Şimdi Ara

Vw jetta 1.2 tsi bmt 2yıl 30bin km kullanım raporu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
8.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: commandx

Sizin araç golf. Jetta ya göre daha hafif. Ort hız yüksek. Bence jetta kullanıcısı daha iyi kasmış sizden. Biraz daha kasabilirseniz geçersiniz
    Kasma vs yok...
    Kullanmadığın araçlar hakkında yorum yapma istersen..
    Ben kullanmadığım araçlar hakkında yorum yapmıyorum. 30bin km kullandıgım araç hakkında görüşlerimi paylaştım. Saygı göster...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tafo0911 T kullanıcısına yanıt
    90a sabitleyip uzun yol verisi paylaşan siz değil miydiniz?

Eniştemin jettası 38ort hızla 6.5 gösteriyor. Tsi nin yakacağı da 7.5 civarıdır. Bunun altındaki bütün tüketimler benim için kasıntıdır.

90sabit 600 km yol gidenler var. Sonra kasıntı değil diyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Eniştemin jettası 38ort hızla 6.5 gösteriyor. Tsi nin yakacağı da 7.5 civarıdır. Bunun altındaki bütün tüketimler benim için kasıntıdır.

90a sabitleyip gittiğim de oldu. Ama dikkat ettiysen bu başlıkta ondan bahsetmedim bile gerçekçi bulunmayacagı için.
    Merak ediyorsan 90a sabitleyip gittiğimde 4.2lt/100km tutturabiliyorum üstelik %100 klima açık şekilde.
    Bu arada konu tüketim değil. Konu benim 30bim kmdeki araçla ilgili genel görüşlerim.
    Rica ediyorum konuyu saptırma lütfen

• quote:

Ooo enistemin jettasi halamin passati soyle boyle

Utanmasan 4 ileri otomatik subaru bundan az yakiyor diyeceksin

Genel görüşlerinizin de tüketimden farkı yok.

İç mekan genel olarak kalitesiz dememişsiniz. Kapı plastiği egeadan hallice dememişsiniz. Süspansiyon sert dememişsiniz. Tsi yüklüyken, klima açıkken yakıtı içiyor, performansı düşüyor dememişsiniz.

Eski nesil tsiye yeni nesil demişsiniz.

• quote:

Genel görüşlerinizin de tüketimden farkı yok.

İç mekan genel olarak kalitesiz dememişsiniz. Kapı plastiği egeadan hallice dememişsiniz. Süspansiyon sert dememişsiniz. Tsi yüklüyken, klima açıkken yakıtı içiyor, performansı düşüyor dememişsiniz.

Eski nesil tsiye yeni nesil demişsiniz.
    Aracı sahibi ol ya da en az benim geçtiğim km kadar kullan ondan sonra sen de görüşlerini bir başlık altında aç tamam mı?
    Tekrar rica ediyorum bilmediğin konular hakkında yorum yapma.
    Jettalardq 2 çeşit 1.2tsi ünite var güzel kardeşim.1.si 2015 ortalarına kadar satılmış olam e5 normlarını karşılayan 8v lik ünite
    2.si ise 2015 sonrası modellerde kullanılan e6normlarını karşılayan 16v lik ünite. O yüzden yeni nesil dedim. Ok?

İkinci nesil 1.2 tsi diyebilirsin. 1.2 tsi lerin nesli tükendi.

Araç hakkında tecrübem var yorum yapacak kadar. Sen araca değil, araç sana sahip olmuş gibi anlatıma bakarsak.

• quote:

İkinci nesil 1.2 tsi diyebilirsin. 1.2 tsi lerin nesli tükendi.

Araç hakkında tecrübem var yorum yapacak kadar. Sen araca değil, araç sana sahip olmuş gibi anlatıma bakarsak.
    Cok özür dilerim 2. Nesil tsi demediğim için. Pardon...
    Araç c sınıfının en dandiklerinden. Şimdi rahatladın mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tafo0911 -- 20 Aralık 2019; 22:34:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tafo0911

90a sabitleyip gittiğim de oldu. Ama dikkat ettiysen bu başlıkta ondan bahsetmedim bile gerçekçi bulunmayacagı için.
    Merak ediyorsan 90a sabitleyip gittiğimde 4.2lt/100km tutturabiliyorum üstelik %100 klima açık şekilde.
    Bu arada konu tüketim değil. Konu benim 30bim kmdeki araçla ilgili genel görüşlerim.
    Rica ediyorum konuyu saptırma lütfen

Alıntıları Göster
    Drivvo diye bir uygulama onu yükleyip birde depo hesabı yapmanızı tavsiye ediyorum.

• Elinize sağlık çok güzel bir konu olmuş. Hem zevkle okudum hem de verdiğiniz bilgilerden istifade ettim.

Bir önceki kasa aracın manuelini 9 sene kullandık(110bin km) Ön göğüs sizin aracınızla aynıydı. İç mekan da genel olarak çok benzer. Çok güzel bir deneyim yaşattı o araç bana o yüzden jetta'ya birçok kişinin aksine çok ayrı r sempatim var. Ki aracı hangi nesil olursa olsun kullanıp memnun olmayan da görmedim. Genelde hiç kullanmayıp vw eleştirmek isteyen kişilerin saldırdığı bir model.

İç malzeme kalitesi de sert plastik olsa da yukarıda abuk subuk bir üslupla belirtildiği gibi egea seviyesinde kesinlikle değil. Gayet kaliteli ve içi dolu malzemeler var tüm kabinde. Tek falsosu bence kapı tutamacı ele alınca bazen bazen gıcırdıyordu ve rahatsız ediyordu beni. Onun dışında gayet iyi.

• Vw düşmanları boş durmuyor. Maşallah maşallah. Saldırmaya devam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de peder beye sattigim leonu bi kontrol edeyim dedim. Ankara kis verisi bu sekildeymis. Hicbir sekilde temiz bir kullanima sahip degil :)) 3. Viteste giderken 5. , 6. Vitese atin uyarisiyla kullaniyor ve genelde atmiyor

Vw jetta 1.2 tsi bmt 2yıl 30bin km kullanım raporu

• Jetta aslında tam Türk aile tipine hitap eden bir araç. İçi geniş, bagajı geniş, malzeme kalitesi tatmin eder seviyede. Tek sorun TSI motorun LPG uyumlu olmaması ve DSG gibi bir riskin olması. Dizelleri malum skandal motor oraya hiç girmeyelim bile.

Aslında Türkiye'ye gelmeyen yeni kasasında tam otomatik 8 ileri şanzıman kullanılıyor. Bize gelmiş olsa bence Passat satışları yarı yarıya belki daha da çok azalır. Patlak DSG muhabbeti de bitmiş olur.

En son 2 sene kadar önce sıfır almaya niyetlenmiştim 1.2 TSI Comfortline manueli. Fiyat olarak da 82.000TL civarıydı. Alınabilir limitlerde görüyordum yani. Test sürüşü yaptım. Geri vitesi görünce bi gülme aldı beni topuzun üstüne bastırıp 1'in soluna alınca. Dedim en son Toros'ta görmüştüm böyle topuza bastırmalı vitesi. İnsan bir mandal falan koyar. O an soğudum araçtan.
  • Makyajlı 1.4 TSI 125ps DSG Comfortline olanı ile yaklaşık iki saat gidiş iki saat de dönüş olmak üzere yolcu olarak uzun yol yapma fırsatım olmuştu. Yalıtımını, konforunu ve yüklü haldeki performansını oldukça beğenmiştim. Verileriniz güzel, Allah kazadan beladan saklasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9888 -- 21 Aralık 2019; 1:20:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fractal design

Jetta aslında tam Türk aile tipine hitap eden bir araç. İçi geniş, bagajı geniş, malzeme kalitesi tatmin eder seviyede. Tek sorun TSI motorun LPG uyumlu olmaması ve DSG gibi bir riskin olması. Dizelleri malum skandal motor oraya hiç girmeyelim bile.

Aslında Türkiye'ye gelmeyen yeni kasasında tam otomatik 8 ileri şanzıman kullanılıyor. Bize gelmiş olsa bence Passat satışları yarı yarıya belki daha da çok azalır. Patlak DSG muhabbeti de bitmiş olur.

En son 2 sene kadar önce sıfır almaya niyetlenmiştim 1.2 TSI Comfortline manueli. Fiyat olarak da 82.000TL civarıydı. Alınabilir limitlerde görüyordum yani. Test sürüşü yaptım. Geri vitesi görünce bi gülme aldı beni topuzun üstüne bastırıp 1'in soluna alınca. Dedim en son Toros'ta görmüştüm böyle topuza bastırmalı vitesi. İnsan bir mandal falan koyar. O an soğudum araçtan.
    jetta zaten Türkiye gibi alım gücünün zayıf olduğu ülkelerde satılsın diye üretilmiş vw tarafından üvey evlat muamelesi gören bir araç. yurt dışında millet golf alıyor c sınıfı araç alacaksa.

jetta'yı ilk ciktigi yil 2011 de aldik ve 2 yıl kullandım. o yıl için baya albenisi olan bir araba idi. lakin şu an için tercih edilesi bir yanı yok. 2011'den beri kuruş üstüne eklemedi araba kalite olarak.

ama nolursa olsun yol tutan ve hızı ne olursa olsun virajlarda dahil sürücüye güven veren bi karakteri var. yigidi öldür hakkını yeme.

bunu alacagima gider golf alirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrT4ngo -- 21 Aralık 2019; 1:31:34 >

Hocam değerler benzinli araç için oldukça iyi. Hiç depo hesabı yaptınız mı? Yol bilgisayarı ile depo hesabı arasında fark çıkıyor mu?

Benzer kullanımda Kocaeli-Ünye arası 308 e-HDi (Dizel) ile 96 km/h ortalama hızla 4.7 yakmıştım.
    Benzer kullanımda Kocaeli-İzmir arası 308 1.6 THP (Benzinli) ile 97 km/h ortalama hızla 5.8 yakmıştım. THP motorda yol bilgisayarı yaklaşık %4 daha az gösteriyor. Bu da depo hesabı =~ 6 litreye denk geliyor.

Vw jetta 1.2 tsi bmt 2yıl 30bin km kullanım raporu

• quote:

Orijinalden alıntı: talhadogdu

Hocam değerler benzinli araç için oldukça iyi. Hiç depo hesabı yaptınız mı? Yol bilgisayarı ile depo hesabı arasında fark çıkıyor mu?

Benzer kullanımda Kocaeli-Ünye arası 308 e-HDi (Dizel) ile 96 km/h ortalama hızla 4.7 yakmıştım.
    Benzer kullanımda Kocaeli-İzmir arası 308 1.6 THP (Benzinli) ile 97 km/h ortalama hızla 5.8 yakmıştım. THP motorda yol bilgisayarı yaklaşık %4 daha az gösteriyor. Bu da depo hesabı =~ 6 litreye denk geliyor.

Hocam her yakıt alışımda depo hesabı yapıyorum.
    Depoyu fulledikten sonra ışık yanana kadar kullanıyorum ve tekrar fulledikten sonra aldığım yakıt miktarını kilometreye bölüyorum. Veriler yol bilgisayarıyla örtüşüyor. Sapma yok diyebilirim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.