Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.121
Cevap
182
Favori
1.209.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cerrah06

Koluman satış temsilcisi yüzde 2 meslek indirimi yapabileceklerini söyledi. Tabi araç geldikten sonra duruma göre ek indirim belki olabilir. Bu arada avangarde, fascination, amg hangisini almanın daha mantıklı olacağına bir türlü karar veremiyorum. Fiyat performans ve ikinci el satışta minumum zarar açısından hangisi daha mantıklı ?

Avantgarde uzerine sunroof donaniminin en cok tercih edilen olacagini dusunuyorum.amg ve fascination talep gorur 2.elde ancak fiyat olarak 15000tl farki koruyacagini zannetmiyorum 2.elde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni çıkan araçlarda normalde lansman fiyatları uygun olur, sonra fiyatlar artar. Vw CC ve Bmw 3 serisi ilk geldiğinde durum buydu, sonra iki markada da fiyatlar arttı. Ancak C180'de fiyatlar çok yüksek tutulmuş gibi geldi bana.

Aslinda AMG paket bir Mercedes C180'in 140.000 TL'den satılması gerekiyor, şu anda istenen fiyat 10.000 TL fazla, öyle düşünüyorum, bu noktada kafam karışıyor. Yıl sonunda 1.6 dizellerin geleceği söyleniyor, bu durumda iki ihtimal var, ya benzinli aracın fiyatı 10.000 TL düşecek, 140.000 TL'ye AMG sahibi olunabilecek, ya da gelecek olan dizel araç 8.000- 10.000 TL gibi zamlı bir fiyattan gelecek, fiyat 160.000 TL olacak AMG pakette.İki durumda tüketicinin markaya olan talebine göre şekillenecek.

Şu anda gördüğüm Mercedes'in yeni gelecek olan kasayı satabileceği maksimum fiyattan sattığı, bu araca daha da zam olabileceğini zannettmiyorum, fiyatlar ya aynı kalacak ya da aşağı yönlü bir seyir izleyecektir

Yine de işin içinden çıkabilmiş değilim, sizlerin değerli yorumları karar vermemizi kolaylaştıracak inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 12 Nisan 2014; 12:34:04 >

• Amg seçeneği güncel c serisinde tercih sebebiydi ve satarken de çok zarar ettirmiyordu. Bu açıdan yeni c serisi için de AMG almak mantıklı görünüyor. Fakat benim için aracın iç görünüşü de önemli. Yeni c de siyah döşemeler standart. Bej veya kırmzı döşeme için 5 bin ytl ekstra ödemek gerekiyor. Hafızalı koltukla beraber fiyat 160 bin oluyor. Standart Agility kontrol ile gelen süspansiyon ayarı konfor için yeterli mi bilmiyorum. Eğer bir önceki AMG gibi sert süspansiyon olacaksa Airmatik alnak gerekebilir ki bu da ekstra 5 bin tl demek. Oldu fiyat 165 bin.
    Fascination da standart iç görünüm gayet ferah ekstra döşeme almak pek gerekli değil gibi. Ama bunda da piano black konsol çizilme ve parmak izi açısından sorun oluşturabilir ve ayrıca standart jantlar pek hoş gözükmüyor.
    Almak da zor, hangisini alacağına karar vermek de.
    Sizlerin bu konularda ki düşünceleriniz nelerdir.

• quote:

Amg seçeneği güncel c serisinde tercih sebebiydi ve satarken de çok zarar ettirmiyordu. Bu açıdan yeni c serisi için de AMG almak mantıklı görünüyor. Fakat benim için aracın iç görünüşü de önemli. Yeni c de siyah döşemeler standart. Bej veya kırmzı döşeme için 5 bin ytl ekstra ödemek gerekiyor. Hafızalı koltukla beraber fiyat 160 bin oluyor. Standart Agility kontrol ile gelen süspansiyon ayarı konfor için yeterli mi bilmiyorum. Eğer bir önceki AMG gibi sert süspansiyon olacaksa Airmatik alnak gerekebilir ki bu da ekstra 5 bin tl demek. Oldu fiyat 165 bin.
    Fascination da standart iç görünüm gayet ferah ekstra döşeme almak pek gerekli değil gibi. Ama bunda da piano black konsol çizilme ve parmak izi açısından sorun oluşturabilir ve ayrıca standart jantlar pek hoş gözükmüyor.
    Almak da zor, hangisini alacağına karar vermek de.
    Sizlerin bu konularda ki düşünceleriniz nelerdir.

Beyaz renk bir araçta bej rengini seçebildiğimiz standart bir paket var mı, sizin bilginiz vardır, Fascination, Exclusive ya da Avantgarde paketlerinde, teşekkürler.

• 150.000 TL'ye alınan araç her türlü zarar ettirir bence, özellikle de fiyatların yüksek olduğunun düşünüldüğü bir dönemde.

İçi bej rengi olmayan bir araca çok zor binerim, tercih etmiyorum, bu araç için Avangarde, Fascination, Exclusive ve AMG paketlerinin dördü de tercih edilebilir, bundan sonrası kişinin zevk, tercih ve bütçesine göre şekillenir. Örneğin ahşap sevmiyorum vitesin etrafında, bana itici geliyor, sadece kapılarda ve ön konsolda olması daha güzel gösteriyor aracı, dolayısıyla vitesin etrafında ahşap olduğundan Exclusive tercih nedenim olmayacak.

Piano Black çok hoş bir görüntü vermiş araca, tercihim bu yönde olacak, sanırım AMG pakette mat siyah bir konsol var, onu da ben çok tercih etmiyorum, dolayısıyla AMG pakette tercih nedenim olmayacak, elimde Fascination ve Avantgarde modeli kalıyor bu şekilde, bir de Avantgarde modeline sunroof ekletme seçeneği.

Siz de bu şekilde değerlendirme yaparak size uygun aracı satın alabilirsiniz, paket ve donanım konusu bir noktadan sonra kişiseldir.

• Sayın geng, konfiguratörde 2 bin tl farkla kristal gri artico deri alınabiliyor görünüyor. Kumaş gri için fiyat farkı yok demişler. Konfiguratörden kontrol edebilirsiniz. Başka güzel seçeneklerde var.

• İpek beji artico da aynı fiyattan seçilebiliyormuş.

• quote:

Sayın geng, konfiguratörde 2 bin tl farkla kristal gri artico deri alınabiliyor görünüyor. Kumaş gri için fiyat farkı yok demişler. Konfiguratörden kontrol edebilirsiniz. Başka güzel seçeneklerde var.

Cerrah06, cevap için teşekkürler, oradan bakacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aniil

Bu isteğe göre süspansiyon seçme durumu CLA lar da da var mı? hem amg paket hem konforlu bir CLA sipariş edebilirmiyiz?

konfigüratör de CLA için sadece "spor süspansiyon" ve "alçaltılmış konforlu süspansiyon" seçenekleri gözüküyor. konfigüratörde amg de "alçaltılmış konforlu süspansiyonu" dediği işaretli olarak çıkıyor ve ne kadar konforludur onu bilemiyorum.

bayideki satış temsilcisi arkadaşların yeni C 180 ile ilgili fazla bilgileri yokmuş. mesela süspansiyon tercihinden haberleri yok. amg sadece tek süspansiyon tercihiyle gelecek demişler. arkadaşımda Mercedes Türkiye kofigüratöründe oluşturduğum aracı getirecek misiniz demiş. evet demişler. orada değişik kodlarda süspansiyon tercihi yapabiliyorum, seçenekler var demiş. satış temsilcileri birbirlerine bakıp öyle mi demişler. durum bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwishh -- 12 Nisan 2014; 13:02:14 >

• Arkadaşlar, fiyatların yüksek olduğu konusunda siz ne düşünüyorsunuz, sizce fiyatlar nasıl, bir fikri olan yok mu ya ?
  • Agility kontrol den benim anladıgım spor ve konforlu kullanım tercihini sağlayabilmek için amortisör sistemindeki gaz çıkışını sağlayan valflerin sayısı arttırılıyor ya da azaltılıyor. Örneğin sert süspansiyon için sadece bir valf açıkken konfor için üç tane valf agility sistem tarafından açık bırakılıyor. Tabi yanlış anlamamışsam sistem için benim yorumum bu.

• Sayın geng haklısınız fiyatlar yüksek . Geçtiğimiz aralıkta 150 bin tl ye borusandan dopdolu sıfır bir 520i yi fiyatlar belki biraz daha düşer ve bi de yeni c serisini bekliyeyim diye almamıştım. Şimdiki fiyatı ortada. Bu zamlarla piyasa da yaratılan algıyla fiyatlar artık normal gelmeye başladı.

• quote:

Sayın geng haklısınız fiyatlar yüksek . Geçtiğimiz aralıkta 150 bin tl ye borusandan dopdolu sıfır bir 520i yi fiyatlar belki biraz daha düşer ve bi de yeni c serisini bekliyeyim diye almamıştım. Şimdiki fiyatı ortada. Bu zamlarla piyasa da yaratılan algıyla fiyatlar artık normal gelmeye başladı.

Eyvallah. İşte bu noktada kafa karıştıran bir konu, aracı canlı canlı görüp bir karar vereceğiz artık, şu anki kararım bu aracı alma işini biraz zamana bırakmanın daha akılcı olacağı yönünde gibi, biraz daha düşünüp bir karar vereceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: geng

Arkadaşlar, fiyatların yüksek olduğu konusunda siz ne düşünüyorsunuz, sizce fiyatlar nasıl, bir fikri olan yok mu ya ?

Yeni c icin fiyatlarin yuksek oldugu konusunda hemfikirim.ancak mercedes %2 sadik musteri , %2 meslek indirimi uygularken bayilerde 2-3% indirim insiyatifi kullanabildikleri icin toplamda olmasi gerekenden %6-7 daha yuksek oldugu anlasilabiliyor.

• bu fiyatlarla amg satış rakamları makyajlı kasa kadar satmayacaktır. Sene sonu 2014 modellerde yapılacak indirimlere bakılmalı bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: sChAdOw

bu fiyatlarla amg satış rakamları makyajlı kasa kadar satmayacaktır. Sene sonu 2014 modellerde yapılacak indirimlere bakılmalı bence

Evet eski kasa kadar satmayacaktir ama almayi dusunenler beklemeyip hemen almali.
    Cunku; Dis borc surekli artiyor. Bugune kadar yapilan ozellestirmelerle ayakta duruldu hep. Son ozellestirme mayis ayinda yapilacak(milli piyango). Ozellestirilcek yer kalmayinca vergilere yuklenecekler.

• digitalunix D kullanıcısına yanıt
    bende sizin yazdiginiz mesaja binayen, borusan avcilar bayisini aradim. M-FEST olacakmis dogru. ama 3.20i ed nin M paket gelme ihtimali cok dusukmus. musteri temsilcisinin tahminince, M tamponlarda kampanya, yada mevcut M paketli araclarda extra indirim söz konusu olabilirmis..sizin aldiginiz bilgi neredendi acaba? dogruluk payi varmidir?

• Trabzon galerisinde iki adet gelmis simdi baktim. Biri beyaz renk avantgarde, digeri gumus AMG. AMG olan mukemmel duruyordu. Pazartesi gunu ucucam bayiye.

• quote:

Koluman satış temsilcisi yüzde 2 meslek indirimi yapabileceklerini söyledi. Tabi araç geldikten sonra duruma göre ek indirim belki olabilir. Bu arada avangarde, fascination, amg hangisini almanın daha mantıklı olacağına bir türlü karar veremiyorum. Fiyat performans ve ikinci el satışta minumum zarar açısından hangisi daha mantıklı ?

Hocam personal indirirmi %10 diye biliyorum bu farklı birşey mi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • karti K kullanıcısına yanıt
    Bu sadece bazı meslek gruplarına uygulanan bir indirimmiş.

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.