Şimdi Ara

VW POLO V KULÜBÜ 'BÜYÜKSÜN' (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.280
Cevap
58
Favori
1.058.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: calik

quote:

Orijinalden alıntı: meke

Calik, bu detayları beraber oluşturup bir de VW listesi yapalım mı?

VW Passat için;

-cam yıkama kolunu çektiğinizde önce su fışkırtılır, silecekler 2 sn sonra devreye girer.
    -cam yıkama kolunu çektiğinizde eğer süratiniz 120 km ve üzeriyse silecekler 2 sn beklemeden çalışır.
    -cam yıkama kolunu çektiğinizde havalandırma açıksa otomatik olarak iç devir daim devreye girer, cam suyunda kimyasal koku varsa arabaya girmesin diye.

Memnuniyetle meke,
    Benim aracım zavallı bir 2007 model POLO. Onda olanları yazarım tabi. Benzer bir listeyi VWTURK veya benzeri bir türk forumunda görmüştüm. Daha doğrusu liste değil de, herkes ayrı ayrı yazmış idi. Biz liste yapabiliriz.
    Ben cihazların kullanıcı el kitaplarını baştan sona okurum, öyle bir takıntım var. Oradan gördüklerimi ve araçta karşılaştıklarımı yazarım dilim döndüğünce.

Bu sileceklerin su fışkırmalarından 2 sn sonra devreye girmesi, haliyle Mercedes de var idi. GOLF te yok diye yadırgamış idik, demek ki VW, Passat a uygun görmüş :)

selamlar,

fiat albeada su fıskırtınca silecek 3 kere çalısır 10 saniye bekler son bir kez daha calısır silecekten sıcrayan son suları silmek için

• quote:

Orijinalden alıntı: calik

Dörtlü Düğmesi:
    Dörtlü ikazı devreye sokun.
    Acilen hareket etmeniz gerekti. Sinyal vererek çıkmanız lazım.
    Doğrudan sinyal verin.
    Dörtlü ikazı sönecek ve sinyal vermeye başlanılacak, sinyal atınca tekrar dörtlü ikaz konumuna dönülecektir :)
    Böylece dörtlü ikaz ışıkları yanarken bile sinyalleri kullanabiliyorsunuz.

Bu özellik çok eski olmayan her marka arabada var diye biliyorum.98fiesta'da vardı.Şimdiki birçok araçta sinyal koluna döneceğiniz yere ufak bir dokunuşla o yöne sinyaller 3kez yanıyor.Özellikle otobanda şerit değiştirirken kullanışlı bir özellik.
  • Merhaba meke

Algılanan kalite ve değer tanımlarıyla son noktayı koymuşsunuz.
    quote:

Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (www.tmme.org.tr) Tüketici araştırmasının baz aldığı iki kriteri alt kısma kopyaladım.
    Araçlar için algılanan kalite ve algılanan değer kavramları sanki tartıştığımız konuya daha iyi uyar gibi düşünüyorum.

quote:

Algılanan Kalite
    TMME tarafından ölçülen tüm şirketler ve sektörlerde, müşteri memnuniyeti üzerinde en çok etkisi olan unsur algılanan kalitedir.
    Algılanan Kalite değişkeni için; müşterilerin satın alma sonrasında mal ve hizmetlerin kalitesi ile ilgili �enel‟ ve �htiyacı karşılama‟ ve �üvenilirlik‟ (ne sıklıkta ürün ve hizmet hakkında olumsuz durumla karşılacağı) açılarından ne düşündüğü sorulmaktadır.

Algılanan Değer
    Algılanan Değer değişkeni, müşterilerin satın alma sonrasında mal ve hizmetlerin kalitesine göre fiyatı ve ödenen fiyata göre kalitesi hakkında yaptığı değerlendirmeleri içerir.
    TMME modelinde, algılanan değer, müşteri memnuniyetini doğrudan etkilemekte ve müşteri beklentileri ve algılanan kaliteden ise etkilenmektedir. Algılanan değer, ilk satın alma kararında büyük öneme sahip olsa da, göreceli olarak memnuniyet ve tekrar satın almada daha az öneme sahiptir.

Fazla uzatmadan bir başka örnek vereceğim:

Tasarımda satınalınabilirlik ve maliyet kısıtlamaları göz önüne alınmadığında elde edilen son ürün bambaşka ve ve bir mühendislik harikası olarak karşımıza çıkıyor: Bugatti Veyron.

VW satılan her Veyron da ciddi rakamlarda zarar etmesine karşın, tasarım kısıtlamaları olmadan neler yapabileceğini kanıtlamak için mühendislik harikası olarak anılan Veyron'u üretmiş. (bkz. Jeremy Clarkson)

Henüz çok fazla haşır neşir olmadığım Golf 6 sahibiyim, araç benim yapacağim bir çok şeyi kendi yapıyor ve beni sürüşe pekde dahil etmiyor. ( 205 imle daha keyifli ve heyecanlı sürüşler yaşadığım kesin) Dikkat ettiğim kadarınca:
    + Geri vitese takıldığında sağ ayna kaldırımı gösterecek şekilde aşağıya iniyor.
    + Geri vitese takıldığında arka cam siliniyor.
    + Geri vitese takıldığında stereo nun sesi kısılıyor.

- Geri vites lambası tek sağda, soldaki geri sis lambasıymış. Arka tampondaki 2 lambada sis lambası olmalı?
    - Farlar açıkken göstergede farların açık olup olmadığını göremeyip (göstergede o bildiğimiz yeşil lamba yok ) o yüzden farları auto konumunda kullanıyorum. Far anahtarı Ön ve arka sis farlarını açmak için daha kullanışlı olabilirdi.
    - /+ Ön silecekleri kaputu açmadan kaldıramıyorsunuz ama silecek kolundan servis konumuna alabiliyorsunuz.

• polo'ya yine zam gelmiş. 1.4 benzinli manuel 32.000 tlcik olmuş. ey gidi doğuş oto sen nelere kadirsin!!! yol bilgisayarı 2 hava yastıklı benzinli manuel araca 32.000 tl vermek....herkesi zengin mi sanıyor bunlar ya
  • 2011 polo 32000 tl olmuş. 2010 dan tek farkı deri direksiyon simidi. o da zaten opsiyon olarak 450 tl ye satılıyor. yalnış bakmadıysam 2010 da olan arka disk frenler 2011 de yok bu da ilginç.
  • Kendi polo'nu yarat kısmında yeni aksesuarlar,paketler var 15"alu jantlar,yolbilg-hızsabitleyici-lastik basınç sens-park sens,kararan ayna-yağmur sens gibi.
    Ama bu özellikleri ekleyince full 1.4 benzinli polo fiyatı 40bintlyi buluyor.

36,400tlye 1.2tsi leon var...
  • vw polo saat sticker ısteyen ulassın
    ersnyldz86@hotmail.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: omurkadir

Kendi polo'nu yarat kısmında yeni aksesuarlar,paketler var 15"alu jantlar,yolbilg-hızsabitleyici-lastik basınç sens-park sens,kararan ayna-yağmur sens gibi.
    Ama bu özellikleri ekleyince full 1.4 benzinli polo fiyatı 40bintlyi buluyor.

36,400tlye 1.2tsi leon var...

35.000 tl'ye alınabilen benzinli kia cee'd'in özellikleri

+ 4 ileri otomatik vites
    +hız sabitleyici
    +yol bilgisayarı (standart)
    +deri direksiyon simidi, vites topuzu ve el freni
    +6 hava yastığı
    +ön ve arka disk fren
    +126 beygir (evet yanlış duymadınız )
    +soğutmalı ve aydınlatmalı (polo da ışık yok) torpido
    +USB&AUX& Ipod girişi
    +C sınıfı bir araç
    +ÖN VE ARKA DİSK FREN (ah vw neden kırparsın ki arka diskleri, yoksa türkiye modelinde mi kısılıyor sadece????)
    +direksiyondan kumandalı radyo, CD&MP3 çalar, yol bilgisayarı
    +5 YIL MOTOR VE BOYA GARANTİSİ
    +muhafaza kutulu ön kol dayama
    +ön konsolda güç kaynağı
    +yükseklik ve derinlik ayarlı, hıza duyarlı elektrik takviyeli direksiyon
    +ön sis farları
    +arka sis farları
    +kapı içi çelik koruma barları
    VS. VS. VS.

karar sizin... en iyi kahveyi marketten indirimli alıp evde mis gibi içmek mi starbucks'da plastik bardaktan 2-3 misli pahalı içmek mi? vw'nin politikası da bu zaten. marka reklam giderlerini bindir araca. oh ne ala

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pandelis -- 31 Temmuz 2010; 16:45:43 >

• yuh yani yinemi zam bu doğuş akıllanmaz birde reklam veriyorlar 2010 fiyatına 2011 diye
  • arkadaşlar temmuz polo baz fiyatı 30200 falandı galiba ben mi yanlış hatırlıyorum
    32000 yapmışlar
    bomboş arabayı ne akla bu fiyata çıkarıyorlar anlamadım
    bir de bu opsiyon ekleme işi yeni mi yoksa önce de var mıydı
    hız sabitleme yol bilgisayarı falan önceden de var mıydı tam hatırlayamadım
    araba alacağım da araştırmlardayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: denemechi

arkadaşlar temmuz polo baz fiyatı 30200 falandı galiba ben mi yanlış hatırlıyorum
    32000 yapmışlar

30600 diye hatırlıyorum bende.O civardaydı 2011 modele geçince bir süre aynı fiyattan sattılar şimdi de zamlandı.Opsiyon ekleme olayı vw sitesinde kendi polo'nu oluştur diye bir kısım var oradan bakabiliyor,fiyat çıkarabiliyorsunuz.Önceden de kendi polo'nu oluştur vardı ben bakmıştım ama o zaman yol bilgisayarı-hız sabitleyici-jantlar-lastik basınç sensörü opsiyonları bulunmuyordu.Aslında yol bilgisayarının ayrı bir pakette satılması saçma olmuş.Hadi park sensörünü,hız sabitleyiciyi,lastik sensörünü anladım da yol bilgisayarını koyuver standart ne olacak.

• Şimdi ben burda doğuşa küfür etmek istemiyorum aslında etmek istiyorum ve de içimden ediyorum da ama buraya yazıp ceza almak istemiyorum. İçimdeki polo sevgisini bir başka bahara (tabi bu bahar benim 40'a yaklaştığım ve en az bir çocuk sahibi olduğum yıllara geleceğinden sonsuza kadar) ertelemiş bulunuyorum...Tamam şimdi 30000 gibi bir rakam için kabul edebilirdim polo'nun baştan beri konuştuğumuz eksik aksesuarını ama artık kabul etsem de farketmez 32000 gibi bir rakama hem de yol bilgisayarını bile opsiyon veren doğuştan araba alınmaza.

Sanırım amaçları polonun fiyatını artırarak fabianın satışını artırmaya çalışmak...(ŞAKA)

evet gelelim listede 2 numaraya
    Ford fiesta 1.25 Trend 4 silindir 16 V 82 HP 27.725 Lira
    Sizce Ford ne kadar indirim yapar ve ne tür hediyeler verir arabasını almam için?
    ve 3 numara
    Opel Corsa 1.2 Essentia 4 silindir 16 V 85 HP 28.278 Lira
    aynı şekilde Opel hangi güzellikleri yapar?

DOĞUŞ OTO'ya ise sonsuz sevgilerimle!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GökAy54 -- 1 Ağustos 2010; 2:41:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GökAy54

Şimdi ben burda doğuşa küfür etmek istemiyorum aslında etmek istiyorum ve de içimden ediyorum da ama buraya yazıp ceza almak istemiyorum. İçimdeki polo sevgisini bir başka bahara (tabi bu bahar benim 40'a yaklaştığım ve en az bir çocuk sahibi olduğum yıllara geleceğinden sonsuza kadar) ertelemiş bulunuyorum...Tamam şimdi 30000 gibi bir rakam için kabul edebilirdim polo'nun baştan beri konuştuğumuz eksik aksesuarını ama artık kabul etsem de farketmez 32000 gibi bir rakama hem de yol bilgisayarını bile opsiyon veren doğuştan araba alınmaza.

Sanırım amaçları polonun fiyatını artırarak fabianın satışını artırmaya çalışmak...(ŞAKA)

evet gelelim listede 2 numaraya
    Ford fiesta 1.25 Trend 4 silindir 16 V 82 HP 27.725 Lira
    Sizce Ford ne kadar indirim yapar ve ne tür hediyeler verir arabasını almam için?
    ve 3 numara
    Opel Corsa 1.2 Essentia 4 silindir 16 V 85 HP 28.278 Lira
    aynı şekilde Opel hangi güzellikleri yapar?

DOĞUŞ OTO'ya ise sonsuz sevgilerimle!!!

kardeş aynen ben de fiestaya bakıyorum artık en azından donanımı dolu ve beygir gücü polodan yüksek, 1.4 olanlara baktığımdan öyle diyorum
    gelelim hediye olayına
    fiesta 2010 anlatılan bir kısım var forumda orada okuduklarımdan bazıları şöyle
    1.4 TDCi titanium 32500'e alan olmuş. tabi temmuzda almış ağustos 15 teslim diye anlaşmış
    hediyeleri ise inanılmaz ben onun yalancısıyım
    1. xpaket
    2. park sensörü (bunu hemen hemen herkes hediye olarak almış, diğer kişiler de yani)
    3. Bir yıl boya koruma
    4. Elektrik kırmızı (aslında elektrik kırmızı için bin liradan fazla ödemek gerekir)

bu arkadaş izmitten almış

bir diğeri de izmirden almış
    1.4 TDCi titanium fırtına gri
    hediyeleri
    1. Park sensörü
    2. Bir yıllık boya koruma
    3. Bir yıllık garanti uzatma
    aldığı fiyat inanılmaz
    31500
    ama koç aile indirimi yaptırmış ve o bayide bir tanıdığı varmış

ben de 1.4 titanium x paket için 30000 fiyat almıştım ama bir yerden gelecek para vardı
    o sıkıntıya girince biraz beklemeye aldım kendimi

yalnız şunu bilmende fayda var gelen araçlardan hiçbirinde güvenlik paketi olmuyor
    güvenlik paketinde de tam benim istediğim özellikler var
    esp yokuş desteği falan yani, ekstra hava yastıkları falan
    bunları da istedğim için o zaman sizin siparişinizi ona göre veririz demişlerdi
    yani bu özellikler için sipariş verilmesi gerekiyor
    tükiyede güvenlik paketi olan fiesta hiç yok çok ilginç
    ağustosta verince eylül ortalarında gelir dedi
    yalnız 30000 içinde güvenlik paketi yoktu
    onun fiyatı da 750 lira demişti
    yani 30750
    park sensörü de hediye edilecekti
    ama şimdi fiyatlar ne olur bilemem.
    onların ağustos fiyatı daha açıklanmamış
    iyi forumlar

opel hakkında bilgim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denemechi -- 1 Ağustos 2010; 9:45:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: omurkadir

quote:

Orijinalden alıntı: denemechi

arkadaşlar temmuz polo baz fiyatı 30200 falandı galiba ben mi yanlış hatırlıyorum
    32000 yapmışlar

30600 diye hatırlıyorum bende.O civardaydı 2011 modele geçince bir süre aynı fiyattan sattılar şimdi de zamlandı.Opsiyon ekleme olayı vw sitesinde kendi polo'nu oluştur diye bir kısım var oradan bakabiliyor,fiyat çıkarabiliyorsunuz.Önceden de kendi polo'nu oluştur vardı ben bakmıştım ama o zaman yol bilgisayarı-hız sabitleyici-jantlar-lastik basınç sensörü opsiyonları bulunmuyordu.Aslında yol bilgisayarının ayrı bir pakette satılması saçma olmuş.Hadi park sensörünü,hız sabitleyiciyi,lastik sensörünü anladım da yol bilgisayarını koyuver standart ne olacak.

teşekkürler kardeş
    ben de diyorum olsaydı alırdım niye almamışım diye
    demek yeni eklendi
    neyse biz yine fiesta bakmaya devam
    iyi forumlar

• değerli arkadaşlar, burda güzel sohbetler olmuş, yeni bir topic açmak istemedim, burada çok tecrübeli arkadaşlar var..
    benim iki basit sorum var, üstadlar yardımcı olursa sevinirim.
    --2005 model 1.4 basicline polo sahibiyim... uzaktan kumandalı kapı kilidim yok, taktırmak istiyorum, araştırdım sustalı falan diyorlar, ben basit olsun sadece kapıyı kapasın açsın yeter istiyorum, nerede nasıl taktırabilirim? maliyeti hakkında bilgisi olan v ar mıdır? mutlak serviste mi taktırmam gerek, dışarda sorunsuz bu işi yapabilecek yerler var mıdır? ben Konya da oturuyorum..
    --birde araç navigasyon sistemi aldım, buna geri görüş kamerası da aldım, bunu dışarı tampona değilde, arka camın içerisine sabitlesem nasıl olur, basit bir elektrik ustası kabloları çekebilir mi?
    teşekkürler...
  • Arkadaşlar Merhaba,

vw nin 2010 fiyatına 2011 model polo kampanyasından yararlanarak 2011 model çakıl grisi bir polo sahibi oldum. (daha teslim alamadım ama plaka işlerini hallederlerse bu hafta içinde teslim alacağım)

Şimdi kafama takılan birkaç soru var ve sizlere danışmak istedim.

- Aracı alırken hiçbir donanım almadım ekstra olarak araçta 1.4 dsg şanzıman metalik renk ve fonsiyonel olmayan deri direksiyon+deri vites topuzu ve deri el freni var (sanırım 2011 modellerde standart olmuş) aracı 35.800 e aldım. Normal midir ? birazdaha indirim yaptırabilir miydim?

- Araca sonradan hız sabitleyici taktırabilir miyim ?

Yada aracı teslim aldıktan sonra araca sonradan neler ekleyebilirim? ve aşağı yukarı bana ne kadara patlar

Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşa şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizbal

Arkadaşlar Merhaba,

vw nin 2010 fiyatına 2011 model polo kampanyasından yararlanarak 2011 model çakıl grisi bir polo sahibi oldum. (daha teslim alamadım ama plaka işlerini hallederlerse bu hafta içinde teslim alacağım)

Şimdi kafama takılan birkaç soru var ve sizlere danışmak istedim.

- Aracı alırken hiçbir donanım almadım ekstra olarak araçta 1.4 dsg şanzıman metalik renk ve fonsiyonel olmayan deri direksiyon+deri vites topuzu ve deri el freni var (sanırım 2011 modellerde standart olmuş) aracı 35.800 e aldım. Normal midir ? birazdaha indirim yaptırabilir miydim?

- Araca sonradan hız sabitleyici taktırabilir miyim ?

Yada aracı teslim aldıktan sonra araca sonradan neler ekleyebilirim? ve aşağı yukarı bana ne kadara patlar

Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşa şimdiden teşekkürler.

arkadaşım hayırlı olsun ama bence biraz daha pazar araştırması yapıp öyle alsaydın keşke
    aldığın fiyata bir üst segment olan opel astra classic 3 alabilirdin
    ben 1.6 konfor paketli olanını 34000'e almak üzereydim ama son anda kapıdan döndüm maddi sıkıntılar yüzünden şimdi fiesta bakıyorum
    konfor pakette park, yağmur, far sensörü, kararan dikiz ayna, hız sabitleme, kol dayama falan var
    o kadar param olsa inan poloya vermez opel alırdım.
    gelelim hız sabitleme taktırma işine
    vw siteinde hız sabitleme paketi 1000 lira
    takarlar mı onu da bilmiyorum aldığın yere sor bence
    indirim yapacaklarını sanmam ama yine de aldığın yerle konuş

• 98 model Polo var bizde 1.6 otomatik 2005 yılbaşında aldık ilk başlarda çevredeki insanlar bizim arabanın VW pololar arasında en sağlam olduğunu söylediler hatta 2008 kasa poloların bile bizimkisi kadar sağlam olmadığını söylediler ilk başlarda bana mantıksız geldi ama şimdi anlıyorumki doğru merka ettiğim acaba VW 98 yılından sonra gerçekten sağlam bir polo üretebildimi belliki 98 den sonrakliler için çoğu kişi öyle demiyor 96-97-98-99 kasaların çokdaha sağlam olduğunu savunuyolar acaba 2010 pololarda bu durum değiştmi iç akşamaı çok düz bence doğuş oto arabaların standartını insanlara çok boş satıyo
  • Polo forumuna artık uzaktan bakmaya karar verdim, bütçem elverseydi isterdim doğrusu bir polo sahibi olmak... Bakalım şimdiki düşüncemde daha önce söylediğim gibi 1.25 Trend Ford Fiesta var o bizi tatmin etmeye yetecek mi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: GökAy54

Polo forumuna artık uzaktan bakmaya karar verdim, bütçem elverseydi isterdim doğrusu bir polo sahibi olmak... Bakalım şimdiki düşüncemde daha önce söylediğim gibi 1.25 Trend Ford Fiesta var o bizi tatmin etmeye yetecek mi...

Bende poloya yönelmiştim ancak bu son zamla fiyatı gerçekten ayırmayı düşündüğüm bütçemi aşıyor.Biraz da mecburiyetten fiesta ve corsa'ya yöneldim sizin gibi.Size tavsiyem fazla fark istemiyorlarsa 1.4i titanium+xp almanızdır.Yok trend fiestaya güzel indirim yapıyorlar,diğerine yapmıyorlarsa trend alıp geçin.Bence güzel bir araç,donanımı fena değil.Stil pakedi de öneririm 800küsür tlye 15"alu jant,sis farı,karartılmış arka camlar mevcut.

Neyse forum polo forumu,yine takip edeceğim ama burada başka konulara girip kirlilik yapmayayım.Ama kişisel görüşüm paketlerle polo'ya çok para istendiği.Gerçi bilmiyorum belki diğer markalar da zam yapar.O zaman tekrar değerlendirmek gerekir.

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.