Şimdi Ara

VW POLO V KULÜBÜ 'BÜYÜKSÜN' (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.280
Cevap
58
Favori
1.058.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.autocar.co.uk/CarReviews/FirstDrives/Volkswagen-Polo-1.4-85-SEL/243717/

"Daha iyi sürüş ve kullanıma sahip Fiesta karşısında, Polo'nun kozu DSG kutusudur" cümlesi anlamlı bence.
    Yani manuel Polo almak yerine, Fiesta almak daha mantıklı gibi bir sonuç çıkıyor.

VW POLO V KULÜBÜ 'BÜYÜKSÜN'

Seyrek rastlanan bir renk. "Pepper Grey"

• manuel dizel fiesta almak daha mantıklı görünüyor. ama otomatik tercih edilecekse. dsgli polo alinabilir
  • forumda alan yok fazla galiba
  • Merhaba,
    Polo 1.6 TDi 90hp test sürüşünü aşağıdaki linkte okuyabilirsiniz.

http://www.hurriyetoto.com/oto/otoyasam/testdetay.php?cid=10082

•  VW POLO V KULÜBÜ 'BÜYÜKSÜN'

Yeni VW Polo almayı düşünenler, 1.2 TSi DSG'yi beklemeye değer bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dt1907

forumda alan yok fazla galiba

Fiyatlar ortada,Doğuş'un da amacının çok satmak olduğunu sanmıyorum.

Alanlara/sipariş edenlere güle güle kullanmalarını temenni ediyorum.Polo gerçekten güzel bir model olmuş,ne yazık ki en büyük rakibi fiyatları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asclepius

şu vw her şeye çare buldu , 1.4 motordan taşın suyunu çıkarıp fabrika verisi 170 leri elde etti ama bi türlü şu teybin power tuşu merkezini sabitlemenin bi çaresini bulamadı ya helal olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saraçoğlu

quote:

şu vw her şeye çare buldu , 1.4 motordan taşın suyunu çıkarıp fabrika verisi 170 leri elde etti ama bi türlü şu teybin power tuşu merkezini sabitlemenin bi çaresini bulamadı ya helal olsun.

Merhaba Saraçoğlu,
    "teybin power tuşu merkezini sabitlemek" ne demek, pek anlayamadım?
    RCD310, küçük segment araçlarda kullanılan en kaliteli radyo-CD ünitelerinden biridir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Saraçoğlu

quote:

Merhaba Saraçoğlu,
    "teybin power tuşu merkezini sabitlemek" ne demek, pek anlayamadım?
    RCD310, küçük segment araçlarda kullanılan en kaliteli radyo-CD ünitelerinden biridir.

aslında sırf poloyla ilgili bi problem değil , vw showroomuna gidip araçlara teker teker bindiğinizde çoğu modelde farkedebileceğiniz bi problem.Sesi kısıp açmak için tuş döndürülüşünde power da ona bağlı oldğu için onun simgesi de dönüyor.Sadece halka dönüp power sabit kalsa çok daha mantıklı durur.

• öncelikle vw li olmak bir ayrıcalıktır düşüncem daima vardır içimde. Fakat bu donanım ile doğuş sizlerinde söylediği gibi kekliyor bizleri. Fiesta ve polo arasında incelemelerim sürüyor. Şu koşullarda fiesta daha yakın geliyor bana. Belirtilen eksiklerler benimde tepkimi çekti. İnş en kısa sürede giderilir.
    Sahibi olan polocuları tebrik ediyorum.
  • Merhabalar,

Ben de önümüzdeki günlerde bir Polo almayı düşünüyorum. Aksesuarlara ilişkin bir kaç aklıma takılan soru var; bilgisi/deneyimi olan arkadaşlarımız beni aydınlatabilirlerse çok makbule geçer.

1. Teslim almadan önce araca park sensörü taktırmak gibi bir niyetim var; bana verilen bilgiye göre bu sensörler ile yalnızca sesli uyarı yapılması sözkonusu, mevcut donanım ile (cd/radyo ünitesi ekranı) optik( ekranda sembolik) gösterim desteklenmiyormuş. Bu durum daha üst bir cd/radyo versiyona terfi edecek olsanız bile geçerliymiş. Oysa ki bunun mevcut donanımla olabileceğine ilişkin bir duyumum vardı(sağlıklı da olmayabilir elbette). Nedir bu işin doğrusu? Araçlarda versiyon farkı mı var, Türkiye -Avrupa gibi? Bu koşullar altında park sensörü taktırmayı tavsiye eder misiniz?

2. Sis/gündüz farı taktırmak isterseniz( -ki, biz takamayz, dilerseniz dışarıda ayrıca taktırırsınız, diyorlar) viraj-direksiyon bağlantısı sağlamak mümkün değilmiş. Bu bilgi doğru mu; bunu yaptırmanın başka bir yolu var mı?

Son olarak, benzinli manual vitesli olan modelleri ne civara kasko yaptırdınız, tavsiyeniz var mı?

Şimdiden teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: blaise

Merhabalar,

Ben de önümüzdeki günlerde bir Polo almayı düşünüyorum. Aksesuarlara ilişkin bir kaç aklıma takılan soru var; bilgisi/deneyimi olan arkadaşlarımız beni aydınlatabilirlerse çok makbule geçer.

1. Teslim almadan önce araca park sensörü taktırmak gibi bir niyetim var; bana verilen bilgiye göre bu sensörler ile yalnızca sesli uyarı yapılması sözkonusu, mevcut donanım ile (cd/radyo ünitesi ekranı) optik( ekranda sembolik) gösterim desteklenmiyormuş. Bu durum daha üst bir cd/radyo versiyona terfi edecek olsanız bile geçerliymiş. Oysa ki bunun mevcut donanımla olabileceğine ilişkin bir duyumum vardı(sağlıklı da olmayabilir elbette). Nedir bu işin doğrusu? Araçlarda versiyon farkı mı var, Türkiye -Avrupa gibi? Bu koşullar altında park sensörü taktırmayı tavsiye eder misiniz?

2. Sis/gündüz farı taktırmak isterseniz( -ki, biz takamayz, dilerseniz dışarıda ayrıca taktırırsınız, diyorlar) viraj-direksiyon bağlantısı sağlamak mümkün değilmiş. Bu bilgi doğru mu; bunu yaptırmanın başka bir yolu var mı?

Son olarak, benzinli manual vitesli olan modelleri ne civara kasko yaptırdınız, tavsiyeniz var mı?

Şimdiden teşekkürler...

Merhaba blaise,
    bir Polo kullanıcısı olarak sorularınızı yanıtlamak isterim.

1. Ne yazık ki Comfortline donanım seviyesinde park sensörü yok.
    Halbuki Comfortline donanımda bulunan RCD 310 radyo-cd ünitesi, optik park sensörünü destekliyor.
    Aracınızı teslim alırken, serviste muhtemelen jest adı altında 80-100 lira değerinde uzakdoğu malı park sensörü takarlar.
    Optik özellikli sensör çok daha pahalıdır ve sonradan takıldığında aracınızın işletim sistemine tanıtılması gerekir.
    Bence optik özellik istemezseniz, kaliteli bir sensör tercih etmelisiniz.
    Önerim "Bosch Park Pilot URF6"

2. Sis farı muhtemelen sonradan orjinal yedek parça olarak takılıyor olmalı, VW yedek parça bölümünden sorabilirsiniz.
    Araç henüz yeni olduğundan stoklarda sis farı bulunmayabilir, Golf 4'te olduğu gibi belki ileride Hella üretimi Polo sis farı piyasaya çıkabilir.

Kasko fiyatları konusunda fikrim yok.
    Benzinli manuel yerine DSG şanzuman alın derim, ileride pişman olmazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asclepius -- 23 Aralık 2009; 13:10:34 >

• Merhaba Asclepius,

Gösterdiğin ilgi ve verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim öncelikle.

Vermiş olduğunuz bilgiler kuşkularımı haklı çıkarır yönde. Ortada jest filan da yok maalesef. Önerdikleri sensör VW onaylı olduğunu söyledikleri Cobra adında bir marka ve nasıl derler "bedeli mukabili" ve bu bedel hiç de düşük değil.

Benim isteğim elbette RCD 310 uyumlu orijinal bir optik bir sensöre sahip olmak. Bunun mümkün olamadığını söylüyorlar-ki bunu yapamadıkları mı, yoksa yapmak istemedikleri için mi böyle söylüyorlar, artık emin değilim.

Bu durumda iş başa düşüyor galiba; orijinal ekipman listelerine (özellik mümkünse fiyat da içeren) nasıl ulaşabilirim, internet üzerinden?

DSG çok hoş bir şanzuman; ama ne yazık ki şu anda bulunmuyor. Fiyat farkı ve uzun dönemde arızaya bağlı masraf olasılığı beni düşündürmüyor da değil.

Selamlar...

• arkadaslar 98 yılından berıdır kullanmakta oldugum poloyu 2007 de sattım vede 3 tane fabrıkasyon hatalı sıfır polodan sonra 2008 model ford fiesta dizel comfort aldım arada 2008 bırde hyundai accent era 1.6 team abs lı var ancakkk hıcbırınde polodakı hıssı maalesef alamadım.arabada garıp bır duygu hıssedıyorum.bundan dolayıdırkı bugun fiestamı sattım 26 bin tl.ye.şimdık bakıyorum sıfır polo almak ıcın ama fıyatları cok ucuk geldı cok az daha sıksam jetta alınabılır gıbı cok az bır fıyat farkı kalmıs arada.napsam kara kara dusunuyorum sımdılık.
  • Merhaba blaise,
    eğer manuel vitesli düşünüyorsanız, kampanyada olan Opel Astra HB 1.6 Enjoy 115hp 32600 TL fiyatıyla iyi bir alternatif.
    Kasa olarak bir üst sınıfta, motor olarak daha güçlü, donanım olarak daha zengin.

Artıları çok:
    -sis farı
    -kumandalı deri direksiyon
    -yol bilgisayarı
    -yan hava yastıkları,
    -cruise control
    -otomatik kararan iç dikiz aynası
    -yağmur sensörü
    -8 yöne ayarlanabilir bel destekli sürücü koltuğu
    -205/55R16 lastikler
    -115 hp, 1.6 motor

Tek eksi yanı var, o da yeni 0km araç aldığınız halde eski olması.
  • Park sensörü olayına değinmek istiyorum.Acaba renkli ekranda gösterilmesini mi istiyorsunuz?Eğer bunu istiyorsanız benim bildiğim kadarıyla sonradan yapılamıyor.
  • Merhaba Asclepius, Deserthawk,

Haklısınız, Astra oldukça cazip bir fiyat/donanım oranı sunuyor, ne var ki ben hem boyut ve hem motor olarak daha küçük bir araç istiyorum. Üstelik aracın iç ve dış tasarımını sınıfında düşünülebilecek bir Fiesta, Corsa ya da Ibiza'dan daha çok beğendim. Gelgelelim şu soru hala açıkta:

21 yy.'ın ilk onyılını devirmek üzere olduğumuz şu dönemde, nasıl olur da, sıfır bir araç, kendi donanımlarıyla uyumsuz olur? Yetkili(siz) servisler, ilgili(siz) distrübütörler yanıt verebilsinler diye net olarak soruyorum:

- Neden, 2010 Polo'ya, üzerindeki RCD 310'la tümüyle uyumlu orijinal bir park sensörü taktıramıyorum?
    - Neden, 2010 Polo'ya direksiyona bağlı sis/sürüş farı taktıramıyorum?

Selamlar...
  • Merhaba blaise,
    VW servislerde sonradan takılan park sensörleri orjinal VW yedek parçası değil, sizinde dediğiniz gibi Cobra marka
    eğer orjinalini isterseniz muhtemelen tamponla birlikte takım halinde takarlar
    Geçen sene tampondaki PDC (optik değil) sensörlerimden sadece bir tanesi arızalanmıştı, 270 liraya mal oldu.
    Elbette (OPS) optik sensör sonradan takılabilir, örneğin kazada tamponu hasarlanan optik sensörlü araçlar için çözüm vardır.
    Bütün iş paraya bakar bence. Aşağıdaki linkte PDC/OPS dönüşümünü okuyabilirsiniz.

Upgrading of Volkswagen Park Distance Control (PDC) to Optical Parking System (OPS)

my-gti.com
    Upgrading of Volkswagen Park Distance Control (PDC) to Optical Parking System (OPS)
    http://www.my-gti.com/739/upgrading-of-volkswagen-park-distance-control-pdc-to-optical-parking-system-ops

• slm arkadaşlar 97 polo 180000 7000tl bu araç hakkında yorumlarınızı bekliyorumjavascript:void(AddText(''))
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.