Şimdi Ara

Windows 10 Mavi Ekran Sorunu ve Tarayıcı Çökme Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle zaman ayıran herkese teşekkür ederim.
    Bilgisayarı kullanırken giderek sıklaşan mavi ekran sorunundan bıktım artık. Üstelik bir de bu tarayıcı çökme problemleri başladı. Oyun oynarken verdiğini hatırlamıyorum. Neden olduğunu, yazılımsal mı donanımsal mı, ve nasıl giderebileciğimi öğrenmek için bu konuyu açtım.
    Arkadaşlar sistemim ekte görüldüğü gibidir, satın alalı bir ayı geçti.
    Windows 10 Mavi Ekran Sorunu ve Tarayıcı Çökme Problemi
    İlk geldiğinde ekran kartı hariç sistem montajı ve tüm driver kurulumları satıcı firma tarafından yapılmıştı. Kullanmaya başladıktan birkaç gün sonra ilk mavi ekranı aldım. Daha sonraları çeşitli tarayıcılarda çökmeler meydana geldi. Durduk yerde siteler çöküyordu. Zamanla sıklaşmaya başladığı için dün sisteme format attım lakin sonuç değişmedi. Hala aynı durumlardan mustaribim.
    Sistem güncel ve orijinal windows 10 pro (64bit) işletim sistemi kurulu. Farklı forumlarda aynı problemi alanları araştırdım. Ram sorunundan dolayı aynı şikayetleri yaşayan birisi vardı, bende Windows'un kendi 'Windows bellek tanılama' uygulaması ile test ettim. Olay günlüklerinden kontrol ettim sorunsuz çıktılar. Tam anlamıyla test ediyor mu bilmiyorum... Bluescreenview adlı programlan sorunlar hakkında daha detaylı bilgi edinilebiliyormuş lakin ben anlamadım. Anlayan arkadaşlar için buraya 'minidump' klasörünü yükledim.
    Belirtmek isterim ki bu mesajı yazarken bile 1 kere mavi ekran verdi, 6-7 kere de tarayıcı çöktü.

Minidump-Google Drive Linki:https://drive.google.com/drive/folders/1Ae8AHSpRWR6USt_pcEGHDBcODfOX8DIH?usp=drive_open

• Hocam öncelikle RAM'leri tek takarak denemelisin sistemini. Tek taktığında sorun yaşamıyorsan RAM problemidir. Sorun devam ediyorsa İşlemci ya da Güç Kaynağı problemi olabilir.
  • V1CT0RY kullanıcısına yanıt
    Mimtest86 da test ettim ramlar sağlam. Yarın birini çıkarıp denerim lakin sonuç olarak ortada bir sorun var ...
  • Pc yüksek ihtimalle 32 bittir onu 64e çıkarmalısın eğer 2 ve daha altında ise win 10 u kaldır zaten

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Üstte belirttim, sistem 64 bit. Dikkat edelim lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByHARMAN

Üstte belirttim, sistem 64 bit. Dikkat edelim lütfen.
    RAM'leri denediniz mi hocam?
  • Probleminiz aşağıdaki sürücüden kaynaklanıyor.

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
    Bug Check Code : 0x000000d1
    Caused By Driver rt640x64.sys
    Caused By Address : rt640x64.sys+8acd

www.systemlookup.com
    SystemLookup - rt640x64
    https://www.systemlookup.com/Drivers/11173-rt640x64_sys.html

www.herdprotect.com
    Malware scan of rt640x64.sys (Realtek 8136/8168/8169 PCI/PCIe Adapters ) 183bcffdfb9dc4ec10e0b8fc671662a154a709f5 - herdProtect
    http://www.herdprotect.com/rt640x64.sys-183bcffdfb9dc4ec10e0b8fc671662a154a709f5.aspx

Sürücüleriniz aşağıdaki sitede bulabilirsiniz.
    https://www.realtek.cz/

Aşağıdaki yazılımla sürücülerinizin sorunlu olanını kendiniz de görebilirsiniz. Kırmızı ve pembe renkli bilgilere dikkat edin.
    https://sourceforge.net/projects/gsmartcontrol/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ByHARMAN kullanıcısına yanıt
    O zaman işlemci ile alakalı bizim akıllı tahtada o sebepten veriyordu. Az zorlamaya gelmiyorlar

• Evet çökme mavi ekran sorunu ram mhz değerini 2700 mhz e çek sorun devam ederse ramlerin yerlerini değiştir sorunun düzelir. Bilgin olsun işlemcinin desteklediği ram mhz in yukarısına çıkarsan pc açılmaz açılsa bile ya mavi ekran hatası alırsın yada pc resetler kendini ryzen işlemci ve anakartın özellikle desteklediği ramlere bakın anakartın sitesinde de hangi bellekleri desteklediği yazar kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltrAslan_06 -- 3 Ocak 2020; 5:25:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sorunumu çözdüm. İlginiz için teşekkür ediyorum. Yaptıklarım:
    Virüs programını, DAEMON Tools programını kaldırdım. BIOS'a girip Load Defaults yapıp çıktım.
    Ramlerimin mhz'lerini 3000'e çektim.https://download.msi.com/dvr_exe/mb/realtek_pcielan_w10.zip driverını yükledim.

Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırdım ve bir iki sürüm eski sürücü yükledim.

Her ihtimale karşı bir de Memtest86 testi yapmıştım (sorun çıkmadı)

3-4 gündür hiçbir hata ile karşılaşmadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByHARMAN -- 4 Ocak 2020; 18:47:24 >
  • ByHARMAN kullanıcısına yanıt
    Bu ve bunun gibi sistemlerde olusabilen bir sorunu hatırlatmak isterim, hepsinde olmasa da ( b450 2 nesil ryzen5 ve amd gpu ) ryzenmaster ve afterburner içinde bulunan riva tuner ( oyun ici sıcaklık , guc tüketimi, fps görme ) donna kasma kilitlenme mavi ekran vb birçok hata vermesine sebep oluyor bilginize.

• UltrAslan_06 kullanıcısına yanıt
    Saçmalamayın lütfen, yanlış bilgi vermeyelim. Ryzen 7 1700 sistemim var işlemci fsb 2666 mhz destekliyor XMP ile 3000 yaptım mhz yi sıkıntı yok. Kısaca bu arkadaşın dediğine bakmayın.

• Dostum senin kafada bir sıkıntı mı var konuyu oku sıradan yorum yazma ? Sen ne yaşadın ki ne bilesin bilgisayardan anlat bana gelmiş buraya saçmalama yanlış bilgi verme diyorsun Ben senin yaşın kadar bilgisayarda sorun çözmüşümdür.Ayriyeten forumda insanlara genelde yardımcı olan ve sorunlarını çözen benim bilip bilmeden konuşma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltrAslan_06 -- 5 Ocak 2020; 9:46:35 >

Birader boş yapma RAM MHz işlemciye bakmaz anakart ne destekliyosa o kadar yükseltebilirsin X.M.P. vs. olma şartıyla. Bu kadar sorun çözdüm falan demişsin bilgin olduğunu da sanmıyorum. Araştırmadan laf yapmayın.

• Yiğrnim seninle laf dalaşına girmeyeceğim yeni üye olmuşsun bilgisayardan anladığın yok gelip burda boş laf yapıyorsun link attım sana kapak olsun burayı oku ram desteğini 2993 mhz den sonrasını desteklemez reset atar pc mavi ektan hatası alırsın cahil bilmiyorsan google yaz öğrenhttps://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-5-1600x
    Merak ettim şimdi benim islemcim 2600x, amd sitesinde ram frekansı 2933 gösteriyor, benim ramlar 3000 mhz ben 3200 ile kullanıyorum o nasıl oluyor?

• parcapincik kullanıcısına yanıt
    Kullanırsın anakartın hangisi ise siteye girip ram mhz bellek desteğine bakman lazım.Ryzen ilk çıkan işlemcilerinde bellek sorunu vardı 3xx serilerinde bu sorunu düzelttiler ve ram mhz desteğini 3200 mhz e çektiler bazı anakartlar ram seçer problem çıkartır özellikle de ilk çıkan ryzen işlemcilerinde dostum ben 500 ün üzerinde sistem toplamış modifikasyon yapmış biriyim buraya roman mı yazayım bu konuda

Roman yazmana gerek yok, konu sahibi sorunu çözdüğünü belirtmiş, 3000 mhz ile kullandığını belirtmiş ve 3 4 gundur sorun yok demiş 4 ocak 2020 18.45 tarihli mesajinda sorunsuz diyor, üst mesajda 2933 üstü reset atacağını mavi ekran hatası vereceğini belirtmişsiniz kapak olsun ve cahil demişsiniz bir başka üyeye bende merak edip sorunca işlemciden anakart ram hizina atıfta bulunup roman mi yazayim diye yazmişsiniz ben sizi anlayamadım

• parcapincik kullanıcısına yanıt
    Hocam bırak buna ne desen halen ben haklıyım moduna giriyor. Biz burda söylediğimiz şeyin doğruluğu hakkında adama kanıt sunuyoruz, bizim sistemler neden 2666 mhzdan sonra neden mavi ekran vermiyor diyoruz arkadaş halen kendi bildiği yanlış şeyi savunmaya devam ediyor. Yeni üye diyor birde kendisi eski üye ama bir halt bilmiyor. Söylenecek söz yok, kıskıs güldüm sadece. Hadi eyvallah, sen 1333 mhz da çalıştır ramleri dostum devam et

Edit: X.M.P öğren de gel koçum anlamadığın belli bu konulardan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-903B34048 -- 5 Ocak 2020; 10:55:57 >
  • Ya hocam karşımızdaki kişilere ne ara bu kadar saygıyı kaybettik sizde kusura bakmayın ama öğren gel koçum yazmışsınız ben böyle tartışılması taraftarı değilim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.