Jetta motorlarını düşünürsek 1,4 TSI ile 1,2 TSI performansta çok farkeder mi?
1.2 nin 8v olması ne ifade ediyor. Teknik bilgisi olan var mı? Daha önce Corsa 1,2 kullandım bayırlarda ciddi bir performans kaybı sözkonusu idi. Jetta gibi devasa sayılabilecek bir kasaya sahip araba için 1,2 aynı sonuçları doğurur mu? Sanki test eden arkadaşlar hep otoban gibi düz yollarda test etmişler gibi bir izlenim doğdu bende..
quote:
Orijinalden alıntı: The Dubliner
Jetta motorlarını düşünürsek 1,4 TSI ile 1,2 TSI performansta çok farkeder mi?
1.2 nin 8v olması ne ifade ediyor. Teknik bilgisi olan var mı? Daha önce Corsa 1,2 kullandım bayırlarda ciddi bir performans kaybı sözkonusu idi. Jetta gibi devasa sayılabilecek bir kasaya sahip araba için 1,2 aynı sonuçları doğurur mu? Sanki test eden arkadaşlar hep otoban gibi düz yollarda test etmişler gibi bir izlenim doğdu bende..
Evet arada performans farkı var tabiki 8v olmasına takılmayın araçta turbo var ve yüksek tork ile birlikte yokuşta ayılma bayılma olmaz , performansı 1.6 litre atmosferiklere yakın olup düşük devirde yüksek tork verdiğinden şehir içi kullanımı daha zevklidir , fakat uzun yolda honda 1.6 larla kapışmayın çünkü hayal kırıklığına uğrarsınız 1.4 tsi ile 1.2 tsi arasında elbette performans farkı var eğer fiyatta 2 bin lira civarı oynuyorsa ben 1.4 tsi secerdim .........
Bütçem 45 gibi olduğu için, Trendline modeline de herkes boş deyince 1,2 TSI için VW bayisine gittim. 1,2 TSI Comfortline için Mayıs sonuna tarih veriyorlar ve fiyat ne olur bilemeyiz diyorlar. Bunun üzerine Honda ya gittim. 1,6 Premium hiçbiryerde yok. Nisanda gelecek. Fiyat 47 küsür. Şu anda ellerinde olan hazır Elegance leri 48.000 bırakıyorlar. 3bin tl de az değil ama ne yapsam. al sana yeni bir kararsızlık.
Madem benzinli alacaksın Civic almalısın...
quote:
Bütçem 45 gibi olduğu için, Trendline modeline de herkes boş deyince 1,2 TSI için VW bayisine gittim. 1,2 TSI Comfortline için Mayıs sonuna tarih veriyorlar ve fiyat ne olur bilemeyiz diyorlar. Bunun üzerine Honda ya gittim. 1,6 Premium hiçbiryerde yok. Nisanda gelecek. Fiyat 47 küsür. Şu anda ellerinde olan hazır Elegance leri 48.000 bırakıyorlar. 3bin tl de az değil ama ne yapsam. al sana yeni bir kararsızlık.
1.4 Trendline almak istiyorsan bayilerde var ama 1.2 comfortline için mayıs sonu highline düşünüyorsanız neredeyse temmuz başını buluyor
quote:
Elegance al derim.Sunroof,xenon far,koltuk ısıtma güzel özellikler.Sen bilirsin tabi önceliğine göre fakat bunlar d sınıfı bazi arabalarda olmayan özellikler.
quote:
Civic elegance alabilecek butceniz varsa kesinlikle dusunmeyin derim ben 48.000 tl ye o donanim gercekten cok iyi hele bide siyah veya fume olursa tadindan yenmez :)
Yenì kasa honda cîvîc'ìn kasası bence çok vasat , eski kasası çok daha gúseldî , 1.2 tsı jetta íçìn bekelyìn derìm savaş falan cıkmassa fîyat çok farketmez ......
jetta nin 1.2 tsi ını comfortline modeli için mi beklemek lazım, yoksa tüm 1.2 tsi lar için mi? birde tek bayiye takılı kalmayın bence, bütün bayilerle en azından tlf ile konuşun. 48000 e kadar çıkacaksanızda jetta nın higline ı bayilerde var mı onada bakabilirsiniz.. zor karar. ama performans ve genişlik çok objektif birşey değil bence. yani her 2 araba içinde test sürüşü yapın performans ve genişliği değerlendirin.
quote:
Orijinalden alıntı: fat_old_sun
jetta nin 1.2 tsi ını comfortline modeli için mi beklemek lazım, yoksa tüm 1.2 tsi lar için mi? birde tek bayiye takılı kalmayın bence, bütün bayilerle en azından tlf ile konuşun. 48000 e kadar çıkacaksanızda jetta nın higline ı bayilerde var mı onada bakabilirsiniz.. zor karar. ama performans ve genişlik çok objektif birşey değil bence. yani her 2 araba içinde test sürüşü yapın performans ve genişliği değerlendirin.
Ben dün Gaziantep ve Kahramanmaraş'taki VW Bayilerine gittim şu an ellerinde 1.2 TSİ nin hiçbir versiyonu yok en az 1.5 -2 ay zaman veriyorlar hatta highline için temmuzu buluyor bu zaman aralığı. Bayilerde Şu an 1.4 TSİ Trendline modeli var bunun için çelik jant vererek kampanya yapıyorlar
çeli cant hediyeli:D bence al civic tak lpg yola devam.
Corolla da düşünebilirsin, Türkiyede tutulan bir araç. Satış verilerinde civic ve jettanın satış toplamından fazla satan bir araç.. Orta yaş için ideal bir araç..
Valla arkadaşlar Jetta 1,2 TSI Comfortline için tüm türkiye bayileri tarandı. Araç durumu şu
İstanbul Avek te 1 adet gümüş gri var. Zonguldak ta 1 adet metalik siyah var. 46.250 fiyat aldım bundan Antalya da 1 adet beyaz vardı. Muhtemelen bu satıldı. Trabzon ve Kayseri bayilerine nisanin ilk haftası geliyor. trabzon bayisi malı istanbulda teslim edebiliyor ancak fiyat düşmüyor. liste fiyatını veriyor. Kayseri bayisi ise indirim yapıyor ancak kayseri teslimden başkasına yanaşmıyor. Bu iki bayiye de sadece 1,er araç geliyor.
Diğer tüm beyilere mayıs sonu gelecek. Meksika dan geleceği için de sarkma ihtimali yüksek.
Bende bunun üzerine bir arkadaşımla beraber HONDA bayisine gidip Civic 1,6 Elegance METALİK Füme renkli olarak aldım. Yani iki adet satın almış olduk.
Fiyat 47.500 TL
Boya koruma + kauçuk paspas + ilkyardım ve trafik seti hediye verecğim dedi ilgili bayan.
Bakalım inşallah hafta sonuna kadar teslim alacaz.
Satın alırkende 6 rakamının hem güzelliği hem üzüntüsü oldu. 6 ileri vitesli araba çok istiyordum. Civic 5 ileri. ama 6 yıl garanti olduğunu öğrenince de baya sevindim. :)
Velhasılı kelam inşallah hayırlı olur. Bu arada Nisan ayında ciddi bir zam gelecek. Bu fiyat uygun diyenler mart ayı içinde alsınlar.
jetta 1.4tsi düz vites comfortline aldım 20 gün önce. yakıt 8.0 LT (karma-sakin kullanımda) bagaj ve iç mekan acayip geniş. tasarım çok başarılı. konfor iyi. bu aracın en iyi yanı motor performansı.
eğer otomatik alınacaksa dsg alınmamalı bence. civic otomatik daha sorunsuz. ayrıca 6 yıl garanti bozulmadan lpg takılabiliyor. (2800TL idi en son sorduğumda) ancak civic iç ve dış tasarım çok kötü. Keşke eski kasa ile devam etselerdi.
jetta trendline çok donanımsız. civicte jetta comfortline'dan bile fazla donanım var.
jetta alacaksanız 1.4trendline yerine 1.2tsi comfortline alın. test ettim performans kesinlike yeterli. ben bayide bulsaydım 1.2 alacaktım ama nasip 1.4 müş.
Jetta'nin son kasasina binmedim ama civic'i deneme firsatim oldu. civic aile arabasi degil, bagaji yok denecek kada kucuk, ancak el cantasi sigar, ici de cok genis gelmedi. Ama surec zevki ve performansi cok iyi idi. Yani bekarsan Civic iyi bir secim olur, evli ve cocuklu isen eziyete donusur. Ayrica benzin tuketiminin cok iyi olmadigini biliyorum, bir arkadasim sirf benzin yuzunden satmak zorunda kaldi.
quote:
Orijinalden alıntı: ZZ RAT
Jetta'nin son kasasina binmedim ama civic'i deneme firsatim oldu. civic aile arabasi degil, bagaji yok denecek kada kucuk, ancak el cantasi sigar, ici de cok genis gelmedi. Ama surec zevki ve performansi cok iyi idi. Yani bekarsan Civic iyi bir secim olur, evli ve cocuklu isen eziyete donusur. Ayrica benzin tuketiminin cok iyi olmadigini biliyorum, bir arkadasim sirf benzin yuzunden satmak zorunda kaldi.
Sanırım bir yanlışın var. Bahsettiğim araç Civic sedan. Bagajı hiç küçük değil. 440 LT. evet jetta nın daha büyük 510 lt ancak jetta almak istiyorsan 2 ay bekleyeceksin.
ben yılda ortalama 7-8 bin km yaptığım için civicin yakışı artık pek önemli değil gibi. Daha da olmadı fazla km yaparsak lpg takacağız.
iç hacimde de evet jetta daha geniş ama yine civic de hiç aşağı değil. Jetta boyutlarına ulaşamamasının nedeni de sanırım devasa dashboard kısmı. İki kademeli ve derinlikli yapmışlar o biraz yer kaplıyor.
Birde Jetta ile ilgili bir arkadaşımın şöyle bir yorumu oldu. Artık heralde aracı bulamayınca bana da hoş geldi :)) "Jetta her yerde var filolarda kullanılıyor, Fluence ile aynı seviyeye düştü, Civic ise sadece binek satın alanlarda var. Daha özel bir araba"
Herkes katılmaz ama yorum işte..
quote:
Orijinalden alıntı: elliyedi
jetta 1.4tsi düz vites comfortline aldım 20 gün önce. yakıt 8.0 LT (karma-sakin kullanımda) bagaj ve iç mekan acayip geniş. tasarım çok başarılı. konfor iyi. bu aracın en iyi yanı motor performansı.
fabrıka degerı 6.2 lıtre
Mükemmel bir seçim, filo aracı olmayan bir araba ve trafikte yaşayacağın güzel bir fark. Güle güle kullan.
Bencede kesinlikle civic. Ne satarken pişman olursun ne binerken. Ayrıca bazıları arabay tüp taktırma deldirme demiş sanırım haberleri yok BRC de hiçbiyer delinmeden orjinali bozulmadan takılıyor lpg ve lpg ye en uyumlu araç honda dır dizelden daha ekonomik oluyor lpg ile