Şimdi Ara

warcraft 3:frozen throne widescreen sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
24.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • warcraft 3 ve warcraft 3:frozen throne yükledim fakat option ayarlarında widesceeren yok.optionstan en yüksek çözünürlüğü seçtiğimde(1620) ekranda bisi göremiyorum yani cok fazla yer kaplıyor yazılar ve menu bile gözükmüyor.ama 800 yahut 1024 falan yapınca ekranın yanları,alt,üst bölgesinde siyah boşluklar kalıyor.acaba widescreen için bir patch var mıdır?yoksa bu sorunu nasıl düzeltebiliriz?(2 oyundada aynı sorun var)

• Bu oyun eski bir oyun olduğundan widescreen olayı yok. Ancak registery ayarları ile oynayarak oyunu istediğin çözünürlüğe getirebilirsin. regediti çalıştırıp Warcraft 3 kısmını bulacaksın. regeditte ne yaptığına dikkat et en ufak bir değişiklik programların çalışmamasına neden olabilir. Orada şöyle birşey olacak:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Blizzard Entertainment\Warcraft III\Video

reswidth = xxxx
    resheight = yyyy

xin yerine genişliği, ynin yerine yüksekliği yazacaksın. Örneğin 19 inçlik 16:10 bir monitör kullanırsan genellikle doğal çözünürlüğü 1440 * 900'dür. x yerine 1440, y yerine 900 yazıp kaydet. Deneyen kişiler sorunsuz oynamışlar öyle diyorlar.
  • siz varya muhtesemsiniz

win7 de bu sorunu yaşadım x ve y yerine çözünürlük değerinin 1/4 yazılması gerekiyor mesela

1280 *800 için değerler 600 * 320 olmalı
  • Yalnız, belirtildiği gibi, bu ounda widescreen desteği yok(bildiğim kadarıyla). Bir FoV ayarı da bulunmuş değil. Yani mesela üstteki ayarla 1680x1050'de açarsınız ama oranı 4:3 olur. Dolayısıyla görüntü esner.
    Hatta, oyunun ayarlarında çıkan 1280x1024 bile aslında düzgün desteklenmiyor. Çünkü 5:4 oranı desteklenmiyor ve 4:3 açtığı için bu sefer yukarı doğru çekiliyor görüntü.

@Magical Zero

Monitörün ve ekran kartın nedir? Bahsettiğin durumları fotoğrafla gösterebilir misin?
  • Gokyabgu arkadaşın belirttiğinin aynısını yaparak, 1920 x 1080'de sorunsuz oynuyorum. Görüntü gayet güzel. İsterseniz SS çekip buraya da koyabilirim.
  • Koy bir görelim. Ben de eskiden 1680x1050 denemiştim ama oran sabit 4:3 kalıyor. Belki 16:9 desteği vardır, bir bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 7 Kasım 2009; 9:42:38 >
  • arkadaşlar bana bi yardım edebilirmisiniz, frozen throne yüklenmiyor warcraft 3'ü yükle diyor, ne yapacağım. ikiside orjinal
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Denildiği gibi görüntü esniyor regeditten oynayınca ayrıca esmesinin yanına mouse kullanımıda zorlaşıyor çünki yatayda çok haraket ederken dikeyde az hareket ediyor mouse. Yabancı forumlardan birinde maphack progarmı ile gerçek widescreen yapan birini görmüştüm ama hala gerçek anlamda widescreen ile kullanabileceğimiz bir yama yok. Blizzarddan böyle birşey bekliyoruz, ama oyun çıkalı çok oldu ve bu yeni özellik alanına girdiğinden yapacaklarını sanmıyorum.
  • 1920 ye 1080 olarak oynanıyor su an aynen Gokyabgu dediğin gibi.

• helal kanak saolasin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokyabgu

Bu oyun eski bir oyun olduğundan widescreen olayı yok. Ancak registery ayarları ile oynayarak oyunu istediğin çözünürlüğe getirebilirsin. regediti çalıştırıp Warcraft 3 kısmını bulacaksın. regeditte ne yaptığına dikkat et en ufak bir değişiklik programların çalışmamasına neden olabilir. Orada şöyle birşey olacak:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Blizzard Entertainment\Warcraft III\Video

reswidth = xxxx
    resheight = yyyy

xin yerine genişliği, ynin yerine yüksekliği yazacaksın. Örneğin 19 inçlik 16:10 bir monitör kullanırsan genellikle doğal çözünürlüğü 1440 * 900'dür. x yerine 1440, y yerine 900 yazıp kaydet. Deneyen kişiler sorunsuz oynamışlar öyle diyorlar.

mükemmel bir bilgi cok saol

• Bende bu şekilde yaptım ama laptobumda oynarken böyle görüntü net değil mouse ile ekranı oynattığım zaman çok net değil buda oyunumu çok etkiliyor görüntünün ve mouse hareketlerinin çok net olması iççin ne yapabilirim ekran kartım da 1gb harici bu sorunu çözen olursa çok sevinirim
  • Bende de bu sorun vardı...

1080p lcd de 1024*1280 de oynuyordum ama ati driver güncelledikten sonra şimdi ayarlardan 1080p seçilebiliyor fakat 1080p de hiç memnun deilim, gene 1024*1280 e devam
  • Daha önce bu sorunla karşılaştım, regeditten widescreen olsa bile rahat bir kullanım olmuyor. Bunun dışında da çözüm bulamamıştım. Eğer bulan olursa buraya yazarsa sevinirim.
  • Arkadaşlar allah rızası için şu sorunun çözümünü bulun kafayı yemek üzereyim pc yi kırıca. war3 ü yükledim üstüne frozeni yüklerken bu hatayı weriyor

artık bıktım herşeyi yaptım.
    oyunu sil falan onlar işe yaramıyor 10 kere baştan kurdum oyunu 5-6 gündür uğraşıyorum pc ye yüklemediğim şey kalmadı. son umut burası.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheDarkDefender

Daha önce bu sorunla karşılaştım, regeditten widescreen olsa bile rahat bir kullanım olmuyor. Bunun dışında da çözüm bulamamıştım. Eğer bulan olursa buraya yazarsa sevinirim.

http://forum.donanimhaber.com/m_49615051/mpage_1/f_/key_//tm.htm#49615051
  • quote:

Orijinalden alıntı: IISADASII

Arkadaşlar allah rızası için şu sorunun çözümünü bulun kafayı yemek üzereyim pc yi kırıca. war3 ü yükledim üstüne frozeni yüklerken bu hatayı weriyor

artık bıktım herşeyi yaptım.
    oyunu sil falan onlar işe yaramıyor 10 kere baştan kurdum oyunu 5-6 gündür uğraşıyorum pc ye yüklemediğim şey kalmadı. son umut burası.

warcraft 3 yüklü olması gerekiyor. Yüklü ise frozen throne yi warcraft 3 ün üstüne yükleyin

• Ondalık olarak 1920 ve 1080 i yazıp oyuna girince tam ekran oluyor ancak Ayarlardan Video a ya bakınca 640x480 gözüküyor .

Yardımcı olabilecek ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.