Şimdi Ara

VW GOLF 7 VE C SEGMENT DİZEL ARAÇLAR HK. SORU (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
2.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Doğuşun yerinde ben olaam 100bine satarım düz olsun hem fazla kazanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HondAta

quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

En yakın arkadaşlarımdan birisi 78 hadi %1 indirim yapalım dediler 77 ye anlaştı. Mart sonu teslim.

Onun durumunda mantıklı tercih Golftü.

Ne vardı ki onun durumunda ? Golf dışında başka araç alerji mi yapıyormuş ?

Merakımdan soruyorum , "onun durumunda" yazmışsın da , sanki golf'e mecburmuş gibi.

Audi A3 veya Golf alacaktı. 1.6 dizel ve otomatik.

Ticaret ile uğraştıkları için elden çıkarması kolay olması gerekiyordu çünkü.

A3'ün içini beğenmedi. Golf aldı. Yıllarca binme niyetiyle aldı (ani satma durumu olmazsa). Bu yüzden istediği donanımı eklettirdi.

A3 yerine çok daha mantıklı bir tercih yapmış oldu.

Hayat biizm forumdaki gibi yürümüyor.

• Forumun en büyük sıkıntılarından biri anti vw'ciler ile anti-doğuşçuların aynı kefeye konması.Doğuşun almanyada standart olan donanımları kesip para istediğini, dizelden hiç de makul olmayan 12000 lira fark aldığını bilmeyen yok.VW'cilerin anlamamakta ısrar ettiği nokta doğuşa kızanların zaten vw modellerini beğenen potansiyel alıcılar olmaları.Donanım, fiyatlandırma, sıra bekleme vs siniri bozulup da başka marka araç alan çok adam var.

Bir de şunu söyleyeyim vw ya da honda farketmez marka düşmanlığı ya da fanatikliğinin çocukluktan farkı yok bence.Araçlarıyla duygusal bağ kuran insanları anlayabiliyorum ki benim de çoğunuzun doblo dediği yetiye ciddi sempatim var ama işin içine firmaları koyarak laf söyletmemek komik geliyor.

Ancak distribütörün satış politikalarını eleştirmek ve imkan varsa değiştirmeye yönelik katkı sağlamak çok bilinçli bir tavırdır.Allah aşkına basit donanımları kesmek ya da dizele 6-7 bin anlarım ama 12000 fark istemek nedir arkadaşlar.Savunma adına söylemiyorum ama diğer distribütörler bu kadar yağ çıkarmıyorlar sineğin gözünden.C-Max dizel ile 180 beygirlik eco-boost motor arasında 2000 lira fark var.Aynı şekilde ceed benzinli 51000, dizel 52000.

• quote:

quote:

quote:

En yakın arkadaşlarımdan birisi 78 hadi %1 indirim yapalım dediler 77 ye anlaştı. Mart sonu teslim.

Merakımdan soruyorum , "onun durumunda" yazmışsın da , sanki golf'e mecburmuş gibi.

A3'ün içini beğenmedi. Golf aldı. Yıllarca binme niyetiyle aldı (ani satma durumu olmazsa). Bu yüzden istediği donanımı eklettirdi.

Bende bunu anlamıyorum , insanlar nasıl bi ticaret yapıyor ve nasıl riskli işler yapıyor ki arabayı anlık nakit olarak görüyor.

Demek ki biz iş yapmayı bilmiyoruz.

Diyemedin mi gel sana 1.4 140'lık cosmo astra alalım ağzına kadar çakılıı , kalan parayı'da benzin parası yaparsın diye.

Ben bile en yakın arkadaşıma geçen hafta astra alması için o kadar ısrarcı oldum , en son ikna ettimde , astra ve benzinli araca , gittik inceledik ama beğenmedi orası ayrı.

• quote:

Orijinalden alıntı: gralcan

Forumun en büyük sıkıntılarından biri anti vw'ciler ile anti-doğuşçuların aynı kefeye konması.Doğuşun almanyada standart olan donanımları kesip para istediğini, dizelden hiç de makul olmayan 12000 lira fark aldığını bilmeyen yok.VW'cilerin anlamamakta ısrar ettiği nokta doğuşa kızanların zaten vw modellerini beğenen potansiyel alıcılar olmaları.Donanım, fiyatlandırma, sıra bekleme vs siniri bozulup da başka marka araç alan çok adam var.

Bir de şunu söyleyeyim vw ya da honda farketmez marka düşmanlığı ya da fanatikliğinin çocukluktan farkı yok bence.Araçlarıyla duygusal bağ kuran insanları anlayabiliyorum ki benim de çoğunuzun doblo dediği yetiye ciddi sempatim var ama işin içine firmaları koyarak laf söyletmemek komik geliyor.

Ancak distribütörün satış politikalarını eleştirmek ve imkan varsa değiştirmeye yönelik katkı sağlamak çok bilinçli bir tavırdır.Allah aşkına basit donanımları kesmek ya da dizele 6-7 bin anlarım ama 12000 fark istemek nedir arkadaşlar.Savunma adına söylemiyorum ama diğer distribütörler bu kadar yağ çıkarmıyorlar sineğin gözünden.C-Max dizel ile 180 beygirlik eco-boost motor arasında 2000 lira fark var.Aynı şekilde ceed benzinli 51000, dizel 52000.

Aynen kardeşim.
    Honda civic dizel otm versiyon getirse 65 altında vermez. Ayrıca bir iki opsiyonla 70 e dayanır.
    Bu benim öngörüm.
    Piyasada suan f/p veya f/f araçlarının olmasının tek sebebi tutunabilme cabasidir. Yarın i30 tutulsun onlarda fiyatı uçurur. Ülkemizin en büyuk eksikliği ahlak yoksunluğudur. Ben sırf dizel diye 12 bin fark vermem vermem vermem.
    Neymiş satarken geri alıyormuşum. Kim alır 150 bin km yol yapmış dizel aracı tekrar 12 bin fark vererek. Sanki yakıtların fiyatları yarı yarıya.
    Sadece golf pahalı demek puyasadan haberi olmamak demektir.
    Doğuşa kızıyoruz higlineda katlanır ayna yok diye. Focus titaniumda da yok civic elegancede de yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Orijinalden alıntı: gralcan

Forumun en büyük sıkıntılarından biri anti vw'ciler ile anti-doğuşçuların aynı kefeye konması.Doğuşun almanyada standart olan donanımları kesip para istediğini, dizelden hiç de makul olmayan 12000 lira fark aldığını bilmeyen yok.VW'cilerin anlamamakta ısrar ettiği nokta doğuşa kızanların zaten vw modellerini beğenen potansiyel alıcılar olmaları.Donanım, fiyatlandırma, sıra bekleme vs siniri bozulup da başka marka araç alan çok adam var.

Aynen kardeşim.
    Honda civic dizel otm versiyon getirse 65 altında vermez. Ayrıca bir iki opsiyonla 70 e dayanır.
    Bu benim öngörüm.
    Piyasada suan f/p veya f/f araçlarının olmasının tek sebebi tutunabilme cabasidir. Yarın i30 tutulsun onlarda fiyatı uçurur. Ülkemizin en büyuk eksikliği ahlak yoksunluğudur. Ben sırf dizel diye 12 bin fark vermem vermem vermem.
    Neymiş satarken geri alıyormuşum. Kim alır 150 bin km yol yapmış dizel aracı tekrar 12 bin fark vererek. Sanki yakıtların fiyatları yarı yarıya.
    Sadece golf pahalı demek puyasadan haberi olmamak demektir.
    Doğuşa kızıyoruz higlineda katlanır ayna yok diye. Focus titaniumda da yok civic elegancede de yok.

Evet civic dizel gelince de fahiş fiyatlar isteyecek ve satacak. GOlf alanlara ne kadar sayıyorsak dizel civic'e o kadar para vereceklere de sayacaz tabi.

Kimse kusura bakmasın bu piyasayı "dizel dizel dizel" diyenler bu hale getirdiler , dizel araba diye millet saldırır oldu. Firmalarda bunu çok güzel kullanıyor. Nsaılsa kimse hesap kitap derdinde değil , yol bilgisayarında 5-6 lt tüketim göreyim yeter diyor.

He civic'e dizel gelip fahiş fiyatlar istendiğinde şu olacak ama , vw markası kullanıcılarının bi çoğu , o paraya civic alınmaz diyecek. Golf ile bir değil çünkü , golf alırsan normal civic alırsan normal olmaz.

Ben yarın civic fahiş fiyatlara GELİRSE ona da sallayacağım , benim derdim bu araçlara SAÇMA SAPAN FİYATLAR ödenmesine tepkim. Markalar ile ilgili değil.

Daha önce ki mesajlarıma da yazdım ve hatta 8 gün uzaklaştırma aldım. Neyse bu sefer kibarca izah etmeye çalışayım.

C segmenti tüm araçlara 70-80.000 civarı para veren arkadaşlar çok akıllıdır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bende bunu anlamıyorum , insanlar nasıl bi ticaret yapıyor ve nasıl riskli işler yapıyor ki arabayı anlık nakit olarak görüyor.

Demek ki biz iş yapmayı bilmiyoruz.

Diyemedin mi gel sana 1.4 140'lık cosmo astra alalım ağzına kadar çakılıı , kalan parayı'da benzin parası yaparsın diye.

Ben bile en yakın arkadaşıma geçen hafta astra alması için o kadar ısrarcı oldum , en son ikna ettimde , astra ve benzinli araca , gittik inceledik ama beğenmedi orası ayrı.

Yıllık min. 25 bin yapacak araba, nasıl önereyim Astra.

• ben gelen cevaplar için çok teşekkür ederim.

ez cümle konu şuraya takılıyor. vw golf ne olursa olsun bu paraları etmez. ama duygudal kararlarla yani bir arkadaşın dediği gibi seviyorum ulen diyerek bu araba bu fiyatlara alındıkça doğuş bunu yapmaya devam edecek.
    diğer forumda bahsettiğim rasyonellik budur.

evet golf güzel araba. paranızda var. içiniz gidiyor ama...
    almayacaksınız. o zaman doğuş değil microsoft olsa bile mecburen indirime gidecektir.

ama bunu yapabilmek için duygusal düşünceden kurtulmak gaza gelmemek ve sabretmek gerekir.

yurtdışında bu hep böyledir. bir firma nasılsa ceketi assam satılır hacı moduna gelince tüketici ona öyle bir ders verirki allahınıkaybeder o firma... ama bizde bu tuketici kitlesi yok maalesef...
  • Bence Mercedes A serisi almak daha akıllıca bunca para verilecekse
  • 78 bine golf alacağıma, 45 bine çok az kullanılmış otomatik elegance FD6 Civic alırım.Totalde 5 bin lira harcayarak güzel bir lpg kiti takar, iyi bir yalıtım yaptırır, bir kaç ıvır zıvır eklerim.50 bine fıstık gibi aracım olur.Cebime 28 bin kalır.Satarken de gayet kolay satarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubilay S. -- 25 Ocak 2013; 19:38:00 >
  • 80 bin seviyesine çıkılıyorsa zaten golf o listeden çıkmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

xxx

1- Konuyu açan arkadaş, "" ama donanım ekledikçe fiyatın uçması ?????" ve bir kaç tane daha olumsuz nitelikten bahsettikten sonra "dolu bir tdi golfe 80 bin neden verilir?" diye sormuş. Bence gayet mantık silsilesini takip ederek ederek sorulmuş bir soru.

Senin, cevabın ise önce "Hayatında kaç kişi tanıyorsun Golf'e 80.000 lira veren, ne çekip giriyorsunuz şu foruma anlamıyorum..."

Ne konuyla ilgili, ne adap kurallarıyla bağdaşıyor.

Sonrasında aynı soruya ilişkin yaptığın yorum: " bu aracın başlangıç fiyatı 43.900 liradır, bu değer baz alınmalıdır diyorum, iddiam bundan ibaret"

Zaten bunun aksini iddia eden yok, konu "dolu bir tdi golf"

Senin bu cevabın hakim karşısında adı sorulan temelin "temel ama içinde A yok " dediği fıkradaki gibi.

2-İfaden açık: "Kedi-ciğer meselesine gelirsek, ben kimseye böyle bir yaklaşım veya hakarette bulunmadım"

E bu söylediklerin de açık;

VW GOLF 7 VE C SEGMENT DİZEL ARAÇLAR HK. SORU

Demek ki iddianın aksine bir'den fazla kişiye kendi ifadenle "böyle bir yaklaşım veya hakarette" bulunmuşsun.

Dahası devamında verdiğin mesajdan da anlaşılıyor ki bu tip bir "yaklaşım ve hakaretin" kimi durumlarda doğru olduğunu da düşünüyorsun.

Daha nesini kıvırıyorsun anlamadım.

Bu arada Forumun arama bölümünde kim tarafından boşluğuna janjan, arama terimi bölümüne kedi veya mundar yazınca bu mesajlara tpplamda 5 saniye içinde ulaşılıyor, yani öyle eski mesajları deşmekle falan uğraştığımı düşünüp üzülmeni istemem.

• Bence hararetli tartismalara gerek yok

Kedi ciger muhabbeti falan size yakismiyor sevgili arkadaslar

Alana hayirlisi olsun tabi de

Herxaman dogusu elestiriyoruz herhalde seven yoktur

Ama golf veya diger modeller mukemmel de olsa bence biraz akilli olup duygularimiza gecici olarak gem vurabilip (fiyati ucuk modeller icin diyorum bu arada 45 bine de golf alan var onlara lafim yok) sakin olursak firma bu arabalari satamayacak.
    Mecburen indrim yapacaktir.

Ulasmak istedigim ana fikir budur.

• AYNEN HOCAM KATILIYORUM HER KONUDA NEY TUTULUYORSA FİYATI UÇUP GİDİYOR VE KALİTEDE GİDEREK DÜŞÜYOR..
    BEN VW KULLANICISI DEĞİLİM AMA GERÇEKTEN GÜZEL ARAÇLARI VAR AMA ÇOK BOŞ ARAÇLARI DA YOK DEĞİL AMA BİDE O BOMBOS ARAÇLARIN FİYATLARINA BİR BAKIN BİRDE SERVİS MASRAFLARINA .. YOKSA YENİ PASAT ALMAMAK İÇİN BAYA MÜCADELE VERDİM KENDİMLE KIZGIN OLDUĞUM İÇİN UZAK DURUYORUM DOĞUŞTAN...
    SIRFMARKA İSMİNİ KULLANARAK BİZLERİ RESMEN ALDATIYORLAR...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.