Şimdi Ara

VW Polo 2005 LPG YAKIT TÜKETİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
10.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, ben 2005 55kw 1.4 polodan yana dertliyim... Aracımda atiker sıralı sistem lpg var. Şehiriçi litresini 2.64-2.65den aldığımda. 1 litre gaz ile en fazla 6-7km yol gidebiliyorum. Bu da aracımın lpgde kilometreye 378kuruş yaktığını gösteriyor. Bu durum anormal değil mi?
    Bujilerini, hava filtresini yeni değiştirdim. Boğaz kelebeği kirlenmişti temizlettim. Bu yakıt değeri normal mi? Arabayı yeni aldım...

• quote:

Orijinalden alıntı: smoke33

merhaba arkadaşlar, ben 2005 55kw 1.4 polodan yana dertliyim... Aracımda atiker sıralı sistem lpg var. Şehiriçi litresini 2.64-2.65den aldığımda. 1 litre gaz ile en fazla 6-7km yol gidebiliyorum. Bu da aracımın lpgde kilometreye 378kuruş yaktığını gösteriyor. Bu durum anormal değil mi?
    Bujilerini, hava filtresini yeni değiştirdim. Boğaz kelebeği kirlenmişti temizlettim. Bu yakıt değeri normal mi? Arabayı yeni aldım...

araba otomatik vites mi? kisa bir sure otomatik vites li 1,4 8v polo kullanmistim.lpg li olmasina ragmen cok yakit tuketiyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vebo

quote:

Orijinalden alıntı: smoke33

merhaba arkadaşlar, ben 2005 55kw 1.4 polodan yana dertliyim... Aracımda atiker sıralı sistem lpg var. Şehiriçi litresini 2.64-2.65den aldığımda. 1 litre gaz ile en fazla 6-7km yol gidebiliyorum. Bu da aracımın lpgde kilometreye 378kuruş yaktığını gösteriyor. Bu durum anormal değil mi?

araba otomatik vites mi? kisa bir sure otomatik vites li 1,4 8v polo kullanmistim.lpg li olmasina ragmen cok yakit tuketiyordu.

anladım... benim araç manuel...
  • yakıt fazla. ortalama bi şehir içi trafiğinde 25 kuruştan fazla yakmaması lazım bence
  • Ben dün polonun benzinli olarak 60-70 kurus civari yaktigini söylediğim zaman dalgaya almışlardı. Lpg'de 40 kurus civari yaktığı söylenen aracin 60-70 kurus benzin yakmasi anormal mi ?

• 2005 model makyajlı Polo ile şehir içi 27-30 kuruş yakıyoruz benzinde. Bence aracınızı kontrol ettirin.

Not: Manuel, 1.4 75 HP.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bi tylol hot içer miyiz -- 26 Ocak 2013; 22:15:07 >
  • selamlar

Geçenlerde Ankara'ya gidip gelmem gerekti Mersinden giderken 33,61 lt (lt si 2,38 den) 80 tl lik lpg aldım 423 km de araç benzine geçti ortalama hızım 90-100 ve 110 arası.

Mersindeki evimle Ankaradaki evim arası tam 521 km toplamda geri kalan 98 km yi benzinle gittim yol üzrerinden lpg almak istemedim. Mersin'e dönüşümde Ankara'dan 33,88 lt( lt si 2,45) 83 tl lik lpg aldım. ortalama hızım 90-100 toplamda 485 km yol yaptım

Ankara'ya gidişim de km başına sarfiyatım 19 kuruş
    Mersin'e gidişim de km başına sarfiyatım 17 kuruş

Araç 2004 polo
  • 2005 1.4 benzinli otomatik almayı düşünüyorum yakıt 60-70kr ise hiç yalşamıyayım corsa veya fiesta nasıl
  • Bugün Ankara'da bir galeriden polo almayı düşünüyordum. Yarın gidip alıcaktım fakat bu olayı duyunca çok soğudum. Galeriye sorsam bana yakıtta cimri diyeceği kesin. Peki sizce ne yapayım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ernn93

Ben dün polonun benzinli olarak 60-70 kurus civari yaktigini söylediğim zaman dalgaya almışlardı. Lpg'de 40 kurus civari yaktığı söylenen aracin 60-70 kurus benzin yakmasi anormal mi ?

Arkadaşım benim yaşadığım bir sorundan ibaretmiş. Bence sen de aracını bir kontrol ettir. Sana tavsiyem ilk etapta bujilerini, hava filtresi ve benzin filtreni kontrol ettirmendir. Şuan şehir içi klimayla 25-26 kuruş yakıt sarfiyatım var. (lpg litre: 2.67 lira)

quote:

Orijinalden alıntı: darkcald

2005 1.4 benzinli otomatik almayı düşünüyorum yakıt 60-70kr ise hiç yalşamıyayım corsa veya fiesta nasıl

Arkadaşım bir aşağıya göz atmanda fayda var...

quote:

Orijinalden alıntı: Calaquessir

Bugün Ankara'da bir galeriden polo almayı düşünüyordum. Yarın gidip alıcaktım fakat bu olayı duyunca çok soğudum. Galeriye sorsam bana yakıtta cimri diyeceği kesin. Peki sizce ne yapayım?

Arkadaşım aşağıya bir gözat istersen...

Merhaba arkadaşlar, uzun bir aradan sonra tekrar güncellemek istedim. Sorunum tamamen lpg montajında yapılan hatadan ibaretmiş. Lpg enjektör memelerinin arabaya uygun olmayan, daha büyük motor hacmi olan arabalara takılması gereken enjektör memelerinin takılmasıyla alakalıymış. Araca uygun enjektör memelerinin takılıp ve bilgisayarda düzgün bir kalibrasyon yapıldığında aracım şehir içi (şuan güncel: lpg lt fiyatı 2.67Lira) KLİMAYLA SAKİN KULLANIMDA 25-26Kuruş harcamaya başladı. Şehirler arası 110KM sabit hız klima kapalı 18-19Kuruş harcıyor. Yakıt sarfiyatı bu yöndedir.

Araba almayı düşünen arkadaşlar için tavsiyem. Bu fiyata kalite+performans+yakıt olarak daha uygununu bulabilirseniz düşünmeden alın. Yaklaşık 9 aydır polo sahibiyim. Poloyu geçiyorum, Volkswagen'i kalite olarak tartışabileceğim bana göre tartışabileceğim lüks markalar (audi, bmw, mercedes gibi lüks veya üst segment araçlar, markalar) dışında hiçbir marka yok. Alacak arkadaşlara her yönüyle tavsiye ederim, sizin de benim gibi pişman olmayacağınızdan eminim...

Merak ettiğiniz herhangi birşey var ise konu altında da, özel mesajla da yardımcı olabilirim...

• Biz araci sattık ama daha önceden detayli bi bakima girdi. Problem otomatik vites ile alakaliymis komple vites beyni değişti problem çözülmüş gibiydi zaten 2 ay sonra sattık.

• Hocam biraz geç oldu ya :)
    407 buldum 2.0 otomatik ona yüklendim bende 30 kuruş yakıyor şehir içi, şehir dışı bakmadım halen. Araçtan son derece memnunun şimdilik ama dar alanda park olayı biraz sıkıntı yaşatıyor.

@smoke33
  • Lpg'yi 2.00 dan alırsan Şehir içi (İstanbul) 23 kuruş Şehir dışı 100-110 km hız ile 16-17 kuruş. Lpgli polo yakıt konusunda cidden harika. Sadece yakıt değil motor sağlamlığı da cidden çok iyi .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.