki modellerin full donanım ve en üst motor seçeneklerine bakarak fiyatlandırma eleştirisi yapmak bana göre doğru değil, başlangıç fiyatları önemlidir. Ayrıca da bu fiyata ne sunulduğu önemlidir, sabahtan beri bunu anlatmaya çalışıyorum. Impreza'nın fiyatı 204.000 lira mı diyeceğiz Anıl ? Gir bak, wrx sti o fiyattan satılıyor.

Ya da Mercedes A-sınıfı 130.000 lira mi diyeceğiz? 74.000 liraya orta donanım dizeli satılıyor, Ankara'da olsam Koluman'dan teklif koyardım buraya.

Konuyu başka yerlere çekmene gerçekten şaşırdım vede üzüldüm. Bunu en çok shadow ve caipirinha yapıyordu...

Kimsenin benim alım gücümü ve araç alım mantığımı sorgulamasına, hakarete varan ifadeler kullanmasına da katlanamam, Civic konularında bunu sende çok yaşadın hepimiz gördük. Yukarıda, 1-2 sene önce kullandığım ifadeler de bunun bir tepkimesidir, HER DEDİĞİMİN DE ARKASINDAYIM.

Can sahibinden.com 'u referans almamın nedenini görmedin heralde. Paylaştığım araçlar highline golf ve bi çok onun gibi ilan var mı ? Var.

Golf-r'yi saymazsak bi çok golf kullanıcısı 2. el tdi +dsg+ highline kombinasyonuna bu paraları istiyor mu ? İstiyor , neden çünkü zaten bu fiyatlara ve ya daha yükseğe aldırlar.

Orada abest bi rakam göremiyorum ama senin altında ki poloya 120.000 tl fiyat çekmen abest kaçar. Onu zaten öne sürmem.

Gİr bak mesela i30'un en yüksek satılan fiyatı kaç ? Ya da auris , ya da astra. Neden bu tip araçların 70-80.000 tl isteyen sahipleri yok ? O fiyatlara almadıklarından olabilir mi ?

Konuyu yanlış yere falan çektiğim yok , sen anlamamakta ısrar ediyorsun. Kimse üst donanımı referans alarak kıyaslama yapmıyor.

Konuyu açan arkadaşın sorusu belli " 80.000 tl'ye golf neden alınır " değil mi ? Şimdi dese ki 60.000 tl'ye i30 neden alınır , bizde onun üzerinden gidecektik.

Bi üst mesaj da cevap olarak yazdığın 19can34 adlı arkadaşa "kedi-ciğer" muhabbetide hoş olmadı.

Ne yani o civic sahibi olan eleman her kimse "kedi-ciğer" muhabbetini haketti mi demeye getiriyorsun ?

Eski veya yeni sen böyle bi mesajın olmadığını idda ettin , arkadaş da bu mesajları gösterdi , senide zan altında bıraktı.

Bana karşı üzüleceğin bi durum yok , benim şu mesajından sonra sana karşı üzüleceğim durumlar olabilir ancak.

• quote:

quote:

Can sahibinden.com 'u referans almamın nedenini görmedin heralde. Paylaştığım araçlar highline golf ve bi çok onun gibi ilan var mı ? Var.

Golf-r'yi saymazsak bi çok golf kullanıcısı 2. el tdi +dsg+ highline kombinasyonuna bu paraları istiyor mu ? İstiyor , neden çünkü zaten bu fiyatlara ve ya daha yükseğe aldırlar.

Orada abest bi rakam göremiyorum ama senin altında ki poloya 120.000 tl fiyat çekmen abest kaçar. Onu zaten öne sürmem.

Gİr bak mesela i30'un en yüksek satılan fiyatı kaç ? Ya da auris , ya da astra. Neden bu tip araçların 70-80.000 tl isteyen sahipleri yok ? O fiyatlara almadıklarından olabilir mi ?

Konuyu yanlış yere falan çektiğim yok , sen anlamamakta ısrar ediyorsun. Kimse üst donanımı referans alarak kıyaslama yapmıyor.

Konuyu açan arkadaşın sorusu belli " 80.000 tl'ye golf neden alınır " değil mi ? Şimdi dese ki 60.000 tl'ye i30 neden alınır , bizde onun üzerinden gidecektik.

Bi üst mesaj da cevap olarak yazdığın 19can34 adlı arkadaşa "kedi-ciğer" muhabbetide hoş olmadı.

Ne yani o civic sahibi olan eleman her kimse "kedi-ciğer" muhabbetini haketti mi demeye getiriyorsun ?

Eski veya yeni sen böyle bi mesajın olmadığını idda ettin , arkadaş da bu mesajları gösterdi , senide zan altında bıraktı.

Bana karşı üzüleceğin bi durum yok , benim şu mesajından sonra sana karşı üzüleceğim durumlar olabilir ancak.

1) Civic sahibi olan kedi-ciğer muabbetini haketti dmeeye getiriyorum, bu yüzden de eski mesajları koymasını rica ettim, buna göre daha sağlıklı bir değerlendirme yapmak mümkün olabilir.

2) Ben, "Golf-7" konusunda böyle bir mesajım olmadığını iddia ettim, sözlerimin de hala arkasındayım... 2 sene önce Golf-7 bile yoktu ortalıkta, o yüzden eski mesajlarımı teker teker deli gibi araştırması komik olmuş, ama çabasını takdir etitm.

3) Hyundai i30'un en yüksek satış fiyatı şu an için 60.290 lira. Golf için 72.200.

i30 göreceli fiyatını hak ederken, Golf etmez, ben bu paralarda zaten D segmentine geçerim, forumdaki birçok kişi de bunu söylüyor, ama yanlış bir dil ve üslupla bunu yapıyorlar, kızdığım nokta burası.

Kabul etmelisin ki açılan her vw konusunda, hakaretler havada uçuşuyor, 36 milyara Polo alan bana bile kaç kere enayi ve keriz dendi sayamam artık... Ama ben bunları milletin önüne ısıtıp ısıtıp koymam.

4) Özetle; Golf'ün başlangıç donanımı ve fiyatını tartışmamız daha yerinde olur diyorum, fiyatlar uygun demiyorum, gidip en yüksek modelini incelememiz istatiksel olarak yanlıştır, genelleme yapamayız diyorum, Kuantitif ve Kuantitiv metod dersi alan varsa durumu daha iyi izah edebilir.

Her satılan Lacoste t-shirt ün Fuşya olduğunu iddia etmek gibi bir durum var orda, bütün eleştirim bunadır.

Birbirimizi üzmememize de sevindim, keşke herkes böyle sakin bir dil, üslup ve ton kullansa... Araba tartışıyoruz sonuçta, politika ve siyaset konularında benim daha çok nevrim dönüyor mesela, alman-japon tartışmaları eskisi kadar ilginç değil doğruyu söylemek gerekirse,

2 sene önce daha agresif olmamın bir sebebi de budur.

Ama eminim Can1984 şimdi benim 16 yaşımda yazdığım "üff bmw nin amblemine hastayım yuqaaaa" mesajımı da bulur, bakın bu arkadaş güvenilmez der.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.