Şimdi Ara

Vw Transporter kat , turbo ve valf arızası çelişkisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
16.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

transporter sahibiyim aracım 2010 model 2.0 TDI 102 hp

sorunuma gelince araçta 2 adet ikaz lambası yanıyor. bu ikaz lamblarının görüntüsünü resimde ekledim.(sarı ile yuvarlak içine alınan) resimi netten buldum
    arabanın problemine gelince
    1-araç 100 km hızın üstüne cıkmıyor
    2-çekişten düşüyor
    3-yokuş cıkarken ömür geçiyor araba iyice güç kaybediyor

komik olansa farklı farklı kişilere sorduğumda turbo arızası kat arızası ve valf arızası diye cevaplar aldım. en sonunda size danışmaya karar verdim sizce hangisi doğru. neticede 1000-1500 tlden bahsediyorlar güvenemedim. yardımlarınızı bekliyorum
     Vw Transporter kat , turbo ve valf arızası çelişkisi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sancak4ever -- 29 Ocak 2014; 17:51:19 >

• transiti olan bir tanıdıgımın başına gelmişti aynı olay fakat onda beyaz dumanda atıyordu turboyu değiştirdiler arac düzeldi. benim bildigim transporter larda zaten turbo sorunu kronik bir sorun özellikle 2.5 tdi 130 hp olanlarda bu sorun cok ama sizin motorda hiç duymamıstım. kusura bakmayın bende yeni caddy aldım ama bir daha ticari aracta vw ye kesinlikle para vermem.
  • 2006 model transporter vardı ondan cok memnundum 32-34 arası bi paraya alıp 4 yıl sonra 30.5'a satmıştım. dedim bozmayayım model yükselteyim devam edeyim ama bu araç eskisini mumla aratıyor. uyarı lambası ötüp duruyor ustaların hepsi farklı söylüyor az önce telefonla görüştüm 1500 2000 diyor ya güven olmuyor. dumanıda hiç fark etmiyorum
  • Bendede aynı durum mevcut.Aracım 2005 model aracımla seyir halinde giderken belirsiz bir zamanda kendini korumaya alıyor.araç 2900devirden yukarı çıkmıyor.Düz yolda dahi giderken dip gaz yapsamda ivmelenme sıfır :D takii kontağı açıp kapatana kadar bu sorun devam ediyor.Kontak açıp kapadıktan sonra bu sorun ortadan kalkıyor ozaman uçuşa devam :D yukarıda arkadaşın dediği gibi transporterlar da bu sorun ve yan sürgülü camdan su alma sorunu kronikmiş bunların ikisinide şuanda yaşamaktayım.Bu turbo sorunu çözmek için turbo basınç sensörünü değiştirdik ucuz diye.Ama sorun turbodanmış malesef...Bu arızayı verdiğinde aracı cihaza taktık aşırı basınç sorunu görüldü.Bu durum iki sebepten olurmuş 1.si basınç sensörü,2.si ise turbodanmış.Şimdi turbo arıyoruz :D :D Bu safhaya gelene kadar bir sürü şey denedik anca net olarak bulduk desek yeridir.Birisi kart arızası dedi 5000TL fiyat çıkardı bunu yaptırmadık tabii :D çok para nede olsa,sonrasında turbo kurum bağlamış olabilir denildi onu yaptırdık sorun yine gitmedi 250TL sonrasında basınç sensörü değişecek denildi onuda değiştirdik 70TL ve en sonunda sorunun malesef ve malesef turbodan olduğu şık kaldı.Sıra onda :) acaba tamiri yapılırmı onu çözmek lazım.Bu arada aracımda ekstra bir durumda vardı gaza basınca ekstra bir ses çıkıyordu vırrrr diye.Buda egr valfindenmiş.
    Araç olarak güzel bir araç yalnız bu turbo ve sürgülü cam daha kaliteli yapılabilirdi.

• chn-slc C kullanıcısına yanıt
    Merhabalar aynı sorun benim araçda da var. daha yeni başladı araç gaz yemiyor daha önce 180 190 km hız yaparken şimdi gaz pedalına sonuna kadar basıyorum anca 100 110 yapıyor. aracın bakımını yeni yaptırdım mazot filtresinide değiştirdim ama sonuç değişmedi. Ne yapmalı bilmiyorum fikirlerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.