Şimdi Ara

vw showroom da basimiza gelenler (ANAKONU) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
3.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DrMobile

Ocak ayında Edirne/Mercan VW'a gittik eşimle

İçeri girdik , hoş geldiniz vs kapı açtılar.

Araçlara baktık , oturduk inceledik kurcaladık , ST ise uzaktan izliyor , göz göze geldiğim an yanıma geldi sorularımı sordum.

Eşim için polo bakıyordum o aralar , ST dedi Test Sürüşü yapalım dedi , Hanım çok iyi bilmiyor dedim , Olsun dedi , bindik , trafiğe girdik gezdik dolaştık

Sonra eşim indi , birde siz deneyin dedi , bende uzunca bir tur attım , hem tur atıyorum hemde farklarını vs anlattı ST ,

Sonrasında birde golf var onu deneeyelim dedi , onu da eşim 1 bende 1 kere denedik ,

Oturduk masasına , çayımız kahvemiz geldi , indirimli fiyatları broşürleri vs aldık .

Çok iyi karşılandık çok iyi uğurlandık .

Zaten o ST 'de internette gördüm , Türkiyede en çok satışı yapan ST olmuş ödül filan almış.

Ama yine golf alırken Mercan'dan almayacağım.

Ben mühendis adamım , en az kim fiyat verirse , isterse yüzüme küfretsin ondan alırım.

ST 'nin tavrı beni ilgilendirmez , ben vereceğim paraya bakarım .

En çok satış yapan değil de en bilgili ve ilgili diyelim. Dogus otomotiv satis temsilcileri arasinda Turkiye genelinde bir yarisma duzenlemisti, ilk 3 belirleyip daha sonra bu ilk 3 içinde bir yarışma daha düzenleyip galip geleni Almanya da duzenlenecek Dunya sampiyonasina Turkiye yi temsilen gondereceklerdi. O yarismada bahsettiginiz arkadas Türkiye 1.si olurken ben 3.olmustum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

Ww sayılır Ankara efe skoda bayi .
    Biz...Biz octavia 1.2 tsi almak istiyoruz.
    St...Araç yok efendim.
    St...Kapora verin 2 ay sonra hangi fiyattan gelirse o fiyattan alırsınız.
    Biz...1.2 tsi motoru tanimiyoruz deneyebilirmiyiz.
    St...1.2 tsi motorlu test aracımız yok.
    Biz...Yani ben şimdi cebimde param bu aracı alamıyacakmıyım.
    St..Sizin gibi müşteriye satacak arabamız yok maalesef.
    Bekleyeceksiniz..

Şaka bu dimi şaka ?

• 207m kullanıcısına yanıt
    Yooo şaka değil hatta yanımdaki arkadaş 3 gün bunalıma girdi ...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 207m

quote:

Araçlara baktık , oturduk inceledik kurcaladık , ST ise uzaktan izliyor , göz göze geldiğim an yanıma geldi sorularımı sordum.

Eşim için polo bakıyordum o aralar , ST dedi Test Sürüşü yapalım dedi , Hanım çok iyi bilmiyor dedim , Olsun dedi , bindik , trafiğe girdik gezdik dolaştık

Sonra eşim indi , birde siz deneyin dedi , bende uzunca bir tur attım , hem tur atıyorum hemde farklarını vs anlattı ST ,

Sonrasında birde golf var onu deneeyelim dedi , onu da eşim 1 bende 1 kere denedik ,

Oturduk masasına , çayımız kahvemiz geldi , indirimli fiyatları broşürleri vs aldık .

Zaten o ST 'de internette gördüm , Türkiyede en çok satışı yapan ST olmuş ödül filan almış.

Ben mühendis adamım , en az kim fiyat verirse , isterse yüzüme küfretsin ondan alırım.

En çok satış yapan değil de en bilgili ve ilgili diyelim. Dogus otomotiv satis temsilcileri arasinda Turkiye genelinde bir yarisma duzenlemisti, ilk 3 belirleyip daha sonra bu ilk 3 içinde bir yarışma daha düzenleyip galip geleni Almanya da duzenlenecek Dunya sampiyonasina Turkiye yi temsilen gondereceklerdi. O yarismada bahsettiginiz arkadas Türkiye 1.si olurken ben 3.olmustum :)

Hocam hic mi ilginç biseyler yaşamadın anlatmak istemezseN anlarım merakımdan soruyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: linqs

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Esim icin chevrolet aldigimiz donemde poloya da bakalim demistik. Dsg msg 4 sene biner satarim demistik. Esim kirmizi renk istiyordu. Muhabbet aynen soyle gerceklesti

Ben: polo iste dsg 1.2 kirmizi renk alicaz.
    Vw: kirmizi yok. Beyaz, gri veya siyah
    Ben: elinizde yoksa siparis verelim. Acelemiz yok.
    Vw : siparis etseniz de sadece beyaz ve gri
    Ben: siyaha ne oldu?
    Vw: siyah sadece elimizde var artik siyah siparis etmeyecegiz
    ben: siz siparis etmeyin zaten ben siparis edicem kirmizi olsun
    Vw : yok oyle birsey. Ya beyaz ya gri
    Sonra kalktim ve gittim. 0km araba alacam, 3 ay sira bekleyecegim, birsuru para verecegim. Istedigim rengi alamayacagim. Istemedigim rengi alacak olsam az km li 2. El alir gecerdim zaten.

Bahsettigim olay istanbulun gobeginde maslak dogus centerde yasanmistir.

Valla hocam bende Vw' de satış temsilciliği yaptım ama bu satış danışmanı tam dayaklıkmış.

Reus paylassana bizle anilarini

Birkaç komik anım oldu benimde. Herkes musteri ağzıyla yazıyor bende s.t ağzıyla yazayım degisiklik olsun :)

M : s.a
    Ben : a.s abi hoşgeldin
    M : çıta var mı çıta ?
    Ben : çıta ???
    M : çıta çıta işte
    Ben : abi vallahi anlamadım gel bi showrooma bakalım hangisini diyorsun göster
    Showrooma çıkılır ve müşterinin çıta dediği araç Jetta çıkar :D

Araç satisinda tanıştığım ve sonra belli bir samimiyete ulaştığım bir müşterimle telefon diyalogum;

M : abi s.a nasılsın,
    Ben : iyiyim sizler nasilsiniz ?
    M : çok şükür abi iyiyiz, benim araba ne durumda abi geldi mi ? ( araç amarok 4x2 high. ve müşteriye aracın ay sonu geleceğini söylememe rağmen aradığı tarih ayin 20 si falan :) )
    Ben : araç suan gemi de geliyor
    M : abi biraz hızlandırsan olmuyor mu ?
    Ben : olur neden olmasın, ben bi kaptanı arayayim biraz daha hızlı kullanmasını tembihleyeyim :D :D

Sonra gülüsmeler telefonda :D hatta araç geldi aradım gelip bakın diye. Musterim geldi, aracı bulamıyoruz. Sisteme bakıyorum araç stok görünüyor. Şasi motor doğru. Aslında 2 sefer araca bakmisiz fakat arkasında 4motion yazınca es geçmişiz :) meğerse araca fabrikadan yanlışlıkla 4motion etiketi basmislar. Müşterinin de hoşuna gitmişti baya :D

• quote:

Valla çok ilginç hocam. Millet hayatında ki en büyük 2.alimi yapmak için ( 1.si ev tabi ki ) sana danışıyor ve sen böyle terbiyesizce laflar söylüyorsun. Olacak şey değil. Ayıp yahu.

• DrMobile kullanıcısına yanıt
    vw'i sevmem. çok ucuza 2.el denk gelmezse almam da kullanmam da. herkes iyi güzel yazmışta. senin bu yaptığın ayıp değil mi hocam? biniyorsun geziyorsun üstüne bir de çay içiyorsun. sonra ben buradan almam başka yerden alırım. diyorsun. başka yerde aynı ilgiyi görmezsen gelir burada vw'i kötülersin. bizim halkımız gerçekten ilginç
  • Showroom'a bos muhabbete giden tiplere uyuzum. Birkac sefer rastladim boylelerine ben araci inceleyip satis temsilcisine soru sormak icin sira bekliyorum bazi dingiller bir yandan araci minciklarken bir yandan satis temsilcisine anilarini anlatiyorlar.

Ulan okuz o adam orada senin araba maceralarini dinlemek icin maas almiyor.Yalandan yere sana ilgili davranmak zorunda kaliyor. Araba hakkinda bilgi alacaksan al almayacaksan sessizce incele s... git...

Bak yine sinir oluyorum. Boyle bir tiple karailastim gecen gun oturmus arabanin icine bir saat inmiyor. Ben de bagajdan baslayayim dedim bagaji actim aynadan bana ters ters bakiyor. Dingil senin araban sanki kicini yaymisin arabanin icine butun dugmelere basmadan rahat edemiyorsun. Uyuz uyuz bir saat oyalaniyorsun fiyat bile sormadan basip gidiyorsun.

Birde su kendini otomobil dergisi editoru zanneden ergenler turedi. Ellerinde ayfon 5-6 kisi cete halinde showroom'a gidip ergen ergen hareketlerle hesapta araba test ediyorlar. Birde sacma sapan videolar konusmalar... Birde bunlar illa test araci sorarlar tiplerine bakip test araci yok diyen satis temsilcilerini de ergen forumlarinda ifsa ederler.

Hasta oluyorum bu tiplere... Pazar gunleri mutlaka ama mutlaka karsilasirsiniz bunlarla...

Nereye gitsem bana da araclarimizi test etmek ister misiniz diye oneride bulunuyorlar ben de cok ciddi dusunursem tabiiki diyorum. Bunu duyan satis temsilcileri zaten sana cok iyi ve ilgili davranmaya basliyor.

Ama birde galeriye girip selaminaleykum elinizde test araci ne var diyen tipler cok... Ondan sonra vay efendim satis temsilcisi yuzume bakmadi...

Ulan hiyar seni kovmadigina dua et. Cebinde paran var diye adam mi oldun. Kaprisinle egonla malinla maliyetinle adam olamazsin bu kadar net.

• quote:

quote:

Valla çok ilginç hocam. Millet hayatında ki en büyük 2.alimi yapmak için ( 1.si ev tabi ki ) sana danışıyor ve sen böyle terbiyesizce laflar söylüyorsun. Olacak şey değil. Ayıp yahu.

Ben bu diyalog gercek olabilir. Milletce el ustunde tutulmazsak bize ozelmis gibi davranilmazsa o ortamda istenmedigimizi dusunen insanlariz. Bence buradaki sorun da bu. Hicbir temsilci sizin gibilere satacak aracimiz yok demez. Demisse de adami zivanadan cikartacak birseyler yapmistir o musteri. Bizde cebine araba alacak parayi koyan kendini kiral zanneder eli etegi opulsun ister. Kendisine gayet normal ve dogal yaklasildigindaysa hemen "neden bana saygi gostermiyor bu herif cebimde tomarla para var saygi duyacaksin bana" ic sesiyle beraber yukselmeye baslar. Temsilci de kisiligi oturmus kendine guveni tam bir adamsa lafi gedigine koyar, karsidaki parasi cebinde musteri 3 gun kendine gelemez boyle :)

Range rover alan beyefendiliginden ve kibarligindan hic taviz vermeyen insanlar varmis. Anlatmislardi, adam satis temsilcisine musatiseniz bilgi alabilir miyim acaba? Diyor.

Bazisi da iste cebine 50 60 para koyunca kendini padisah sanip satis temsilcisi elini etegini opsun istiyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: leonidas26

vw'i sevmem. çok ucuza 2.el denk gelmezse almam da kullanmam da. herkes iyi güzel yazmışta. senin bu yaptığın ayıp değil mi hocam? biniyorsun geziyorsun üstüne bir de çay içiyorsun. sonra ben buradan almam başka yerden alırım. diyorsun. başka yerde aynı ilgiyi görmezsen gelir burada vw'i kötülersin. bizim halkımız gerçekten ilginç

Ben ilgi beklemiyorum ki , işime nerden gelirse ordan alırım.
    Çay içtim diye 500-600 lira kazıklanamam kusura bakmasın kimse
  • quote:

quote:

Hocam ben yanlış anlamış olabilirim tabi , kusura bakmayın .

• bir vw kullanıcısı olarak vw ana bayileri tek kelime ile "insanın parasıyla rezil olduğu yerdir"
  • Anakonu'da olmuş hayırlı olsun Doğuşzedeleri bekleriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: 10-EMRE

Insanlar ikiye ayrılır vw alanlar ve vw alamayanlar.öyle Şeyler yazıyorsunuzki arkadaşlar sanki diğer markaların bayileri sütten çıkmış ak Kaşık.her bayi ile ilgili olumsuz Şeyler yaşamış birileri illaki vardır.şimdi burada tek tek şu bayi ile sorunu olanlar,bu bayi ile sorunu olanlar diye Başlıkmı açalım?işmi yani bu yaptığınız?bende en az 3 farklı markayla ilgili Satıcı bayilerle yaşadiğım sorunları yazabilirim.nedir bu vw düşmanlığı böyle.?

''Insanlar ikiye ayrılır vw alanlar ve vw alamayanlar.'' Şu pisikolojideki insanlara öyle acıyorumki.

Bu ara 1 adet VW aracımız var. Alırken zamlı değil indirimli almıştık. Kimse kusura bakmasın aracın parasını yada kaporasını verip 3 ay bekleyip sonra ''araç geldiği gün hangi fiyat ise o fiyattan alırsın'' zihniyeti ile araç almam, alanada burada yazmak istemediğim çok farklı sıfatları yakıştırırım.

Bi ara VW tiguanda kuru sabitlemişti. 2tl yapmıştı heralde kuru. Aradım bayiyi. Tamam verelim size araç dediler. Ama elimizde araç yok, gelince de kur kampanyası bitmiş olursa güncel kurdan aracınızı alırsınız diyince direk telefonu kapatmıştım. Zihniyete bak. Kurda indirim yapıyosun araç yok. Hadi ucuz diye sineğe çektin bekledin, yoooo araç geldiğindeki kur geçerli. Biz müşteriye her türlü iteleriz düşüncesi.

Tam sazan.avi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 26 Nisan 2015; 1:44:00 >

• Alma arkadaş sana zorla araba satan mı var?Alanlara laf söyleme hakkınada sahip değilsin.haddini bil.yoksa sanada beyenmeyeceğin sıfatlar yakıştırırlar.

• Sanki bmw mercedes gittiğinizde buyrun hemen aracı arka odada birleştirelim, ne kuru kur da neymiş vergi bile almadan satayım diyorlar. Gidin bakalım mercedes bmw ye orada kaç ay bekliyorsunuz, kur sabit mi görün.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baltalı_ilah

quote:

quote:

Ben bu diyalog gercek olabilir. Milletce el ustunde tutulmazsak bize ozelmis gibi davranilmazsa o ortamda istenmedigimizi dusunen insanlariz. Bence buradaki sorun da bu. Hicbir temsilci sizin gibilere satacak aracimiz yok demez. Demisse de adami zivanadan cikartacak birseyler yapmistir o musteri. Bizde cebine araba alacak parayi koyan kendini kiral zanneder eli etegi opulsun ister. Kendisine gayet normal ve dogal yaklasildigindaysa hemen "neden bana saygi gostermiyor bu herif cebimde tomarla para var saygi duyacaksin bana" ic sesiyle beraber yukselmeye baslar. Temsilci de kisiligi oturmus kendine guveni tam bir adamsa lafi gedigine koyar, karsidaki parasi cebinde musteri 3 gun kendine gelemez boyle :)

Range rover alan beyefendiliginden ve kibarligindan hic taviz vermeyen insanlar varmis. Anlatmislardi, adam satis temsilcisine musatiseniz bilgi alabilir miyim acaba? Diyor.

Bazisi da iste cebine 50 60 para koyunca kendini padisah sanip satis temsilcisi elini etegini opsun istiyor :)

Kesinlikle sizde haklısınız. O tarz insanlar zaten bu şekilde muameleyi hakediyor. Yalnız konuşmalara bakılırsa satış temsilcisi abartmis :) arada ki konuşmalar yazilmamissa birsey diyemeyecegim :) Benimde başıma böyle birşey gelmişti. Showrooma bir müşteri girdi. Resepsiyonda ki bayan arkadaşlar gayet kibar bir şekilde "hoşgeldiniz" diyip karşılaşıladilar. Adamda cit yok. Surat 5 karış direkt "test sürüşü yapacağım" dedi ve ses tonu sert. Bizimkiler "tabi efendim isim ve iletişim bilgilerinizi alabilir miyiz" diye sordu. Adamın cevap aynen şu " geçen sefer de almıştıniz 50 kere isim mi vereceğim bir halta yaramıyor " dedi. Tabi kızlar bozuldu falan, bir bayanla böyle konuşulur mu hiç. Sonra resepsiyonda ki hanim arkadaşlar bana yönlendirdiler vatandaşı. Masama öyle bir gelişi var ki sanki beni dövmeye geliyor. Aramızda geçen diyalog aynen şu,

Ben : hoşgeldiniz ben ....
    M : polo ile test sürüşü yapacağım
    Ben : isminiz nedir ? ( sormak zorunda kaldım artık )
    M : ..... ( nihayet söyledi )
    Ben : test surusu için randevunuz var mı ? ( istesem randevusuz çıkarırım )
    M : Hayır ne randevusu ?
    Ben : randevu olmadan Üzgünüm efendim
    M : Bu nerden çıktı yahu. O zaman fiyat ver ( üsluba dikkat )
    Ben : hangi araç için
    M: polo demiştim yaaa ( üsluba dikkat yine )
    Ben : 50 çeşit polo var hangisini soruyorsunuz ? ( zivanadan çıkmaya başladım )
    M : benzinli otm. Comfortline
    Ben : araç yok
    M : niye oturuyoruz o zaman burada ?
    Ben : bilmiyorum bilemiyorum size sormak lazım
    M : mağaza müdürünuz kim ? Görüşmek istiyorum.
    Ben : kendisi bugün yok, yetkili kişi suan benim
    M : şikayet edeceğim sizi
    Ben : istediğiniz yere şikayet etmekte ozgursunuz ( o an ayağa kalktım ve elimle kapıyı gösterdim )

Böyle bir olayda benim başımdan geçmişti :)

• İyi kötü yorum yazana pis diyen söylüyor ha bunu

• O mavi arabayı üstelik o diyaloğa rağmen aldıysa sonuna kadar hak etmiş arkadaşınız tıpkı aynı muameleye rağmen alan diğerleri gibi.

• Bu mevzu distribütör ile direkt ilgili değil bence. Şikayet geldiğinde yaptırım uygulamalı ama esasen bayinin sahibi ve müdürünün bakış açısı belirleyici olan. İşletme politikanız müşteri memnuniyeti odaklı olursa yukardaki kazmalıkların hiçbiri olmaz. Yok herşeyden önce para gelirse it yerine koymazlar. Tamamen bakış açısı.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.