Şimdi Ara

W7 ult. x64'e .Net Framework 3.5 sp1 kuramadım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
6.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • solid ile ilgili sorunumu buraya yazmıstım bu sorun üzerine arastırma yaptım geldiğim mecvut nokta sorununun .net framework ile alakalı oldugu. bundan eminim.

bende 3.5 sürümünü indireyim dedim indirdim . kurmak istedim. dotnetfxsetup dosyasına tıkladım. Extracting Files... dedi. sonra bitince 'hiçbirşey olmadı'

dedim bunun içini 7zip ile açayım. Setup dosyasının içindekilere baktım . wcu - dotnetframework -dotnetfx35setup.exe ye tıkladım. 'hiçbişey olmadı' sonra onu da 7zip ile açtım . içinde setup .ex yi buldum .

o zaman kurulum başladı. küdük kutucuk sonuna kadar dolmadan şu uyarı geldi ! ----> UYARI RESMİ

dediğini yapmak üzere şu windows özellikleri kısmına gittim.----->WİNDOWS ÖZELLİKLERİ

işte burada nasıl değişiklik yaptıysam iki türlü sonuç aldım . ya aynı uyarı yada hiç bir şeyin olmaması. orada tüm kombinasyonları denedım. hepsını kapattım hepsini açtım . birini kapattım .sonra diğerini. ancak olmadı ...

Beni en çok sinir eden durum bu .net framework format atmadan önce de böyleydi bende.

BİR HATA FORMATTAN SONRA DA NASIL TEKRARLAR BUNUN SEBEBİ NEDİR ?

araştırdım bazı temel çözüm önerileri buldum .mesela .nett framework removal tool ile temizle sonra yine kur. olmadı

format at -- olmadı zaten Yeni Format attım ,güvenli modda yap antivirüsü kapat---olmadı.

packard bell easy note ts11hr
    Windows 7 ultimate x64 sp1
    i5 2430 2.4
    5gb ddr3 ram

BU .NET FRAMEWORK SORUNU NASIL ÇÖZÜLECEK...

• up oğlu up
  • http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=.net-framework-4&lid=9547 bu linktekini indir kurmayı dene. eskisinide your installer le super mode de kaldır
  • bu kurulu ...
  • evet 4 kurulu ayrıca program ekle kaldırda da 4ten baska net framework yok .
    bu nasıl bır sorun ılk kez benım basıma gelmıyor ya ?
  • up
  • Hocam windows update den kurmayı dene eğer açıksa updateler mutlaka gelecektir. Oradan seçer sadece onu yükler sonra tekrar kapatırsın.
  • netfreamwork 4 kuruluyken kurulum 3.5 kuramazsın. Zaten windows7 in içinde netfreamwork 4.0 güncellemeler ile beraber gelir. Bence senin sorunun başka birşey. Netfreamwork 3.5 e neden ihtiyacın var aldığın ekran hataları nelerdir yazabilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kadir DOĞAN

netfreamwork 4 kuruluyken kurulum 3.5 kuramazsın. Zaten windows7 in içinde netfreamwork 4.0 güncellemeler ile beraber gelir. Bence senin sorunun başka birşey. Netfreamwork 3.5 e neden ihtiyacın var aldığın ekran hataları nelerdir yazabilir misin?

hocam bende 2.0 kuruluyken 1.1 kurdum bu sadece 4.0 a özel birşey mi ? çünkü her üst versiyonda bir alt verisyonu kuramasaydık benimde 1.1 kuramam lazımdı. ama kuruldu yani :)
  • İşletim sistemin windows xp'di sanırım o dönemde?
  • çift işletim sistemi var hocam yani o dönem de yaklasık 1 hafta öncesi idi

edit: evet xp idi hocam bu arada :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KciD -- 18 Mart 2012; 10:57:11 >
  • xp işletim sisteminde netframwork gömülü gelmez. Kaldırıp farklı birşey kurabilirsin. x64 bit sürümü için yazılan netfreamwork 32bit sürümünden farklıdır. İşime yaramadığı için araştırmadım ama windows7 için 3.5'in 64bit sürümünün olup olmadığından emin değilim. Mesele netfreamwork'un olduğunu sanmıyorum bence başka bir problemi var kullanıcının.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KciD

Hocam windows update den kurmayı dene eğer açıksa updateler mutlaka gelecektir. Oradan seçer sadece onu yükler sonra tekrar kapatırsın.

iki gün boyunca güncelleme yaptım 4 versiyonu kurulu zaten.
  • quote:

netfreamwork 4 kuruluyken kurulum 3.5 kuramazsın. Zaten windows7 in içinde netfreamwork 4.0 güncellemeler ile beraber gelir. Bence senin sorunun başka birşey. Netfreamwork 3.5 e neden ihtiyacın var aldığın ekran hataları nelerdir yazabilir misin?

http://img2.ressim.net/out.php/i5556157_ekran-alintisi-jpg

hata bu sorunum net.framework ü kuramamak. solidworks bence net.framework yuzunden çalışmıyor nedeni de bence şudur : programın içinde prereqs klasörü var bunun içinde dotnetfx,VCredist gibi windows araçları var -program setup esnasında bunları otomatik kuruyor diye biliyorum . e dotnetfx, kurulmuyorki ! tam kurulum sonunda , yükleyici hatası diyor..

resmihttp://img2.ressim.net/out.php/i5553937_ekran-alintisi-png

programı kuramıyorum deyince bi çare olarak bu klasördeki araçları elle kurma öneriliyor.elle kurmaya çalışınca kurulamadıgını anladım sorun buradan ileri geliyor ..

e net framework ile olan kavgam da ilk mesajda ... :)

• regedit kaydından kaynaklı konumlama problemi gibi gözüküyor. Sorunun netfreamwork ile ilgili değil. Netfreamwork ile ilgili sorunun olsaydı setup dosyası çalışırken en başta hata alırdı. Sende setup biterken hata veriyor.

Bu sorunun çözümü için harcıyacağın zaman temiz kurulum yapmak için harcamanı tavsiye ederim: )
  • quote:

regedit kaydından kaynaklı konumlama problemi gibi gözüküyor. Sorunun netfreamwork ile ilgili değil. Netfreamwork ile ilgili sorunun olsaydı setup dosyası çalışırken en başta hata alırdı. Sende setup biterken hata veriyor.

Bu sorunun çözümü için harcıyacağın zaman temiz kurulum yapmak için harcamanı tavsiye ederim: )

@ yeni format attım :S

hata veren solidworks setup'u. program kendını kuruyor. sonunda hata verip ne var ne yok siliyor.

net framework setup'u da hata veriyor . işte windows özelliklerini aç yada kapa 'yı kullanın diye resimleri var.

Format atasım yok, Formattan önce de aynı.

sorunu gerçekten merak edıyorum ...

birde biterken veriyor tamam da , resım de de gorulü yükleyici ile ilgili hata var diyor? ...

• quote:

Orijinalden alıntı: rh

quote:

regedit kaydından kaynaklı konumlama problemi gibi gözüküyor. Sorunun netfreamwork ile ilgili değil. Netfreamwork ile ilgili sorunun olsaydı setup dosyası çalışırken en başta hata alırdı. Sende setup biterken hata veriyor.

@ yeni format attım :S

hata veren solidworks setup'u. program kendını kuruyor. sonunda hata verip ne var ne yok siliyor.

net framework setup'u da hata veriyor . işte windows özelliklerini aç yada kapa 'yı kullanın diye resimleri var.

Format atasım yok, Formattan önce de aynı.

sorunu gerçekten merak edıyorum ...

birde biterken veriyor tamam da , resım de de gorulü yükleyici ile ilgili hata var diyor? ...

Hocam .Net framework windows özelliklerin aç veya kapa hatası veriyor ise onun çözümü mevcut

Şöyle

ilkten denetim masası
    sonra programlar
    programlar ve özellikleri
    sol üst tarafta windows özellikleri aç veya kapat var hocam oraya tıklıyorsunuz
    liste gelince .Net Framework 3.5.1 altındaki herşeyi tikleyip tamam diyip kapatacaksanız aynı sorunu bende yaşadım ve böylece çözdüm.

Deneyin eminim kurabileceksiniz sonra Net Framework'u

• :D Herşeyi tık ettım

sadece üsttekini

sadece alttakini

yada hepsını kaldırdım

sonuç aynı :)
  • sizin yerinizde olsam çoktan kırmıştım ya da kırmaktan vazgeçip işletim sistemimi değiştirmiştim :D
  • çok garip yani format atmaya hevesli değildim ama şimdi seve seve format atabilirim çözüleceğini bilsem :D bu formattan önce de böyleydi ...

şöyle ekrana bi bakıyorum da böyle yapıştırınca yumruğu, nasıl kırılacak yada şöyle fırlatınca hangi açı ile sekecek falan ? :D
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.