Şimdi Ara

VW JETTA 1.4 TSI vs. HONDA CIVIC 1.6 PREMIUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
11.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    45.000 tl hazır param var. Acil de araba almam lazım. Ama acayip de kararsızım. Tercihi ikiye indirdim.

VW Jetta 1.4 TSI Trendline (Çelik jant hediyesi var)
    Honda Civic 1,6 Premium

Honda da donanim çok güzel ancak motoru ve tabi yakıtı dolayısıyla endişeliyim. 1,4 TSI ile honda motoru arasında çok yakış farkı olur mu.
    VW nin 6 ileri şanzımanı çok şey farkettirir mi

Lütfen yardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Dubliner -- 24 Mart 2012; 11:06:42 >

• Honda'nın motorundan çekiniyorsanız, TSI'dan da çekinmeniz gerekir, tamam TSI daha ekonomik ama öyle aşırı bir fark yok, dolayısıyla Civic alıp LPG taktırmanız daha mantıklı veya Dizel araç alcaksınız

Birde Jetta'nın Trendline donanımı ciddi ciddi boş, ama 1.2 TSI Comfortline aradığınız araç olabilir, donanımı yeterlidir, motoru ekonomik, çekişi yeterli, iç mekanı da geniştir, alt vergi dilimine girer. Ama Civic de çok güçlü bir rakip.. Sorunuzun kesin bir cevabı yok bence gidin inceleyin-test sürüşü yapın, zaten farklı karakterde araçlar, kesinlikle çelişkide kalcağınızı sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

Honda'nın motorundan çekiniyorsanız, TSI'dan da çekinmeniz gerekir, tamam TSI daha ekonomik ama öyle aşırı bir fark yok, dolayısıyla Civic alıp LPG taktırmanız daha mantıklı veya Dizel araç alcaksınız

Birde Jetta'nın Trendline donanımı ciddi ciddi boş, ama 1.2 TSI Comfortline aradığınız araç olabilir, donanımı yeterlidir, motoru ekonomik, çekişi yeterli, iç mekanı da geniştir, alt vergi dilimine girer. Ama Civic de çok güçlü bir rakip.. Sorunuzun kesin bir cevabı yok bence gidin inceleyin-test sürüşü yapın, zaten farklı karakterde araçlar, kesinlikle çelişkide kalcağınızı sanmıyorum.
    Forumda'da incelemenizi tavsiye ederim yeni Jettadan çok şikayet vardı inceleyen arkadaşların yorumları var honda'yı da inceleyen arkadaşlar var ama ikisi arasında hem motor ve hemde sorunsuzluk açısından kesinlikle honda derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: of dead

Forumda'da incelemenizi tavsiye ederim yeni Jettadan çok şikayet vardı inceleyen arkadaşların yorumları var honda'yı da inceleyen arkadaşlar var ama ikisi arasında hem motor ve hemde sorunsuzluk açısından kesinlikle honda derim.

Jetta genel olarak malzeme kalitesi ve işçiliğiyle eleştiriliyor, ama Civic de bu konularda çok iyi değil.

Jetta'nın ön göğüste yumuşak plastik varken, Civic tamamen sert plastik.

Jetta'nın kapı içi plastikleri son derece kalitesiz ve rezilken, Civic'te yumuşak hisli plastik var.

Işçilik hataları iki araçta da göze çarpıyor, iki araçta da (bana göre) ciddi kusurlar var, zaten iki araçta da önceki kasalarına göre ilerleme değil, gerileme olduğunu herkes söylüyor

Ama gelin görün ki FİYATINI HANGİSİ DAHA ÇOK HAKEDER denilse, Civic tabi ki.. Yiğidi öldürürm ama hakkını yemem

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: of dead

Jetta genel olarak malzeme kalitesi ve işçiliğiyle eleştiriliyor, ama Civic de bu konularda çok iyi değil.

Jetta'nın ön göğüste yumuşak plastik varken, Civic tamamen sert plastik.

Jetta'nın kapı içi plastikleri son derece kalitesiz ve rezilken, Civic'te yumuşak hisli plastik var.

Işçilik hataları iki araçta da göze çarpıyor, iki araçta da (bana göre) ciddi kusurlar var, zaten iki araçta da önceki kasalarına göre ilerleme değil, gerileme olduğunu herkes söylüyor

Ama gelin görün ki FİYATINI HANGİSİ DAHA ÇOK HAKEDER denilse, Civic tabi ki.. Yiğidi öldürürm ama hakkını yemem

Alıntıları Göster
    Donanımlardan ve sorunsuzluktan dolayı civic derim...

• quote:

Honda'nın motorundan çekiniyorsanız, TSI'dan da çekinmeniz gerekir, tamam TSI daha ekonomik ama öyle aşırı bir fark yok, dolayısıyla Civic alıp LPG taktırmanız daha mantıklı veya Dizel araç alcaksınız

1.4 TSI motor almak daha mantıklı. Ancak Civic'te LPG avantajı var ve bu durumda oldukça ekonomik hale geliyor. Performans veya ekonomi konusunda son karar size kalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: plectrum

1.4 TSI motor almak daha mantıklı. Ancak Civic'te LPG avantajı var ve bu durumda oldukça ekonomik hale geliyor. Performans veya ekonomi konusunda son karar size kalıyor.

Alıntıları Göster
    Tsi motor mantıklı gibi çünkü honda biraz daha fazla yakar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panini

Alıntıları Göster
    Araclari manuel olarak dusunuyorum. Aralarinda yakit olarak en fazla 0.5 lt oynar. Performans olarak esit , kalite olarak benzer , donanim olaraksa civic biraz daha önde. İleride lpg takmak istersenizde , civic avantajli olacaktir.

Yeni civic , hem ic hemde dis tasarim olarak bi oncekini aratsada , atlanan onemli noktalar var yeni civic icin.

Ses yalitim olarak bana gore ciddi fark var bi eskisine gore ve surus keyfi yine cok zevkli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panini

Alıntıları Göster
    Honda da eco özelliği var.. ne derece ekonomi sağlıyor bilmiyorum.
    Zaten honda motorları hep tüketim olarak ekonomiktir.. gaza bassanız bile belli bir oranı geçmez.
    mesela 2 kasa önceki 1.6 civic sedan vardı bende.. ne kadar gaza basarsam basıyım 60 kuruşu geçmiyordu.
    benzin 4.20-4.30 iken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arian Galatian -- 24 Mart 2012; 12:12:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HondAta

Araclari manuel olarak dusunuyorum. Aralarinda yakit olarak en fazla 0.5 lt oynar. Performans olarak esit , kalite olarak benzer , donanim olaraksa civic biraz daha önde. İleride lpg takmak istersenizde , civic avantajli olacaktir.

Yeni civic , hem ic hemde dis tasarim olarak bi oncekini aratsada , atlanan onemli noktalar var yeni civic icin.

Ses yalitim olarak bana gore ciddi fark var bi eskisine gore ve surus keyfi yine cok zevkli.

Alıntıları Göster
    Performans olarak 1.4 TSI Honda motoruna göre kesinlikle daha başarılı. Ancak daha önce turbo-şarj bir motor kullandınız mı bilmiyorum, bu konuda çekinceleriniz olabilir. Bende imzamdaki aracı kullanıyorum evet kapı üstleri ve içleri kalitesiz malzemeden üretilmiş alırken gözüme batmıştı. Ama Jetta bana göre sınıfının en iyi dış dizaynına sahip aracı. Kapı içlerine ve üstüne ise dokunmuyorum bile alırken niye bu kadar dikkat ettiğime de şaşırmıyor değilim Onun haricinde Trendline donanım boş. En aşağı Comfortline almanızı öneririm ben. 1.4 TSI Trendline yerine ben size 1.2 TSI Comfortline öneriyorum. 1.2 TSI' ın performansıda gayet yeterli, Yakıt olarak çok fark etmesede birde vergi avantajı söz konusu. Honda Civic genel anlamda başarılı bir araç manuel vites ile o motor kesinlikle keyifli olacaktır. Donanım olarak da Jetta Trendline'dan üstün. Comfortline ile aşağı yukarı aynı. Ben oyumu Jetta'dan yana kullanıyorum. Şimdiden hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seriously. -- 24 Mart 2012; 12:21:13 >

• Jetta trendline bomboş.Direksiyonda dügme,sis farı,otomatik klima,far yıkama vs.yok.Şu şartlarda civic daha mantıklı.Kalite olarak birbirine yakınlar.Civicte kapıda kaliteli
    malzeme varken jettada kapıya kumaş bile koymamışlar.Bagajdaki metalleri bile kaplamamıslar.Jettayı düşündüm kalitesiz geldi golfe karar verdim dizeli pahalı geldi sonunda civic aldım çok memnunum tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kagan12312

Jetta trendline bomboş.Direksiyonda dügme,sis farı,otomatik klima,far yıkama vs.yok.Şu şartlarda civic daha mantıklı.Kalite olarak birbirine yakınlar.Civicte kapıda kaliteli
    malzeme varken jettada kapıya kumaş bile koymamışlar.Bagajdaki metalleri bile kaplamamıslar.Jettayı düşündüm kalitesiz geldi golfe karar verdim dizeli pahalı geldi sonunda civic aldım çok memnunum tavsiye ederim.
    Jetta donanımsız haliyle pahalı(0-1)
    her arızada "sen hatalısın öde lan parayı" modunda takılan Doguş otoyla muhatap olacağına canavar gibi honda garantisi(0-2)
    Performans eşdeğer(1-2)
    Hondanın kabini jettadan çok üstün ve donanım olarak da üstün.(1-3)
    Hondada fabrikasyon lpg avantajın var(1-4)
    Hondanın motoru uzun yıllar kendini kanıtlamış başarılı bir üniteyken,jettanınki yeni tasarım ne olacağı belli olmaz.forumda bırbırlanmalar şimdiden başladı(2-4)
    Sonucu anlamışındır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erkyuo

Zaten honda motorları hep tüketim olarak ekonomiktir.. gaza bassanız bile belli bir oranı geçmez.
    mesela 2 kasa önceki 1.6 civic sedan vardı bende.. ne kadar gaza basarsam basıyım 60 kuruşu geçmiyordu.
    benzin 4.20-4.30 iken.

60 kuruş dediğiniz 100km de 14 litre falan yapıyor farkındasınız değil mi? e bi zahmet te geçmeyiversin 14 litreyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kagan12312

Jetta trendline bomboş.Direksiyonda dügme,sis farı,otomatik klima,far yıkama vs.yok.Şu şartlarda civic daha mantıklı.Kalite olarak birbirine yakınlar.Civicte kapıda kaliteli
    1.2 TSI Highline Jetta alın derim.

Yada 1.4 TSI Highline Golf. 5000 TL daha ekleyin bütçenize.

Ama manuel alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Ama manuel alın.

Adam belli ki sedan arıyor.Golf önermedeki amaç ne?Kasası değişiyor zaten.Ayrıca satıs temsilcileri bile 1.2 değil 1.4 verelim size elinizde patlar satamazsınız vs. diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Ama manuel alın.

Bencede golf alınması daha iyi olur zira malzeme kalitesi ve yalıtım farkı golf lehine, tabii bagaj ihtiyacını bilemiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

quote:

benzin 4.20-4.30 iken.

60 kuruş dediğiniz 100km de 14 litre falan yapıyor farkındasınız değil mi? e bi zahmet te geçmeyiversin 14 litreyi.

çoğu 1.6 araç. 14 litreden fazla yakar..
    otobanda gaz dipleme yaparak.
    o yüzden dedim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

quote:

benzin 4.20-4.30 iken.

çoğu 1.6 araç. 14 litreden fazla yakar..
    otobanda gaz dipleme yaparak.
    o yüzden dedim.

2.0 150HP Avensis ile ben göremedim 14 litre.

1.6 lar yakıyorsa billmem

• O rakama, benzinli bir araç almaya niyetim olsa, alacağım tek araç sanırım Honda Civic HB 1.8 olurdu. Jetta kötü değil, civic sedan da kötü değil ama benim tercihim hatchback bir Civic olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kinglbj23

Performans olarak 1.4 TSI Honda motoruna göre kesinlikle daha başarılı. Ancak daha önce turbo-şarj bir motor kullandınız mı bilmiyorum, bu konuda çekinceleriniz olabilir. Bende imzamdaki aracı kullanıyorum evet kapı üstleri ve içleri kalitesiz malzemeden üretilmiş alırken gözüme batmıştı. Ama Jetta bana göre sınıfının en iyi dış dizaynına sahip aracı. Kapı içlerine ve üstüne ise dokunmuyorum bile alırken niye bu kadar dikkat ettiğime de şaşırmıyor değilim Onun haricinde Trendline donanım boş. En aşağı Comfortline almanızı öneririm ben. 1.4 TSI Trendline yerine ben size 1.2 TSI Comfortline öneriyorum. 1.2 TSI' ın performansıda gayet yeterli, Yakıt olarak çok fark etmesede birde vergi avantajı söz konusu. Honda Civic genel anlamda başarılı bir araç manuel vites ile o motor kesinlikle keyifli olacaktır. Donanım olarak da Jetta Trendline'dan üstün. Comfortline ile aşağı yukarı aynı. Ben oyumu Jetta'dan yana kullanıyorum. Şimdiden hayırlı olsun.

Bu performans kesinlikle daha basarili derken ? Bu kesinlikten nasi bu kadar eminsiniz ? İkisininde manuel olacagini dusunurseniz ikiside esit performansa sahip araclar. Lutfen yanlis bilgilendirmeyelim.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.