Şimdi Ara

VW POLO V KULÜBÜ 'BÜYÜKSÜN' (72. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.280
Cevap
57
Favori
1.058.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: unal04

quote:

Orijinalden alıntı: markis

Erdım Led plakalık yaptı bana ve melomen'e, ayak aydınlatmalarını Melomen aracına yaptırcaktı ondan sonra yaptırırım artık.

yakıtı nerden alayım, şimdi Shell ve Opet kullanıyorum ama........yağ işini servise götürünce yağını da biz alıp şunu koyun mu diyelim...GTI çok yakar diye düşünüyorum.bi arkadaşımda 140PS golf TSI var ortalaması 8Lt şehir içi.GTI 10Lt olur gibi geliyor.Motoru açmaktan kastın nedir, nasıl açılır filan.Gaz basmak fila gibi mi......

Kesnlikle tavsiye ederim ama her markadan çok bayi önmelidir...yağ ı kesnlikle servse bırak adamlara ingiltereden (castrol) orjinal long life yağ geliyo zaten 1lt lik leri de serviste satılıyo 5-30w ....gti tabi çok yakar 180 bg deli gider ama her şey fulll onda....motoru açmak ise allah ne verdiyse basmak değildir ama kesinlikle manuelde kullan 1 süre ve 5 e atma ayrıca 3. 4. vitesde 5200-5300 devri kısa süreli de olsa mutlaka gör...gazı basılı tutmak yerine bas çek mantığını kulllan....bas devri yükselt ve çek daha sonra tekrar bas....benden bu gecelik bu kadar bunların hepsini ve daha fazlasını m,isafirim olduğunda sninle paylaşmak isterim....

manuel de olsa bile 4700-4800 de araç kendi bir üst vitesi atıyor.5000 üzeri çıkması mümkün değil. ancak 4500 de filan kullanılabilir...

• Orijinalden alıntı: melomen

benim anlamadığım atıyorum benim aracım hızlı gidiyor senin ki benimkine oranla biraz ağır kalıyorsa yada benim aracım az yakıyor senin ki çok yakıyorsa yada tam tersi olsun buna bazı arkadaşlar neden inanmak istemiyor ki
    arkadaşım araç kullanıcıya göre ve yol şartlarına göre hızıda değişir yakıtıda yani fiziksel olarak imkansız bi olaydan bahsetmiyoruz ki

hayret bişey ya halen çıkıp yok o araba bukadar yapmaz öbürü yok ben kullandım yıllarca yapmaz yapmış işte adam 220 yapmış kahrolsanızda mahvolsanızda yapmış başka işiniz mi yok buna takıldınız araba adamın ister 220 yapar ister benzin döker yakar muhasebesi sana mı kalmış evladım

Orijinalden alıntı: melomen

benim anlamadığım atıyorum benim aracım hızlı gidiyor senin ki benimkine oranla biraz ağır kalıyorsa yada benim aracım az yakıyor senin ki çok yakıyorsa yada tam tersi olsun buna bazı arkadaşlar neden inanmak istemiyor ki
    arkadaşım araç kullanıcıya göre ve yol şartlarına göre hızıda değişir yakıtıda yani fiziksel olarak imkansız bi olaydan bahsetmiyoruz ki

hayret bişey ya halen çıkıp yok o araba bukadar yapmaz öbürü yok ben kullandım yıllarca yapmaz yapmış işte adam 220 yapmış kahrolsanızda mahvolsanızda yapmış başka işiniz mi yok buna takıldınız araba adamın ister 220 yapar ister benzin döker yakar muhasebesi sana mı kalmış evladım

abi yarın gıdıcen mı servıse persembe gıderım dıyodun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fortisetliber

çıktın madem 50 binlere, biraz daha çık yukarılara da bunu al:
    Yeni Passat 1.6 TDI 105 PS BlueMotion Technology Trendline 61.400,00

yok o kadar para veriyoruz trend olmasın da high olsun diyorsan bunu al:
    Yeni Passat 1.6 TDI 105 PS BlueMotion Technology Highline 78.000,00

:)) bir noktada durmayı bilmek lazım.. 37 bin lira ile 44 bin lira arasında 7 bin lira fark var.. çok güzel para 7 bin lira :)) ama polo 1.2 trend ile 1.6 comfort arasındaki fiyat farkı 2.500 TL, 1.2 bm ile 1.6 tdi ise aynı..

yok arabamı yokuştan kaldırırken 2 cm arkaya kaçmasın, yok sürekli köy yolunda veya kar üzerinde araba kullanıyomuşsun gibi aracın esp'si olsun da sağa sola savrulmayım, yok kırmızı ışıkta beklerken 25 saniye aracım motorunu kapatsın da hem doğaya co2 salmayım hem de 100 km'de 1 litre mazot tasarruf edeyim, yağmur yağdığında silecekleri elimle çalıştırmayım çok yorulurum kendi kendine çalışsın, hava kararınca far kendi kendine çalışsın aman bi düğmeye dokunmayım onu da otomatik yapsın şunu da otomatik yapsın, eve gelsin gömlek ütülesin diyorsan tavsiyem 36 bin TL fiat punto evo.. full+full+fullun allahı.. içinde yok yok.. senede üç kez kullanacağın özellikten ne halta yaradığını anlamadığın özelliğe kadar 72 çeşit donanım var.. çoğu mercedes'te bmw'de yok vallaha.. fiyatı da çok uygun.. :))

quote:

Orijinalden alıntı: VVVertigo

quote:

Orijinalden alıntı: fortisetliber

ben de polo 1.2 bm alacaktım.. ancak iç mekandaki kalitesizlik hissi ve motorun çalışırken verdiği gürültü ile sarsıntı nedeniyle aynı fiyata 1.6 tdi aldım.. varsın esp'si, hill holder'ı, start-stop'u olmayıversin.. zaten satış temsilcisi 1.2 bm'yi anlatırken öve öve bitiremedi.. kıllandım.. arabayı bana ittirmeye kalkıyor duygusuna kapıldım.. inadına 1.6 aldım.. hayırlısı buymuş.. kardeş madem çıktın 35-40'lara üçe beşe bakma 1.6 tdi al bence..

bu işler böyle oluyormuşş maalesef şimdi madem çıktık o fiyatlara o zaman bir üst sınıftan golf 1.6 tdi 90 ps varmış dedik. üçe beşe bakmayalım diye. sonrasında yani o parayı verecez madem üçe beşe bakmayalım da 105 liği varmış dedik. fiyat oldu mu 46000. şimdi de diyorum ki yani jantı koltukları vs derken acaba trendline değil de comfortline golf mu ?????????? kafam tabiri caizse böcüklendi iyiden iyiye:) sonra kendi kendime dedim ki üçe beşe bakma madem alıyosun comfort 1.6 tdi golf al dedim 50000 lik fiyata çıktım. kafamda allak bullak oldu hiçbişey beğenemez oldum. beğendiğime de değer mi acaba demeye başladım. netice itibariyle emektar astranın içinde kalakalacam diye endişe ediyorum. 150 000 km dir canına okuduk astranın. her ne kadar beğenmesemde yiğidi öldür hakkını ver diyorum gıyabında saygılarımı iletiyorum astrama...

sayın fortisetliber peki size birşey sorayım. şimdi 37000 liraya 1.6 tdi polo mu yoksa 44000 e 1.6 tdi 90 ps golf mü, yoksa 46 000 e 1.6 tdi 105 ps golf mü, yoksa 50 000 e 1.6 tdi 105 ps golf comfort mu alınasıdır. 37000 i rahat ödeyebiliyorum. 50000 i ise içime sinmeyerek ama yine de rahatça ödeyebiliyorum. ne dersiniz.

bugün gittim bayide araçları inceledim. polo blue artık benim sayılır. onda karar kıldım. 1.2 tdi motor ahım şahım bir performans sunacak gibi değil. ama sanıırm bu verileri ile klasik 1.6 benzinli motorlarla hemen hemen aynı olur diye düşünüyorum ki şimdilk yeterli . iç mekan daki kalite hissi kesinlikle comfortlinedaki gibi değil. sadece şekli benziyor.

artılarını görüncede yukarıdaki eksilerle sadeleştirdim diyebilirim. zaten her zevke göre araç olmuyor maalesef. artıları eksileri her kullanıcı kendine göre yorumlayıp seçiyor.

araçta sanki body kit varmış gibi bir hava vardı. arka spoyler farklı, tampon altına bişeyler eklemişler yere daha yakın daha şık, ön tarafta da bikaç küçük dokunuş vardı.
    hoş önde sis farı hız sabitleme esp hill holder, diğer trendlerde olmadığını söyledikleri motoru örten bir koruma , motor kaputunda ses izolasyonu için kaplama, kol dayama , bunları trendline dizele ekleyince zaten aynı fiyata geliyor. vs vs bir çok farklılık vardı. hoşuma gitti. bi motor sesini dinledim . budur yeterlidir dedim kendimce.

cumartesi alacam aracı aranızdayım artık:)

• unutmadan söyleyeyim garip ve gereksiz olduğunu düşündüüğüm bişey daha farkettim. motorun sesini dinlemek için boştayken yüklendim gaza 3000 deviri geçmiyor araba:)

bu ne dedim ya yoldada mı böyle yok hocam dediler olur mu . o makina gereksiz yakıt sarfiyatı olmasın diye sınırlandırıyor dediler. sadece boştayken sınırlama yapar dediler. kısmen mantıklı geldi de ya ne alaka yani keyif benim değil mi?

tuhaf bir detaydı pylaşayım istedim.

hakikatende yedek lastik yok yerinde lastik tamiri için bi sıvı ve bunu lastiğe sıkabbilmek için bir aparat vardı

dur bakalım tr piyasına yeni düşen bir aracı alacaz ama bakalım daha neler öğrenecez.
  • hayırlı olsun aracınız gule gule kullanın . dolu bır arac aslında 1.6tdı ıstemedınız mı yoksa bu donanımlar mı cazıp geldı sıze?
  • istemez olur muyum hiç. emektar astramdan bi ara bahsetmiştim 150 000 km bindik diye. bikaç defa virajlarda ve yolda biriken suya hızlıca girdiğimde kaza tehlikesi atlattım. kendi kendime esp si olmayan bir araç almam bundan sonra demiştim. bişeyi kesinlikle söylemeliyim bu donanımlar 1.6 da olsaydı kesinlikle 1.6 derdim.

araçlarınızın gücünü kıskanıyorum yani ama nazar değmesşn yolunuz açık olsun diyorum
  • sızın ıcınıze sındıyse forumdan herkes ne derse desın sakın aldırmayın aracınız vw mı evet, tartısma bıttı .) aslında 1.6 tdı buyuk motor bu aracları cıdden ucuruyor o yuzden 1.2 normal kı jettaya bıle koymuslar o motoru, gıtmeyen bır motor olsa jettaya koymazlardı mantıken . vw motorları ıyıdır yolda bırakmaz yokusta gıtmıycem ben demez cekısı ıyıdır.
  • 2010+ Polo manuel almayı düşünüyoruzda yakıt tüketimi yol tutuş falan filan bilgi verebilirmisiniz lütfen

Orijinalden alıntı: melomen

Ukalalık yapmada şimdi....Esas sanane bnm sölediklerimden sn onun avukatımısın burada herkes doğruları yazcak kimseyi yanılş yönlendirmeyecek 1 takım insanlar burada bizm yazdklarımıza bakıpda araba alıyor onun aracı vw de bnm ki dacia mı aynı arabadan aynı fabrikadan çıkan arabadan bahsediyoz....

• quote:

Orijinalden alıntı: erdim11

sızın ıcınıze sındıyse forumdan herkes ne derse desın sakın aldırmayın aracınız vw mı evet, tartısma bıttı .) aslında 1.6 tdı buyuk motor bu aracları cıdden ucuruyor o yuzden 1.2 normal kı jettaya bıle koymuslar o motoru, gıtmeyen bır motor olsa jettaya koymazlardı mantıken . vw motorları ıyıdır yolda bırakmaz yokusta gıtmıycem ben demez cekısı ıyıdır.

sayın erdem11 dediğiniz gibi bu küçük motordan elbette bir 1.6 tdi performansı beklenemez. eminimki çok keyifli yolculuklar yapıosunuzdur. bu kararı vermemde en büyük etken piyasadaki diğer dizel araçlarla karşılaştırmalarım oldu.

bikaç örnek vereyim

clio symbol 1.5 dci 65 ps 165 tork ( yanlış hatırlamıyorsam), aracın kullanıcısıyla görüştüm test ettim. uçmuyor ama fena da değil. ara hızlanmalar iyi.

megane 2 1.5 dci 85 ps 180 tork : kullanan arkadaşım ara özellikle ara hızlanmalarda 1.6 benzinli çoğu aracı geçebildiğini. özellikle rampalarda hiç şans vermediğini söylüyor. yüksek torkun etkisiyle. arabasının motorunu çoook beğeniyor. tabi tork eğrilerine bakmak gerekir nedir ne değildir daha net belli olur.

1.3 cdti var birde onun bilgileri yok bende. ama güzeldir diye düşünüyorum. fiat tabanlı bir dizel motor.

1.6 tdi 90 ps 230 tork isterseniz bunla kıyaslama yapmayalım :) sınıfındaki araçlardan katbe kat üstünde performanslı olduğu kanaatindeyim. tork eğrisini de inceledim ve motor budur diyorum. değerlendirme dışı tutmakta fayda var çook güzel bir motor. (kullanan arkadaşlara kazasız belasız yolculuklar dilerim)

tabi motoru yolda denemek lazım. kağıt üstünde gösterdiği performansı yolda da gösterirse memnun kalırım. hafta sonu eğer bir aksilik olmazsa en az 600 km yol yapmam gerekiyor. 300-400 de arabayı denemek için yapsaaaam. yaklaşık 1000 km yapmış olucam. çok daha doğru değerlendirmelerim olur o zaman. kağıt üstündeki verileri yolda görebiliyor muyuz bakacaz.

rodajda zorlamayın vs yazıyordu çoğu forumda ama ben bi " limitleri zorlayayım, motor sağır kalmasın açılsın" diye zorlamak istiyorum.

ilk kullanım için önerilerinizi bekliyorum saygılar

• quote:

quote:

sızın ıcınıze sındıyse forumdan herkes ne derse desın sakın aldırmayın aracınız vw mı evet, tartısma bıttı .) aslında 1.6 tdı buyuk motor bu aracları cıdden ucuruyor o yuzden 1.2 normal kı jettaya bıle koymuslar o motoru, gıtmeyen bır motor olsa jettaya koymazlardı mantıken . vw motorları ıyıdır yolda bırakmaz yokusta gıtmıycem ben demez cekısı ıyıdır.

sayın erdem11 dediğiniz gibi bu küçük motordan elbette bir 1.6 tdi performansı beklenemez. eminimki çok keyifli yolculuklar yapıosunuzdur. bu kararı vermemde en büyük etken piyasadaki diğer dizel araçlarla karşılaştırmalarım oldu.

bikaç örnek vereyim

clio symbol 1.5 dci 65 ps 165 tork ( yanlış hatırlamıyorsam), aracın kullanıcısıyla görüştüm test ettim. uçmuyor ama fena da değil. ara hızlanmalar iyi.

megane 2 1.5 dci 85 ps 180 tork : kullanan arkadaşım ara özellikle ara hızlanmalarda 1.6 benzinli çoğu aracı geçebildiğini. özellikle rampalarda hiç şans vermediğini söylüyor. yüksek torkun etkisiyle. arabasının motorunu çoook beğeniyor. tabi tork eğrilerine bakmak gerekir nedir ne değildir daha net belli olur.

1.3 cdti var birde onun bilgileri yok bende. ama güzeldir diye düşünüyorum. fiat tabanlı bir dizel motor.

1.6 tdi 90 ps 230 tork isterseniz bunla kıyaslama yapmayalım :) sınıfındaki araçlardan katbe kat üstünde performanslı olduğu kanaatindeyim. tork eğrisini de inceledim ve motor budur diyorum. değerlendirme dışı tutmakta fayda var çook güzel bir motor. (kullanan arkadaşlara kazasız belasız yolculuklar dilerim)

tabi motoru yolda denemek lazım. kağıt üstünde gösterdiği performansı yolda da gösterirse memnun kalırım. hafta sonu eğer bir aksilik olmazsa en az 600 km yol yapmam gerekiyor. 300-400 de arabayı denemek için yapsaaaam. yaklaşık 1000 km yapmış olucam. çok daha doğru değerlendirmelerim olur o zaman. kağıt üstündeki verileri yolda görebiliyor muyuz bakacaz.

rodajda zorlamayın vs yazıyordu çoğu forumda ama ben bi " limitleri zorlayayım, motor sağır kalmasın açılsın" diye zorlamak istiyorum.

rodaj dıye bırsey yok ınanın o eskıden kalmıs sımdı araclar motorları belırlı testlerden gecıp gelıyor zaten. Aracı aldıgınız gıbı otobana=) bıraz zorlayın hatta ne yapabılıyorsanız yapın . Sonucta bu arac garantıde kı cok basmıssın abı motor gıtmıs garantı dısı deme sansları yok =)

• Merhaba arkadaşlar. Bende yarın itibariyle sıfır 1.6 TDI aracımla aranıza katılacağım. Kendi aracım 2009 model Opel Astra 1.3 CDTI Cosmo. Baya dolu bir aracım var. Polo'yuda ablam için alıyoruz ama gene de çoğu zaman ben bineceğim. Yetkili servisten gündüz farlı sis farı ve park sensörü için 1200 TL fiyat aldım sizce taktırayım mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: a-seker

Merhaba arkadaşlar. Bende yarın itibariyle sıfır 1.6 TDI aracımla aranıza katılacağım. Kendi aracım 2009 model Opel Astra 1.3 CDTI Cosmo. Baya dolu bir aracım var. Polo'yuda ablam için alıyoruz ama gene de çoğu zaman ben bineceğim. Yetkili servisten gündüz farlı sis farı ve park sensörü için 1200 TL fiyat aldım sizce taktırayım mı?

ayrı ayrı fiyat alsaydınız daha iyi olurdu
  • quote:

Merhaba arkadaşlar. Bende yarın itibariyle sıfır 1.6 TDI aracımla aranıza katılacağım. Kendi aracım 2009 model Opel Astra 1.3 CDTI Cosmo. Baya dolu bir aracım var. Polo'yuda ablam için alıyoruz ama gene de çoğu zaman ben bineceğim. Yetkili servisten gündüz farlı sis farı ve park sensörü için 1200 TL fiyat aldım sizce taktırayım mı?

850 sis farı ışcılık dahıl 350 de park sensorlerı tutmus demekkı. Park sensorunu dısarda taktırsanız daha mantıklı bence pahalı degıl mı 350 tl ye park sensoru:S?
  • quote:

quote:

bikaç örnek vereyim

ver abi gazı hiç çekinme 1 şey olmaz.....

• quote:

quote:

850 sis farı ışcılık dahıl 350 de park sensorlerı tutmus demekkı. Park sensorunu dısarda taktırsanız daha mantıklı bence pahalı degıl mı 350 tl ye park sensoru:S?

doğuş oto da bu dediklerim ama. ender elektronikte sorduğumda park sensörünü 650 tl dediler.

• ben EREL Maltepe de 280 e park sensörü takdırdım 3 ay önce. Doğuş oto dan ne servis hizmeti alınır ne de yedek parça. Yedek parça bölümünde telefona bakan sözde sorumlu gerizekalının dünyadan haberi yok.servisi de ilgisiz. yetkili satıcı ve servis EREL bu işlerde en iyisi.
  • erel'i aradım şimdi park sensörü için 375 sis farı içinde 1100 lira dediler ve son fiyat olduğunu söylediler.
  • hayırlıuğurlu olsun dostum.. allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin.. güle güle kullan.. ben de çok gittim geldim 1.2 bm ile 1.6 tdi arasında.. zor bir tercih gerçekten.. zira aynı fiyatta motor ve donanım açısından birbirleriyle uyuşmayan iki seçenek.. motor mu donanım mı tercihinde kalmak zor..

quote:

unutmadan söyleyeyim garip ve gereksiz olduğunu düşündüüğüm bişey daha farkettim. motorun sesini dinlemek için boştayken yüklendim gaza 3000 deviri geçmiyor araba:)

bu ne dedim ya yoldada mı böyle yok hocam dediler olur mu . o makina gereksiz yakıt sarfiyatı olmasın diye sınırlandırıyor dediler. sadece boştayken sınırlama yapar dediler. kısmen mantıklı geldi de ya ne alaka yani keyif benim değil mi?

tuhaf bir detaydı pylaşayım istedim.

hakikatende yedek lastik yok yerinde lastik tamiri için bi sıvı ve bunu lastiğe sıkabbilmek için bir aparat vardı

dur bakalım tr piyasına yeni düşen bir aracı alacaz ama bakalım daha neler öğrenecez.

• 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.