Şimdi Ara

W.D 4TO Hardisk hepsi taninmiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugun WCD WD40EZRX 4to hardisk aldim posta ile geldi yani
    Bilgisayara icinden bagladigimda Windows 7'de denetim masasinda
    Sabit Disk bolumleri olustur ve bicimlendir'de aldigim hardisk iki partision olarak taniniyor
    2048,00 GB Ayrilmamis bunu yeni birim olarak atiyabiliyorum format atiyor.
    Ama ikincisi 1678,02 GB Ayrilmamis olani hic bir sekilde kullanamiyorum devre disi
    Hem olsa bile ben tek partision olarak kullanmak istiyorum bu konuda ne yapabilirim
    Bu bir arzami yoksa boylemi oluyo?

Unutmadan extern harici USB disk olarak takarsam hepsi taniniyor??
    kafayi yiyecem

• External olarak takıp biçimlendirerek ntfs olarak dener misiniz?
  • Sn Michael dediginiz gibi yaptim external olarak usb bagladim formati nfts olarak yaptim
    Hardisk USB olarak 36750 kusur seklinde hepsini tek parca olarak gordu
    Bilgisayari kapattim Hardiski usb external boiter den cikartip
    Masa ustu bilgisayarin sata olarak icden taktim bilgisayari calstirdim
    Bilgisayar acildi Bilgisayar'a tikladim daha once external olarak :D volumu olan
    Simge bu sefer yine var ama hic bir sey gorunmuyor?
    Denetim masasinda diskleri bicimlendir olurstura girdigimde ,
    Disk bu sefer tam 7 parca halinde degisik rakamlarda menude gorunuyo?

Bu nasil bir is cildirmak elde degil?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi free70 -- 23 Mayıs 2014; 17:11:57 >
  • Bilgisayarim sag tik yonet disk yonetiminde kac parca gorunuyo?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde iki parca olarak gorunuyor ama senin dedigin external usb olarak formalayip
    Daha sonra tekrar bu sefer içden takarsam tam 7 parça olarak gorunuyor ?

Ama ilk taktdigimda içten PC'ye 2 parca olarak tanimisti.
    Biri 2048 MB ikincisi ise 16785 MB ?
    Hem ayrica bu sekilde kullanmak istesem bile ikici partision kessinlikle islem yapamiyorum
    Ne format nede yeni disk olarak olmuyo?
  •  W.D 4TO Hardisk hepsi taninmiyor?

Harici external usb takip formatladim tek parca olarak sonra usb externalden cikartip
    Bilgisayara icden takdikdan sonra bu sekilde oluyor ikinci disk sirasindaki yuvarlak cigi ile icine almisim
    [

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi free70 -- 23 Mayıs 2014; 18:22:18 >
  • https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1793228/ff814d7a-8856-4120-a0e4-61676f4af4d0.jpghttps://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1793228/eff60225-1a6f-4ba3-8606-0c9393bca88d.jpgBu ilk aldihgimda hic bir sey yapamiyorum iki parca olarak taniyor.
    Kaldiki hadi bu sekilde olsun iki parca olarak kullanalim diyecem
    Ama ilk partision oluyor ikincisini hic bir sekilde aktif edilmiyor?

Daha sonra external harici usb boitere takip tek parca olarak taniyor formatta atiyor.
    Oluyor ama sonra usb external 'den cikartip icden bilgisayara takdikdan sonra sonuc bu sekilde?

W.D 4TO Hardisk hepsi taninmiyor? W.D 4TO Hardisk hepsi taninmiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi free70 -- 23 Mayıs 2014; 18:32:59 >

• Şimdi, içerisinde herhangi bir bilgi var mı? Şöyle yapsak, orada tanımlı olan parçaları da silerek toplam alanları birleştiremez miyiz?http://img4.hostingpics.net/pics/6130762305.jpg Bu resim üzerinden olması gerek diye düşünüyorum hoş diğer ayrılmamış alanlar niye birleşmedi? Ayrılmamışları da alan tanımlaması yapıp, tüm alanları silip yekpare bir bütün oluşturabiliyor muyuz?
  • free70 F kullanıcısına yanıt
    Selam
    Eklediğiniz resmi biraz inceledim ve 2 nokta aklıma takıldı.

1. Taktığınız USB aygıtı 4 TB HDD'yi görüyor mu? Yani; HDD görme kapasitesi ne kadar?
    2. Zannedersem HDD GPT formatında oluşturulmuş ve bunu siz MBR olarak tanıtmak istiyorsunuz..

7 birim olarak görmesinin nedeni ise, Windows 4 birimden fazlasını görmediği için geriye kalan diğer 3 birimi ikincil bölüm olarak görüyor.
    Yani; Primary ve Secundary olarak görmek durumunda kalıyor..

Bu HDD'yi masaüstü bilgisayara bağlayın ve aşağıdaki programlarla ilk önce tek parça haline, sonra da ne kadar bölecekseniz o kadar bölerek biçimlendirin.
    Yapabileceğiniz programlar;
    1. EASEUS Partition Master
    2. Paragon Partition Manager

Daha başka programlar da var ama en iyisi bunlardır..

Not: Eğer yapamazsanız benimle özelden irtibata geçin ve oradan size Teamwiver aracılığı ile bağlanır ve problemi çözeriz.
    Kolay gelsin..

• Olmuyor iste hepsini dildikten sonra ilk aldigim ki gibi oluyor resimdeki gibi altda,

http://img11.hostingpics.net/pics/91772822305.jpg

2048,00 GB olani yeni disk yapip kullanabiliyorum
    Ama ikinci 1678,02 GB olani hic bir sekilde kullanamiyorum ne format yeni yeni birim?

Ilk defa boyle bir sey ile karsilasiyorum
    Bir sey diyecem bende onceden WD 3TO Extern orjinal vardi aslinda bu 4 to hardiski alip buna takacaktim
    Ilk geldiginde oyle yaptim kutusunu bicakla actim orjinal diski cikartip bugun gelen 4 to taktim
    Sonra olmayinca geri eski haline getirdim diyorum ki acaba bu tur seylere karsi onlem almak icin
    WD firmasinin bir atack vuris gibi bir sey yapmasin? yani belki bu sekilde bloke ediyor da olabilir diye
    Aklima da gelmiyor degil? ama oyle olsa bile enigma lunix uydu cihazi var ona takip lunix format bile cektim tamamini formatladi ve tek disk olarak recevir tanidi neden windowsda 7'de bu sekilde oluyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi free70 -- 23 Mayıs 2014; 19:20:09 >

Selam
    Yukarıda yazdım ama sanırım anlamadınız. HDD GPT olarak biçimlendirilmiş. Oysa siz MBR sistemi kullanıyorsunuz..
    GPT birimleri en az 3 bölümden oluşur. Genelde 4 birimdir ama 3 birim olarak ta isteyen kullanabilmektedir..

Disk Part yöntemini kullanarak bu HDD'yi MBR sisteme dönüştürebilirsiniz.. İsterseniz aşağıdaki linkleri bir inceleyin..

http://www.partition-tool.com/resource/GPT-disk-partition-manager/convert-gpt-disk-to-mbr-disk.htm
    http://www.sevenforums.com/tutorials/26203-convert-gpt-disk-mbr-disk.html

• S.n Bay_KG evet sizin yazdiklariniz gormemisim simdi deniycem yapamassam size ozelden yazarim
    Ve sunu soyleyeyim USB takip format atinca 3.7800 kusur sekilde tek parca fortmalayi oluyor yani windowsda ama USB Externe de
    Bakın size şu bilgileri de vereyim ve siz ona göre bir girişimde bulunun..

MBR ve GPT Disk Arasındaki Farklılıklar
    MBR: Bütün işletim sistemleri tarafından desteklenir
    GPT: Windows server 2003 SP1, XP 64-bit, Vista, Windows 7-8-8.1, Windows Server 2008.
    MBR: Standart BIOS tablosunu kullanır
    GPT: Extensible firmware interface (EFI) yi kullanır
    MBR: Her bir tekil dizin için 2 TB civarı bir desteği vardır
    GPT: Her bir tekil dizin için 256 TB desteği vardır
    MBR: 4 Primary dizin yada 3 Primary dizin ve 1 Extended partition destekler
    GPT: 128 Primary dizini destekler.. Yani, boyutları ne olursa olsun 128 adede kadar birincil bölüm destekler..

Not: Tak çıkar aygıtları default olarak MBR sistemidirler, GPT'ye convert edilemezler!
    Bilginize ve kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 23 Mayıs 2014; 20:04:52 >
  • Olmuyor yapamiyorum zannedersem ikinci bolunmus parcada bloke var? yada ben yapamdim

Bay_KG isterseniz size ozelden Teamviewer numarasini gonderyim birde siz deneyin?
  • Bay_KG hocam oldu yaptim en sonunda ne kadar basitmis meyersem tik iki saniyelik
    EaseUS Partition Master ile oldu sayende diski GPT instalize yaptim sonra
    Disk yonetimde tek parca olacak cikti simdi oldu
    Cok cok tesekkur ederim saolun varolun.hepinize tesekkur ederim.
    Selam
    Evet basit bir şey ama ne ve nasıl yapılacağını bilmezseniz biraz zorlanır veya hiç yapamazsınız..
    Başardığınıza sizin adınıza sevindim.
    Teşekkür için ise hiç önemli değildi..

Bu programı (EASEUS Partition Master) bu tür işlemler veya disk birimlerini yeniden oluşturmak için elinizin altında bulundurun.. Benim 1 numaralı favorimdir.
    Kolay gelsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.