Şimdi Ara

BMW 5.20i FAN SESİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar kolay gelsin donanımhaber aılesınde olmaktan gurur duyuyorum herturlu sorunun cevabını bu sitede buldum umarım yine bana yardımcı olursunuz arabam bmw 520i 2013 model son 2,5 aydır arabamda radyotor fan sesi geliyor ? bu normal mı kontagı acarken de yapıyor bazen park ederken bazende trafık ısıklarında klımayı acayım acmayım bu ses geliyor ? fan acmak muhabbetı bumu yanı bu sesi duyunca fanı acmıs mı oluyor arac? ve son sorum bu aracın her gun fan acması normalı bu sıcaklarda çok tesekkurler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perilice1903 -- 15 Temmuz 2017; 20:52:35 >

• perilice1903 kullanıcısına yanıt
    Fan herzaman acar kisinda acar ara ara acmasi normal.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı bu sıcaklarda bir de devirsiz kullanıyorsanız sıkça fan devreye girer.
  • JN008 J kullanıcısına yanıt
    yani söle söliyeyim aracı acar acmaz nasıl devire sokabılırımkı aracı bu fan sesi hemen geliyor ? 520i aracı olupta aynı sesı alan varmı
  • tolgao2000 T kullanıcısına yanıt
    tesekkürler kışa az bısey kaldı bakalım :) ama rahatsız edici bir ses buna yalıtım olabılırmı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: perilice1903

yani söle söliyeyim aracı acar acmaz nasıl devire sokabılırımkı aracı bu fan sesi hemen geliyor ? 520i aracı olupta aynı sesı alan varmı

MOTOR SOĞUTMANIN FANI DEĞİL O ZAMAN O.Motor soğukken niye devreye girsin.Sizin klıma fanı ses yapıyor olmasın,klımayı kapatınca ses kesiliyorsa klımaya baktırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JN008

quote:

MOTOR SOĞUTMANIN FANI DEĞİL O ZAMAN O.Motor soğukken niye devreye girsin.Sizin klıma fanı ses yapıyor olmasın,klımayı kapatınca ses kesiliyorsa klımaya baktırın.

klima kapalıykende yapıyor bu sesi ? bana radyotor fanı dediler ? sizce bu sesi her gun bir kac kere almam normalmı bu fanın devreye girdiginimi söliyor ?fan her gun bikackere acarmı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bmw 1.16d ed aşırı motor sesi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: JN008

quote:

klima kapalıykende yapıyor bu sesi ? bana radyotor fanı dediler ? sizce bu sesi her gun bir kac kere almam normalmı bu fanın devreye girdiginimi söliyor ?fan her gun bikackere acarmı ?

Motor sıcaklığı optimum ısıya ulaşmadan yani motor soğuken açıyorsa fan müşüşürü arızalı olabilir (fanın sensörü ısıyı olduğundan fazla algılıyor ve fanın erkek çalışmıasına neden oluyor olabilir).

2. İhtimal fan bıçaklarının balansı bozulduysa (ki benimki şu an bozuk ve %50 a %70 arasında titreşim yaratıyor) (benim fan pwm yani elektronik kontrollü olduğu için yüzde olarak ayarlıyor sizinki değilse kademeli olarak artar. Bu durumda da balans bozuksa belli bir kademede titreşim yaratabilir.

Ama anladığım kadarıyla sizin sorununuz müşür gibi görünüyor, şahsen ben arabayı aşırı sıkıştırmadıkça fanın ses yapcak kadar (benim için %75 üzerinde sesi duyuluyor kademeli olanlarda son kademede duyulur genelde) çalışmıyor. Yani müşüre bir baktırabilirsiniz, arızalı müşürün zararı neden yakıtı bir miktat arttırabilir (özellikle kışın)

Tabi pwm yani elektrik kontrollü fan ise müşür yok galiba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.