Şimdi Ara

Wake on Lan/Wan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarımı uzaktan çalıştırmak için dünden beri araştırma yapıyorum. Bir yere kadar başarılı oldum ancak bazı sorunlarım oldu.

Öncelikle Wake On Lan özelliği hem biosta hem de network kartının özelliklerinde açık durumda.

ADSL Modemim US Robotics (Modelini şu an hatırlamıyorum)

Bilgisayarımın network TCP/IP ayarlarından 192.168.2.3 IP'sini static olarak atadım network kartıma. Modem'den de NAT-Virtual Server bölümünden bu IP'ye 7 no.lu portu UDP olarak tanımladım. (Neden 7 no.lu portu tanımladığımı bilmiyorum. Genelde internette bu portun tanımlanması gerektiği ile ilgili yazılar yazıyordu ve o şekilde tanımladım.)

Bu arada kullandığım WOL programı Iphone ile bilgisayar aynı wireless network e bağlıyken ip ya da port girmenize gerek yok local broadcast i enable ederek paketi gönderin çalışır diyordu. Sadece Network kartının MAC adresini girmem yeterliydi. Dolayısıyla port vs girmeden direk paketi wireless a bağlıyken local boradcast ile gönderdiğimde bilgisayar açılıyor. Bunda sorun yok.

Daha sonra dyndns sitesinden modemin WAN IP bilgisini sürekli güncellemek için account aldım ve tüm ayarları modemden de yaptım. Şu anda bilgisyarımı ipsi belirlemiş olduğum hostnamede sürekli güncel.

Daha sonra WOL programına bu hostu ve 7 no.lu portu yazarak internet üzerinden wireless a bağlı olmadan bilgisayarı çalıştırmayı denedim ama olmadı.

Sonra sniffer diye bir program vasıtasıyla windowsu açıp bilgisayar açıkken WOL paketini gönderdim ve gördüm ki program 60000 portundan gönderim yapıyor. Ben de bunun üzerine 192.168.2.3 dahili static ip ye yine NAT-Virtual Server bölümünden 60000 no.lu portu UDP olarak açtım ve bu sefer böyle denedim. Bilgisayar hemen açıldı.

Aslında yapmak istediğim şeyi yaptım. Sorunum bunlar değil.

Benim sorunum bilgisayar kapandıktan 5 dakika sonra internet üzerinden bilgisayarın açılmamaya başlaması. Yani ilk 5 dakikada açılıyor ancak 5 dakikadan sonra açılmıyor. İnternette biraz araştırma yaptım ama %100 bir çözüm bulamadım. Ancak anladığım kadarıyla bilgisayar kapalı olduğundan router bir süre sonra o MAC adresine ip atamayı kesiyor, bir şekilde unutuyor MAC adresini... Bu sorunu nasıl çözeceğimi bulamadım.

Bazı yerler diyor ki, router ın direk broadcast ip sini girerek mesajı gönderin diyor. Broadcast ip den kasıt nedir bilmiyorum ama sanırım 192.168.2.255 olması lazım. Öyle algıladım. Benim açmış olduğum 60000 no.lu port 192.168.2.3 no.lu static ip içindi. 192.168.2.255'e yaparsam acaba olur mu diye düşünüyorum.

Tüm yazdıklarımı incelediğinizde sizin aklınıza bir şey geliyor mu? Bu arada 5 dakikadan sonra program ile direk LAN Broadcast'i enable ederek denediğimde bilgisayar açılıyor aynı wirelessta bağlıyken. Sadece internet üzerinden olmuyor.

Son bir şey daha söyleyeceğim. Ben bilgisayar tamamen shutdown iken deniyorum bunları. Bazı sitelerde sleep mode'dan bahsedildiğini görüyorum. Ancak sanıyorum bu işlemler sadece sleep mode da çalışması için olamazdır. Çünkü çalışmıyor olsaydı bilgisayar zaten açılmazdı dünkü denemelerimde de...

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• Teşekkürler, farketmemişim.
  • @Kumandan @dwain kusura bakmayın 10 yıl sonra konuyu hortlatıyorum ama sorunu çözebildiniz mi? linkini attığınız konuya artık erişilemiyor maalesef

• Merhaba konuyu çözmüştüm ama çok uzun zaman oldu. O zamanlar modeme telnet üzerinden bağlanıp arp komuduyla bir ip mac adresi atıyordum pcdeki ethernete ait sonra çalışıyordu. Modem resetlenince bunu tekrar ediyordum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dwain D kullanıcısına yanıt

bu konu hakkında kaynak, rehber vs. var mı bildiğiniz? zte h298a modemim için yapmaya çalışıyorum fakat doğru düzgün kaynak bulamadım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.