bu konuda biraz araştırma yaptım fakat yine de aklıma takılan birkaç nokta var. bazen evden üniversitedeki bilgisayarıma bağlanmam gerekebiliyor. bunu da uzak masaüstü bağlantısıyla yapıyorum ve bilgisayarı açık bırakmak zorunda kalıyorum. fakat bazen elektriklerde sorun olduğu zaman doğal olarak erişim imkansız oluyor. uzaktaki bilgisayarı açmak için mac ve ip adreslerini bilmek, ayrıca modemde ilgili bir port açmak ve bios'dan wol özelliğini açmak gerekiyormuş. herşey tamam ama aklıma takılan nokta şu; bunun için modemden belli bir portu açmak gerekiyormuş. bilgisayar üniversitenin ağına bağlı olduğu için modemden port açma gibi bir olay mümkün değil. bu işlem olmadan da bilgisayara erişim mümkün olur mu, olabiliyorsa ek bir işleme gerek var mı? şu an üniversitedeyim ve yapılabilecek birşey varsa şuan yapmak istiyorum. acil olarak yardım ederseniz sevinirim.
program kullanabilrsin bilgisayarı açan programlar var . ancak belritin zamanda açılır . istedin zamanda açılmaz . ayrıca istedin olay mumkun degil . yada bilgisayarın guc kablosuna takılan bazı aparatlarla bunu yapabilrsin . ama yine ayarladın zamanda açılır .bu aparatı modifiye ediip içine bir cep telefonu koy gonderdin bir mesajla direk olarak cihazı aktif yapabilecek bir program yazdır senin iş ancak öle olur .
bilgi için teşekkürler. bilgisayarı otomatik açılmaya ayarlamaktan başka yapacak birşey yok galiba.
quote:
Orjinalden alıntı: Holy_Sh*t
Merhaba, Ben de WOL konusunda biraz kafa yordum. Ama internet üzerinden bilgisayar uyandıra işleminde şu ana kadar başarılı olamadım. Şimdiye kadar incelediğim modemlerin kullanıcı arayüzünde WOL işlemi için bir seçnek görmedim.
Üniversite gibi yerlerde bu tür şeylere kesinlikle izin verilmez dolayısı ile internet üzerinden işyerinizdeki PC'yi açmak için ayar vs. yaptırmanız mümkün değil. İşyerinizde dışarıdan aranan bir telefon varsa FaxModem ile istediğinizi yapmanız mümkün.
ADSM modem ile internete girilen yerlerde modemin arayüzünden belli bir portu broadcast adresine yönlendirilirse istenen PC'nin internet üzerinden açılabildiğine dair bilgiler okudum. Ama bendeki modemlerde port yönlendirme broadcast adresine (X.X.X.255) yönlendirmeye izin vermiyor. Ama altağ maskesini daraltarak son rakamı .255'den daha düşük bir broadcast elde etmek mümkün. Şimdi bu şekilde biraz denemeler yapacağım.
WOL 9 no'lu UDP portunu kullanır. Dikkat edin UDP portu, normalde kullanılan TCP portlarından değil yani.
9 no'lu UDP portuna router 'den geçişe doğal olarak izin verilmeli.
Ha bu arada en başarılı WOL programı WOL magic packet sender 'dır onu kullanın derim yanlız dikkat .net fw version 2.0 gerektirio.
WOL da cok büyütülecek birşey yok aslında net üzerinden tek satırlık uyandırma kodu gönderir ve asıl önemli olan uyandırılacak bilgisayarın MAC adresidir (aynı lan üzerindeyse). Ha uyandırılacak bilgisayar lan dışındaysa o zaman tabi ki host adresi + MAC önemlidir.
Son tüyo:WOL destekleyen anakartlardan bazısı ethernet kablosu takılıyken ethernet ışığını yakarken başka bazı WOl destekli kartlar yakmıyor, ona göre! Aynı ethernet kartı ile iki farklı anakartta yaptığım denemede fark ettim.
Kolay gelsin
ethernet ışığını hem board hem de modem üzerinde yakar WOL. bir de tüyo vermeye gerek yok. google' da bütün tüyolar mevcut. dh' ye girene de tüyo gerekmiyor. mutlaka cevabını bulur ama kendi bulur ama birisinden. nedense hiç ilgimi çekmeyen bir özellik. eve alo dersin, bilgidayarımın power tuşuna basın, işlem tamamdır. evde kimse yoksa, ona göre tedbirini alır çıkarsın evden. tb' lik diskler var artık, yanımda taşıyamıyorum da diyemez kimse..
quote:
Orjinalden alıntı: revivo72 WOL da cok büyütülecek birşey yok aslında net üzerinden tek satırlık uyandırma kodu gönderir ve asıl önemli olan uyandırılacak bilgisayarın MAC adresidir (aynı lan üzerindeyse). Ha uyandırılacak bilgisayar lan dışındaysa o zaman tabi ki host adresi + MAC önemlidir.
Merhaba, İnternet üzerinden hiç WOL işlemi yaptınız mı? Bu konuda varsa deneyiminizi öğrenmek isterim.