Şimdi Ara

Wan Portundan Arayüze Bağlanma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar, size bir sorum var araştırdım fakat çözüm bulamadım.
    Ağımda 10 adet router var, Tp-Link TL-WR841N, bu routerlar Modemime Wan üzerinden bağlılar, yani bridge olarak çalışmıyorlar.
    Modemin ip si 192.168.31.1
    Her router modemden 192.168.31.x li bir ip alıp, kendi ağına dağıtıyor.
    Örneğin 3. router 192.168.31.30 ip si ile modeme bağlanıp 192.168.103.x üzerinden kullanıcılara dağıtıyor.
    Yani 10 routerın 10 uda kendi ağlarına dağıtıyorlar.
    Modem üzerinde 11 makina görülüyor, 10 u router, biri benim pc.

Ben bu routerların hepsine kablosuz olarak katılarak arayüzlerine ulaşabiliyorum.
    Ama Pc üzerinden ulaşamıyorum. Çünkü pc üzerinden direk modeme bağlıyım. Routerların modemden aldığı ip'den alıyorum.
    Ben her routerın ayarlarına bakabilmek için tek tek bağlanmak yerine kendi bilgisayarım üzerinden bunların arayüzlerine nasıl ulaşabilirim?
    Ya da soruyu basitleştireyim, routerın LAN portuna takılan ethernetle arayüze girmek yerine, WAN portuna takılan ethernet ile arayüze nasıl ulaşabilirim?
    Şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramone01 -- 20 Aralık 2017; 9:32:19 >

• Merhaba
    Güvenlik için böyle bölmediyseniz tüm cihazları 1 ağda toplamanızı tavsiye ederim
    Şuanda internete çıkacak cihazlar NAT44 değil NAT444 arkasından çıkış yapıyor ve buda gereksiz gecikmelere neden olabilir.
    Dediğim ayarları yaparsanız cihazın lan portuna takarak da ağ erişimi sağlıyacaksınız.

Öncelikle ana modemden dhcp ayarlarına gelin ve netmask 255.255.255.0 yani /24 lük blok size yetersiz gelebilir bu yüzden 255.255.0.0 yani /16 lık bloğa çevirin sistemi

Ana modem üzerindeki dhcp ayarında ip adresi verme aralığını 192.168.2.1-255 olarak ayarlayın ama dediğim gibi netmask 255.255.0.0 olsun
    Diğer ara routerlarda dhcp özelliğini kapatın ve elle ip adresi olarak her birine 192.168.1.2,3,4,5,6 gibi sıralayın. 1 numaralı olan sizin ana modeminiz olan unutmayın.

şimdi modeminizin ip adresi 192.168.1.1 diğer ara routerlarında 192.168.1.2-11 arasında elle girdiniz. routerların dhcp özelliğini kapatınca istekler ana modeme gelecek ve ana modemden gelen cevaplara göre ip alacak. 10 routerdaki tüm cihazlar birbirini görebilecek.

Routerların kablosunu wan a değil lan kısmına taksanızda sistemin çalışması lazım. bağlantı direk olarak bilgisayar-modem-internet şeklinde ilerliyecek. Eskiden bilgisayar-router-modem-internet şeklindeydi. Routerlar sadece donanımsal olarak işlev görecekler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.