Şimdi Ara

VW Tiguan Sport & Style 4x4 (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
59.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nihayet bir kaç resim koyabildim, 1570 metre rakımda çektim. Bu arada geçenlerde kar yağdı, bu araçla karlı yolda gitmek gerçekten çok zevkmiş. Daha önce 4*4 yüksek araca binmemiştim, yola ve şartlara hakim olmak güzelmiş.

Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın resim koyarsanız seviniriz.

VW Tiguan Sport & Style 4x4

• hayırlı olsun inşallah bizede nasip olur. kazasız belasız kullanırsın inşallah
  • Teşekkür ederim. Gerçekten beklentilerimi karşılayan bir araç oldu. Genelde de çevreden görüşler çok iyi. Bir de panaromik tavanlı olanı alsaymışım daha da iyi olacakmış, gerçekten çok güzel bir özellik. Ama beklemek istemedim açıkçası. 1.4 motor TSI Turbo sayesinde 150 BG 240 Nm torkla bu aracı uçuruyor diyebilirim. Yani hem yüksek araç 4x4 zevkini tadıyorsunuz hemde kıvraklıktan ve ataklık ve hızdan şehir-şehir dışı sürüşlerde zevk alıyorsunuz.Güvenlik ve marka imajı zaten çok iyi.
    İnşallah bu aracı ya da başka araçları arzu eden her arkadaş isteğine kavuşur.

quote:

Orjinalden alıntı: refqref

hayırlı olsun inşallah bizede nasip olur. kazasız belasız kullanırsın inşallah

• Resimler çok güzek..
  • panaromik tavanlı olanıda biz alırız artık
  • Umarım alırsınız, geçenlerde bayiye beyaz panaromik tavanlı bir tane gelmişti, kısa sürede satılmış.
    Bence son dönemde çıkan SUV araçlar içerisinde Tiguan başarılı olacaktır. Gördüğüm kadarıyla Ford Kuga ve Opel Antara pek satmıyor. Honda CRV nin zaten iyi bir pazar payı vardı, yeni çıkan yüzü bence daha güzel olmuş. Kia grubunun çok sattığını biliyoruz zaten ama servise gidiş periyotları, güvenlik,malzeme kalitesi,ağırlık ve çekiş vs. bir çok dezavantajları olduğunu duydum. Tip olarakta hoşuma gitmiyor.
    Ama kısa ve öz (kişisel tercihe bağlı tabi) tercihim Alman arabalarından yana. VW'den daha iyi olacaksa Audi, BMW ve Mercedes olmalı. Kendi segmentinde VW i tercih ediyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: refqref

panaromik tavanlı olanıda biz alırız artık

• Resimler güzel teşekkürler
  • araç çok pratik belli..bu arada iç mekan olumsuz eleştrilere bence fazla kulak asmayın çünkü golfpusla falan çok benzer ama mekan kalitesi çok üstün..çok kullanışlı yapmışlar güle güle kullanın
    ah birde dsg tarzı vites koysalar 1,4 e
  • DSG şanzıman Tiguan'a yaz sonrası gelecek diye bir kaç arkadaş bilgi vermişti, bununla ilgili sorum olacak.

DSG şanzımanın 4x4 bir araçta kullanımı verimli olmuyor diye bilgi vardı. O zaman DSG şanzıman gelirse sadece Tiguan 4x2 sport-style modeline mi gelir? Bu konuda bilginiz var mı?
  • Normalde zaten 2.0 TDI dan başlamak üzere Tiguan'da DSG şanzuman seçeneği var, biliyorsunuzdur zaten. Ancak 1.4 TSI için bu seçeneğin geleceğine dair bir duyum almadım ben. Ancak genel olarak "bir de DSG şanzuman opsiyonu olsa " şeklinde müşteri taleplerini mutlaka hem Türkiye'de hem de Avrupa ve dünya genelinde VW duyuyordur sanırım, böyle bir çalışma olması muhtemel. Ama ben henüz duymadım bu yönde bir haber.

Diğer taraftan DSG şanzuman ın 4x4 de verimi konusunda teknik olarak araştırma yapmak lazım. Ama bu durumda sanırım soru genele yayılmalı 4x4'te otomatik transmisyon mu yoksa manuel transmisyon mu şeklinde.
    Zaten otomatik şanzuman alanında DSG gerçekten çok başarılı.

Ama 1.4 TSI da otomatik opsiyonu olsa ben de onu tercih ederdim sanırım. Bu birazda yoğun şehir trafiğinde araç kulanılıyorsa daha önemli oluyor. Ama trafiği sakin olsan bir şehirdeyseniz çok sorun olmuyor. Diğer taraftan Tiguan'da autohold (hill holder) denilen harika bir özellik var ki bir DSG şanzumanda yaşanan yokuş vs. gibi yerlerde ki kalkış vs. rahatlığını manuel vites olmasına rağmen yaşatıyor bu özellik sayesinde.

Umarım 1.4 TSI a DSG şanzuman opsiyonu bir an önce gelir.

quote:

Orjinalden alıntı: teaman1977

DSG şanzıman Tiguan'a yaz sonrası gelecek diye bir kaç arkadaş bilgi vermişti, bununla ilgili sorum olacak.

DSG şanzımanın 4x4 bir araçta kullanımı verimli olmuyor diye bilgi vardı. O zaman DSG şanzıman gelirse sadece Tiguan 4x2 sport-style modeline mi gelir? Bu konuda bilginiz var mı?

• Tiguan 2.0 TDI'de tiptronic seçeneği gözüküyor sadece.

Tiptronic ile Tiptronic DSG aynı şey değil diye biliyorum.

Bu arada Audi'nin sitesinde bakayım dedim. Q5 2.0 TDI ve TFSI quattro s-tronic modelleri var.

Audi'de DSG şanzımana s-tronic demişler.

Hem quattro hem de DSG olabiliyorsa ve ayrıca hem TSI hem de TDI motorlara uyum mümkünse o zaman Tiguan'a da getirirlerse çok iyi olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teaman1977 -- 1 Mart 2009; 23:58:47 >
  • Sanırım haklı olabilirsiniz, ben özellikle araştırmadım 1.4 TSI aldığım için, dizel tercih etmemiştim. Sanırım tiptronic var 2.0 TDI larda opsiyonel olarak, DSG Tiptronic farklı olabilir. Bayiden sormak lazım.

quote:

Orjinalden alıntı: teaman1977

Tiguan 2.0 TDI'de tiptronic seçeneği gözüküyor sadece.

Tiptronic ile Tiptronic DSG aynı şey değil diye biliyorum.

Bu arada Audi'nin sitesinde bakayım dedim. Q5 2.0 TDI ve TFSI quattro s-tronic modelleri var.

Audi'de DSG şanzımana s-tronic demişler.

Hem quattro hem de DSG olabiliyorsa ve ayrıca hem TSI hem de TDI motorlara uyum mümkünse o zaman Tiguan'a da getirirlerse çok iyi olacak.

• Hayalimde bu araba var geçen yolda gördüm çok hoşuma gitti.

ÖTV ile Tiguan alan oldumu? Sanırım şuan bulmak zormuş.

1.4 TSI normal şartlarda nasıl benzin yakıyor?
  • Dün arkadaşa aldık Tiguan, ben de Sport&Style vardı, dün Fun&Function aldık arkadaşa, araç bir harika. Panaromik tavan, kendi kendine park, virajlarda dönen xenon far, bu donanım neredeyse hiç bir orta sınıf SUV'da yok. Bulmak gerçekten zor, Tiguan daha bayiye gelmeden bitiyormuş.
    Sport&Style'da olsa bulabilirseniz almayı düşünüyorsanız bu indirimde mutlaka alın. EURO kurlarında artış olması bekleniyor. En son 2.090 biliyorsunuz.
    Aracım 1400 Km de şu anda 310 yakıyor km'de. 4x4 bu sınıf benzinli bir araç için oldukça normal bence. 2-3 bin km den sonra biraz daha ekonomik olacaktır. Sürüş zevki gerçekten harika. Umarım uygun şartlarda bulur ve alırsınız VW Tiguan'ı.

quote:

Orjinalden alıntı: ceset114

Hayalimde bu araba var geçen yolda gördüm çok hoşuma gitti.

ÖTV ile Tiguan alan oldumu? Sanırım şuan bulmak zormuş.

1.4 TSI normal şartlarda nasıl benzin yakıyor?

• 1.4 TSİ Track Field aldım...Bulmak çok zor, bulursanız...ötv indiriminden faydalanın...bu fiyatalara kaçırmayın...araç hakkında yorum yapmaya gerek yok...yapılan testlerde:Bu sınıfta hiç bir konuda zayıflık göstermediği için uzmanların beğenisini kazanmış...kullananlar tavsiyesi de bu yönde...aracı golf'ün yükseği diyen Yasin bey...Q5'e ve X3'ün de hangi araçların yükseltilmişi olduğunu çözmüştür... 4 motion ve TSİ başlı başına ödüllü ve patentli teknolojiler Almanların motorda geldikleri şimdilik son nokta...Aldığım araçta off road tuşu var...bu tuş bile tiguan'da ne kadar yüksek mühendislik olduğunun ispatı...Yokuş aşağı denedim...birinci viteste gaz vermeme ragmen bütün kontrol araçta...araç hızlanmıyor...fren ve gaz ayarını otomatik yapıyor...Tehlikeli eğim inmek ve çıkmak için tek tuş...
  • yeni gelen bir paket var.
    Track&Field'e ısıtmalı deri koltuk, RCD 510, krom paket, Park asistanı, ışık görüş paketi, 17 LA jant, metalik renk araç düşünüyorum.

Renk: Derin siyah.
    Deri Koltuk: Kahverengi.

Bir tek TF'in burnu hoşuma gitmiyor...
  • Bu yeni paket güzelmiş cidden. Kuru tekrar 2.09 a çekmişler sanırım EURO düştüğü için. Fİyatlar uygun seviyelerde, bu fiyatlardan yakalanabilirse istenilen donanım hesaplı olacaktır. Bir kaç fotoğraf :

quote:

Orjinalden alıntı: cmax

yeni gelen bir paket var.
    Track&Field'e ısıtmalı deri koltuk, RCD 510, krom paket, Park asistanı, ışık görüş paketi, 17 LA jant, metalik renk araç düşünüyorum.

Renk: Derin siyah.
    Deri Koltuk: Kahverengi.

Bir tek TF'in burnu hoşuma gitmiyor...

• quote:

Orjinalden alıntı: zortuk

1.4 TSİ Track Field aldım...Bulmak çok zor, bulursanız...ötv indiriminden faydalanın...bu fiyatalara kaçırmayın...araç hakkında yorum yapmaya gerek yok...yapılan testlerde:Bu sınıfta hiç bir konuda zayıflık göstermediği için uzmanların beğenisini kazanmış...kullananlar tavsiyesi de bu yönde...aracı golf'ün yükseği diyen Yasin bey...Q5'e ve X3'ün de hangi araçların yükseltilmişi olduğunu çözmüştür... 4 motion ve TSİ başlı başına ödüllü ve patentli teknolojiler Almanların motorda geldikleri şimdilik son nokta...Aldığım araçta off road tuşu var...bu tuş bile tiguan'da ne kadar yüksek mühendislik olduğunun ispatı...Yokuş aşağı denedim...birinci viteste gaz vermeme ragmen bütün kontrol araçta...araç hızlanmıyor...fren ve gaz ayarını otomatik yapıyor...Tehlikeli eğim inmek ve çıkmak için tek tuş...

Hayırlı olsun

• quote:

1.4 TSİ Track Field aldım...Bulmak çok zor, bulursanız...ötv indiriminden faydalanın...bu fiyatalara kaçırmayın...araç hakkında yorum yapmaya gerek yok...yapılan testlerde:Bu sınıfta hiç bir konuda zayıflık göstermediği için uzmanların beğenisini kazanmış...kullananlar tavsiyesi de bu yönde...aracı golf'ün yükseği diyen Yasin bey...Q5'e ve X3'ün de hangi araçların yükseltilmişi olduğunu çözmüştür... 4 motion ve TSİ başlı başına ödüllü ve patentli teknolojiler Almanların motorda geldikleri şimdilik son nokta...Aldığım araçta off road tuşu var...bu tuş bile tiguan'da ne kadar yüksek mühendislik olduğunun ispatı...Yokuş aşağı denedim...birinci viteste gaz vermeme ragmen bütün kontrol araçta...araç hızlanmıyor...fren ve gaz ayarını otomatik yapıyor...Tehlikeli eğim inmek ve çıkmak için tek tuş...

güle güle kazasız belasız günlerde kullanın...

• hayırlı olsun güzel bir seçim
    quote:

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.