Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.208.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yani mercedes avangarde 130 bine olsaydı emin olun bmw dahada düşerdi suan bile artık bmw indirim yapmaktan başka çaresi yok hele kasımda dizeli gelince bmw eli kolu bağlanacak avangarde son derece donanımlı arac bmw bu arac yetişmek için kampanyalara başlar artık ama daha erken su euro bi dursa artık cok daha iyi piyasa oturcak ama euro durmuyorki
  • sonyabi S kullanıcısına yanıt
    Yok hocam bunlar benzinli fiyatları, 1.5 dizel yıl sonuna dogru gelir diyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meceng M kullanıcısına yanıt
    öncelikle emeğinize sağlık diyorum.

fiyatlandırmayı biliyordum ancak bu aşamada donanımları öğrenmiş olmanız büyük başarı. çünkü bu konuda birkaç ipucu hariç bir şey söylemiyorlardı.

bu arada bana fiyatların açıklanacağı tarih olarak 7 Nisan'ı söylediler.
  • iwishh İ kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Exclusive paketinin de donanımı var ancak fiyatı belirlememişler henüz. Aksam paylaşırım onu da.

• Bu arada Mercedes benz Almanya sitesindeki pdf te Almanya donanımları ve fiyatlarını aşağıdaki pdften inceleyebilirsiniz.

http://www.mercedes-benz.de/content/media_library/germany/mpc_germany/de/mercedes-benz_deutschland/pkw_emb_nextgen/neufahrzeuge/c-klasse/preislisten_pdf/pkw_c-klasse_limousine1.object-Single-MEDIA.download.tmp/Preisliste_C-Klasse_Limousine_131216.pdf

• quote:

Orijinalden alıntı: meceng

Selection plus eski kasada;

*şerit takip + ölü nokta yardımcısı ( 22P paketi )
    elektrikli koltuk ( 275 Code )
    geri görüş ( 218 Code )
    keyyless go ( P17 Code )
    ısıtmalı koltuk ( 873 Code )
    *comand ( 527 Single )

donanimlarini iceriyordu.

geri gorus (218) tum paketlerde bulunuyor.
    isitmali koltuk da fascination'da geliyor.
    Keyless go ise fascination ve AMG paketlerde geliyor.
    elektrikli koltuk da style haricinde geliyor ama hafiza paketsiz tahminimce.

tek eksik serit takip + olu nokta yardimcisi ile command sistemi.

bilgi için teşekkürler.. anlaşılan style plus paketinin içeriği değişecek o zaman. command sistemi sadece 7-8 bin tl tutuyor diğer modellerde. onun yanına bir iki özellik daha koyarlar ve s. plus derler bence..

• quote:

Orijinalden alıntı: meceng

Dogru hocam ancak panaromik cam tavan da vardı 117 bin TL olan araçta. Yani yine nereden bakarsanız bakın 30 bine yakın fark var.

Yeni kasa Fascination'da da var panaromik tavan gözden kaçırdınız galiba
  • Evet hocam gözümden kaçmış. Donanımda gelişme var elbette ama fiyatlarda cep yakan cinsten.
    Temmuz'da makyajli e180 i 140 bine sattıklarını hatirlayinca üzülüyorum. Kısmet iste. O zmn borç harç almak lazimmış.

• Evet 140 bine E180 bu fiyatlara bakınca çok ucuz kalıyor, o fiyatlardan alanlar çok şanslı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dt1907

en alt donanım 125 olcakmış.bir üst donanım 130 135 diye gider tahminen.muhakak bmw kampanya yapmalı fiyatlarda yoksa işi zorlaştı.şimdi yeni c serisi cıkınca.mercedeste kampanya yapar cünkü rekabet olcak bence.

O zaman CLA nın fiyatları ne olcak... yani yeni C nin fiyatı düşerse Cla nın da düşmesi gerekir aksi halde cla almazlar C alırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aniil

quote:

en alt donanım 125 olcakmış.bir üst donanım 130 135 diye gider tahminen.muhakak bmw kampanya yapmalı fiyatlarda yoksa işi zorlaştı.şimdi yeni c serisi cıkınca.mercedeste kampanya yapar cünkü rekabet olcak bence.

O zaman CLA nın fiyatları ne olcak... yani yeni C nin fiyatı düşerse Cla nın da düşmesi gerekir aksi halde cla almazlar C alırlar.

haklısın tabii c serisinin fiyatı düşerse cla nında fiyatı düşer.bmw kampanya yapıyor.artık 3 serisi cıkalı 1,5 yıl oldu artık fiyatları indiriler.cünkü her cıkan yeni model 1,5 yıl aradan sonra indirime gider yurt dışındad böyle yapıyorlar.ilk cıktığında modeller genellikle pahalı oluyor.örnek meselea mercedes eski c serisiyle yeni c serisi arasında 30 binlira fark var diyorlar.burdan belli oluyor.yeni cıkan hermıdelde iteledeklerini.

• quote:

ilk cıktığında modeller genellikle pahalı oluyor.örnek meselea mercedes eski c serisiyle yeni c serisi arasında 30 binlira fark var diyorlar.burdan belli oluyor.yeni cıkan hermıdelde iteledeklerini.

İtelemek değil de gelişen ürünlerin doğası bu.
    Eskidikçe ucuzlayacak, kasa biterken indirimler olacak mecburen, yenisi de pahalı gelecek.
    İlk almaya hevesli olanlar da fiyatına katlanacak.
  • meceng M kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkürler.
  • C63 AMG nin örtüsü de kalkmak üzere. 450-500 hp arası bir V8 bekleniyor. 4MATIC aktarma da büyük ihtimal olacak.

• Teknoplus ve cam tavan donanımlı 320ied 130000TL civarında olduğu düşünülürse, avantgarde C serisinin de sunroof opsiyonu olmadan 129-130000TL den fazla olmaması gerekir. Donanım olarak daha zengin olabilir ancak motor,şanzıman ve tüketim konusunda 3 serisi biraz daha öne çıkacaktır. C serisinde Eylül ayında gelecek 136hp 320nm torklu dizel motoru beklemek mantıklı olabilir, neticede dizel gelene kadar benzinli modellerde çok kar etmek niyetinde olacak Mercedes ve ederinin üzerinde satılacak benzinli araçlar. C ile CLA arasında ciddi bir fiyat farkı olmaması gerekiyor Almanya fiyatlarına bakıldığında, C serisi yalnızca sınıf algısından dolayı ve yeni araç olmasından dolayı bir miktar daha pahalı konumlandırılacaktır.

Maalesef ilk lansman sonrasında bütün yeni araçların fiyatları şişirilmiş oluyor, şöyleki 2012 ağustosta kasa değiştirecek diye uygun fiyata satın aldığımı düşündüğüm eski kasa audi a3 aracımın, 1 sene sonra Ekim ayında yeni kasa aynı donanım (cam tavan-xenon-atrraction) olanının sadece 600euro daha pahalı olduğunu tespit ettiğimde bu durumdan kesinlikle emin olmuştum.

Selection Plus C Serisi Ocak- Şubat aylarında ne kadara satıldıysa yeni kasada avantgarde donanımda 5% den fazla artış olmaması gerekir gerçek fiyat için diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aegeus

Her dört paketi alıp, içeriklerini karşılaştırdım, tespit edebildiğim hususlar şunlar:

Öncelikle AMG dışındaki her üç paket içeriğinde agility control ve adaptif süspansiyon sisteminin gelmesi bence güzel olmuş; görebildiğim kadarı ile bu biraz s serisindeki air matic'in daha basit hali; artık AMG dışında standart olarak geliyor. Şurada bu konuya ilişkin güzel bir tartışma var:http://mbworld.org/forums/e-class-w212/432034-e350-agility-control-question.html

İkinci olarak, standart yakıt deposu 66 litreye çıkmış, çarpı 5 dersek artık depomuz 330.-TL'ye dolacak, hey maşallah :)

Üçüncü olarak çarpışma önleme yardımcısı plus da standart olarak geliyor; internette araştırdım, çarpışma önleme yardımcısını gördüm ancak plus seçeneği başka neyi içeriyor, bilemiyorum.

Dördüncü olarak, yaya koruma, "pedesterian protection" da standart olarak geliyor, bunu da biraz araştırdım ancak daha detaylı bakmak lazım, sadece tamponlardaki sensörler mi yoksa dikiz aynası önündeki stereo kamera da kullanılıyor mu?

Beşinci olarak, tüm modellerde standart olarak geri sürüş kamerası var ve style paket hariç diğer modellerde kendiliğinden park etme de var, kullanmasak da güzel bir özellik :)

Altıncı olarak, style paketi dışında diğer paketlerde, dört yönlü, elektrikli bel destekli, muhtemelen hafızalı koltuklar da standart geliyor; bu artı bir husus bence. Fascination'da buna ilaveten ön koltuklar için ısıtma geliyor, ancak herhalde bunun için koltukların oturma bölümlerinin kumaş değil, deri olması gerekir, öyle değil mi? Ancak koltuk seçeneklerinde kumaş, yarı deri / yarı kumaş ya da deri seçeneği göremedim.

Yedinci olarak, aydınlatma sistemi - farlar, style paket içeriğinde yine yarı halojen geliyor, diğer üç modelde de tam led olacak.

Avantgarde paket bana mantıklı olarak geldi, ancak buna cam tavan eklersek acaba fiyat farkı ne olur? Bir de merak ettiğim başka bir husus, herhalde bu fiyatlar opak boya için geçerlidir, metalik boya farkı ne kadar tutar? Son olarak ses sistemi farkı ne olacak?

Eleştirdiğim hususa geleyim; bu kadar para verilen bir araçta bence navigasyonun standart olması gerekirdi; Renault bile araçlarına koyuyor artık bunu. Dört modelin hiç birisinde standart değil navigasyon, bunu yadırgadım doğrusu.

Tespitlerim şu an için bunlar.

AMG pakete air matic alınabiliyor mu bilginiz var mı?

• 150 bin amg c ye verene kadar e180 bana da daha makul bir seçenek gözüküyor, bence fiyat aralığı bu kadar az olmamalı, bu fiyatlarda bir anormallik var. Klasindaki bir bmw tamam 10bin daha ucuz olması mantıklı ama azımsanmayacak dolulukta bir e de bu kadar az fark olamaz. İster istemez e ye doğru kayıyor aklım. Yardımcı olabilecek veya fikir verebilecek biri var mi?

• geçen hafta bir bayii ile görüştüğümde bütün araçlara nisan ayı içinde %2 zam geleceğini ve sene sonuna kadarda toplamda %10 zam geleceğini söylemişti.yukarıda yazılanlara göre acaba clalara zam mı gelir yoksa indirimemi giderler?
  • zam bence inandırıcı değil ne olduki zam gelcek.evro artmadı.bence bayiler düşen satışları yükseltmek için zam gelcek numarası yapıyorlar.
  • en düşük donanımda style donanımda led farlar ve otomatik vites standart mı olcakmış.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.