Şimdi Ara

Warcraft lore unun bittiğini düşünenler (!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında Warcraft başta Insanlar ve Orcların mücadelesini anlatıyordu. Bir nevi Azerotha hükmetme peşindeydi hepsi. Oyunun asıl lore u budur. Eğer oyunları incelersek ;

1994– – Warcraft: Orcs & Humans
    1995– – Warcraft II: Tides of Darkness
    1996– – Warcraft II: Beyond the Dark Portal
    1999– – Warcraft II: Battle.net Edition
    2002– – Warcraft III: Reign of Chaos
    2003– – Warcraft III: The Frozen Throne

2004–05 – World of Warcraft + Ek paketler

Oyunun loreunun sadece koyu çizilenlerden ibaret olmadığını görülür. 1-2 ve bir nevi 3. oyunda ağırlıklı olarak Alliance Horde savaşları üzerine kurulu. Zaten warcraft ismini öne çıkartan ''WAR CRAFT'' burada gizli. Vanilla zamanını hatırlarsanız oyunda pvp daha ağırlıklıydı. World pvpler alliance vs horde savaşları şehir basmalar vesaire. Gelen ek paketlerle koyu çizili oyunlardaki hikayeler işlendi. Ve bu oyunlardaki hikayeler tükenince millet oyunu bitirdi. Bu oyunun ası yaratılış nedeni Insanlarla Orcların savaşları. Kapakları incelersek ;

Oyunun kapağındaki yazıya dikkat işte anlatmak istediğim şeylerden biri burada gizli.

Insanların ''Lore bitti saçma sapan ek paketlerle uğraşıyorlar'' demesi sadece Warcraft 3 oynadıklarının göstergesi. Zira bu oyun World of Warcraft Reign of Chaos yada Frozen throne değil.

Oyunda aslında 1. 2. oyunun işleneceği pek çok konular var. Misal 2. kapağa bakarsanız. Horde ve Alliance'ın denizlerde hükmetmek için savaşları anlatılıyor. Bir kaç ay önce forumda dostlarımızdan biri '' gemilerle neden savaş olmasın. Korsan , mürettebat çok hoş olurdu'' diye bir yazı yazmıştı. 2. oyunu kast ederek mi yazdı yoksa kendi düşüncesimiydi bilemeyeceğim ama warcraft serisinde bu olay zaten mevcut.

2002 ve 2003 warcraft serisinden sonra şuan world of warcraft kendi özüne dönüp biraz daha ağırlıklı Horde-Alliance savaşları getirebilir. Yani loreün bittiği falan yok. Aklınıza sadece Pve ve raid gelmesin ikisi aynı şey değildir. Pvpde nasıl lore olucak derseniz. Kralların kaçırılması. Müttefiklerin pusuya düşürülmesi , İhanet gibi şeyler warcraft serisinde 1. ve 2. oyunda zaten mevcut.

Yani demek istediğim oyunun gerçek warcraft özünde bir pvp oyunu olması. Örneğin önemli horde yada alliance noktalarını ele geçirme (Mesela alliance crossroadı ele geçirirse harita Mavi renkde olabilir. Horde da darkshire i işgal ettiğinde kırmızı olabilir) Factionlar için önemli olan resource kaynaklarını ele geçirebiliriz. Bu kaynakların sayısına göre horde yada alliance guard sayıları , deniz gücü , güçleri silahları vs gibi etmenler daha güçlü yada daha az olabilir ( Mesela daha çok kaynak ele geçiren faction 1 hafta boyunca daha fazla üretim , ünite vs yapabilir) Yani oyunun pvp yönü hala geliştirmeye müsait çünkü warcraft evreni buna izin veriyor. Ve dediğim gibi lore bitmiş değil ilk oyundaki lorelar eklenirse -ki savaş ağırlık kazanacak diye açıklama yapmışlardı- oyun epey eğlenceli bir hal alabilir.

Hata yaptığım yerler olabilir kusura bakmayın. Benim görüşüm budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 26 Ekim 2011; 23:24:23 >

• Kesinlikle katılıyorum insanlar sadece Warcraft 3'de gördüklerine göre yorumlar yapıyorlar.Oysaki oyunun asıl loreu bambaşka...
  • Katılıyorum
  • BG ler kaldırılsın World pvp geri gelsin, honor sistemi ona göre ayarlansın. Trollük olarak görenler olabilir ama bunların gelmesiyle en az 2 milyon kişi geri döner. Herkez mutlu mesud yaşar.
  • Ne alaka arkadaşım. Önce lore un tam olarak ne olduğunu anlayın. World pvp olması, ally-horde savaşlarına tekrar ağırlık vermeleri falan bunlar lore yaratmak falan değilki. Yada bak bunlar vardı lore da çıkardılar denecek bir durumda değil. Vanilla wowda zaten hepsi vardı. Lore bitti diyenler neyi kast ediyor anladınız mı önce?

Bir kere horde-ally savaşı zaten bilinen birşey o vanilladan beri hep vardı. Hepte olacak çünkü oyunda 2 faction var.Onun zaten lorela alakası yok. Milletin kast ettiği azeroth olsun horde olsun ally olsun tüm bilinen tüm olaylar yada varlıklar arasında çözümlenmemiş bir olay silsilesi kalmadı, büyük bir düşman, büyük bir tehdit kalmadı.
    Bunları kast ediyor millet lore bitti derken. Yoksa kimse horde-allyın düşman olduğunu unutmuş değil. Burning legioni bitirdiler, scourge u bitirdiler, dragon aspectsle de işimizi bitiyor. Geriye birşey kalmıyor, millet bunu kastediyor. Tüm azerothu etkileyen olaylar bunlardı çünkü. Yerine ne geliyor peki? Tüm warcraft evreninde fındık kabuğunu anca dolduracak kadar yer alan pandarenler geliyor. İşte milletin vurgu yaptığı bu. Pandalar hakkında hiçbirşey bilinmiyordu taki blizzcon2011 de onlar yazmaya başlayana kadar. Bundan sonra pandarenleri öğreneceğiz,yeni bir kıtayı öğreneceğiz,yeni varlıklar tanıyacağız. Lore a yeni şeyler ekleniyor yani. Yeni bir hikaye yazılıyor.
    Lore bitti yeni lore yazılıyor, uyduruluyor, ekleniyor tarzı söylemlerin sebebi bu. Ally-horde savaşından yeni birşey çıkmıyor yani. O hep olan birşeydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: born2bemad

Ne alaka arkadaşım. Önce lore un tam olarak ne olduğunu anlayın. World pvp olması, ally-horde savaşlarına tekrar ağırlık vermeleri falan bunlar lore yaratmak falan değilki. Yada bak bunlar vardı lore da çıkardılar denecek bir durumda değil. Vanilla wowda zaten hepsi vardı. Lore bitti diyenler neyi kast ediyor anladınız mı önce?

Bir kere horde-ally savaşı zaten bilinen birşey o vanilladan beri hep vardı. Hepte olacak çünkü oyunda 2 faction var.Onun zaten lorela alakası yok. Milletin kast ettiği azeroth olsun horde olsun ally olsun tüm bilinen tüm olaylar yada varlıklar arasında çözümlenmemiş bir olay silsilesi kalmadı, büyük bir düşman, büyük bir tehdit kalmadı.
    Bunları kast ediyor millet lore bitti derken. Yoksa kimse horde-allyın düşman olduğunu unutmuş değil. Burning legioni bitirdiler, scourge u bitirdiler, dragon aspectsle de işimizi bitiyor. Geriye birşey kalmıyor, millet bunu kastediyor. Tüm azerothu etkileyen olaylar bunlardı çünkü. Yerine ne geliyor peki? Tüm warcraft evreninde fındık kabuğunu anca dolduracak kadar yer alan pandarenler geliyor. İşte milletin vurgu yaptığı bu. Pandalar hakkında hiçbirşey bilinmiyordu taki blizzcon2011 de onlar yazmaya başlayana kadar. Bundan sonra pandarenleri öğreneceğiz,yeni bir kıtayı öğreneceğiz,yeni varlıklar tanıyacağız. Lore a yeni şeyler ekleniyor yani. Yeni bir hikaye yazılıyor.
    Lore bitti yeni lore yazılıyor, uyduruluyor, ekleniyor tarzı söylemlerin sebebi bu. Ally-horde savaşından yeni birşey çıkmıyor yani. O hep olan birşeydi.

Aslında yazacağım şeyi yanlış yere yazmışım. Ana konuya yazacaktım. Rage durumlarınada gerek yok yani. Gereksiz stres

• quote:

Orijinalden alıntı: born2bemad

Ne alaka arkadaşım. Önce lore un tam olarak ne olduğunu anlayın. World pvp olması, ally-horde savaşlarına tekrar ağırlık vermeleri falan bunlar lore yaratmak falan değilki. Yada bak bunlar vardı lore da çıkardılar denecek bir durumda değil. Vanilla wowda zaten hepsi vardı. Lore bitti diyenler neyi kast ediyor anladınız mı önce?

Tam olarak anlamadın sanırım yada yanlış okudun. Ben ally - horde savaşları olsun demiyorum. Warcraft 1 ve 2 deki savaş temalı LORE lar eklenebilir diyorum. Zira orada pek çok hikaye ve konu var. 1 ve 2. hatta 3. oyunu oynamanı tavsiye ederim herhalde. Zira yazımı tamamen yanlış okumuşsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 27 Ekim 2011; 12:24:09 >

• @Hünerli sana atfen birşey yazmadım zaten. Rage olayı da yok ayrıca. Benim üslubum böyle sanırsam agresif geliyor biraz insanlara.

@Psikotrex değil wc,2,3, blizz blizz olmadan önceki amiga oyunlarını bile oynamışlığım var. Warcraftta en sevdiğim oyunudur. Ha bir nerd değilim, gidip bütün kitaplarını okumadım, tgc koleksiyonum yok ama warcraft evrenine baya aşinayım. Yazını da yanlış okuduğumu düşünmüyorum. Lore un bittiğini düşünenler diye bir güruhu karşına alıp konu açmışsın ya, ben de o güruhtan birisi olarak ne düşündüğümüzü söylemeye çalıştım sana. Senin dediğinde anlaşılmıcak bir nokta yok. Ally-horde kavgası başlı başına hikayelerle dolu buradan daha çok konu çıkar expansion olur gibisinden yazmışsın işte. Ben de dedimki o zaten bütün wow oyunlarında vanilladan beri devam eden bir loredur,oradan yeni birşey çıkmaz dedim. Zira vanillada birçok yerde kavga ettik, quest yaparken, bölge caplerken, bglerde hep ally-horde kavgası süre geldi ve o lore zaten işlendi. Tbcde keza aynen devam etti,wotlkta birleşir gibi olduk ama yine savaşlar devam etti,catada durum aynı. Questleri yaparken dikkat ettiyseniz yıllardır, büyük olayları takip ettiysen, bglerin nerelerde olduğuna ve neye dayandırdıldığına dikkat edersen zaten ally-horde kavgası lorenun yıllardır zaten işlendiğini görürsün. Ben sana bunu söylemek istedim. Yazında anlaşılmıcak birşey yok. Sen beni anlamadın gibime geldi ama.

• Bitirecek çalışmalar da yok piyasada.
  • Adam kral kaçırmalar gibi şeylerden bahsetmiş. Üzerine daha da düşünülürse çok çok güzel şeyler çıkartılabilir aslında.
    Düşünsenize bir patch geliyor, Stormwind işgal altında, o expansionun dungeonlarında orc infantrylerini kesiyorsunuz, sonunda karakol gibi yerleri ele geçiriyorsunuz, raidler de daha önemli ally-horde komutanlarının kurtarılması, işgal, defans falan oluyor.
    Bilmem belki Ally vs Horde olması dolayısıyla pek değşiklik olmaz.
    Ama PvE'ye PvP kökenli içerik eklenirse değişik hikâyeler çıkabilir.
    Elbette born2bemad'in dediği Burning Legion, Scourge, Dragon Aspects falan sırasıyla dolu odlu ve elle tutulur "düşmanlar" idi.
    Ama yeni, zorlama bi' düşman yaratılmasını istemiyorsak, ya da yaratacak malzeme kalmadıysa, eskiye dönüş ile PvP temalı PvE içerikler eklenilebilir.

Bunları ikinizi de anladığımı varsayarak dile getiriyorum.

• Evet Kril ne demek istediğimi anlamış. Lore bitti kaşar vereyim diyenlerin sıkıntısı bu işte. lol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi born2bemad -- 27 Ekim 2011; 14:04:39 >
  • warcraft'ın fantastik havası bence hiç bir zaman wow'a yansıtalamadı.
    demon hunter, dread lord,mountain king, blood mage,arc mage, ranger,dark ranger gibi sınıflar hiç bir zaman gelmedi ve gelmeyecek.
    warcraft 2 ve 3'deki hava bence wowda yok.
    paladin,dk, shaman ve druid wow havasına uyan sınıflar ama diğerleri wow havasına tam olarak uymuyor.
    birde şu vraki,bence warcraft 2'nin hikayesi warcraft 3'den güzeldi.keşke o zamanlarda geçen bir wow olsaydı.
    bir tarafta horde: orc,goblin,ogre,troll,death knight. bir tarafta alliance: human, high elf,dwarf ve gnomelar. bu hikaye daha güzeldi.
    wow da blood elfler,undead ve orclar müttefik. bu üç ırkın hepsi birbirinden farklınve birbirleriyle savaşmış ırklar
    orc,goblin,tauren ve troll müttefikliği mantıklı ama bunların yanında blood elf ve undead müttefikliği saçma.
    alliance da ise dranei ve night elflerin müttefikliği şüpheli,
    night elfler kendi halinde yaşamayı sever, ne insanların topraklarına giderler ne de onların gelmesini isterler.

• quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

warcraft'ın fantastik havası bence hiç bir zaman wow'a yansıtalamadı.
    demon hunter, dread lord,mountain king, blood mage,arc mage, ranger,dark ranger gibi sınıflar hiç bir zaman gelmedi ve gelmeyecek.
    warcraft 2 ve 3'deki hava bence wowda yok.
    paladin,dk, shaman ve druid wow havasına uyan sınıflar ama diğerleri wow havasına tam olarak uymuyor.
    birde şu vraki,bence warcraft 2'nin hikayesi warcraft 3'den güzeldi.keşke o zamanlarda geçen bir wow olsaydı.
    bir tarafta horde: orc,goblin,ogre,troll,death knight. bir tarafta alliance: human, high elf,dwarf ve gnomelar. bu hikaye daha güzeldi.
    wow da blood elfler,undead ve orclar müttefik. bu üç ırkın hepsi birbirinden farklınve birbirleriyle savaşmış ırklar
    orc,goblin,tauren ve troll müttefikliği mantıklı ama bunların yanında blood elf ve undead müttefikliği saçma.
    alliance da ise dranei ve night elflerin müttefikliği şüpheli,
    night elfler kendi halinde yaşamayı sever, ne insanların topraklarına giderler ne de onların gelmesini isterler.

adam haklı.

• şu bg,arena kalksın world pvp gelsin olayına gülüyorum.. hangi serverda world pvp olacakki? çogunda ya horde yok ya ally yok.. 2 saat oyuna giriyoruz.. işi gücü bırakıp saatlerce ally ararız artık.. 2 milyon kişi kesinlikle böyle salak bir değişiklik için dönmez ama şu an pvp yapanların %90ı gider..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tosunpasa

şu bg,arena kalksın world pvp gelsin olayına gülüyorum.. hangi serverda world pvp olacakki? çogunda ya horde yok ya ally yok.. 2 saat oyuna giriyoruz.. işi gücü bırakıp saatlerce ally ararız artık.. 2 milyon kişi kesinlikle böyle salak bir değişiklik için dönmez ama şu an pvp yapanların %90ı gider..

bende dediklerine güldüm...
  • 1. Bg ve arena kalksa oynayanlarin sayisi daha da cok duser. Dota2 ve lola kayar cogu. Sonucta herkes story icin oynamiyor

2. Lore bitmez. Daha nagalar var, azshara var, titanlar var. Ayrica lore wow oncesinden ibaret degildir. Garrosh wowdan once yoktu ama suan hikayede onemli bir yere sahip. Bu sekilde altini saglam insa ettikleri hikayeler de cikarabilirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilyAK

quote:

şu bg,arena kalksın world pvp gelsin olayına gülüyorum.. hangi serverda world pvp olacakki? çogunda ya horde yok ya ally yok.. 2 saat oyuna giriyoruz.. işi gücü bırakıp saatlerce ally ararız artık.. 2 milyon kişi kesinlikle böyle salak bir değişiklik için dönmez ama şu an pvp yapanların %90ı gider..

bende dediklerine güldüm...

adamın dediklerine gülmene güldüm bende...
    Tosunpasa gayet mantıklı bir açıklama yapmış. Wow serverların kaç tanesinde horde ally dengesi var? bglar tol barad vs olmAsa bazı serverlarda karşı factiondan adam görmek imkansız gibi...

Edit: böyle bir durum getirilse daily q bile yapılamayacagı kanısındayım..( azınlık tarafında) 1 ally başında 50 horde düşen bi serverda ally olarak nasıl daily q vs yapmayı planlıyosun? daily q alanlarında her adımda bir kez öldürülürsün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Promito -- 28 Ekim 2011; 10:55:51 >

• quote:

Şimdi tosun bey. Sizde Karazhan gibi realmlerde oynamayınız. Birsürü realm var %50/50 olan. World pvp eğer uyarlanabilirse herkes geri döner. Tabii ki benim söylediğim gibi olmaz. Mesela H ye basınca BGler yerine o sırada hangi Zone da savaş olduğu yazabilecek bir sistem gelir. Buraya gidene Honor vs vs. Köylerde kaçırılan liderler olur onları kurtarınca honor gelir vs vs. Çok alternatif var. (Ayrıca çok alındım bu gülme olayına!)

• World PVP den kastınız nedir insanların birbirlerini ganglamasımı ? World pvp olayı artık bir daha asla gelmez pre-tbc zamanında onun tadını alanlar aldı benim gibi. He bir nebze olsada getirmek istiyorsan. Tek tuşla dungeonlara girme olayını kaldırıcaksın ilk başta ve heirloom itemları
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hünerli

quote:

Şimdi tosun bey. Sizde Karazhan gibi realmlerde oynamayınız. Birsürü realm var %50/50 olan. World pvp eğer uyarlanabilirse herkes geri döner. Tabii ki benim söylediğim gibi olmaz. Mesela H ye basınca BGler yerine o sırada hangi Zone da savaş olduğu yazabilecek bir sistem gelir. Buraya gidene Honor vs vs. Köylerde kaçırılan liderler olur onları kurtarınca honor gelir vs vs. Çok alternatif var. (Ayrıca çok alındım bu gülme olayına!)

Sende iyice fantaziye vurdun sende olayi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.