Şimdi Ara

Vw jetta 1.2 tsi bmt 2yıl 30bin km kullanım raporu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
7.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: commandx

Bu mesaj silindi.
    Hocam senin aracın ne ? Miletin aracına bok atıyorsun da aynı fiyat ortalamasında bir aracın var ise öğrenmek isterim.
  • Nacila N kullanıcısına yanıt
    Subaru xv premium aldım. Merak ettiğin bir şeyi varsa hepsini dürüstçe cevaplarım. Xv bana sahip değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Subaru xv premium aldım. Merak ettiğin bir şeyi varsa hepsini dürüstçe cevaplarım. Xv bana sahip değil
    Xv almadaki amacınız neydi. 1500 kg awd bir araca 114 beygir 150 tork... Geniş desen değil az yakıyor desen değil.
  • Nacila N kullanıcısına yanıt
    4*4 olması, güvenli olması. Yeterli genişlik, yeterli donanım. Performans beklentimiz yoktu.

• Aracınızla keyifli sürüşler. Yol bilgisayarı değerlerine VAG araçlarında asla ve asla güvenmem. Emisyon için bile skandal yaratan bir firma , yakıt değerleri gösterimiyle ufak bir yazılım hilesiyle oynayabilir. Benim için bu araçlarda tek etken kullanıcı verisi. Ayrıca bazı yerlerde dikkat ettim ki hiç eksi yönü yok aracınızın...

Gerçekçi incelemeler her zaman değerlidir. Ama gerçekçi olanlar. Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: antizero

Aracınızla keyifli sürüşler. Yol bilgisayarı değerlerine VAG araçlarında asla ve asla güvenmem. Emisyon için bile skandal yaratan bir firma , yakıt değerleri gösterimiyle ufak bir yazılım hilesiyle oynayabilir. Benim için bu araçlarda tek etken kullanıcı verisi. Ayrıca bazı yerlerde dikkat ettim ki hiç eksi yönü yok aracınızın...

Gerçekçi incelemeler her zaman değerlidir. Ama gerçekçi olanlar. Saygılar.
    Eksilerine de değindim hocam.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Arabanın marka modelini sormuşlar, donanımıyla söylemişsin. Ama aracım bana sahip değil diyorsun :D

Neyse bir tsi motorlu araç daha sahibini memnun edip seni edemedi.

Bu arada sen tam otomatik 4*4 subaru nla 6-7 yakıyor muydun?

• quote:

Orijinalden alıntı: ARES007

Arabanın marka modelini sormuşlar, donanımıyla söylemişsin. Ama aracım bana sahip değil diyorsun :D

Neyse bir tsi motorlu araç daha sahibini memnun edip seni edemedi.

Bu arada sen tam otomatik 4*4 subaru nla 6-7 yakıyor muydun?
    6-7 yakan 4 ileri otomatik Subarusuydu. Bu yeni aldigi sanirim sehir ici 2.5-3 litre.

• Geçen sanayiye arkadaşımı görmeye gittim dükkan sahibi motor ustasıdır. Dediklerini aynen yazıyorum. Hocam 1.0 motor yapmış adamlar. Çok ekonomik süper ama pistonlar 1TL kadar. Basınca motor piston kolu gövdeden çıkıyor ve tamir olmuyor yeni motor alıyorsun. 3 senede yaptığın yakıt karının 10 katını motora veriyorsun .A...ko... öyle 1.0 motorun dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 23 Aralık 2019; 0:42:28 >
  • vedatkerem V kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın golf 1.0'ı garanti bitimine az bir süre kala turbo arızası verdi. Garantiden değişti. Henüz 28bin km'de. Arıza yaşayınca vw alınmaz diyordu. Şimdi yine vw çok güzel araba diye dolaşıyor. Dsg'si de sıkıntı çıkarınca benzer şeyler yine olur muhtemelen :)
  • Mrb,2013 model jetta 1.2 tsi trendline manuel araca sahibim,uzun yolda Istanbul-Adana(Kozan) arasi 2 kisi arac bos 110-120km hiz ile 1100km gittim,donusde arac full yuklu 3 kisi bir depo ile 800 km zor yapti,istanbul ici bir depo ile 550-650 km arasi gidiyor.

Istanbul-canakkale arasi full kasinti surdum az yaktirmak icin hirs yaptim 90km hizi gecmedim bazi yerlerde uzun sure 70km ile gittim 150km yol gittikten sonra ekranda 1050km gider yazdi ortalama tuketimde 4.0lt gozuktu 350km gittim bi ara 3.8lt ye dustu,sonra gokceadanin icinde gezinince tuketim hemen 8.5lt oldu.

Benim aracimda yokus kalkis destegi yok,yokuslarda durkalk trafiginde kalkis yapmak sikinti olusturuyor,debriyaji kavrama noktasina getirdiginizde hafif gaz verme ile arac kalkmiyor stop edicek gibi oluyor (eski aracim golf 1.6 hafif gaz verme ile kalkiyordu)ama kalkis anini atlattikdan sonra fisek gibi gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailcem34 -- 23 Aralık 2019; 8:41:47 >
  • ismailcem34 İ kullanıcısına yanıt
    Turbo lag, turbo boşluğu dediğimiz olay. 1.2 motor hacim olarak jettaya yetmiyor, bunu turbo ile telafi ediyor. Turbo da 1500devirde devreye giriyor. 1500devir altında cansız oluyor haliyle.
  • Forumda Vag konusu açılınca adamlara şimşek hızında bildirim gidiyor, yerden yere vurmak için toplaşıp geliyorlar.

Kazasız belasız kullanın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 2015 1.2 TSI highline kullanıyorum bmt olmayan modeli. İlk aracım renault symbol 2011 1.4 lpg li idi lakin yakıt dışında arabadan çokta memnun değildim. Bu jetta ikinci arabam, yakıtı genelde 150 tl lik yarım depo alıyorum 6.98 den ortalama şehir içi 350 km yaptıktan sonra yakıt ışığı yanıyor sanırım bi 50 km de öyle gider diye düşünüyorum bana yeterli geliyor. Symbolde 80TL ye lpg yi fulluyordum bu kadar yol gidiyordum ama 50 tl likte benzin alıyordum sonuçta araba ilk çalıştığında benzinle bir müddet gidiyordu.

Arabanın genel olarak artı ve eksilerini arkadaşlar söylemiş zaten, beni multimedya sistemi dışında hiç olumsuz etkilemedi sadece motoru küçük olduğu için sürekli alttan kedi girip duruyor :) bende özellikleri açıp kornayı aktif ettim böylece olası bir kedi vakasını önlemiş oldum. Arabanın orjinalde rcd510 multimedyasını ben rcd330 ile değiştirdim, böylece hem bluetoothum oldu hemde carplay android auto sayesinde sürekli güncel bir harita ihtiyacımı gerektiğinde karşılamış oldum.

Geçen fabrika aküsü artık bana müsade dedi bende yenisini 72a lik olarak taktım onun dışında bakımı da kolay bence, bir sonraki bakımını muhtemelen kendim yaparım :)

Vw jetta 1.2 tsi bmt 2yıl 30bin km kullanım raporu

• Bende 2017 1.2 TSI BMT Trendline manuel şanzıman Jetta var.

Yaklaşık 15.000 KM deneyimim oldu. Araçtan oldukça memnunum. En az 3 sene daha binerim gibi. Fakat 2018 de 77 bin' e aldığım aracın şu an ort. piyasası 100-110 bin olmuş. Ben 95'e ilana koysam al sat tayfası, galerici akbabalar hemen başımda birikirler. Sevmeyeni çok ama piyasası oldukça iyi. Bunu herkes kabul etmeli bence.

Şimdi buraya yakıt tüketimini yazardım ama tartışma çıkar diye yazmıyorum.
    Yakıt değerini hem yol bilgisayarı, hem eski usul depo ışığına bakarak hesapladım.
  • quote:

Aracınız hayırlı olsun hocam çok güzel bir tercih yapmışsınız.

İşin garip kısmı Vag'ın ikinci kalite markası Seat Leon sahibi neden aldın yeav demiş diğer Leon ve İbiza sahipleri de destek olmuş.

İnsanın durumu yoktur, parası Leon, İbiza almaya yetmiştir en ufak bir şekilde küçük görmem ama kalitesizlik paçalardan akan bir araca binipte Subaru gibi bir markanın araçlarını küçük görmeye kalkmak nedir Allah aşkına? Hele ki dandirik B, C sınıfı araçları ile Suv'u nasıl kıyaslıyorlar anlamak mümkün değil.

Bunlar madem ulaşamıyorum o zaman mundarlayayım kafasındaki adamlar.

• Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam.

Bunlar böyle, ne yapacaksınız. Motor dışında eleştirecek bir şey bulamadı herhalde, kaçtı gitti :)
  • Güle güle kullanın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.