Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.208.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konfiguratore girdikten sonra daha net anladım ki, mercedes C serisini alınmasın diye yapmış. 150 bin tl veriyosun çoğu donanım yok. basit bir hafızalı koltuklar 6 bin tl fiyat koyuyor ek olarak iç tasarımı değiştireyim demeye kalktığınızda 5 bin tl döşeme ve kaplama farkı alıyor 165 bin tlye istediğiniz gibi bir C serisi anca alınıyor. kısacası 120 bin civarı bmw 3 serisi varken, E serisi amg paket ikinci elde 155 bin civarıyken c sınıfı almak hayal olur benim için.
    boylece kesin kararımıda verdim sanırm
    bmw 320i modernline tadından yenmez
  • donanim olarak xenonlu ,deri koltuklu,sunrooflu 520i 165 bine bulunuyor,aynı sekilde E serisi
    sahibinden.com da ilanlar var
    150 bine bunu almak cok mantikli degil sanki
  • Praetor kullanıcısına yanıt
    sadık müşteri indirimi, meslek indirimi veya ikili ilişkilerden indirim yaparlarsa o kısmını bilemem. ancak söylenen sıradan müşteri olarak gittiğinizde indirim olamayacağı. bu arada örnek araçlar bayilerde mayıs ayında sergilenecekmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blade038

konfiguratore girdikten sonra daha net anladım ki, mercedes C serisini alınmasın diye yapmış. 150 bin tl veriyosun çoğu donanım yok. basit bir hafızalı koltuklar 6 bin tl fiyat koyuyor ek olarak iç tasarımı değiştireyim demeye kalktığınızda 5 bin tl döşeme ve kaplama farkı alıyor 165 bin tlye istediğiniz gibi bir C serisi anca alınıyor. kısacası 120 bin civarı bmw 3 serisi varken, E serisi amg paket ikinci elde 155 bin civarıyken c sınıfı almak hayal olur benim için.

Benzer donanım 3.16i'nin fiyatı muadili Yeni C kasa ile aynı fiyata geliyor. 120bin'e alınan C serisi ile 120bin'e satılan 3.16i benzer donanım ve konfig'de araçlar. Ancak halen piyasada galerilerde bolca 2013 model E180 Elite ve Premium araçlar 155-175 skalasından bulunuyorken C'ye meyletmek her ne kadar yeni kasa da olsa pek akıllıca olmayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Praetor

quote:

konfiguratore girdikten sonra daha net anladım ki, mercedes C serisini alınmasın diye yapmış. 150 bin tl veriyosun çoğu donanım yok. basit bir hafızalı koltuklar 6 bin tl fiyat koyuyor ek olarak iç tasarımı değiştireyim demeye kalktığınızda 5 bin tl döşeme ve kaplama farkı alıyor 165 bin tlye istediğiniz gibi bir C serisi anca alınıyor. kısacası 120 bin civarı bmw 3 serisi varken, E serisi amg paket ikinci elde 155 bin civarıyken c sınıfı almak hayal olur benim için.

Benzer donanım 3.16i'nin fiyatı muadili Yeni C kasa ile aynı fiyata geliyor. 120bin'e alınan C serisi ile 120bin'e satılan 3.16i benzer donanım ve konfig'de araçlar. Ancak halen piyasada galerilerde bolca 2013 model E180 Elite ve Premium araçlar 155-175 skalasından bulunuyorken C'ye meyletmek her ne kadar yeni kasa da olsa pek akıllıca olmayacaktır.

Bence eski kasa E serisi almak yerine yeni kasa C serisi almak çok daha mantıklı üstelik benzer fiyata sahipler... ayrıca 3 serisinin C serisinden fiyat kalite anlamında daha mantıklı olacağını düşünüyorum ama yanlış anlaşılmasın yeni C 3serisinden daha iyidir fakat işin içine para girince (fiyat farkı) kesinlikle 3serisi alınmalı.

• quote:

quote:

bence bir daha bakın derim. şuan 105 binlere ikinci el dolu bir 316i alabiliyorsunuz illa sıfır olsun diyosanızda indirimlerle 120 125 binlere modernline yada luxury alabiliyosunuz. buda exclusive donanımına denk geliyor. arada net 20 bin tl fark mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aniil

quote:

quote:

Bence eski kasa E serisi almak yerine yeni kasa C serisi almak çok daha mantıklı üstelik benzer fiyata sahipler... ayrıca 3 serisinin C serisinden fiyat kalite anlamında daha mantıklı olacağını düşünüyorum ama yanlış anlaşılmasın yeni C 3serisinden daha iyidir fakat işin içine para girince (fiyat farkı) kesinlikle 3serisi alınmalı.

şuan ki kasa E serisi 1 yıllık araç yeni kasa zaten. 3 yıldan oncede kasa değişmez. ama çoğu bayi 160 bin tlye E serisi veriyor. C serisi 140 bin tl lere düşmeden alınacak mantıklı bir araç değil. ben 316i alıp m paket tampon fln yapıp 120 bin tlye mal edicem. 30 bin fark verip c180 amg almak fazla gereksiz

• E serisi yeni kasa degil sadece makyaj gordu gecen sene.2016 basinda yeni kasa gelecek e serisinde.320ied m paket alinabilseydi cok ciddi rakip olabilirdi amg c ye. 316i her ne kadar ucuz olsada dis gorunum 3000tl civarina m gorunume donusebilsede, c nin motor, tuketim ve konfor konusunda cok daha ustun oldugunu dusunuyorum.bmw 3 e de onumuzdeki sene makyaj ve 3 silindirli motorlar gelecek, ozellikle 3 silindir dizel 150ps bmw motorlari zf 8 ileri sanzimanla guncel 316i nin 2.el degerini cok cok dusurecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aydan itibaren 3 yeni model daha satışa sunuluyor : C220 Blueeficiency Edition, C250 BlueTEC ve C250. Araçların almanya fiyatları sırasıyla 41.500 , 44.000 ve 40.900 euro.

Ayrıca 1.6 dizel motora sahip C180 BlueTEC ve C200 BlueTEC modelleri manuel vitesle haziran ayında satışa sunulabilir. Bu motorları Otomatik vitesle almak isteyenler için Ekim ayı işaret ediliyor.

http://blog.mercedes-benz-passion.com/2014/04/verkaufsfreigabe-fuer-c-250-bluetec-und-c-220-bluetec-blueefficiency-edition-sowie-c-250/

• Aniil A kullanıcısına yanıt
    E segment mi yoksa D segment mi tercihi burada önemli rol oynar. Araç her ne kadar yeni kasa olsa da çocukluk hastalıklarının sirayet ederek can sıkması beklenmeli. Olgunlaşmış ve bir üst segment E serisi bana göre daha yerinde bir tercih olur tabiki şu anda piyasadaki özellikle galerilerdeki 2013 model E180'lerin fiyatlarını görünce. Tabi bir de ek olarak Mercedes Finans'ın düşük faizli kaskolu kredisini de unutmamak lazım.
    Ben aracımı aldığımda 80 bin liraya %0,59'dan kredi kullanabiliyordum her ne kadar kısmi bir ihtiyaç kredisi ile aracım peşin alsam da. Şimdi de her ne kadar fiyatlar ve faizler yükselse de %0,85 faiz oranı bankaların verdiklerine kıyasla çok iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfpar

E serisi yeni kasa degil sadece makyaj gordu gecen sene.2016 basinda yeni kasa gelecek e serisinde.320ied m paket alinabilseydi cok ciddi rakip olabilirdi amg c ye. 316i her ne kadar ucuz olsada dis gorunum 3000tl civarina m gorunume donusebilsede, c nin motor, tuketim ve konfor konusunda cok daha ustun oldugunu dusunuyorum.bmw 3 e de onumuzdeki sene makyaj ve 3 silindirli motorlar gelecek, ozellikle 3 silindir dizel 150ps bmw motorlari zf 8 ileri sanzimanla guncel 316i nin 2.el degerini cok cok dusurecektir.

Standart C serisinin 3 serisinden daha konforlu olacağını tahmin ediyorum ama motor ve tüketim konusunda sanmam.

• blade038 kullanıcısına yanıt
    Tabiki o km demek gerekir eğer Yeni C 180 ile kıyaslama yapmak gerekirse . BMW geçen sonbahardaki gibi elindeki araçlar için %5-8 arası indirimleri halen 2014 model araçları için yapıyorsa neden olmasın derim ancak %2-3 indirim bile ortalama 1000-1500€ gibi bir indirime tekabül ediyor ki bu durumda C180 bir adım öne geçiyor.

Benzer donanım bir C180 Exclusive ile 316i luxury line'ın fiyatı benzer oranlarda. Luxury Line bir 316i yaklaşık plus ve techno donanımı ile birlikte Exclusive yaklaştırısanız 56-57bin Avro mertebesinde buda güncel kurdan 160-165 bin TL'ye tekabül ediyor ki hadi diyelim oldu da gene %10 indirim yapsalar bile C180 Exclusive'in 148binlik fiyatı ile ancak başa baş geliyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aniil

quote:

quote:

şuan ki kasa E serisi 1 yıllık araç yeni kasa zaten. 3 yıldan oncede kasa değişmez. ama çoğu bayi 160 bin tlye E serisi veriyor. C serisi 140 bin tl lere düşmeden alınacak mantıklı bir araç değil. ben 316i alıp m paket tampon fln yapıp 120 bin tlye mal edicem. 30 bin fark verip c180 amg almak fazla gereksiz

Arkdaş yazmış ama hatırlatayım güncel E kasa W212 FL (Face Lift) olarak zaten makyajlı bir kasadır. Ömrü 2 sene kadar sürecek yeni kasa gelene kadar.
    W212 neredeyse 2010'dan beri yollarımızda.

• haberelectro kullanıcısına yanıt
    Manuel'ler için Ekim otomatikler içinse 2015 'i tarih almıştım Has ve Gülsoy'dan . Ancak zamanında hatırlarsanız W212 FL E180 için de önce manuel gelecek demişlerdi ama araç direk otomatik olarak geldi. Bana kalırsa 1.6lt dizel C kasalar hiç bir zaman manuel getirilmeyecek çünkü müşteri profili bunu kabullenmediği gibi fiyatı da bunu gerektirecektir. Eğer compact sınıftaki mercedesler gibi bir 10 bin TL farkla satışa sunarlarsa iyi satacaktır. Belki düşük HP üreten versiyonumanuel getirebilirler ama sonucu manuel getirilip satılamayan A'lara (dizel) da dönebilir.

Bir de diğer Mercedes topiclerinde özellikle 204 kasa mercedes sahibi arkadaşların önemle üstünde durdukları gibi ikinci elde Fasc-Amg hariç versiyonlar hariç diğerleri hatırı sayılır bir zarar getiriyor. İkinci el premium yada özel olarak mercedes alan biri dolu bir araba istiyor.
  • quote:

Tabiki o km demek gerekir eğer Yeni C 180 ile kıyaslama yapmak gerekirse . BMW geçen sonbahardaki gibi elindeki araçlar için %5-8 arası indirimleri halen 2014 model araçları için yapıyorsa neden olmasın derim ancak %2-3 indirim bile ortalama 1000-1500€ gibi bir indirime tekabül ediyor ki bu durumda C180 bir adım öne geçiyor.

Benzer donanım bir C180 Exclusive ile 316i luxury line'ın fiyatı benzer oranlarda. Luxury Line bir 316i yaklaşık plus ve techno donanımı ile birlikte Exclusive yaklaştırısanız 56-57bin Avro mertebesinde buda güncel kurdan 160-165 bin TL'ye tekabül ediyor ki hadi diyelim oldu da gene %10 indirim yapsalar bile C180 Exclusive'in 148binlik fiyatı ile ancak başa baş geliyor.

boyle gereksiz tartışmaları sevmem ama ısrar etmeniz şaşırtıcı. keşke bir sitesine girip baksanız. indirimsiz hali ile bile şuan techno + luxury + sunroof 49 bin weuro yapıyıor. buda sabit kur (2,79) ve %5 ila %10 arası yaptıkları indirimle 125 civarı bir rakam yapar.

buyrun buda configurator linki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blade038 -- 5 Nisan 2014; 2:22:17 >

Linkini koydugum kaynakta aynen su yaziyor:

C 180 BlueTEC sowie C200 BlueTEC kommt als Schalter wohl ebenso im Juni – die Automatikvarianten für die beiden Diesel folgt mit seiner Verkaufsfreigabe im Oktober 2014.

• quote:

quote:

boyle gereksiz tartışmaları sevmem ama ısrar etmeniz şaşırtıcı. keşke bir sitesine girip baksanız. indirimsiz hali ile bile şuan techno + luxury + sunroof 49 bin weuro yapıyıor. buda sabit kur (2,79) ve %5 ila %10 arası yaptıkları indirimle 125 civarı bir rakam yapar.

buyrun buda configurator linki

http://www.bmw.com.tr/tr/en/general/carconfigurator/index_guncelleniyor2012.html

Zaten eksik hesap bilginiz ile de tartışmamalısınız.

Luxury vs Exclusive

BMW 316i=42756€
    Luxury Line=2994€
    Plus Pk=1625€
    Techno Pk=2224€
    Sunroof=1945€
    Isıtmalı Ön Koltuk=655€
    Ön-Arka Park Sensörü=618€
    Fren Fonk. Cruise Control=814€

TOPLAM=53631€= 2.79TL sabit kur ile=149630TL
    Ki bu halde bile C180'e göre anahtarsız çalıştırma, elektrikli bel desteği ve aktif park yardımcısı gibi özelliklerden mahrumken ki fiyatı.

• haberelectro kullanıcısına yanıt
    Almanya için Ekim Otm. şanzıman geçerli olabilir ancak ben,m gerek seçkin ve serkan (Gülsoy) gerekse Mesut'dan (Mengerler-Trakya) öğrendiğime göre 2015 otm . 1.6 lt dizel (136hp) araçların piyasaya çıkacağı yönünde.
    Tabi 15'indeki lansmandan sonra biraz daha netleşir bu durum.
    Yaptığınız bu hesaplama sayet doğru ise (ki bence doğruya benziyor) kesinlikle 3serisi yerine yeni C serisi alınmalı... ayrıca ben yeni C nin güncel E den daha iyi bir araç olduğunu düşünüyorum. (E gereksiz derecede kaba ve büyük) ayrıca C tüketim ve performans tabi birde yol tutuş konularında E yi geride bırakır. konfor ve kalite konusuna girmedim çünkü henüz test edilmedi..
  • blade038 kullanıcısına yanıt
    şuan ki kasa E serisi makyajlı kasadır. ayrıca makyajın ömrü 2yıldır. yani toplam 6-7yıl içinde araç kasa değiştirir. kısacası yeni E serisi 1yıl sonra tanıtılacak ve sanıyorum ki 2015 haziran ayında ülkemizde satışa sunulur.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.