Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.209.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nyassa10

Aslında su sekilde, manuel olanlara baktığımız zaman performans ta iyilesme var. 8.5 sn den 8.2 ye dusmus 0-100. Ancak 7G tronic diğer motorlarda 0-100 e olumlu yansıdığı halde yeni C180 de 0-100 u 8.2 den 8.5 e getirmis. Burda cok sacma bir durum var. Bir onceki kasaya gore kazanılan performans artısı 7G tronic le kaybedilmis. Isın ilginc tarafı yanlıs hatırlamıyorsam 7G tronic bir onceki C180 de performansı dusurmuyordu. ( manuel 8.5 sn otomatik 8.5 sn )

bence performanstan ziyade yakıt tüketimini düşürmek istediler. eğer performans biraz daha iyileşsin deselerdi, koyarlardı daha hafif kasaya aynı motor şanzumanı, al sana performansı iyileştirilmiş motor olurdu. tahminen 0,2-0,3 sn daha düşerdi 0-100 'ü.

söylendiği gibi bir önceki kasaya göre %20 daha az yakacak ise bu ciddi bir rakam. özellikle aynı araçlarda dizel ile benzinli arasındaki yakıt maliyetinin %25-30 civarında olduğu düşünülürse, bir önceki kasanın dizel versiyonu gibi bile kabul edilebilir.

tabi ki herşey kağıt üzerinde açıklanan veriler gibi olmuyor. bu aracı alacak arkadaşların yakıt tüketimi ile ilgili bilgi paylaşımlarını şimdiden sabırsızlıkla bekliyorum. özellikle önceki kasa CGI si olup bu araca geçenlerden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwishh -- 8 Nisan 2014; 13:03:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dt1907

c serisi arkadan çekişmi yoksa öndenmi .meraktan soruyorum. bilgi için.

Tabi ki arkadan... ama A B ve CLA önden çeker
  • quote:

Orijinalden alıntı: erciftci

http://www2.mercedes-benz.co.uk/content/unitedkingdom/mpc/mpc_unitedkingdom_website/en/home_mpc/passengercars/home/new_cars/models/c-class/_w204/facts/technical_data.html

Bu arada şimdi farkettim.
    Verdiğim linkte aşağılara doğru bakarsanız, lastik ebadına göre karbon salınım verisi mevcut.
    Bunları oranlayarak hangi jantta ne kadar daha fazla yakıyor görebilirsiniz.
    Karbon salınım verisi direkt olarak yakıtla orantılı çünkü.

örnek: "16 inç 205" ile 138 iken, "18 inç 255" ile 147 olmuş. 147/138= 1,065.
    yani 6,5% daha fazla tüketiyor diyebiliriz 18 inç için. 10 litre yerine 10,6 olabilir mesela.

• quote:

quote:

http://www2.mercedes-benz.co.uk/content/unitedkingdom/mpc/mpc_unitedkingdom_website/en/home_mpc/passengercars/home/new_cars/models/c-class/_w204/facts/technical_data.html

Bu arada şimdi farkettim.
    Verdiğim linkte aşağılara doğru bakarsanız, lastik ebadına göre karbon salınım verisi mevcut.
    Bunları oranlayarak hangi jantta ne kadar daha fazla yakıyor görebilirsiniz.
    Karbon salınım verisi direkt olarak yakıtla orantılı çünkü.

örnek: "16 inç 205" ile 138 iken, "18 inç 255" ile 147 olmuş. 147/138= 1,065.
    yani 6,5% daha fazla tüketiyor diyebiliriz 18 inç için. 10 litre yerine 10,6 olabilir mesela.

Hocam güzel bir ayrıntı yakalamışsınız fakat zaten büyük jant ve lastik ebatlarının daha fazla yakıt harcattığı ve performansı düşürdüğü bilinen bir gerçek.

• Bayi çarşamba günü araç tanıtımı olabilecegini fakat sadece sipariş alınabilecegini , en erken temmuz başında dagıtımın yapılacagını söyledi , bilginize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aniil

Hocam güzel bir ayrıntı yakalamışsınız fakat zaten büyük jant ve lastik ebatlarının daha fazla yakıt harcattığı ve performansı düşürdüğü bilinen bir gerçek.

Evet onu herkes biliyor. Ama tam olarak ne kadar arttırdığına dair bir test verisi görmemiştim daha önce.
  • Güzel bir tanıtım videosu ama bu özelliklere sahip bir C serisi için en az 170bin TL gözden çıkarmak gerek...

• fettah kullanıcısına yanıt
    Temmuz mu? Hic zannetmiyorum oyle bir sey olacagini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haberelectro

Temmuz mu? Hic zannetmiyorum oyle bir sey olacagini.

Temmuz olursa mercedes kendi ayağına sokmuş olur

• Dün 3.20i için dolu bir araca 130000 civarı fiyat aldım borusandan ama yinede AMG C kasa alacagım.hem satarkende yüzde 90 zarar etmeyecegim

• quote:

Orijinalden alıntı: Aniil

quote:

Orijinalden alıntı: dt1907

c serisi arkadan çekişmi yoksa öndenmi .meraktan soruyorum. bilgi için.

Tabi ki arkadan... ama A B ve CLA önden çeker

teşekkürler.
  • oha temmuz ayımı cok değilmi bukadar zaman.böyle yaparasa kendine zarar yapar mercedes.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leftercan1907 -- 8 Nisan 2014; 17:18:18 >
  • Airmatik için ne düşünüyorsunuz. Standart olarak gelen agilty kontroller yerine konfor için 5 bin lira ekstradan vermeye değermi? Arabaya Artı bir değer sağlar mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: cerrah06

Airmatik için ne düşünüyorsunuz. Standart olarak gelen agilty kontroller yerine konfor için 5 bin lira ekstradan vermeye değermi? Arabaya Artı bir değer sağlar mı ?

Airmatic konfor konusunda makul olur ancak uzun vadede maliyet acisindan makul olmayabilir.ulkemizin yol kosullari malum, range ve cayenne lerde havali suspansiyondan cok basi agriyan biliyorum.

• teslimatlar mayıs değil miydi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkaf

teslimatlar mayıs değil miydi?

Bende nisan yada mayıs diye hatırlıyorum... temmuz olması mümkün değil.
  • Arkadaşlar, araçtaki yüz kilogramlık hafifleme, kullanılan alüminyum oranının %10'dan %50'ye çıkması ile meydana geliyor, kısaca bilgi vermek istedim.

• Tanıtım filmindeki "tehlikeye karşı aracı durdurma" ve "sisli havada aracın takip mesafesini ayarlama" türkiyeye gelen araçlarda olacak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sChAdOw

Tanıtım filmindeki "tehlikeye karşı aracı durdurma" ve "sisli havada aracın takip mesafesini ayarlama" türkiyeye gelen araçlarda olacak mı?

Evet var...
  • Aniil A kullanıcısına yanıt
    Standart degil onlar. Istege bagli. Pre-safe brake ve distronic plus'tan bahsediyor arkadas.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haberelectro -- 9 Nisan 2014; 9:54:22 >
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.