< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falterubbix -- 9 Haziran 2024; 21:10:49 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
W206 C200 motor/turbo bölümünden gelen trim sesi
-
-
galiba sorunu benden baska yasayan kimse yok ya da c200 sahibi cok az, mekanik tarafta yorum yapacak kimse de mi yok ya 😊
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba, benim de 2023 b200 fl aracim var. Ayni sorunu onda da yasiyorum. Temmuzda ilk bakimina sokacagim. Bakalim ne diyecekler. Motor sogukken ozellikle duyuluyor bu ses.
Üstadım öncelikle geçmiş olsun, can sıkıcı bir durum. W205 ten sizin kasaya geçen bir dostum da iç trim sesleri ve malzeme kalitesinden rahatsız.
-
tesekkurler hocam ben iceriden memnunum ya parcalari tutup saga sola cekip bu ses yapiyor bu gicirti yapiyor diye kasmiyorsaniz uzulmezsiniz. ama bu fsrkli bir durum tabi gaza yuklendikce daha da artiyor ses sinir olmamak elde degil.
hocam onun da motor ayni unite mi? 1,5 204 hp olan?
Aynisi degil, 1.3 163hp olan
şu yüzden sordum, servise gittiğimde elemanlar bana bu motor çok iyi güzel ama biraz gürültülü çalışıyor işte turbo müşürüdür falan biraz eleştirildi dedi bana. demek ki konu o değil. abi başından savmak için mi yapıyorlar gerçekten anlamıyorum.
-
Aynı ses problemini aynı araçta (2022 C200 W206) yakın bir arkadaşım problemini yaşıyor.
İlk etapta aracın ses sisteminden geldiğini düşündük araçtaki tüm hoparlörleri değiştirdik ancak fayda etmedi.
Daha sonra bizde detaylı dinledikten sonra kaput altında tam video çektiğiniz yerden geldiğini fark ettik.
Aynı zamanda otobanda 240km gibi süratte rüzgar sesi falan olarak değil çok ciddi bir şırıltı sesi (sizinde tabir ettiğiniz gibi çıngıraklı yılan sesi demiştik kendi aramızda) geliyor ve asla kesilmiyor.
Bu sorunu bizde çözemedik ama sizin video attığınız yerden geldiğini tespit ettik çözüm önerilerine açığız.
-
hocam adamlar da yerini falan biliyor madem oyle neden bi söküp bakmiyorsunuz ne yapilabilir diyorum mercedes genel bir cozum yayinlayana kadar (genelde araclari geri cagirma ve duzeltme seklinde) biz bir sey yapamayiz diyor.
yani belki de kolay halledilebilecek bir sey ama arac garantili oldugu icin disaridan mudahale de yaptiramiyorum. sanirim bu sorunu yasayan herkesten sikayet falan gitmesi lazim almanya tarafina ancak oyle aksiyon alirlar. cok sinir bozucu ama.
Bende de 90-100 km ile giderken ruzgar / ıslık sesi gibi ses geliyor , ayni sorun mu acaba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ıslık gibi değil bu hocam metal titreşim sesi, böyle zırıltı gibi daha çok.
-
zaten arabanın her tarafından farklı sesler geliyor, araç değil orkestra gibi maşallah
-hafif bozuk yollarda cam bardakların birbirine çarpma sesi gibi bir ses
-90 km civarı rüzgar sesi
-en ufak bir tümsekte sürtme sesi
büyük hevesle teslim aldım ama bir hafta olmadan arabadan soğudum
-
ben herhangi bir trim sesinden şikayetçi değilim hocam iç mekanda bir sorun yaşamadım.
sürtme sesi çamurlukların altındaki liplerden geliyor. o da herkeste var, bazı insanlar kesmiş maket bıçağıyla o kauçuk parçaları aşırı rahatsız ediyorsa sizde kesebilirsiniz. aerodinamiye etkisi varmış bilmem ne falan diyorlar da burada kim sürekli performanslı virajlı yollarda arabanın limitlerini zorluyor? ben de kesmeyi düşünüyorum açıkçası.
beni bugüne kadar tek çıldırtan konu bu turbo etrafından gelen sesi oldu. herkes farkında servis de biliyor ama kimse gelip çözmeye uğraşmıyor.
he bir de dün durduk yere kablosuz şarj yerine telefonumu koyduğumda çalışmadığını-şarj etmediğini fark ettim. bugün binmedim araca bilmiyorum ama yarın tekrar deneyeceğim. durduk yere orada da sorun çıkarsa artık sıkıntı vereceğim servise gerçekten. premium araç alıp bu kadar baş ağrısıyla uğraşmak kabul edilebilir bir şey değil.
hocam bir de bir şey sormak istiyorum, siz arabayı sport ya da sport+ moduna aldığınızda göstergeler otomatik olarak sportif temaya geçiyor mu?bende geçmiyor manuel olarak seçmem gerekiyor temayı çok saçma geldi bu bana. yazılımsal bir sıkıntı olabilir mi acaba diye başka kullanıcılara sormak istiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falterubbix -- 14 Haziran 2024; 16:24:28 >
-
göstergeleri akşam binince kontrol edip yazarım,
Mercedesi almadan önce BMW i4 ü test etmiştim,
test aracı olmasına ve st'nin de teşviğiyle aracı baya zorlamama rağmen (bozuk yola girdim, gazladım, yüksek hıza çıktım)
arabada en ufak bi tıkırtı/ses yoktu,
hem daha ucuz hem de çok daha doluydu,
-
teşekkürler hocam bekliyorum.
ben de g20 ile arasında çok kalmıştım ama iç tasarım sebebiyle yıldızı tercih ettim. yani daha yeni bir kasa özellikle yazılımsal sorunlar çözülecektir tabi ama 1-2 yıl daha başımı ağrıtmaya devam ederse makyajlısı geldiğinde değiştiririm muhtemelen. umarım öyle olmaz diyelim.
-
Mod degisikce bende de ekran ayni kaldi,
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X