Şimdi Ara

W8.1 Masaüstü Sağ tık kasma-geç açılma sorunu (yeni bilgisayarda)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Masaüstü ekranında sağ tık yaptıktan sonra 4 sn gibi bekledikten sonra seçenekler geliyor. Bilgisayar daha yeni 2 haftalık.
    sağ tık seçenekleri ss
     W8.1 Masaüstü Sağ tık kasma-geç açılma sorunu (yeni bilgisayarda)
    Bilgisayar özelliklerini de yazayım
    HP PAVILION P104NT i5 4210U / 8gb Ram / 2gb GT840M / 1tb Hdd

Başka ekranda sağ tık yapınca kasmıyor sadece masaüstü ekranında. Normal mi bu beklemesi veya yapmam gereken bişey var mı düzelmesi için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesbeyter -- 2 Mart 2015; 12:25:47 >

• yok mu anlayan günceli
  • SSD al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • açılıştada çok geç açılıyorsa simgeler çok geç geliyorsa yada reset atıyorsa ramde sorun olabilir benim pc ilk aldığımda 1.5-2dk'da açılıyor bi okadar daha süre geçiyordu simgeler falan gelsin diye bazende reset atıyordu götürdüm ramde sorun varmış değiştirdiler yağ gibi akıyor şimdi 20sn civarı açılıyor ssd olmamasına rağmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: MikeShinoda96
    açılıştada çok geç açılıyorsa simgeler çok geç geliyorsa yada reset atıyorsa ramde sorun olabilir benim pc ilk aldığımda 1.5-2dk'da açılıyor bi okadar daha süre geçiyordu simgeler falan gelsin diye bazende reset atıyordu götürdüm ramde sorun varmış değiştirdiler yağ gibi akıyor şimdi 20sn civarı açılıyor ssd olmamasına rağmen

Açılışta sıkıntı yok hemen açılıyor simgeler geliyor. Reset atmada yok tek sıkıntım masaüstünde SAĞ TIK yaptığımda seçenekler 4sn gibi bekleyip geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ens1252

SSD al

8 gb SSd var zaten ama hdd yerine işletim sistemi vs kurmak için SSD takmak garantiyi bozuyormuş.Alırken sormuştum cihaz 2 haftalık daha
  • enesbeyter kullanıcısına yanıt
    O SSD degil sshd hıza faydası hic denecek kadar azdır. Cache gibi kullanır. Sanal bellek açıksa kapat. Gördüğüm kadarıyla orijinal windows kurulu uefi mi kuruldu değilse uefi kurulum yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ens1252 -- 2 Mart 2015; 21:31:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uefi ne oluyor hocam şimdi tam olarak
    sanal belleği de nasıl kapatabilirim?
  • enesbeyter kullanıcısına yanıt
    Aynı özellik notebook u kullanıyoruz. İlk aldım 4 senelik eski dizüstüden sonra heyecanla programları, updateleri, hp support güncellemelerini kurunca bendede olmuştu. Sıkıntı bluetooth driverından kaynaklanıyo hp sitesinden kendi modelin olan en güncel bluetooth driverini indir öncekini silp kur. Eğer o olmazsa nvidia ve intel ekran kartı driverlerinide silip kur. Ve pc açıldıktan sonra ilk basışta bendede 1 sn bekletiyor ama sonra anında geliyor sıkıntı sağ tık basınca uygulamaların(bluuetooth,nvidia,intel ekran kartı) hatalarından kaynaklanıyor.
  • Biraz geç oldu ama yeni gördüm yazdıklarınızı deneyeceğim teşekkürler yorumunuz için
  • Biraz geç oldu ama çözüm arayanlar bu yolla sorunlarını çözecektir.
    regedit menüsünden;
    HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shellex\ContextMenuHandler\
    yolunu izleyin ve ekran kartı özellikleri ile ilgili menüyü kaldırın. Bende onboard Intelin kendi ekran kartı var ondan dolayı igfxcui ve igfxDTCM bağlantılarını kaldırmam yeterli oldu ancak sizde ati ve nvidia ekran kartı varsa onları da kaldırman gerekebilir. Bu menülere ihtiyacın olduğunda zaten denetim masasında var. Ayrıca regeditten ilgili menünün ( ContextMenuHandler ) üstüne tıklayarak dosya -> ver menüsünden yedeğini almanı öneririm ki tekrar bu menüyü istediğinde eklemen kolay olsun.
    Çözüldüyse bildirmeyi unutma merakla bekliyorum :)
  • Kasma düzeldi çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesbeyter -- 25 Ocak 2016; 16:55:58 >
  • Aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar çözümü uygulayabilir
    quote:

Orijinalden alıntı: oguzkara
    Biraz geç oldu ama çözüm arayanlar bu yolla sorunlarını çözecektir.
    regedit menüsünden;
    HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shellex\ContextMenuHandler\
    yolunu izleyin ve ekran kartı özellikleri ile ilgili menüyü kaldırın. Bende onboard Intelin kendi ekran kartı var ondan dolayı igfxcui ve igfxDTCM bağlantılarını kaldırmam yeterli oldu ancak sizde ati ve nvidia ekran kartı varsa onları da kaldırman gerekebilir. Bu menülere ihtiyacın olduğunda zaten denetim masasında var. Ayrıca regeditten ilgili menünün ( ContextMenuHandler ) üstüne tıklayarak dosya -> ver menüsünden yedeğini almanı öneririm ki tekrar bu menüyü istediğinde eklemen kolay olsun.

Çözüldüyse bildirmeyi unutma merakla bekliyorum :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.