Şimdi Ara

VW POLO V KULÜBÜ 'BÜYÜKSÜN' (78. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.280
Cevap
57
Favori
1.058.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benim araç 1400 km de arka frenlerden garç-gurç sesler geliyor normal mi bunlar ?

genelde dururken basınca geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur_59

arkadaşlar benim araç 1400 km de arka frenlerden garç-gurç sesler geliyor normal mi bunlar ?

genelde dururken basınca geliyor

Disk - kampana?
  • quote:

Orijinalden alıntı: montanegro

quote:

Orijinalden alıntı: ataykaan

1.6 tdı araçla 200 km hızı geçen arkadaşlar mazotu hangi firmadan alıyorsunuz ben shell gtl kullanıyorum ama araç 185 i geçmiyor..belki mazottan farkediyodur..

arkadaşım aracın beygir gücü belli. motor hacmi isterse 1.8 olsun farketmez. dizel faktörü ile birlikte taş çatlasa sıfır açı otobanda 190 ı bile zor görürsün. ne 200 ü ne geçmesi.millet bol keseden sallıyor. araç 160-170 den sonra zaten ıslık çalmaya uğuldamaya başlıyor. Millet dizel araçları mübarek Tsi Gti motor falan yaptı heralde. bunun benzinli 1.4 bile en fazla 175 taş çatlasa ..... hem dizelini hem benzinlisini bizzat test ettim... palavralara inanmayın. 85-90 beygirlik bir aracın gücü kapasitesi bellidir..

kardeş ben 1.6 TDİ DSG ile 200 gördüm, araç 7500km de, ama 201 yapmıyor...yol hafif eğimli olduğu halde 201 yapmadı

• Polo 1.6 tdi maksimum hızı 180 km/s olarak verilmiş. Araç zaten 90 HP. Her aracın motor gücünde olan ufak farklılıkları, yol koşullarını vs hesaba katsanız en iyi ihtimalle gerçek hız 185'e çıkabilir. Buna yüksek hızlarda %6'ya ulaşan kadran hatasını da eklerseniz 200'e yakın bir değer bazı araçlarda okunabilir.
  • bende pazar günü denedim...aracım 500 km de...170 i gördü ama sonra aracın sesi soluğu değişti,belki daha edicek gibi ama 200 ü görmesi için tören düzenlemek lazım (çok yavaş yükseliyor hızı)

kimse üstüne alınmasın kendi aracım için konuşuyorum
  • 1.6 tdi lerin hızı konusunda neden bu kadar tartışma var anlayabilmiş değilim. yapmaz diyenleri tabi ki.

bende 1.2 tdi bluemotion var. geçen gün yaklaşık 130 ile bir virajı döndükten sonra hafif eğimli düze yakın bir yolda 1-1.5 km kadar bir mesafede araba 175 i gördü. malum yollarımız nedeniyle sonra gazı kesmek zorunda kaldım. arabada 4 kişi vardı . benim araçta; 1.2 dizel motorda 75 ps ve 180 tork
    var. bahsedilen 1.6 dizel motor 90 ps ve 230 tork. aradaki fark çok büyük eminim ki o araba eğim olmasa dahi düz yolda 200 ü rahat görür. 1.6 tdi polonun son hızının pek tartışılmasına gerek olmadığı kanaatindeyim.

takdir forumun diyorum saygılar sunuyorum
  • Arkadaşlar benim araç 15.000 Km ye geldi. Artık bakım zamanı. İstanbul'da önerebileceğiniz servis var mı? Aşağı yukarı ilk servis ücreti ne kadardır? Aracı Adapazarı'ndan aldım. Oranın servisine gitmek istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccc_007

bende pazar günü denedim...aracım 500 km de...170 i gördü ama sonra aracın sesi soluğu değişti,belki daha edicek gibi ama 200 ü görmesi için tören düzenlemek lazım (çok yavaş yükseliyor hızı)

basmak marifet değil. eşeğe de taşıyabileceği, kaldırabileceği yükten fazlasını yüklersen 2-3 dakika daha ite kaka gider.sonra yığılır kalır. 85 - 90 beygirlik bir motorun 200 ve üstü görmesi de böyle bişey. bu basan vatandaşlar heralde basarken teybin sesi maximumda. araçtan 170 den sonra gelen uğultu ve ıslığı duymuyorlar.. benzinli ye göre dizel motoru daha çabuk ellerine alırlar..

• Araçların son hızı tork ile değil beygir gücü ile orantılıdır. Bu nedenle genelde dizellerde son hız daha düşüktür. 1.6 tdi Polo da sonuçta 90 HP'lik bir araçtır. 200 km/s gerçek hıza normal şartlarda ulaşması mümkün değildir. Kadranda 200 görenler mutludur, göremeyenler düşünceli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: montanegro

quote:

Orijinalden alıntı: ccc_007

bende pazar günü denedim...aracım 500 km de...170 i gördü ama sonra aracın sesi soluğu değişti,belki daha edicek gibi ama 200 ü görmesi için tören düzenlemek lazım (çok yavaş yükseliyor hızı)

basmak marifet değil. eşeğe de taşıyabileceği, kaldırabileceği yükten fazlasını yüklersen 2-3 dakika daha ite kaka gider.sonra yığılır kalır. 85 - 90 beygirlik bir motorun 200 ve üstü görmesi de böyle bişey. bu basan vatandaşlar heralde basarken teybin sesi maximumda. araçtan 170 den sonra gelen uğultu ve ıslığı duymuyorlar.. benzinli ye göre dizel motoru daha çabuk ellerine alırlar..

Islık değil de uğultu sesi var, zaten arkadas biz her gün 200 yapıyor değiliz, 2 ayda 3 defa 200 bastım.insan ister istemez kaç gider bu alet? Dur bi bakkiim bayaa km yaptım acaba şimdi 200 u gecermi basayım hele bi...... Gibi düşünüyor insan zaman zaman...200 de öyle emniyetsiz zorlanan bir araç davranışı hissetmedim...önceki aracım 2008 dizel Fiesta idi, o 180 i gecmezdi ve bu hızda emniyetsiz oldugunuzu hissedersiniz...tövbe ettim bi daha 200 basmam vesselam...

• Bugün aracımı teslim aldım.
    182 tl ye bir depo doldu..
    maşallah deyin..yolda sağ sol kaya kaya gittim :) sevdim ya, uyum sağlandı..
    benzinli kullananlar için 95 oktan dan başka benzin tavsiye etmiyor servis haberiniz ola.
    istediğiniz her türlü değişikli yapın diyorlar ama mesela bir sorun çıkarsa araçta direk sizin yaptığınız değişikliğe bağlayıp garanti dışı bırakabiliyorlar.
    burdan edindiğim tecrübeyle aracın kalkışında kapıların otomatik kitlenmeme durumunu da 15 dk. da hallettirdim. uzaktan wireless ile yüklediler :) hey gidi ne günlerdeyiz
    en hasta olduğum özelliği ise bagajı vw logosuna basıp açmak :)
    önceki honda civic'imden ne kadar performans olarak uzak olsada onunla çok iyi anlaşıcaz gibi gözüküyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: teodor

Araçların son hızı tork ile değil beygir gücü ile orantılıdır. Bu nedenle genelde dizellerde son hız daha düşüktür. 1.6 tdi Polo da sonuçta 90 HP'lik bir araçtır. 200 km/s gerçek hıza normal şartlarda ulaşması mümkün değildir. Kadranda 200 görenler mutludur, göremeyenler düşünceli.

+1
  • 1.6 tdi sahibi olanların çektiği video var mı acaba? max hızla ilgili değil de çalışma iç ses 1-2. vites hızlanmalar gibi mesela
  • arkadas delının bırı o da ben kuyuya bır tas attı cıkar cıkarabılırsen sımdı tekırdagdan geldım ve otabanda 205 ı gordum 185 ı zor goren arkadasa seslenıyorum gtl ınce dızeldır herkes gtl cok ıyı der ama gtl le arabanın motoru fazla ısınır vw servislerınede sorabılırsınız ve ıcımızde motorunu ılk goturen sen olucaksın emın ol. arabam burda ıstedıgın zaman otabana cıkarız .
  • Arkadaşlar herkesin hızı kendine...bazılarınız belkide aracı olmadan ileri geri konuşmuşlar...AYIP...Aracı yetiştirmenize bağlı olarak 10-15 km ye kadar son hızda fark olabilir...Bende 1,2 tdi ın 180 i geçeceğine inanmıyorum sonçta 3 silindir 1 araç....Ama 1,6 tdi rahat 200ü görüyür göremez diyen buyursun yazsın ufak 1 iddiasına girelim herkes şahit olsun...Ama 201 demeiyor vede demez....Elmayla armutu kıyaslamayın 1,6 tdi ın üstüne bu standartlarda bir motor yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdim11

arkadas delının bırı o da ben kuyuya bır tas attı cıkar cıkarabılırsen sımdı tekırdagdan geldım ve otabanda 205 ı gordum 185 ı zor goren arkadasa seslenıyorum gtl ınce dızeldır herkes gtl cok ıyı der ama gtl le arabanın motoru fazla ısınır vw servislerınede sorabılırsınız ve ıcımızde motorunu ılk goturen sen olucaksın emın ol. arabam burda ıstedıgın zaman otabana cıkarız .

on numarasın kardeş.....
  • abi resım cekıcektım ınan cekemedım 200 de ıken arac cok etkılenıyor ruzgardan zor tutuyo ınsan:S ama ole sonuna kadar gaza bas olmuyor bunu gordum bugun, ayagını cekıp cekıp basıcaksın gazı yedıre yedıre o zaman goruyosun .
  • Arkadaşlar bu gece itibariyle mazota yüzde 2 zam geliyor...uyandırıyim....
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdim11

abi resım cekıcektım ınan cekemedım 200 de ıken arac cok etkılenıyor ruzgardan zor tutuyo ınsan:S ama ole sonuna kadar gaza bas olmuyor bunu gordum bugun, ayagını cekıp cekıp basıcaksın gazı yedıre yedıre o zaman goruyosun .

Kardeş ne diosak o....yedire yedire....
  • dizel araç kullanmadım ama bu kadar önemsemeye gerek yok bence. euro diesel alıp binmek yeterli , fazladan para verip gtl dizel almak gereksiz , aracı alırken dizel diye üstüne o kadar masraf ediyorsunuz bunun amortisi zaten 60-70 bin km de anca oluyor birde pahalı dizel alıp iyice amorti süresini uzatmaya gerek yok birde ince yakıt diye çok yakıyor yazık günah.
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.