Şimdi Ara

W213 MERCEDES E SERİSİ ANA KONU (61. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.414
Cevap
44
Favori
134.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yankımido

2017 model e180 exclusive has oto'nun ikinci el bolumunde bile 270 civari var, galerilerde daha ucuza da var hatasizlar hem de. İki parca boyali olanlar 250 bine falan gidiyor hatta.

Beklemek bir secenek ama beklemek istemiyorum, bebek bekliyoruz ve f30 kucuk geliyor, ote yandan bunu iki yildir kullaniyorum ve sıkıldım galiba. Hic mercedes sahibi olmadigim icin ve bir ust segmentte arac bakindigim icin e180'de kadar kildim. Bayiide araci test ettim ve begendim, konforu ve ic kalitesine bayildim, bunlari onemsiyorum zaten. Yildizi gormek diye bir sey varmis gercekten bu arada.

Daha once 2-3 gunlugune g30 5.20i kullandim, o da cok harika bir arac, hatta bircok yonuyle w213'ten daha iyi, ozellikle performans ve yalitim konusunda. Ama gorunus ve tasarim cizgisi olarak benim f30'u andirdigi icin g30 istemedim cunku farkli bir sey satin aldigimi tam olarak hissedemeyecektim. W213 exclusive olarak beni tavladi yani hem konfor hem de ic mekan kalitesi ve tasarimiyla. Bu yuzden w213 bakiniyorum.

e serisinin c serisinden görünüm olarak farkı nedir?. 3 serisi f30 ile g30 u birbirine benzettiğiniz için sordum

• beyoglubeyy B kullanıcısına yanıt
    G30'un f30'a benzegi kadar c ve e kasa da birbirine benziyor zaten, benzemiyor demedim. Benim açımdan su an f30 kullanicisi oldugum icin g30 almak cok farkli hissetirmeyecek dedim. Ayni mantikla su an w205 c180 kullaniyor olsam muhtemelen g30 bakardim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yankımido

G30'un f30'a benzegi kadar c ve e kasa da birbirine benziyor zaten, benzemiyor demedim. Benim açımdan su an f30 kullanicisi oldugum icin g30 almak cok farkli hissetirmeyecek dedim. Ayni mantikla su an w205 c180 kullaniyor olsam muhtemelen g30 bakardim.

anladım. dğşklik seviyorsunuz. sanırım bu matruşka seriler, yani birbirinin benzeri üretimler, alışkanlığını terk etmek istemeyen, bireylerin fazla olduğunu düşünerek, bu kitleyi hedef aldı. ben f30 dan g30 a geçtim. e serisi çok aklımı çeldi. ama garip deil mi, touchpad ini falan öğrenmek istemedim. bildiğim arabanın biraz büyüğü olsun dedim, geçtim.
  • beyoglubeyy B kullanıcısına yanıt
    Matruşka tasarim felsefesi bende bu sekilde bir sonuc yaratti. Bazı insanlar her sene tatilde ayni yere gider, ben her defasinda farkli bir ulkeye gitmek isterim. İnsandan insana gore degisiyor demek bu isler.

İnsallah f30'umu sattiktan sonra w213 kulubune katilacagim.

• W213 MERCEDES E SERİSİ ANA KONUW213 MERCEDES E SERİSİ ANA KONUW213 MERCEDES E SERİSİ ANA KONU
    Arkadaşlar merhaba yeni aracımı şubat 2018 de sıfır olarak aldım yalnız bir sorum olacak araç nisan 2017 üretim bu nisanda bakıma götürmem gerekecek mi daha 1500 km oldu.herkese kazasız sürüşler dilerim...

• quote:

Orijinalden alıntı: mamaduniang

W213 MERCEDES E SERİSİ ANA KONUW213 MERCEDES E SERİSİ ANA KONUW213 MERCEDES E SERİSİ ANA KONU
    Arkadaşlar merhaba yeni aracımı şubat 2018 de sıfır olarak aldım yalnız bir sorum olacak araç nisan 2017 üretim bu nisanda bakıma götürmem gerekecek mi daha 1500 km oldu.herkese kazasız sürüşler dilerim...

Üretim tarihi önemli değildir servis konusunda, aracın trafiğe çıkış tarihi önemlidir. Siz normal sıfır araç alır gibi aldıysanız yani sizden önce kullanan yoksa, 1 yıl dolmadan veya km dolmadan gitmezsiniz.Zaten aracın bilgisayarını da ona göre ayarlamışlardır, uyarı bile vermez bu süre ve km dolmadan.

• isimbulunamadı kullanıcısına yanıt
    Anladım araç Türkiye ye geldikten birkaç ay sonra ben aldım sıfır olarak sadece aracı durduğu yerde çalıştırmışlar akü için ben şubat 10 da trafiğe çıkardım 12 km idi şu an 1500 civarı yani sizin dediğiniz gibi mantık olarak şubat 2019 da servise gitmem gerek ama mb arıza çıkarmasın 1 seneyi geçmiş falan diye emin olmak istedim

• quote:

Orijinalden alıntı: mamaduniang

Anladım araç Türkiye ye geldikten birkaç ay sonra ben aldım sıfır olarak sadece aracı durduğu yerde çalıştırmışlar akü için ben şubat 10 da trafiğe çıkardım 12 km idi şu an 1500 civarı yani sizin dediğiniz gibi mantık olarak şubat 2019 da servise gitmem gerek ama mb arıza çıkarmasın 1 seneyi geçmiş falan diye emin olmak istedim

Hocam olabilir, bazı araç bayiye geldikten sonra 3 ay hatta 1 sene bekliyor satışa kadar, o kısım bayinin problemi. Müşteri aracı teslim aldığı tarihten itibaren sorumlu ve bir yıl sonra servise gider. Zaten bayi aracı teslim ederken bu şekilde yol bilgisayarını sıfırlar. Sorun olmaz. Biz aracı teslim alırken bayide kaç ay beklediğini veya kac ay önce üretildiğini bilmek zorunda bile değiliz.

Ayrıca araç çok şık, güle güle kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 22 Mart 2018; 8:27:10 >

• isimbulunamadı kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim sağolun

• Beyler yeni e serisi sitede var dam sahibinden de niye e180 ve e220 dışında model yok? Sitede e300 de var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Barni Moloztaş kullanıcısına yanıt
    Sahibinden de E300’ de var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar 2017 model E180 amg aracımı bilerek sunrooflu olarak aldım çünkü daha önce w205 aracım panoramik cam tavandı Yazın sanki kafamın üstünde soba yanıyor gibiydi klima ortamı soğutana kadar terliyorduk. Sonra klima çarpıyordu. Ağustos ayıydı W205 ten f10 5.25d sunrooflu modele geçince oh be dedim yalıtım nekadar önemli izmir gibi sıcak bol güneşli yerlerde panoramik cam tavan işkence. Tamam görüntü müthiş ama konforu sıkıntı. Bu yüzden w213 aracımı sunrooflu aldım ama görüntü sıkıntı bu yüzden tavanı siyah parlak folyo kaplama düşünüyorum. Size sorum güzel dururmu yada çakma gibimi olur. İlerde söküldüğünde tavan boyasına zararı olurmu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zurratti -- 26 Mart 2018; 21:31:29 >
  • zurratti Z kullanıcısına yanıt
    Cam tavana araç içerisinden keşke film çektirseymişsiniz hocam.
    Ayrıca cam tavanda perde de var?
  • İçerden filmi ilk kez duydum faydası oluyormu siz öylemi yaptırdınız detay verirseniz sevinirim. Bu arada perde dediğin şey tül hiç bir faydası yok. Araç park yerinde güneş yediğinde panoramik cam tavandaki ısı arada yalıtım olmadığı için uzun süre soba yanıyormuş gibi etki yapıyor klima ortamı soğutana kadar . İçerden filmin etkisi olacağını düşünmüyorum. Tekrar ricam sorum olan tavana parlak folyo kaplatmanın dez avantajları nedir çakma görüntümü veriyor ve ilerde çıkartmak istendiğinde tavana zarar veriyormu.

• zurratti Z kullanıcısına yanıt
    Ben yaptırmadım, perdeyi kullanıyorum çok rahatsız ederse, bence perde etkili.
    İçten film yaptıran tanıdıklarım var, perde kullanmıyorlar hiç. Kafada pişme hissi vermiyor güneş altında. Çok etkiliyor film.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • E serisine 1.6 160 hp dizel geldi. Motor artik renodan degil mercedesin

W213 MERCEDES E SERİSİ ANA KONU

• Arkadaşlar E180 AMG aracım 11.000 km'ye ulaştı.

Kısaca sürüş ve kullanımla ilgili yorum paylaşmak istiyorum. (Önceki aracım C serisi W205 AMG idi, farklarına da değineceğim)

Öncelikle C'den sonra E boyutlarıyla sürüşte bir süre alışkanlık gerektiriyor.

C AMG'de sert süspansiyon nedeniyle çok çile çekmiştim, şimdiki aracım Air Body süspansiyonlu. Konforda bariz bir fark var ama şunu da belirtmeden edemeyeceğim AMG yürüyen aksam her şekilde sportif ayarlara sahip ve 19' jantlar nedeniyle havalı süspansiyon beklediğimden daha sert tepkiler veriyor. Ama özellikle janttan kaynaklandığını düşünüyorum.

Yakıt konusunda cömert bir araç. Ekonomi beklemeyin.

İç mekanı Nappa deri aldığım için memnunum. Önceki aracımda kristal grisi deri vardı, gerçek deri olsa da bütürlü yüzeyi imitasyon hissi veriyordu.

Akustik cam benim gibi uzun yolda sessiz sürüş sevenler için kesinlikle tercih edilmeli. Dışarıdan gelen sesler çok az ve rüzgar sesi yok.

Burmester belkide seçtiğim donanımlar arasında beni en mutlu edeni diyebilirim. Tam bir audio phile sesler çok net ve son seste bile en ufak dağılma yok.

Uzun yol konforu C'den çok çok farklı. Gerçekten de bu marka E'den itibaren bambaşka hisler veriyor.

** Ben de sizlerden bir konuda görüş almak istiyorum. Mercedes kaputta yıldız varsa ayrı bir his veriyor. AMG olduğu için yıldız yok. Taktırmak istiyorum ama kendimi frenliyorum. Bu konuda siz ne dersiniz ?

• Arkadaslar merhaba, e180 amg ile exclusive paket arasindaki performans, konfor ve yakit tuketimi hakkinda bilgi verebilecek biri var midir?

Daha dogrusu amg'deki 19" ve genis tabanli jantin, exclusive'deki 17" ve dar tabanli janta gore performansa, konfora ve yakit tuketimine ne kadar olumsuz etki ettigini merak ediyorum.

Amg ve exclusive arasinda kararsiz kaldim

• aslan alan yemini düşünmez hocam hangisi zevkine hitap ediyorsa al gitsin. benzin 6 lirayı geçmiş bu araçla ekonominin e si yapılmaz. İstanbul da exclusive veya amg paketin konfora da fazla fark ediceğini düşünmüyorum r/f lastiksiz amg ile r/f lastikli exclusive bence aynı değerlerde konfor verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papaoutai

aslan alan yemini düşünmez hocam hangisi zevkine hitap ediyorsa al gitsin. benzin 6 lirayı geçmiş bu araçla ekonominin e si yapılmaz. İstanbul da exclusive veya amg paketin konfora da fazla fark ediceğini düşünmüyorum r/f lastiksiz amg ile r/f lastikli exclusive bence aynı değerlerde konfor verir.
    Aslinda hangisi bana hitap ediyor o konuda da kararsiz kaldim, her iki paket de cok guzel gorunuyor, imkanim olsa ikisini birden alirim :)

Bu araclardan dizel ekonomisi beklemiyoruz elbette, gerek de yok zaten. Ama buyuk jantin getirdigi agirlik (her buyuk jant agir olacak degil ama) ile birlikte bircok alanda olumsuz etkisi oluyor, bu araclar da sınırlı bir guce sahip oldugu icin dramatik bir fark yaratmasindan endise ediyorum. Yoksa aslan-yem iliskisinde sorun yok.

• 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.