Şimdi Ara

VW POLO V KULÜBÜ 'BÜYÜKSÜN' (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.280
Cevap
58
Favori
1.058.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: calik

quote:

Orijinalden alıntı: leylek1983

quote:

Orijinalden alıntı: omurkadir

İlk çıktığında bu araç çok pahalı falan demiştik ama şu an baktığımızda,diğer araçlarla karşılaştırdığımızda normal.
    Mesela ben kendimce bir basit artı eksi olarak karşılaştırma yaptım.Verileri de kendi sitelerinden aldım.

1.25 fiesta trend+sp vs. 1.4 polo comfortline+alu jant+sis farı

fiesta artıları:
    Karartılmış arka camlar
    Direksiyondan kumandalı müzik sistemi(deri olarak polo'ya opsiyon alınabiliyor,fiyatını bilmiyorum.)
    Yol Bilgisayarı
    1.25lt motor olduğundan vergi avantajı
    karma yakıt (fiesta:5.6lt/100km,polo:5.9lt/100km)

polo artıları
    bagajda 12v soket
    elk. arka camlar
    ön koltuklar altı çekmece
    arka okuma lambası
    yükseklik ayarlı yolcu koltuğu
    kol dayama
    soğutmalı torpido
    ışıklı makyaj aynaları
    disk arka fren
    0-100km/s hızlanma(fiesta:13.3sn,polo:12.1sn)
    maksimum hız(fiesta:168,polo:177)
    beygir ve tork(fiesta:82bg,114nm;polo:85bg,132nm)

liste fiyatları:
    fiesta 29.831tl
    polo 32.400tl(06yalcin arkadaşın söylediği sis farı ve alu jant opsiyonları dahil edilmiş fiyat)

Aralarında 2569tl gibi bir fark var.Bence bu fark verilip polo alınabilir.Ama yine de daha iyi donanımların gelmesini istiyorum.

VW ile Ford arasındaki pazarlık farkını hiç hesaba katmamışsınız. Fordla pazarlık yaparsanız muhtemelen Titanium X paketli veya Güvenlik Paketli 1.4 Titanium Fiestayı yaklaşık olarak Polo fiyatına alırsınız ki o zaman Polo da artı olarak görünen şeylerin çoğu Fiestanın artılarına bakarak sönük kalır, tabi biraz daha para verip İki Paketi de alabilirsiniz ki o zaman tadından yenmez. O fiyat farkını DSG için veriyorum diyenleri bir yere kadar anlıyorum, Twin Şarjlı versiyonun hatrına TSI da sayılabilir fark için artık diğer markalarında Turbo Şarjlı motorları olsa da ama manuel vitesli 1.4 Polo Comfort için farkı kasası, kalite hissi ve logosudur bence. Ben güvenlik olmadıktan sonra bunların hiçbirine para vermem, verene de saygı duyarım :) 1.2 TSI bu donanımla gelecekse yazık bence.

Otomobili sanki bir bilgisayarmış gibi özelliklerini listeleyerek karşılaştırmayı ben pek doğru bulmuyorum (Ben bilgisayar gibi bir üründe bile doğru bulmuyorum). O zaman örneğin, seçelim bir BMW 3 serisi, bir de benzer aksesuar ve teknik özelliklere sahip muadili bir VW, VW daha uzuc olacağı için, VW iyidir diyelim bitsin gitsin :) Bu durumda her zaman büyük bir çoğunluktaki insan aynı kalitedeki araçlara sırf markası farklı diye daha fazla para ödüyor sonucu çıkar. Acaba öyle mi? Bu şekilde ancak elma ile armutu karşılaştırmış oluruz.

FORD a gelecek olursak. FORD tüm dünyada olduğu gibi Avrupa pazarında da en uzuz otomobildir. Neden acaba? Dünyadaki en ucuz otomobili alıp, bir rakibiyle kıyaslayıp "aynı özellikleri taşıyorlar, diğerine çok para vermeye değmez" fikri bence yanlış. Nasıl ki FORD, belirtildiği gibi birçok özelliği "ucuza" sunduğu için parasını hak ediyor ise VW de birçok sebeplerden dolayı daha az aksesuar ve özellik vermesine rağmen parasını hak ediyor :)

FORD sahibi olanlar sakın yanlış anlamasın, benim amacım bir markayı yermek veya yüceltmek değil. Ailemin FORD marka aracı oldu, şimdi HYUNDAI si var, benim de şu anda VW im var ama hiçbir şekilde "özellikleri benzer diye" FORD/HYUNDAI, HYUNDAI/VW, VW/BMW gibi elma armut kıyaslamaları yapmayı düşünmedim. Hepsi kendi sınıflarında paralarını hakeden araçlar ama kendi sınıflarında...

selam sevgiler

Güvenlik konusunda daha kötü(2 hava yastığı olduğu, esp gibi opsiyonları dahi bulunmadığı göz önüne alınırsa) buna da itirazı olmaz kimsenin sanırım.
    1. Parasını hakettiği sebepleri sıralarsanız ben de dahil herkese faydası olacaktır.
    2. "Polo hangi sınıftadır, sınıfında hangi arabalar vardır, piyasada yapılan b segmenti veya supermini kıyasları yanlışsa neye göre kıyaslamalıyız, ilk defa araba alan bir adam neye göre kıyaslayacaktır bir arabayı" bu gibi sorulara da cevap verirseniz minnettar olurum.
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kensai-X -- 7 Temmuz 2010; 13:53:06 >

• Atmosferik motorlarda Japonlar kadar ekonomi bekleme VW'den bence, onu geçtim sınıfındaki bir çok araçtan daha yüksek fabrika verileri :) 1.2 TSI gelince ekonomik olur ancak Polo. Skoda koymuş sayfasına, VW'de hala ses yok.

önceki arabam vvt-i corollaydı (2005) ve şu an aşşağı yukarı aynı yaktıklarını söyleyebilirim üstelik arada 25hp fark var tek şikayetim yakıt tüketimi ve yol bilgisayarı şu an için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gto -- 7 Temmuz 2010; 17:12:23 >
  • merhaba 1.4 benzinli polo iin şehir yakıt tüketimini daha önce paylaşmıştım. ilk uzun yolumu yaptım.şehir dışı değerlerine paylaşmak istiyorum. kocaeliden ankaraya otabandan 120-140km arası hız yaparak genelde 3400-3700 devri arasında kullanarak, 380 km yolu tam yarım depo ile yaptım. bir depo ile 780 km yapar. bu da km de 21-22 kuruş civarına denk geliyor. 100 km de ortamala tüketim 5,7-5,8 gibi. şayet 90-110 km hızla 2500-3000 devir arasında kullanılacak olursa değerler epey düeşecektir. ama ben otobanda bundan da yavaş gidemedim.
  • bu arada 380 km boyunca klima 2 de hep açıktı. 83 tl ye 380 km yaptım. babamda 1.4 dizel ford var. aynı yolda yaklaşık 65tl yakıt yakıyor. uzun yol tüketimi bana göre fena değil. çok fazla şehir içi kullanılmayacaksa 6000 lirayı boşuna vermeye gerek yok bence.
  • Başk bir forumda da benzer bir konuda söylemiştim. A, B, C, Vs. sınıflandırmalar kaleti ile değil boyutlarla ilgili bir kıyaslamadır. Fiat Palio da aynı sınıftadır VW Polo da aynı sınıftadır. Palio 'nunda full özellikli, dijital klimalı, 4 cam otomatikli, 4 airbag li modeli var polonun en bpşundan daha ucuz şimdi Palio Polo'dan daha iyi bir araç mı aynı sınıfta diye... Tekrar belirtmek istiyorum Polo'nun B sınıfı olması Kalite sınıfını değil Boyut sınıfını verir. Polo ve Clio HB aynı sınıfta olabilir ama kesinlikle kalite olarak değil sadece boyut olarak...
  • Nisan ayındaki karşılaştırma mesajımdan alıntı yapılıp yorumlar yazılmış.Ben karşılaştırmayı liste fiyat ve donanımlarına göre yaptığımı zaten yazdım,pazarlığı hesaba katarsanız işler değişir tabiki.

Ama genel kanı benzinli comfortline polo fiyatına pazarlıkla titanium+xp fiesta alınabildiği,doğrudur ben de böyle düşünüyorum şu anda.Ford pazarlığa daha açık.Gelelim titaniumla karşılaştırmaya,fiestada sensörler,hız sabitleyici,yol bilg,deri-müzik kumandalı kumandalı direksiyon,alaşım jant,sisler,kararan ayna,katlanan ayna vs. artıları var.Bunları hesaba katınca bence aynı paraya fiesta.Çünkü ben donanımı severim,aktif olarak kullanırım.O nedenle fiestayı tercih ederim.

Özellikleri karşılaştırmam neden garipsenmiş anlamadım.Ben bu farkları kendim incelemek için çıkarmıştım,almaya niyetim vardı,hazır çıkarmışken pek aktif olmayan polo forumuna da koydum ne var yani.Ben aldığım birçok üründe fiyat/performans oranına dikkat ederim.Otomobil konusunda da teknik özellik ve donanımları pekala kıyaslarım.Test sürüşümü yaparım alacaksam,çevremdeki kişilerin yorumlarına bakarım.Normali de budur.

Polo beğendiğim bir araç da abartmaya gerek yok.Polo'nun sınıfı bellidir o da B dir.Malzeme kalitesi bazı yerlerde iyi olabilir ancak fiestanın da hiç kötü değil,polodan biraz geride kendim iki aracı da gözlerimle gördüm.Sonuçta donanımlı bir palio almıyorsunuz.Ayrıca polo'nun karşılığı palio değil punto evo'dur.Ki onun da malzeme kalitesi iyidir,donanımı iyidir.Abartmaya hiç gerek yok hadi C,D segmentinde neyse.B segmentindeki araçlar arasında çok fark yok.Youtube'daki videolara bakabilirsiniz yurt dışında polo ile çoğunlukla kıyaslanan araç fiesta'dır.Bu da çok normaldir.

Tüm dünyada en ucuz araba ford cümlesine çok güldüm. Biz de avrupada sayılırız keşke öyle olsa.

Kısacası kendi görüşümü yazayım,trend+sp fiesta yerine polo comfortline alınabilir ancak titanium+xp donanımlı bir fiestaya asla baz poloyu değişmem.Fiestadaki adam yağmurda silecek koluna dokunmayacak,tünele girdiğinde farlar otomatik açılacak,deri direksiyonundan hızını sabitleyecek,müziğinin sesini açacak,ön sislerini yakacak,klimayı otomatikte bir dereceye ayarlayıp yol boyunca dokunmayacak,arada yol bilgisayarındaki verilere bakacak,kararan aynası sayesinde arkadakilerin farları gözünü almayacak,alaşım jantları ve karartılmış arka camları olacak,arabanın içinde estetik aydınlatma ve çift renkli döşeme hava katacak,arabayı kitlediğinde aynaları katlanacak...

Polodaki arkadaş da plastik direksiyondaki VW amblemine bakmakla yetinecek.Arada da malzemesi ne kadar kaliteli diye avunacak.Üstteki hiçbir özellik olmayacak...

• Saydığınız ikilemi Poloyu almadan önce çok yaşadım.Hatta ilk başta Fiesta Titanium+XP alacaktım aynı fiyata.Ama araçların ikisinin de içine binince işler değişti ve Polo 6R aldım aklımda en ufak bir soru işareti kalmadan.Poloda eksikliğini hissettiğim tek donanım direksiyondan müzik kumandası.Onun dışındakiler teferruat benim için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GökAy54

Başk bir forumda da benzer bir konuda söylemiştim. A, B, C, Vs. sınıflandırmalar kaleti ile değil boyutlarla ilgili bir kıyaslamadır. Fiat Palio da aynı sınıftadır VW Polo da aynı sınıftadır. Palio 'nunda full özellikli, dijital klimalı, 4 cam otomatikli, 4 airbag li modeli var polonun en bpşundan daha ucuz şimdi Palio Polo'dan daha iyi bir araç mı aynı sınıfta diye... Tekrar belirtmek istiyorum Polo'nun B sınıfı olması Kalite sınıfını değil Boyut sınıfını verir. Polo ve Clio HB aynı sınıfta olabilir ama kesinlikle kalite olarak değil sadece boyut olarak...

Kaliteyi nasıl ölçersin, bunu objektif olarak herkesi ikna edecek şekilde açıklayabiliyorsan kimsenin itirazı olmaz ki bir önceki mailimde ben bunu istemiştim. Madem parasını hak ediyor nedenlerini istedim. Kaliteli? Neye göre, kime göre. Polo hakediyor mu verilen parayı sorusuna "bence hakediyor kalitesiyle" den daha fazlası çıkmıyor çoğu cevapta, ben de bu kalitenin objektif ölçütü nediri soruyorum. Ayrıca Euro NCAP'e bir sürü hava yastığı ile giren(bkz.
    www.euroncap.com
    Latest Safety Ratings | Euro NCAP
    http://www.euroncap.com/results/vw/polo/371.aspx
    ), İngiltere'de ESP'yi bile standart(bkz.
    www.volkswagen.co.uk
    HTTP Status 400 – Bad Request
    http://www.volkswagen.co.uk/#/new/polo-v/which-model/compare/safety
    ) hale getirmiş bir markanın burada bu özellikleri opsiyon olarak dahi sunmaması gibi bir durum varken hangi kaliteden bahsediyoruz onu anlamaya çalışıyorum. Bunlar olmadan 5 yıldız alamaz ki Türkiye'de bunları sunmuyor. Peki ben 5 yıldız alan bir aracı donanım fazlasıyla Polo fiyatına alabiliyorsam neden Polo alayım? Ya da 5 yıldız aldığı donanımı hatta fazlasını satın aldığım bir araç, 5 yıldız aldığı güvenlik donanımına dahi sahip olmayan bir Polo'dan daha mı güvensizdir? Saygılar.

• Şimdi bir kaç şey söyleyeceğim. Benim yorumlarda fiesta ile ilgili hiçbir şey yok o dabir alman arabası tamamen tercihe göre değerlendirilebilir, ama bahsettiğiniz paket de polonun baz fiyatıyla aynı değil. emin olmak için şimdi baktım 33590 TL 1.4 benzinli Güvenlik ve X paketli Elektrik kırmızı titanyum fiestanın fiyatı.Şimdi nasıl aynı para oluyor polo baz fiyatla anlamadım ki bu x-paketi güvenlik paketi ve titanyumun kendisinde olan stil paketin bazı özellikleri hali hazırda polonun baz modelinde varken.Polonun baz fiyatı 30600 TL. Bu özellikler sonucunda fiesta da polo da kalitesi birbirine yakın araçlardır ki, burda şahsi tercihler ortaya çıkar benim oyum poloyadır. Şu an yurt dışındayım dönünce kasım aralık gibi şu an tek niyetim sıfır polo almaktır. Gelmeden önce deneme fırsatım olmuştu, hayran kalmıştım gerçekten.

Şimdi Punto ile de kıyaslayabilirsiniz tabi benim de çok incelediğim bir arabadır motoru ödüllü bir arabadır ama yine de Polo kadar kaliteli olacağını sanmıyorum.fakat palio da b sınıfıdr, punto da, polo da aynı sınıftır. zaten demek istediğim palio ile kıyaslamak değil aynı sınıfta diye kayaslama yapmanın yanlış olmasıdır, sanırım siz bu konuda beni yanlış anlamışsınız.

• quote:

Şimdi bir kaç şey söyleyeceğim. Benim yorumlarda fiesta ile ilgili hiçbir şey yok o dabir alman arabası tamamen tercihe göre değerlendirilebilir, ama bahsettiğiniz paket de polonun baz fiyatıyla aynı değil. emin olmak için şimdi baktım 33590 TL 1.4 benzinli Güvenlik ve X paketli Elektrik kırmızı titanyum fiestanın fiyatı.Şimdi nasıl aynı para oluyor polo baz fiyatla anlamadım ki bu x-paketi güvenlik paketi ve titanyumun kendisinde olan stil paketin bazı özellikleri hali hazırda polonun baz modelinde varken.Polonun baz fiyatı 30600 TL. Bu özellikler sonucunda fiesta da polo da kalitesi birbirine yakın araçlardır ki, burda şahsi tercihler ortaya çıkar benim oyum poloyadır. Şu an yurt dışındayım dönünce kasım aralık gibi şu an tek niyetim sıfır polo almaktır. Gelmeden önce deneme fırsatım olmuştu, hayran kalmıştım gerçekten.

Şimdi Punto ile de kıyaslayabilirsiniz tabi benim de çok incelediğim bir arabadır motoru ödüllü bir arabadır ama yine de Polo kadar kaliteli olacağını sanmıyorum.fakat palio da b sınıfıdr, punto da, polo da aynı sınıftır. zaten demek istediğim palio ile kıyaslamak değil aynı sınıfta diye kayaslama yapmanın yanlış olmasıdır, sanırım siz bu konuda beni yanlış anlamışsınız.

Elektrik Kırmızı opsiyonu 1340TL, bunu niye katıyorsunuz orasını anlayamadım. Ayrıca mesajıma bakarsanız tek paket(Titanium X veya Güvenlik) alırsanız aynı fiyata gelir dedim pazarlıkla. Fiesta 1.4i Titanium Güvenlik Paketli alırsınız Polo fiyatına ki bu araçla da aralarında oldukça büyük fark var. Sadece otomatik klima ekleyin Poloya Fiestanın Full'ü ile aynı fiyat olur :) Geri kalan farkları listelerseniz anlarsınız durumu. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kensai-X -- 9 Temmuz 2010; 0:50:48 >

• Cevabım size değil omurkadir arkadaşın yazısınaydı yazıp kontrol edene kadar sizde yazmışsınız görmedim ama çok farketmez sonuçta aynı paraya full fiesta diyorsanız alabileceğiniz bütün paketler girer diyelim ki çıkardınız 1315 tl kırmızıyı metalik renkte mi koymayacaksınız 650 liraya hadi onu daçıkardım, 32275 yapar ki hali hazırda polonun 30600 lik paketinde bunların az da olsa bir kısmı var sis farıydı alaşım jantıydı deri direksiyonuydu kol dayamalarıydı falan... AMA TEKRAR SÖYLÜYORUM BEN FİESTA ALINMAZ DEMİYORUM. KALİTELERİ YAKINDIR BURDAN SONRASI TERCİHE KALIR BENİM OYUM POLODAN YANA İKİNCİ BİR SEÇENEĞİM DAHA OLSA FİESTA DERİM DİYORUM.
    yukarıdaki yorumlarım başka bazı araçlar içindir. Ayrıca Polo B sınıfı olmasına karşın çok C sınıfından da iyidir. Bir Lacetti ile veya Loganla veya benzer C sınıfı araçlarla bile karşılaştırsanız kalitelidir.
  • quote:

Cevabım size değil omurkadir arkadaşın yazısınaydı yazıp kontrol edene kadar sizde yazmışsınız görmedim ama çok farketmez sonuçta aynı paraya full fiesta diyorsanız alabileceğiniz bütün paketler girer diyelim ki çıkardınız 1315 tl kırmızıyı metalik renkte mi koymayacaksınız 650 liraya hadi onu daçıkardım, 32275 yapar ki hali hazırda polonun 30600 lik paketinde bunların az da olsa bir kısmı var sis farıydı alaşım jantıydı deri direksiyonuydu kol dayamalarıydı falan... AMA TEKRAR SÖYLÜYORUM BEN FİESTA ALINMAZ DEMİYORUM. KALİTELEhttp://resim.donanimhaber.com/post.asp?do=reply&q=1&messageID=41133984&toStyle=tmRİ YAKINDIR BURDAN SONRASI TERCİHE KALIR BENİM OYUM POLODAN YANA İKİNCİ BİR SEÇENEĞİM DAHA OLSA FİESTA DERİM DİYORUM.
    yukarıdaki yorumlarım başka bazı araçlar içindir. Ayrıca Polo B sınıfı olmasına karşın çok C sınıfından da iyidir. Bir Lacetti ile veya Loganla veya benzer C sınıfı araçlarla bile karşılaştırsanız kalitelidir.

Bu arada sitesindeki donanıma göre Polo'da alaşım jant, sis farı ve deri direksiyon görünmüyor. Bir yerde bunları hediye ettiği falan mı yazıyor, ben mi göremedim. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kensai-X -- 9 Temmuz 2010; 1:04:50 >

• Bu arada şimdi kontrol ettim, Fiestanın 30475 Polonun 30600 olan baz modellerinin standart paketlerinde sadece bir iki fark var.
    -Fiesta'da Digital Klima var, Polo'da Yarı Otomatik Klima Var
    -Poloda Ön kol dayama var Fiestada yok
    -Polo'da Sis farı var Fiesta'da yok
    -Deri direksiyon ikisinde de var (Siz ne derseniz deyin ben sevmiyom bu deri direksiyonu nedense sevemedim bir türlü)
    -harita okuma lambası fiestada önde 1 tane var polo da ön ve arkada 2 tane okuma lambası var.
    -Alaşım Jant her iksinde de var ama açıkçası fiestanın ki daha şekilli duruyor.
    -Polo da bir de fiesta dan farklı ön koltuk altlarında saklama çekmeceleri bulunuyor.
    -Poloda mp3'e bağlı 6 hoparlör standart Fiesta da emin değilim ama sanırım 4 tane var
    -Polo'da soğutmalı torpido gözü var Fiesta'da böyle bir bilgiye rastlamadım.(inanın çok işe yarıyor fabia da vardı aynı sistem çok işe yarıyordu yazın.)
    -Polo'nun ön ve arka frenler Disk Fiestanınsa sadece önler disk arkalar kampana....

TAMAMEN OBJEKTİF OLMAYA ÇALIŞTIM. FIESTA'NIN DA BEĞENDİĞİM ÖZELLİKLERİ VAR SONUÇTA BU ANLATTIKLARIM TAMAMEN BİRBİRİNİN AYNI FİYATINA OLAN İKİ ARACIN ZELLİKLERİDİR. MOTOR DAHİL.

• quote:

Orijinalden alıntı: omurkadir

Nisan ayındaki karşılaştırma mesajımdan alıntı yapılıp yorumlar yazılmış.Ben karşılaştırmayı liste fiyat ve donanımlarına göre yaptığımı zaten yazdım,pazarlığı hesaba katarsanız işler değişir tabiki.

Ama genel kanı benzinli comfortline polo fiyatına pazarlıkla titanium+xp fiesta alınabildiği,doğrudur ben de böyle düşünüyorum şu anda.Ford pazarlığa daha açık.Gelelim titaniumla karşılaştırmaya,fiestada sensörler,hız sabitleyici,yol bilg,deri-müzik kumandalı kumandalı direksiyon,alaşım jant,sisler,kararan ayna,katlanan ayna vs. artıları var.Bunları hesaba katınca bence aynı paraya fiesta.Çünkü ben donanımı severim,aktif olarak kullanırım.O nedenle fiestayı tercih ederim.

Özellikleri karşılaştırmam neden garipsenmiş anlamadım.Ben bu farkları kendim incelemek için çıkarmıştım,almaya niyetim vardı,hazır çıkarmışken pek aktif olmayan polo forumuna da koydum ne var yani.Ben aldığım birçok üründe fiyat/performans oranına dikkat ederim.Otomobil konusunda da teknik özellik ve donanımları pekala kıyaslarım.Test sürüşümü yaparım alacaksam,çevremdeki kişilerin yorumlarına bakarım.Normali de budur.

Polo beğendiğim bir araç da abartmaya gerek yok.Polo'nun sınıfı bellidir o da B dir.Malzeme kalitesi bazı yerlerde iyi olabilir ancak fiestanın da hiç kötü değil,polodan biraz geride kendim iki aracı da gözlerimle gördüm.Sonuçta donanımlı bir palio almıyorsunuz.Ayrıca polo'nun karşılığı palio değil punto evo'dur.Ki onun da malzeme kalitesi iyidir,donanımı iyidir.Abartmaya hiç gerek yok hadi C,D segmentinde neyse.B segmentindeki araçlar arasında çok fark yok.Youtube'daki videolara bakabilirsiniz yurt dışında polo ile çoğunlukla kıyaslanan araç fiesta'dır.Bu da çok normaldir.

Tüm dünyada en ucuz araba ford cümlesine çok güldüm. Biz de avrupada sayılırız keşke öyle olsa.

Kısacası kendi görüşümü yazayım,trend+sp fiesta yerine polo comfortline alınabilir ancak titanium+xp donanımlı bir fiestaya asla baz poloyu değişmem.Fiestadaki adam yağmurda silecek koluna dokunmayacak,tünele girdiğinde farlar otomatik açılacak,deri direksiyonundan hızını sabitleyecek,müziğinin sesini açacak,ön sislerini yakacak,klimayı otomatikte bir dereceye ayarlayıp yol boyunca dokunmayacak,arada yol bilgisayarındaki verilere bakacak,kararan aynası sayesinde arkadakilerin farları gözünü almayacak,alaşım jantları ve karartılmış arka camları olacak,arabanın içinde estetik aydınlatma ve çift renkli döşeme hava katacak,arabayı kitlediğinde aynaları katlanacak...

Polodaki arkadaş da plastik direksiyondaki VW amblemine bakmakla yetinecek.Arada da malzemesi ne kadar kaliteli diye avunacak.Üstteki hiçbir özellik olmayacak...

Ben sadece oradaki kıyaslamayı Polo ile aynı fiyata alabileceğin 1.4 Titaniumla yapsaydın daha iyi olabileceğini anlatmaya çalışıyordum. Polo için mantıklı bir sebep göstermeden daha iyi diyenlereydi cevabın bir kısmı. Yanlış anlaşıldıysam kusura bakma, amacım saldırmak falan değildi. Saygılar.

• Biraz önce Fiestanın fiyatını yanlış yazmışım sanırım. 30260 olacak 30475 değil.

Bir de bu Polo'nun Sitesinden aldığım donanım listesi. ona göre söylemiştim yanlış yazmışsak pardon. Doğrular burdadır.Bir de Polonun donanım eksiklikleri VW nin değil de bence DOĞUŞ gurubunun suçudur gibi geliyor bana bilmem siz ne dersiniz.

VW POLO V KULÜBÜ 'BÜYÜKSÜN'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GökAy54 -- 9 Temmuz 2010; 1:22:42 >
  • quote:

Biraz önce Fiestanın fiyatını yanlış yazmışım sanırım. 30260 olacak 30475 değil.

Bir de bu Polo'nun Sitesinden aldığım donanım listesi. ona göre söylemiştim yanlış yazmışsak pardon. Doğrular burdadır.Bir de Polonun donanım eksiklikleri VW nin değil de bence DOĞUŞ gurubunun suçudur gibi geliyor bana bilmem siz ne dersiniz.

Tepki gösteriyorum yanlış bilgi verilmesin diye, yanlış anlaşılmasın kimseye özel bir durum değil. O listede alaşım jant, sis farı, deri direksiyon görünmüyor ben de onu söylemiştim. Fiyatlarıda böyle yakın gözükse de VW, Ford kadar pazarlık yapmayacaktır daha önce de dediğim gibi. Muhtemelen Fiesta 1.4i Titanium + Titanium X veya Güvenlik Paketli olarak alırsınız Polo fiyatına. Ya da Polo'ya otomatik klima ekleyin o zaman Fiesta 1.4i Titanium'u Full alırsınız sanırım. Buna göre kıyaslama yaparlarsa faydalı olacağını düşünüyorum tüm arkadaşlar için.

Ben gidip Fiesta alın demiyorum kimseye ben olsam bunu alırdım, sebebi de budur diyorum, tipine, markasına, kişiye göre kaliteli geliyorsa, kendisini iyi hissettiriyorsa, buna para veririm diyorsa bir kişi buna saygı duyarım. Zevkler ve renkler tartışılmaz. Ama buraya gelip fikir soranlara kendi fikrini arkasını doldurmadan aşılamaya çalışıyorsa buna tepki gösteririm. Yoksa beni çok ilgilendirmez para başkasının, ben de ne VW'nin, ne de Ford'un ortağıyım ;)

Doğuş konusunda ekleme yapmak istiyorum, bence burada hem Doğuş, hem de VW suçludur, Yılın Otomobili seçilmiş bir aracı buraya bu donanımlarla getirdikleri ve gönderdikleri için. VW izin vermese Doğuş satamaz bu araçları bu donanımla. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kensai-X -- 9 Temmuz 2010; 1:38:26 >

• Yanlız aracı VW göndermez. İthalatçi firma şartname oluşturur firma ona göre fiyat ve donanım belirler. Dolayısıyla tüm suç distribütöründür bence. Bir de donanımla ilgili hatam varsa zaten kabul ettim, ama az önce nerden baktım da sis farı alaşım jant ve deri direksiyonu ekledim hala onu arıyorum. Baktım ve yazdım çünkü...Tekrar özür...

Bir de bilmiyorum ikinci paragraftaki düşünceleriniz bana mı ama eğer bana ise tekrar söylüyorum ben hiç fiesta alınmaz demedim benim de düşündüğüm arabalardan biri ama benim tercihim VW, bunun nedeni VW'e daha çok güveniyor olmamdır dedim. Ford'a neden güvenmediğime gelince de Yakınlarımdan geçmişte ford alan bazı tanıdıklarımın bir kısmında aracın boya hatası çıkması, ya komple tekrar boyanması, yada zaten götürdüğünüz bir başka serviste sizin 2 saat önce aldığınız arabaya komple boyalı denmesi, gibi bazı canımı sıkan konular olmuştu. Bunların tabiki istisna olduğunu varsayıyorum ve bu sayede fiestayı hala ikinci seçenek olarak saklıyorum.

• @leylek1983 arkadaşım söylediklerine katılıyorum,önceki mesajında kusura bakma demişsin ne kusuru estağfirullah.Yanlış anlamadım ben seni sorun yok.Aynı şeyleri söylüyoruz ben fiestanın daha iyi bir araç olduğunu kanıtlamaya çalışıyor değilim.Sadece dediğim şey fiestanın aynı paraya(hatta daha ucuza,biraz sonra ispatlayacağım pazarlığa da gerek yokmuş) daha fazla donanım verdiğini,iki araç arasında çok fazla malzeme kalitesi-işçilik farkının olmadığını(biraz var,polo daha üstün) söylüyorum.

@GökAy54 arkadaşım,Sakaryalı mısın bilmiyorum ama ben orada oturuyorum belki de hemşeriyiz. :)
    Fiesta titaniumla karşılaştırma yaptın üstte galiba,sis farı fiestada var.Polo donanım listesinde görünmüyor,
    Alu Alaşım jant fiestada var,poloda çelik jant yazıyor bu kapak jant demek.Sonradan eklenmediyse tabi.
    Çok fonksiyonlu deri direksiyon poloya opsiyon olarak alınabiliyor.(425tl)

Şimdi size en dolu Fiesta ile polonun bazı opsiyonlar eklenmiş halini yazıyorum:
    Yeni Fiesta Titanium 5K 1.4i
    X-Paketi + Güvenlik Paketi + Elektrik Kırmızı Tavsiye Edilen Kampanyalı Anahtar Teslim Fiyatı:
    (Peşin) 34.143,00 TL , (Kredili) 33.508,00 TL

Polo 1.4 comfortline +%65karartılmış arka camlar+climatronic klima+kararan ayna,yağmur sensörü+deri direksiyon
    Tavsiye Edilen Kampanyalı Anahtar Teslim Fiyatı 34.989 TL (OPAK RENK)

http://www.ford.com.tr/fiyat/

Herkes gönlüne göre araç alsın,beni yanlış anlasın istemem kimse,kimseyi yanlış yönlendirmek istemem.Bazısı poloyu beğenmiştir,vw kalitesine güveniyordur,malzeme kalitesi ve işçiliğin daha iyi olduğunu düşünüyordur,donanım çok lazım değildir poloyu alır.Bazıları da benim gibi donanımı sever-ister ve fiyat/performansa dikkat eder,yine kaliteli bir marka olan forddan fiestayı alır.İkisi de pişman olmaz.
    Bu arada herkesin kandilini kutlarım,hayırlara vesile olur inş.

• Bunlarda Fiestanın Titanyum modeli standart paketi
     VW POLO V KULÜBÜ 'BÜYÜKSÜN'
  • Ya ben de fiesta ile kıyaslıyorum ama fiesta kötü demiyorum ki ikisinin kalitesi de birbirine yakın o yüzden ikiside tercih edilebilir yazdım, o yüzden ikisinin de standart donanım paketlerini yapıştırdım bunlardan polo 30600 TL Fiesta 30260 'tır. senin dediğin gibi aynı donanım paketlerinde aşağı yukarı fiyatları aynıdır, fakat emin değilim leylek1983 arkadaşım pazarlık yapılabilir diyor ford'da bilgim yok yorum yapamıycam ama öyleyse baya bir ucuza alınabilir o zaman artık netice ortak tercihlere kalıyor. Ama kayın peder sıfır araba düşünüyor bir süre evvel sakarya ford bayisine gitmiştik focus için adamlar hiç indirim yapacak gibi olmamıştı ama tabi bu daha ilk bahar başıydı adamlar biraz tok satıcı havasında davranıyordu o zaman bir de belki bizi pek alıcı görmemişlerdir. (Evet bu arada sakaryalıyım fakat şu an yurt dışındayım)...

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.