Şimdi Ara

Warlett için! (oyuna girmeme sebebi hakkında) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bazen connect de donup kalıyo modeme res atıyom oyuna giriyo bezen 2 res oluyo ama sonuçda girebiliyorum bazı ip lerle alıp veremediği var
  • @Necropsie
    teşekkürler yazı için. somut bilgiler bu yazıdaymış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lstmyth

bazen connect de donup kalıyo modeme res atıyom oyuna giriyo bezen 2 res oluyo ama sonuçda girebiliyorum bazı ip lerle alıp veremediği var

Oyuna giriyor lakin serverların yarısından fazlasına bağlanmıyor, gariptirki Burning legeon da hiç sorun yok direk giriyor ve çoğu türk oyuncusu BL realm ındadır ki burda benim bir düşüncem var acaba blizzard türk oyuncuları ve diğer bazı ülke vatandaşlarını bu serverlaramı kapatmaya çalışıyor ?
  • Ben karazhan serverinde oynuyorum open dns kullandığımda giremiyorum ama normal otomatik aldırdığımda hiçbir sorun yaşamadan girebiliyorum.Ama pekçok şey olabilir basitçe bir sorun olup hiçbirşeyde olmayabilir.
  • Blizzard da yalan söylüyor olabilir....

Ama Blizzard böyle kötü hareketler yapmaz ve TTnet'te çok iyi bir şirket değil çok güzel hareketler yapıyorlar yakınlarda internetimin hızı 2 Mbps ama 1 Mbps gibi kullanıyorum diyenler çok bende onlardanım..
    Böyle birşey doğruysa bizim yapcağımız şey Blizz'e tazminat davası açıp en azında 1 milyon gibi para almamız
    Edit=yazıda bir sorun var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gospodar -- 5 Haziran 2008; 9:57:37 >
  • Ben karazhan a çok rahat giriyorum 70-95 ms arası oynurum, ama boulderfiste hiç bir şekilde bağlanamıyorum.
  • Bu mesajı ayrı forumlarda farklı kullancıların birbirinden bağlantısı kopmadan bilgilendirme için iletiyorum.

Neyse, forumlara Warlett olarak yazdım sonuçta. Killrogg belasından Warlett. 12 yıl kadar IT sektöründe piştikten sonra işimden acayip bunaldıktan sonra eve kapanıp 6 aydır paso WoW takılıp beynimi tam onarıyorum derken bela geldi buldu yine. Sessiz kalmak istedim bir süre, sus olm bulaşma dedim kendime...Ama yaptığım araştırma sonucunda ne zaman keklendiğimizi ve dolandırıldığımızı anladım ki, yurtdışında büyümüş ve ırkçılığa maruz kalmış biri olarak daha fazla dayanamadım. Hakkımı aramaya karar verdim. Tam 6 defa Helpdesklerindeki andavallarla yazıştıktan sonra bir çok firmada CRM yöneticiliği yapmış biri olarak gözlerim spiral halini almaya başladı...

Yerli ve uluslararası kaynaklarımı kullanarak araştırmamı ve sonuçlarını tamamıyla iyi niyet doğrultusunda Wow Forum adresine post ettim. Hatta mesajlarımda özellikle belirttim ki, eğer isterlerse Blizzard ile TTNET'i yüzleştirebileceğimi, karşılıklı araştırma imkanı yaratabilirim dedim.

Ancak ne var ki, GELMKAR isimli mavi cücenin yazışmalarından anlaşıldığı üzere, ortada teknik bir sorundan çok politik /ticari bir sorunun olduğuydu.

Çok yakında kanıtları AB ticari mahkemeleri komisyonuna beyan edeceğim gibi sorunun türkçesini burada ban edilmeden yazacağım (whois kayıdını verdiğim için değil, bu aşağıda yazdıklarımın ingilizcesini yazdığım andan 15 dkk sonra yazdıklarım silinerek ban edildim) sebeplerden kaynaklandığını somut olarak kanıtladık. Eminim metinin sonunda benimle aynı düşüneceksiniz. Eğer ki atladığım bir konu varsa lütfen cevaplayın ki irdeleyelim. El elden üstündür.

1.
    Tüm WoW sunucuları (realm) blizzard'da barındırılmıyor. Güvenlik, erişebilirlik, maliyet, sorumluluk vb. sebeplerden ötürü co-location adı verilen kiralık server hizmeti veren kuruluşlarca barındırılmaktadır. Bu yerlere server farm adı da verilir.

Avrupada bulunan WoW sunucuları Telia.net üzerinde TeliaSonera olarak daha yaygın bilinen bir ağın üzerinde bulunmaktalar. İşin daha garibi buradaki linkten de görüleceği gibi Teliasonera sadece nordik (isveç menşeili) ve baltik ülkelerine değil, RUSYA VE TÜRKİYE'ye de destek veren bir ANA hizmet sağlayıcısıdır. Evet, Türkiye'nin ana omurgasının bir parçasını taşıyor !!! Ne garip bir rastlantı değil mi ? Pingleyemediğimiz Telia.net aslında TT'nin y.dışı link ortağı...adamlar sitelerinde bile Türkiye'de aktifiz diyorlar !

Sonuç olarak her ne kadar WoW'un merkez sunucuları USA'da olsa da, co-location ile avrupada müşteri/kullanıcı yoğunluğuna göre İngiltere, Hollanda, Fransa ve İsveçte server farmları mevcutmuş. Destek merkezleri ise Fransa ve İsveç'te. Zati ingilizcelerinin bozuk oluşundan gayet net anlıyorsunuz. En son ingiltere'de de kuruluş açtılar ama hala eleman arıyorlar.

Neyse, konumuza dönersek, ayda sadece 85 milyon EUROcuk kazanan bu fukaralar, yatırıma gücü yetmediği için olsa ki, kiralık server ve hatlar kullanmayı hayli tercih ediyor. Tabii bir de sorumluluğu üzerlerine almaları gerekmiyor...Gerektiğinde "onların" hatası diyebiliyor.

2 gündür aslında bir şeye uyandım. Görmekte zorluk çektiğimiz bir konu. Arkadaşlar açıkçası bu sitedeki başka forum başlıkları altında yazmışlar bile ama bir de ben yazayım diyorum.

Farkettiniz mi ? Son 10 gündür bağlantı sorunu yaşıyoruz. Daha önce böyle bir sorun yoktu. Depreme mi denk geldi yoksa ? Tabii ki hayır. Avrupa'daki ilk-orta-lise düzeyindeki okulların kapanmasına denk geldi tabii

Eminim hepiniz hemfikirsinizdir ki, Türkiyem, bulgar, çek, polonya, belarus gibi ülkelerdeki Wow kullanıcısının sayısı 15,000'i geçmez. Ama Almanya, İngiltere, Hollanda, İsveç, İtalya'daki kullanıcıların toplamı 3,500,000 kişi yapıyor.

Özellikle bizlerin onlara göre daha doğuda olduğumuzu düşünürseniz, güne onlardan daha erken başlıyor, daha erken bitiriyoruz. Yani, onlardan daha önce login oluyoruz. Ve tabii ki de onlar login değilken yani peak (yoğun trafik) zamanından önce login olabiliyoruz. Ama ne ilginç ki batı avrupada saat 9 oldu mu birden yoğun kullanıcısı olan killrog gibi sunucular birden latency yaşamıyor, erişilmez oluyor...ne garip....bazen de erişiliyor ama kısa zaman sonra latency bile yokken ! disconnect oluyor !

Açıkçası network, yani LAN ve WAN uzmanı arkadaşlarım gayet iyi bilir ki bu işleme "load-balancing" adı verilmiştir.

Anlaşılan o ki, Blizz EU'daki müşterilerini mağdur etmemek için Telia'nın firewall veya gatewaylerine öyle bir tanımlama yapmış ki, peak zamanlarda EU kullanıcısının rahatça ve sorunsuzca girebilmesi için Türkiye gibi ülkelerin IP bloklarını 2.sıraya atabilecek bir loadbalancing öncelik sistemi düzenlemiş.

Tabii ki bunu Blizz yapmıyor, yaptırıyor

Ama ne var ki bizler de onların ödediği aynı ücreti ödüyoruz. Hakkımız kasıtlı olarak yeniyor. Hem doğu avrupalılar olarak ırkçı bir şekilde azınlık olarak nitelendiriliyoruz, hem de parasını veriyor olsak da kasıtlı olarak taahhüt edilen hizmet verilmiyor. Arkadaşlar, halk arasında buna dolandırıcılık derler.

İşte bunu sitede beyan ettiğim an hokus pokus yapılmış gibi anında silindi ve herkes 3-4 gün ban edilirken 10 gün ban edildim.

Tezimin haklı olup olmadığını test etmek için, forumdan msn adresimi alan Clink nickli bir arkadaşımın yardımı ile bilgisayarıma yüklediğim internet proxy yazılımı ile (sockscap ve your-freedom) almanya IP'si ile bağlandığımda gördüm ki, TÜM sunuculara sorunsuz olarak girebiliyoruz.

Bu da gösteriyor ki, Bliz destekteki Gelmkar isimli mavi cücenin beyanının aksine birileri cidden kullanıcı kayırması yapıyor. Hem de IP bazlı. Eğer cidden WoW teknisyenlerinin tezi doğru olsaydı, Almanya IP'si ile olduğu gibi TTnet üzerinden de bağlantı sağlayamamamız gerekmezmiydi ?

Evet, artık problemin kaynağı belli olduğuna göre ve yardım çağrıları ile bu işi çözemeyeceğimizi öğrendiğimize göre, bir şeyler yapmanın zamanı gelmedi mi arkadaşlar ? Hayır, kesinlikle yasalara aykırı, rencide edici tutumlardan bahsetmiyorum. Wow-Eu forumda da dediğim gibi, teknik yoldan olmazsa, yasal yoldan olur.

Avrupa Birliğinin ülkemize olan yaptırımları sizlerin de bildiği gibi bize de AB yasalarının kapısını açtı. Dolandırıcılık ülkemizde olduğu gibi AB'de de suç olduğundan ve milletimizi aşağılayan ve küçümseyen bu firmanın anlayışına karşı koymamız bizim yasal ve en doğal hakkımızdır.

Bu sebeple şu an bir topluluk oluşturmak istiyorum, bizi davamızda sonuna kadar destekleyecek, birlik olup hakkımızı savunabileceğimiz arkadaşlar.

Uluslararası hukuktan anlayan avukata da ihtiyacımız var. Dahası AB yasalarından bir haber birilerine. Bu davayı açmamızın çok maliyetli bir şey olmayacağı kanısındayım. Hatta bir kaç fotokopi ve faks haricinde bir maliyeti dahi olmayabilir.

Ne dersiniz ?

Ancak sizlerden bir ricam olacak. Bildiğiniz üzere bir çoğumuz 2 seneyi aşkın bir süredir WoW oynuyoruz: günde en az 5 saat oynayanlarımız var. Bir çoğumuzun L70 olmuş 3-4 tane karakteri. Dahası, kardeşlerimiz, abilerimiz, ablalarımız, annelerimiz ve babalarımız da oynuyor. Bir çok türk, bazılarmızın taşkınlık yapan, küfür eden, hakaret eden, saygı ve sevgi çerçevesine sığmayan hareketlerde bulunduğundan bizlerle birleşmek istemediğini biliyorum. O yüzden haydi, bu bir fırsattır, birleşelim,Türklerin aslında nasıl insanlar olduğunu onlara kanıtlayalım. Oyunda ve forumlarda kullanıcılara ve Bliz'e bile (Gelmkar cücesine bile) karşı saygıyı elden bırakmadan Türklüğümüz ile ağırlığımızı koyalım. Bizler birlik olduğumuz sürece var olabiliriz ; sadece oyunda değil, cihanda.

Saygılarımla ve tekrar teşekkürler,

Warlett - Killrogg
    Orcun - Dragonblight

http://***um.wow-turk.com/yardim-sorulariniz-sorunlariniz/19714-oyuna-girilmeme-sebeb-hakkinda-cok-onemli-2.html

yıldızlar "f" ile başlar 2nci harfi temsili "o" dur sonrasına "r" gerisini biliyorsunuz. Ben bunun mantığını çözmüş değilim :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silvermoon Savaşçısı -- 5 Haziran 2008; 12:21:38 >

• Ya her şey güzel iyi tamamda girenler nasıl giriyor ozaman? böyle bir olay varsa genel olarak tüm ülkeyi kapsaması gerekmiyor mu? benim arkadaşlarımın hiç biri yf filan kullanmadan bağlanabiliyor
  • injection örnek olarak sen hangi serverdasın? girilmeyen serverlara baktınmı? bir girmeyi denermisin silvermoon, wildhammer a yada rastgele bir kaç servera girmeyi dene ve görüceksin girmicek ama neden?! bunun nedeni serverların hepsi bir ülkede değil, kimi fransada, almanyada be danimarkadaydı sanırım. Bu ülkelerin bağlantıları dünyanın 2 büyük internet şirketi tarafından yönetiliyor, biri telianet isveç şirketi (ttnetin bağlı olduğu) diğeride codenet mi öle bir şey buda amerikan şirketi. Sen telianetin bağlantı sunduğu wow serverları olan ülkelerdeki wow serverlarına bağlanamıyorsun ama code yada tam adını hatırlamadığım amerikan internet şirketinin kapsama alanına giren ülkelerdeki wow sunucularına bağlanabiliyorsun buda telianet ile blizzard ın çevirdiği oyunları ortaya kuruyor. Örnek olarak yf ile almanyadan bağlanmış gibi gösterip girilmeyen serverlara girerken yf gibi proxy yönlendiriciler olmadan oyuna kendi bağlantınla giremiyorsun.

Ayrı mesaj açıp post kirliliği yapmadan __king_of_diez__ in mesajına cevaben burdan yazıcam.

Arkadaşımızın da dediği gibi Yourfreedom, soccaps gibi programlar kurup türlü türlü takallar atıp server bulup birde para ödemediğimiz bu programlar yüzünden saat başı dc edilmemiz cabası. Sonuçta hakkımızı aramak için Warlett ve diğer arkadaşların başlatmaya çalıştıkları hukuki mücadelede destek olmamız dır. Bu destek maddi değil yaşadığımız sorun ları kanıt olarak sunarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silvermoon Savaşçısı -- 5 Haziran 2008; 14:24:55 >

• Ya sonuç olarak nasıl girebiliriz yani illa bi sürü program mı kullanmak zorundayız?Allah kahretmesin ya.Nedir bizim bu çektiğimiz..
    Bir oyunu da agız tadıyla oynatmıyorlar
  • arkadaşlar eğer hakikat bu ise çözüm yolları arayalım ben varım elimden geldiğince yardım ederim gerekirse pretesto gerekirse mahkemeye her türlü şekilde destek olurum dolandıranlar kesinlikle cezasız bırakılmamalı

...and JUSTİCE for all

düzeltme: herşey çok güzel açıklamış arkadaş ama acaba avrupalı oyunculara bir sistem geliştirip onlar girdiğinde bizi sistemden dışarıya atmaya yönelik bir şey yapmış olabilirler mi? yani böylece suçu avrupalı oyunculara yıkabilirler o zaman karşımızda bliz değilde avrupalı 3.5milyon oyuncu söz konusu olabilir mi? :S (saçmaladım sanki)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matrix_0011 -- 5 Haziran 2008; 14:29:10 >
  • benim 90 ms YFsiz :P
  • Latency'de bende sorun yaşamıyorum Dunemaul-EU'da oynuyorum latency 600ms'nin üstüne çıkmıyor ama guildden bir çok arkadaşın DC ve latency sıkıntısı çektiğini biliyorum
  • bende dunemaul'daym lanet blizz yüzünden kac gündür oyuna giremiyorum WTF blizz demek istiyorum sayn seyirciler

ayrıca hertürlü yardıma bende varım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevez -- 5 Haziran 2008; 15:21:50 >
  • @Silvermoon Savaşçısı

Biraz önce denedim gayette güzel giriyor. Hemde ping yeşil. Nedir bu problem anlamıyorum ya sizde bir sorun var ya da bende. İstanbul Mecidiyeköyde oturuyorum. Herhangi bir programda kullanmıyorum (YF filan)
  • quote:

Orjinalden alıntı: injection

@Silvermoon Savaşçısı

Biraz önce denedim gayette güzel giriyor. Hemde ping yeşil. Nedir bu problem anlamıyorum ya sizde bir sorun var ya da bende. İstanbul Mecidiyeköyde oturuyorum. Herhangi bir programda kullanmıyorum (YF filan)

Siz dediğin (biz) binlerce oyuncu oluyoruz malesef :(
  • her türlü protesto ve yasal işleme bende maddi ve manevi olarak varım arkadaşlar.
  • @injection belki şimdi giriyordur sonra girmez ama sen hangi realmda oynuyorsun ?
  • Yanlız YF ile bağlanınca en son zamanların en düşük latency ise oynanıyo.. 70-100 ms arası birkaç gündür.
  • benim anlamadığım birkaç şey var :

1- Avrupa sunucularında sanırsam aşağı yukarı 3milyon insan var bu oyunu oynayan, belirtildiği gibi bu doğu bloğunda sadce 25000 kişi oynuyor, bu 25k kişiyi bloklayarak sistemi nasıl rahatlatmaya çalışıyorlar? Farkederseniz toplam oran %1 den bile az.

Ek olarak, sonuçta avrupa insanı ile biz aynı parayı veriyoruz o adamlara, bukadar adamı bloklasan avrupadan 25000 kişi daha girebilir, bu durumda blizzardın kazancı nedir?

2- Irkçılıktan bahsedilmiş, bu problemi birtek biz çekmiyoruz, sanırsam komşularda da aynı problem varMIŞ.

3- Bu firmanın patronu değişmedi birşeyi değişmedi, ırkçılık yapmayı rüyalarında mı görmüşler de 2 senedir sağlam hizmen veren bir firma şimdi böyle bir davranış sergiliyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blade GTR -- 5 Haziran 2008; 17:00:50 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.