Şimdi Ara

VW JETTA 1.4 TSI vs. HONDA CIVIC 1.6 PREMIUM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
11.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yalnız sunu belırteyım uzun yolda 6. vıtes cıddı bır konfor,yuksek devır sesı yok sessız sakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 28 Mart 2012; 10:04:53 >
  • Hocam alınma ama beni kesseler de bu iki arabaya bu parayı vermezdim.

Alacağın aracı uzun süre kullanmayı planlıyorsan, bence başka markalara yönel.

Not: 2012 model eski kasa civic kullanıcısıyım.
  • hayırlı olsun liste fiyatı 49bin olan aracı 1500 tl indirimle almışsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: MMX 166

quote:

Orijinalden alıntı: elliyedi

jetta 1.4tsi düz vites comfortline aldım 20 gün önce. yakıt 8.0 LT (karma-sakin kullanımda) bagaj ve iç mekan acayip geniş. tasarım çok başarılı. konfor iyi. bu aracın en iyi yanı motor performansı.

fabrıka degerı 6.2 lıtre

yani?
  • quote:

quote:

quote:

jetta 1.4tsi düz vites comfortline aldım 20 gün önce. yakıt 8.0 LT (karma-sakin kullanımda) bagaj ve iç mekan acayip geniş. tasarım çok başarılı. konfor iyi. bu aracın en iyi yanı motor performansı.

fabrıka degerı 6.2 lıtre

yani?

acaba bıraz agresıfmı kullanıyorsunuz?zıra forumda da vw fabrıka verılerının uzerıne 1 lıtre koyun denılmekte de

• Ben kendi payıma ,Jetta isterse kral olsun, LPG uyumu olmayan araca binemem.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

fabrıka degerı 6.2 lıtre

yani?

acaba bıraz agresıfmı kullanıyorsunuz?zıra forumda da vw fabrıka verılerının uzerıne 1 lıtre koyun denılmekte de

agresif kullanmıyorum arada dip gaz yapsamda %80 sakin kullanım(vites değişim yardım asistanına göre vites değiştiriyorum.)
    genelde bütün araçlar için fabrika verilerine 1lt eklemek uygulamadaki tüketim değerlerini verir. ben aldığımdan beri yakıt tüketimi azalma eğiliminde, kullanım tarzımı değiştirmiyorum, zamanla azalacağını tahmin ediyorum. henüz uzun yol tecrübe etmediğim için uzun yol değerlerini veremiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Dubliner

Arkadaşlar
    45.000 tl hazır param var. Acil de araba almam lazım. Ama acayip de kararsızım. Tercihi ikiye indirdim.

VW Jetta 1.4 TSI Trendline (Çelik jant hediyesi var)
    Honda Civic 1,6 Premium

Honda da donanim çok güzel ancak motoru ve tabi yakıtı dolayısıyla endişeliyim. 1,4 TSI ile honda motoru arasında çok yakış farkı olur mu.
    VW nin 6 ileri şanzımanı çok şey farkettirir mi

Lütfen yardım.

Hangi Aracı Aldınız veya alacaksınız bellimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurg028

Corolla da düşünebilirsin, Türkiyede tutulan bir araç. Satış verilerinde civic ve jettanın satış toplamından fazla satan bir araç.. Orta yaş için ideal bir araç..

Kalitesiz denilen Jetta'dan 2 tane Corolla malzemesi çıkar diye düşünüyorum.

Ayrıca Corolla yeni kasa yakındır.5 yıldır yollarda güncel kasa.
  • Öncelikle Merhaba...
    Arkadaşlar ilk konuya değineceğim burada Jetta ve Civic kıyaslaması var
    Arkadaşlar benim kendi aracım jetta diye bu yorumları yapmıyorum bilgisi olan ve denemiş biri olarak yazıyorum
    1-Jetta 1.4 TSİ motor performans olarak kesinlikle başarılı kullananlar test edenler bilir,performansı çok iyi
    civicden ara hızlanmaları ve yokuştaki performansı 1 kademe daha iyidir...
    2-Benim kendi aracım trendline yani sizin tabirinizle boş donanımlı.Size katılmıyor değil comfortline almalıydım fakat çok pişman değilim.
    3-civicin jettadan üstün olduğu kısım donanım kabul etmeliyim donanım olarak belirtilen donanımlarda civic jettadan daha iyi.
    4-Jetta 2.el otoda kesinlikle civicden daha rahat satılan bir arabadır buda vwden kaynaklanır markasından dolayı,civicde satılır fakat bi vwsi olanlar bunu rahatlıkla anlar...
    5-Jetta(vw) 2 . el değerini kolay kolay düşürmez yani aldığın fiyatın 3-4 altına rahatlıkla satarsın eğer araç korunmussa...
    6-jetta kesinlikle içeriye ses alma konusunda civicden başarılı fakat 140 km/hdan sonra rüzgar sesi almaya başlar...
    7- bu kapı içiydi öndü sağdı soldu malzeme çalmışlar gibi konulara pek girmek istemiyorum bu olay 2 araçdada mevcut
    son olarak kesinlikle aracım jetta diye bu yorumları yapamdım bizzat gördüm ve biliyorum
    Herkese teşekkürler iyi günler...

NOT:İyi düşünmeden araç almayın...

• Bence hem yeni civic hem de yeni jetta eski kasalarından daha kötü. Kendim kullandıgım için yazmıyorum. Benim civicim durusuyla yeni civice on basardı.İç dizaynda da pek farklılık yok. Ama yeni jettaya bindigimde suan kullandıgım 2010 comfortline jettanın passat oldugunu sanıyorum.Kaliteyi o kadar düşürdüler.
  • Arkadaşlar eklemek istediğim bir kaç birşey daha var onlarıda eklemek istiyorum artı olarak.

8-Arabalarda 6. vites çok büyük bir avantajdır;hem yakıt tüketimini düşürür hemde devri düşürdüğü için motor sesini azaltır
    9-Jettanın iç hacmi ve bagaj hacmi daha fazladır
    10-bazı arkadaşlar 1.4 TSI motora iyi değil,yeni,kötü felan demişler.Eğer araştırırsanız 1.4 TSI motor üst üste 1.1-1.4 hacimleri arasında en iyi motor seçilmiştir.

Tekrar belirtmek istiyorum arkadaşlar kesinlike benim aracım Jetta olduğu için bu yorumları yapmadım.Bildiğim ve test ettiğim için bu yorumları yapıyorum.Jettayı almadan önce birçok arabayı inceledim.(Civic,focus,fluence,astra,jetta,corrolla)
    Amacım sizi 2 araç hakkında daha ayrıntılı bilgilendirmektir.Asla civici kötülemek değil.
    Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: winchester0607

Arkadaşlar eklemek istediğim bir kaç birşey daha var onlarıda eklemek istiyorum artı olarak.

8-Arabalarda 6. vites çok büyük bir avantajdır;hem yakıt tüketimini düşürür hemde devri düşürdüğü için motor sesini azaltır
    10-bazı arkadaşlar 1.4 TSI motora iyi değil,yeni,kötü felan demişler.Eğer araştırırsanız 1.4 TSI motor üst üste 1.1-1.4 hacimleri arasında en iyi motor seçilmiştir.

Tekrar belirtmek istiyorum arkadaşlar kesinlike benim aracım Jetta olduğu için bu yorumları yapmadım.Bildiğim ve test ettiğim için bu yorumları yapıyorum.Jettayı almadan önce birçok arabayı inceledim.(Civic,focus,fluence,astra,jetta,corrolla)
    Amacım sizi 2 araç hakkında daha ayrıntılı bilgilendirmektir.Asla civici kötülemek değil.
    Teşekkürler...

jettanın cıvıcten tek ustun yanı 2 elde cabuk satılması onuda zaten alırken 3 ay gec alıyorsun bırakta satarken cıvcten 10 gun once sat bir bayıya gıt once bır civic siparişi sonrada bır jetta sıparisi ver bakalım once hangisi geliyor mazleme kalıtesi ıkısınınde aynı jettanın gogus kısmı yumusak malzeme civicin kapı kısımları yumusak malzeme civic te 6 yıl garanti var jettada 2 yıl uzatmak istersen 1000 tl daha verıyorsun artı civicin lpg avantajı var benzınden bıkarsan 1.500 2000 tl cıvarı taktırırsın bır lpg dızelden daha avantajlı olur donanım konusuna daha hıc gırmıyorum bıle bence jetta 40 yas ve uzerıne hıtap edıyor motor olayınıda zaten tartışmaya gerek honda motorları sıkıntısız 1000.000 km rahat gıdder ben daha 300.000 km de tsi motor gormedım olsa bıle en az 2 kere turbo patlatmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: 05kartal

quote:

Arkadaşlar eklemek istediğim bir kaç birşey daha var onlarıda eklemek istiyorum artı olarak.

Teşekkürler...

jettanın cıvıcten tek ustun yanı 2 elde cabuk satılması onuda zaten alırken 3 ay gec alıyorsun bırakta satarken cıvcten 10 gun once sat bir bayıya gıt once bır civic siparişi sonrada bır jetta sıparisi ver bakalım once hangisi geliyor mazleme kalıtesi ıkısınınde aynı jettanın gogus kısmı yumusak malzeme civicin kapı kısımları yumusak malzeme civic te 6 yıl garanti var jettada 2 yıl uzatmak istersen 1000 tl daha verıyorsun artı civicin lpg avantajı var benzınden bıkarsan 1.500 2000 tl cıvarı taktırırsın bır lpg dızelden daha avantajlı olur donanım konusuna daha hıc gırmıyorum bıle bence jetta 40 yas ve uzerıne hıtap edıyor motor olayınıda zaten tartışmaya gerek honda motorları sıkıntısız 1000.000 km rahat gıdder ben daha 300.000 km de tsi motor gormedım olsa bıle en az 2 kere turbo patlatmıştır.

Arkadaşım ilk önce civicin jettadan tek üstün yanı o değildir eğer yazdıklarıma bakarsan 6-7 avantajı var bunları kafadan uydurmuyorum.Sana bir konuda katılıyorum vwnin kötü yanı araçları çok geç teslim etmeleri.Jetta 2.elde suanda en çabuk ve en az zararla satılan arabaların başlarında gelir(bu günceldir incelersen anlarsın yada araba programları izliyorsan mutlaka söylenmiştir.Yanlış hatırlamıyorum 6-7 tane araba programları var TVde)Malzeme kalitesine gelince jettada malzeme zayıf civictede bu böyledir sonuçta sen kalkıp bi bmw,mercedes,audi almıyorsun neden bu arabaların fiyatları böyle düşündün mü? her kesime her kaliteye göre sınıflandırılır fiyatlar ve kaliteler bu her zaman böyledir.''Jetta 40 yas ve üzerine hitap ediyor''ları 1 kaç kere gördüm duydum siz neresine bakıpta yaş hitaplarını belirliyorsunuz merak ediyorum şu olabilir daha çok 40 yas üzeri alabilir ama bence her yaşa hitap eden bi araç.Motor konusuna gelince japon arabaları sorunsuzluk üstüne kurulmuştur.Alman arabaları ise konfor üstüne.Bunu herkes bilir.TSİ motor performans açısından çok başarılı fakat sorunsuzluk ve uzun ömürlülük açısından biraz zayıf olabilir ama oda en yakın zamanda giderilir diye düşünüyorum.Ben artık Jetta ve civic kıyaslamalarından bıktım o yüzden bu Jetta ve Civic konularına değinmicem.

Jetta\performans > Civic\performans
    Jetta\konfor > Civic\konfor
    Civic\sorunsuzluk > Jetta\sorunsuzluk
    Jetta\kalite = Civic\kalite
    Jetta\dış tasarım > Civic\dış tasarım

Saygılar,Sevgiler...

• Hayırlısı olsun, İkisinin arasından Civic daha öndedir. Civic'i Jetta ile karşılaştırmak bana saçma geliyor. Golf mü Civic mi diye sormak daha mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agamundo

quote:

Orijinalden alıntı: 05kartal

quote:

Teşekkürler...

Arkadaşım ilk önce civicin jettadan tek üstün yanı o değildir eğer yazdıklarıma bakarsan 6-7 avantajı var bunları kafadan uydurmuyorum.Sana bir konuda katılıyorum vwnin kötü yanı araçları çok geç teslim etmeleri.Jetta 2.elde suanda en çabuk ve en az zararla satılan arabaların başlarında gelir(bu günceldir incelersen anlarsın yada araba programları izliyorsan mutlaka söylenmiştir.Yanlış hatırlamıyorum 6-7 tane araba programları var TVde)Malzeme kalitesine gelince jettada malzeme zayıf civictede bu böyledir sonuçta sen kalkıp bi bmw,mercedes,audi almıyorsun neden bu arabaların fiyatları böyle düşündün mü? her kesime her kaliteye göre sınıflandırılır fiyatlar ve kaliteler bu her zaman böyledir.''Jetta 40 yas ve üzerine hitap ediyor''ları 1 kaç kere gördüm duydum siz neresine bakıpta yaş hitaplarını belirliyorsunuz merak ediyorum şu olabilir daha çok 40 yas üzeri alabilir ama bence her yaşa hitap eden bi araç.Motor konusuna gelince japon arabaları sorunsuzluk üstüne kurulmuştur.Alman arabaları ise konfor üstüne.Bunu herkes bilir.TSİ motor performans açısından çok başarılı fakat sorunsuzluk ve uzun ömürlülük açısından biraz zayıf olabilir ama oda en yakın zamanda giderilir diye düşünüyorum.Ben artık Jetta ve civic kıyaslamalarından bıktım o yüzden bu Jetta ve Civic konularına değinmicem.

Jetta\performans > Civic\performans
    Jetta\konfor > Civic\konfor
    Civic\sorunsuzluk > Jetta\sorunsuzluk
    Jetta\kalite = Civic\kalite
    Jetta\dış tasarım > Civic\dış tasarım

Saygılar,Sevgiler...

dostum bır aracın dıgerınden pahalı satılması ondan kalıtelı oldugunu gostermez ww almanya sıtesıne gırıp bakarsan 1.4 tsi motorla dızel motor fıyatlarının aynı oldugunu gorursun aynı zamanda dsg sanzımanla manuel sanzıman arasındakı farkında 2000 euro oldugunu doguş bu fıyatları sısırıp satıyor ınsanlara jettanın cıvıc ten pahalı olması ondan kalıtelı araba oldugu anlamına gelmez bence cıvıc tam pıyat performans aracı jetta o paraları haketmıyor bence.

• quote:

Teşekkürler...

10 tane konu sıralamışsın ve Allah'tan yanlı yorum yazmamışsın, birde yanlı yazsan 10-0 Jetta alacaktı demekki.

Hoş bu seferde 8.5-1.5 Jetta kazanmış.

Tarafsızı böyleyse Allah VW cilerin yanlı tutumda olanını bize denk getirmesin.

• arkadasımda 2008 1.4 tsi jetta var vede abimde 1999 model civic 1.6 ies war aynı motor neredeyse 100km arka arkaya sabit hız ile gittik 110-120 arası tuketim değerleri civic in bariz bi şekilde az idi hem tsi de 50.000 de agresif kullanırsanız turboyu elınıze almanız %30-40 dır vede buyuk masraf acar benımde aklımda jetta vardı kanlı canlı yakıtını gordugum icin 1.4 polo 6r almıstım motorla ilgili baska sorularını da yanıtlayabilirim
  • civic çünkü motoru daha iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Öncelikle Merhaba...
    Arkadaşlar ilk konuya değineceğim burada Jetta ve Civic kıyaslaması var
    Arkadaşlar benim kendi aracım jetta diye bu yorumları yapmıyorum bilgisi olan ve denemiş biri olarak yazıyorum
    1-Jetta 1.4 TSİ motor performans olarak kesinlikle başarılı kullananlar test edenler bilir,performansı çok iyi
    civicden ara hızlanmaları ve yokuştaki performansı 1 kademe daha iyidir...
    2-Benim kendi aracım trendline yani sizin tabirinizle boş donanımlı.Size katılmıyor değil comfortline almalıydım fakat çok pişman değilim.
    3-civicin jettadan üstün olduğu kısım donanım kabul etmeliyim donanım olarak belirtilen donanımlarda civic jettadan daha iyi.
    4-Jetta 2.el otoda kesinlikle civicden daha rahat satılan bir arabadır buda vwden kaynaklanır markasından dolayı,civicde satılır fakat bi vwsi olanlar bunu rahatlıkla anlar...
    5-Jetta(vw) 2 . el değerini kolay kolay düşürmez yani aldığın fiyatın 3-4 altına rahatlıkla satarsın eğer araç korunmussa...
    6-jetta kesinlikle içeriye ses alma konusunda civicden başarılı fakat 140 km/hdan sonra rüzgar sesi almaya başlar...
    7- bu kapı içiydi öndü sağdı soldu malzeme çalmışlar gibi konulara pek girmek istemiyorum bu olay 2 araçdada mevcut
    son olarak kesinlikle aracım jetta diye bu yorumları yapamdım bizzat gördüm ve biliyorum
    Herkese teşekkürler iyi günler...

NOT:İyi düşünmeden araç almayın...

cogu maddeye katılmıyoruum özellikle civic 2 elde en cok tutulan otomobıiller arasında gelir.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.