Şimdi Ara

Wake on lan problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

wake on lan ile ilgili çok detaylı bir bilgi bulamadım..pc kapalıyken hep yazılmış anlatılmış ama ben uyku modunda iken uzaktan aktif edebiliyorum.... Pc kapalıyken böyle bir şey mümkün mü eğer mümkün değilse 20 pc yi uzaktan kapalıyken nasıl açarım teori,fikir ,önerilerinizi beklıyorum bir labaratuvara uygulanacaktır.....

PC KAPALIYKEN PROGRAM AKTİF EDMİYOR.

• fikri olan arkadaşlar flame yapmak istemıyorum konu biraz acil
  • Dostumhttp://m.tamindir.com/wake-on-lan/ adresinden wake on lan programını indir. Local network ise problemsiz kullanabilirsin. Ama farklı Networkler de ise hamachi (sanal ag programlari) gibi programlardan yararlanman gerekebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yunusoftsystem Y kullanıcısına yanıt
    kardes onları yAptım ZATEN BANA SORUMUN CVBI LAZIM

BU İŞ ŞİMDİ PC SADECE UYKU MODUNDAYKEN MI OLUYOR PC KAAPLIYKEN DE OLUYOR MU BANA O LAZIM
  • Bildiğim bios ve device manager üzerinden ayarlamaların yapılması lazım. Ayrıca bilgisayar kapalıyken de çalışıyor bu program. Kablolu kullanıyorsun de mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yunusoftsystem Y kullanıcısına yanıt
    aynn kardeşim ama her ayarı yaptım beceremedim atladıgım bi nokta var elimde 2 pc var şuan 2 taraflı da denedim bir adım atladım mı diye ama olmadı uyku modundayken sıkıntı yok pc kapalıyken açamıyorum
  • adanaoyun A kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Wake On Lan yani WOL sisteminin çalışması için LAN kartınızın aktif olması gerekir. Varsayılan (Default ) olark pc kapandığında LAN kartı elektriği de kesilir ve LAN kartınız WOL sinyaline cevap veremez. Uyku modunda iken LAN kartı aktiftir ve WOL çalışır. Lan kartının Pc kapalı iken aktif olmasını BIOS ayarlarında ki güç seçeneklerinden ayarlayabilirsiniz. Bu ayarlar her makina ve bios versiyonu için farklılık gösterebilir. Bazı bioslarda ise bu özellik yoktur.
    Bios ayarlarını biraz gezin ve orada WOL , Wake On Lan ayarlarına göz atın ayrıca Power off , Power Management ayarlarına bakınız. Güncel bir çok anakart üreticisi BIOS ayarlarında Pc ShutDown modunda iken hangi giriş çıkış aygıtlarına elektrik gideceğinin ayarını yapmanıza izin vermektedir. Bu aygıtlar USB , Lan , Klavye , Mouse , ÇEvirmeli Dial - up modem gibi aygıtlardır.

Uyandırmak istediğiniz PC ile aynı ağ üzerinde değilseniz (Yani uzaktan intenet üzerinden bir başka pc den uzak pc ye WOL yapmak için) uyandırılacak bilgisayarların bağlı olduğu modem/router dan DMZ ayarları yapmalısınız. BÖylelikle WAN IP adresine gönderilecek olan WOL sinyali gerekli LAN kartına iletilir. Eğer kullandığınız WOL programı port desteği de sunuyor ise , DMZ yerine modem/router ayarlarında Port Forwarding (Port yönlendirme) kullanarak dilediğiniz portu dilediğiniz bilgisayarın ip adresine yönlendirerek WOL işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bu bağlamda 20 adet PC için 20 farklı port atayabilirsiniz . örnek olarak Port : 501 : 192.168.1.51 IP li PC yi WOL yapar , Port : 502 : 192.168.1.52 IP no lu pc yi WOL yapar .
    Wol yazılımları genellikle 1 PC yi açar. Ben şimdiye kadar aynı anda 1 den fazlasını açanı görmedim. Ama dediğim gibi sıralı port ataması yaparan ard arda açabilirsiniz pc leri. Bu arada bu tarz işlemler kullanacaksanız pc lere manuel IP ataması yapın.

Saygılar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    the witcher 2 pc kapanma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    WAKE ON LAN hakkında!!! ACİL!!!
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kuafortr kullanıcısına yanıt
    ZATEN VAR OLMASAYDI UYKU MODUNDA AÇILMAZDI ZATEN kardeşim ....... YABANCI FORUMDA ÇÖZÜMÜ BULDUK .... WİNDOWS 8.1 DE HIZLI BAŞLAT MENÜSÜ KAPANINCA OLUYOR ..... BİLMEYENLER İÇİN TÜRKÇE KAYNAK OLUR UMARIM....

hepiniz yardımcı olmak isityorsunuz saolun ama siz bana baştan anlatıyorsunuz sadece .....
  • Android telefonun varsa PcAutoWaker programını indir, kur.
    Tüm bilgisayarların MAC adreslerini bu programa gir.
    Cep telefonundan tek butonla tüm bilgisayarları otomatik açarsın.

Not -1: Bu işlemi Wifi dahilinde olmayıp uzakta olan evinden yapabilmen için hedef modemin IP numarasının statik IP olması lazım. ki bunun için Telekom'a başvurman gerekir. Şayet çok uzakta olmayıp WiFi menzilindeysen buna gerek yok.
    Not -2: Tüm bilgisayarlara sabit ip numarası vermen gerekir. Auto Ip ile olmaz. (Dns ayar ekranındaki IP numarasından bahsediyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quarysma -- 15 Nisan 2016; 23:51:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.