Şimdi Ara

Warlett için! (oyuna girmeme sebebi hakkında)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar son günlerde oyuna girememe sebebimiz hakkında en kapsamlı araştırmayı Warlett adlı türk arkadaşımız yaptı ve gerçekleri yazdıktan sonra WoW-EU official forumlarından ban yedi...Topiğin Linkini altta vericem herkes mutlaka warlett adlı arkadaşın ne yazdığını okusun...warlett ve birkaç kişi daha bu konuda son derece ciddi çünkü blizzin şu anda yaptığı şey resmen ayrımcılık...Konsolosluklarla irtibata geçtiler ve dava açmaya hazırlanıyorlar...Bende warlett adlı arkadaş ile msn'den bizzat konuştum ve olay TAM olarak şu:

avrupada okullar tatil olduğundan ve blizzard yoğun müşteri kitlesinin almanya,ingiltere,fransa,italya ve portekiz gibi ülkelerin ana internet omurgaları üzerinde load balancing diye tabir edilen sistemler üzerine yaptığı devşirme ile login ve bağlantı önceliği onlara veriliyor ve bizleri 2. plana atıyorlar...çünkü o ülkelerdeki kullanıcı toplamı 3.000.000 dan fazla..bizler tr,bulg,çek polonya falan max 25.000...(ki sorunları yaşayan zaten bu ülkeler) O yüzden ANA müşteri kitlesi üzülmesin diye telia aracılığıyla bizim IP adreslerimiz yoğun saatlerde kasıtlı olarak bloklanıyor...Ben bunları dün forumda ifşa ettim ve 15dk sonra yazdıklarım silindi ve TAM 15 günlüğüne forumlardan banlendim (ki normalde 2gün olmalı) İnternette sockscap ve your freedom diye birlikte çalışan proxyler var...onu yükleyip akive ettiğinde seni türkiye'den değil ingiltere,almanyadan filan bağlanıyor gibi gösteriyor ve bağlanıyorum şuan!!

-warlett

http://forums.wow-europe.com/thread.html?topicId=4271898520&sid=1&pageNo=1

konu alıntısı ise wow-turk den alınmıştır.

Kişisel not: Blizzard ın daha öncede geçerli sebeplerden (Hack, Farm, gm lerin ilgisizliği vs.) dalavereler çevirdiğini biliyorum ve bunu hala savunurum bu şirket bir işler çeviriyor doğu ülkelerine karşı!

GM bir tıklama ile gold üretemez o özellikleri yok lakin üretsede oyundaki piyasa düşer ama taze gelen gold para eder kıymetlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silvermoon Savaşçısı -- 4 Haziran 2008; 17:24:15 >

• Warlett'in banlanma sebebi ;

Alıntı:
    Warlett´isimli üyeden Alıntı
    To Contact Blizzard's network admin directly use below contact:

org-name: Blizzard Entertainment
    org-type: OTHER
    descr: for collocation only
    address: PO BOX 18979
    address: 92623-8979 IRVINE, CA
    address: United States
    phone: +19559491380
    fax-no: +19497372000
    e-mail: aluff@blizzard.com
    admin-c: IM4024-RIPE
    tech-c: AL5843-RIPE
    ref-nfy: mntripe@telia.net
    notify: mntripe@telia.net
    mnt-by: TELIANET-LIR
    mnt-ref: TELIANET-LIR
    changed: jessica@telia.net 20060314
    changed: ripe-dbm@ripe.net 20070102

Bu bilgileri forumda verdiği, dolayısı ile mail adresi bulunan Telia.net ve Blizzard yetkilisini hedef göstermesi olarak söylenebilir.
    Türkçesi; oradaki Gelmkar piyonu kendisinden fazla bilgi sahibi biriyle aşık atamayacağı, cevap veremeyeceği birini susturma yoluna gitti. Sebep olarak da bunu verdi, konuda bir kişi daha aynı sebeple ban yedi. Ve mesajlardaki yukarıda alıntı yaptığım bölüm silindi.

Bunun yanında herkesi o başlığa yönlendirmenin doğru olduğunu düşünmüyorum, kilitlenen ve silinen tonla başlığın ardından düzgün bilgiler içeren bir tek o başlık var elimizde. Onu da protesto, geyik, Türkçe muhabbetler v.b şekilde harcarsak kaybolup gidecek arka sayfalarda. Zaten 4-5 sayfalık ömrü kaldı başlığın, bana kalırsa hiç gerek yok buna.
    Bir yere yönlendirme yapılacaksa buyrun, yukardaki alıntıda mail adresleri verilmiş, irtibata geçebilir herkes. Özellikle Jessica ile ilgilenecek çok kişi olduğunu düşünüyorum

Saygılarımla.

• ee tamam'da biz ne edecegiz blizz'i mahkemeye versem herhalde 3,4 yılda sonuc alırım bizim türkiye şartlarında ayrıca ne diyecem hakime hakim bey bilizzz ayrımcılık yapıyor ırkcı bi şirket desem ispati yok onun için kafanı yorma oyununa bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: BloodThief

ee tamam'da biz ne edecegiz blizz'i mahkemeye versem herhalde 3,4 yılda sonuc alırım bizim türkiye şartlarında ayrıca ne diyecem hakime hakim bey bilizzz ayrımcılık yapıyor ırkcı bi şirket desem ispati yok onun için kafanı yorma oyununa bak
    her sucu sırf araplara satıldı die die TTNET e atan ve blizzard a toz kondurmayanlara atfediorum bu konuyu...
  • quote:

ee tamam'da biz ne edecegiz blizz'i mahkemeye versem herhalde 3,4 yılda sonuc alırım bizim türkiye şartlarında ayrıca ne diyecem hakime hakim bey bilizzz ayrımcılık yapıyor ırkcı bi şirket desem ispati yok onun için kafanı yorma oyununa bak
    işin pis yani bu ırkçılık sadece Türklere değil yunanistan, polonya, rusya, israil ve ingilizce yazılan country lerini çıakramadığım bazı ülkelerdende offical forumlara post yağması, demekki bu durumda blizzard avrupalı halkına ayrıcalık için elinin tersiyle diğer ülkeleri itiyor. Bu güne kadar böyle bir şey yokken gün geçtikce genişleyen wow a demekki oyuncuları sığmaz olmuş o halde alternatif şudur bu ülkedeki mainleri olan herekese ücretsiz migration açıcaklar ve uygun diğer realmalra geçişi sağlanıp doğru söyleyen bu konularda ciddi araştırma yapan ve hakkı için doğruları söyleyen kişinin (warlett ve diğerlerinin) hesaplarını geri açması olucaktır. ama dava açılacaksa bu iş için imza kampanyası başlatmayı düşünüyor ve desteğimizi sunmaya hazırız wow oyuncuları oalrak. Ben silvermoon a giremiyorum benim onlarca arkadaşımda.

• quote:

Senin gibiler yüzünden hala açılmadı. Arkadaşım çok teşekkür ediyorum. Blizz'in bunu yaptığına çok ama çok üzüldüm..Hele hele WoW gibi bir oyuna. Yazık doğrusu! Bu iş mahkemeye giderse kesin bir sonuç alırız.

Bide zahmet olmassa Türkçe'sini yazar mısın? Çoğu şeyi anlamıyorum.
  • quote:

iyide daha önce 78 li IP sahibi iken Jaedenar serverına baglanamıyordu, daha sonra 85 li ip aldım gidip konusarak ve sorunsuz oynadım.
    Şimdi ise aynı server da 78 li ipler rahat oynayorken 85 liler oynayamıyor.
    Şunu söyleyebilirimki sorun rotau denilen sey yani ip nin izlediği rota. IP mi değiştiriken konusmus oldugum TTNET yetkilisi yaklasık 15-30 gunde dışarı cıkıs yapılan iplerin rotalarının otomatik değiştiğini (exchange) yaşadığım sorunun cozuleceğini daha sonra tekrar olacağını soylemişti. Sorun su ki soylediği oldu ve su an 85 li IP ile sorun yaşıyorum. 78 li kalsaydım su an icin oynayabilecektim.

Söylediğin dogru olabilir. IP ler icin bir kısıtlama olabilir ama neden 85 ve 88 bu sıkıntıyı cekerken su an icin 78 aynı sıkıntıyı cekmiyor.(Daha önce 78 cekerken 85 ve 88 in sorun cekmemesi gibi). Turkiyeye kısıtlama varsa neden belirli ip lerde var?

goreceksiniz 88 ve 85 li su an baglanamayanlar 15-20 gun sonra baglanabilirken bu sefer 78 liler baglanamayacak.

Oyle ya da boyle bir sorun var TTnet ya da Blizz olsun cozulmeyecek gibi duruyor. Cunku her ikiside topu birbirine atacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: andzone

Senin gibiler yüzünden hala açılmadı. Arkadaşım çok teşekkür ediyorum. Blizz'in bunu yaptığına çok ama çok üzüldüm..Hele hele WoW gibi bir oyuna. Yazık doğrusu! Bu iş mahkemeye giderse kesin bir sonuç alırız.

Bide zahmet olmassa Türkçe'sini yazar mısın? Çoğu şeyi anlamıyorum.

Alıntıları Göster
    bana biraz mantıksız geldi, girilemeyen sunucular paristeki sunucular, almanyadaki sunucularda 120 ms ile oynayabiliyorsunuz şuan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blade GTR

bana biraz mantıksız geldi, girilemeyen sunucular paristeki sunucular, almanyadaki sunucularda 120 ms ile oynayabiliyorsunuz şuan.

Alıntıları Göster
    Ne oldu bilmiyorum ama ben şu an girebiliyorum.Auchindoun'da oynuyorum şehir içinde en fazla 120 Ms.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blade GTR

Alıntıları Göster
    Zaten belli sunuculara girilmiyor buda ordaki yoğunluğu azaltıp arupalı insanların oyuna yazın girerken fazla sıkıntı çekmesin diye doğu ülkelerinin iplerini önce amerikaya ordan avrupaya yönlendirmeleri ve yüksek latency oranı yüüznden bizim o sorgulama arasında gördüğümüz connection ekranının nedeni ama bazı serverlar için geçerli burdada blizzard kendisine dava açılmalık bir kusur işliyor o da parasını verip oynadığımız bir oyuna bizleri almamasıdır! ben para vericem ve beni serverıma sokmicak ne haktır bu! ne hizmettir! ne demektir bu! hukukçu arkadaşlarımız varsa bu şirkete açabileceğimiz dava ve türleri hakkıında bilgi verirlerse memnun oluruz.

Syg.

• quote:

Orijinalden alıntı: Silvermoon Savaşçısı

Zaten belli sunuculara girilmiyor buda ordaki yoğunluğu azaltıp arupalı insanların oyuna yazın girerken fazla sıkıntı çekmesin diye doğu ülkelerinin iplerini önce amerikaya ordan avrupaya yönlendirmeleri ve yüksek latency oranı yüüznden bizim o sorgulama arasında gördüğümüz connection ekranının nedeni ama bazı serverlar için geçerli burdada blizzard kendisine dava açılmalık bir kusur işliyor o da parasını verip oynadığımız bir oyuna bizleri almamasıdır! ben para vericem ve beni serverıma sokmicak ne haktır bu! ne hizmettir! ne demektir bu! hukukçu arkadaşlarımız varsa bu şirkete açabileceğimiz dava ve türleri hakkıında bilgi verirlerse memnun oluruz.

Syg.

Alıntıları Göster
    banada mantıksız geldi sebebide bu oyun yeni çıkmadı 4-5 senelik oyun daha evvel 3 yaz geçirdi ben 2 yaz oynadım o yaz aylarında hiç bloklama falan yoktu üstelik oyuna yeni başlayanların yanında tbc den sonra oyunu bırakanlarda oldu yani bana bu oyun 10milyon sattı demeyin çünkü bi çoğu bıraktı zaten bence bu bağlantı sorunları serverlardaki bir problemden olsa gerek ama çözülmezse ayıp olur tabiki Türk ve daha girmekte zorlanan diğer oyunculara

• quote:

Syg.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Silvermoon Savaşçısı

Syg.

Hukukçuyum ve bu tarz bir davada seve seve, ücretsiz olarak yardımcı olurum. Açılacak pek çok dava da var açıkçası. Tek problem, okumadan accept deyip geçtiğimiz EULA.. O sayfalarca sözleşmede ne yazdığını bilen var mı? Tahminimi söyleyeyim, sokakta birisi yellense dava açabilecek kapasitedeki Amerikalılar için hazırlanmış o sözleşmede bu konu da eksik bırakılmamıştır emin olun.. Burada mahkemeden ziyade, toplu bir eylemle daha fazla sonuç alınabilir diye düşünüyorum. Sadece Türkiyeden değil, Doğu Bloku ülkelerinden de gelecek ortak bir tepki belki.. Hayal mi? Büyük ihtimalle ama senelerce sürecek sonucu belirsiz bir davadan daha umut verici.

• quote:

Orijinalden alıntı: Necropsie

quote:

Orjinalden alıntı: Silvermoon Savaşçısı

Syg.

Hukukçuyum ve bu tarz bir davada seve seve, ücretsiz olarak yardımcı olurum. Açılacak pek çok dava da var açıkçası. Tek problem, okumadan accept deyip geçtiğimiz EULA.. O sayfalarca sözleşmede ne yazdığını bilen var mı? Tahminimi söyleyeyim, sokakta birisi yellense dava açabilecek kapasitedeki Amerikalılar için hazırlanmış o sözleşmede bu konu da eksik bırakılmamıştır emin olun.. Burada mahkemeden ziyade, toplu bir eylemle daha fazla sonuç alınabilir diye düşünüyorum. Sadece Türkiyeden değil, Doğu Bloku ülkelerinden de gelecek ortak bir tepki belki.. Hayal mi? Büyük ihtimalle ama senelerce sürecek sonucu belirsiz bir davadan daha umut verici.

Alıntıları Göster
    Hocam dediğinde haklısın ve tek taraflı bir dava sonuçsuz ve uzun sürer ama birileri bir şekilde bunu kamoyuna taşısa ve geniş çaplı bir destek ile bu sorunun yaşandığı diğer ülkelerle bu konunun üzerine gidip blizzard a açılacak bir dava belki şirketin sonunu da getirir ve açıkacsı hakediyorlar. Ben oyuna apra veriyorum ve kendi serverıma almıyorlar beni sonuna kadar haklıyım ama ordaki emule anlaşmasında oyuncuları kendi serverına alamam hakkı gibi bir madde olmicağını sanmıyorum. Resmen wtf klasörünün içeriğini silin, ipconfig release renew vs. yönlendirmeler ile dalga geçip baştan sağıyorlar halbuki kendileride gayet iyi biliyorlar kasıtlı olarak binlerce oyunucyu mağdur ettiklerini! ben eve geldiğimde bazenler wow dur beni mutlu eden arkadaşlarımla buluşup sanalda olsa bir ortamda oyun oynatan. Neyse yazcak çok şey olabilir ama bunu bir şekilde basına taşımalı kanıtlarla beraber diye düşünüyorum. En azından imkanı olan birileri sonuçta bu oyun haberlere bile defalarca konu olmuştur dünyada bilmeyen insanlar sadece teknolojiye sahip olamayan afrika gibi ülkelerdir ancak.

Syg.

• quote:

Hocam dediğinde haklısın ve tek taraflı bir dava sonuçsuz ve uzun sürer ama birileri bir şekilde bunu kamoyuna taşısa ve geniş çaplı bir destek ile bu sorunun yaşandığı diğer ülkelerle bu konunun üzerine gidip blizzard a açılacak bir dava belki şirketin sonunu da getirir ve açıkacsı hakediyorlar. Ben oyuna apra veriyorum ve kendi serverıma almıyorlar beni sonuna kadar haklıyım ama ordaki emule anlaşmasında oyuncuları kendi serverına alamam hakkı gibi bir madde olmicağını sanmıyorum. Resmen wtf klasörünün içeriğini silin, ipconfig release renew vs. yönlendirmeler ile dalga geçip baştan sağıyorlar halbuki kendileride gayet iyi biliyorlar kasıtlı olarak binlerce oyunucyu mağdur ettiklerini! ben eve geldiğimde bazenler wow dur beni mutlu eden arkadaşlarımla buluşup sanalda olsa bir ortamda oyun oynatan. Neyse yazcak çok şey olabilir ama bunu bir şekilde basına taşımalı kanıtlarla beraber diye düşünüyorum. En azından imkanı olan birileri sonuçta bu oyun haberlere bile defalarca konu olmuştur dünyada bilmeyen insanlar sadece teknolojiye sahip olamayan afrika gibi ülkelerdir ancak.

Syg.

Alıntıları Göster
    Bakın ne yazmışlar...

* 0. Connection Issues - Turkey 04/06/2008 07:22:59 PDT

* quote locked

Greetings,

Further to what we have previously posted Blizzard would like to respond to some of the points that have been highlighted in the following thread:

http://forums.wow-europe.com/thread.html?topicId=4271898520&sid=1

It is hoped that following will clear up some of the points that have been raised.

Since our initial feedback, we have re-requested information from our Network team and our partners, who have again investigated the issue and have again verified that the problems being reported by some of our Turkish players is a matter outside of our targeted influence. Unfortunately, this means that this specific issue is not something that Blizzard nor our Partners can resolve directly.

Furthermore to clear up a few points:-

- The World of Warcraft login servers are located within Europe.
    - All the marked European World of Warcraft realms are located within Europe
    - The DNS server used by an Internet Provider is responsible for resolving the IP address of the login servers, anything after that is done internally.
    - We do not block, limit or restrict any IP address.

To expand on one of the above points, our realms are located in various locations in Europe, so routing to realms will differ. If you can connect to one realm and not another, it does not mean your IP is being blocked by that realm. You can find further reading concerning routing here:

http://eu.blizzard.com/support/article.xml?articleId=26411

Please note that the investigations carried out by our Network team would suggest that links to and from Turkey are saturated at certain times of the day, these links are outside of Blizzard and our partners control.

Once again we would ask that the players affected with this problem raise the issue with their network provider.

Finally, some of the recent posts regarding this subject have been in breach of our forum rules. We understand your frustration but spamming the forums with non-technical and contra-factual nonsense helps no one. We can and will continue to edit, lock or remove any posts made that breach our forum rules, which can be reviewed here:

http://forums.wow-europe.com/thread.html?topicId=2405449539&sid=1

Please respect your fellow players when using this forum, their requests for assistance are at times being lost in the multiple threads created regarding this issue.

[ Post edited by Gelmkar ]

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkstrom

Bakın ne yazmışlar...

* 0. Connection Issues - Turkey 04/06/2008 07:22:59 PDT

* quote locked

Greetings,

Further to what we have previously posted Blizzard would like to respond to some of the points that have been highlighted in the following thread:

http://forums.wow-europe.com/thread.html?topicId=4271898520&sid=1

It is hoped that following will clear up some of the points that have been raised.

Since our initial feedback, we have re-requested information from our Network team and our partners, who have again investigated the issue and have again verified that the problems being reported by some of our Turkish players is a matter outside of our targeted influence. Unfortunately, this means that this specific issue is not something that Blizzard nor our Partners can resolve directly.

Furthermore to clear up a few points:-

- The World of Warcraft login servers are located within Europe.
    - All the marked European World of Warcraft realms are located within Europe
    - The DNS server used by an Internet Provider is responsible for resolving the IP address of the login servers, anything after that is done internally.
    - We do not block, limit or restrict any IP address.

To expand on one of the above points, our realms are located in various locations in Europe, so routing to realms will differ. If you can connect to one realm and not another, it does not mean your IP is being blocked by that realm. You can find further reading concerning routing here:

http://eu.blizzard.com/support/article.xml?articleId=26411

Please note that the investigations carried out by our Network team would suggest that links to and from Turkey are saturated at certain times of the day, these links are outside of Blizzard and our partners control.

Once again we would ask that the players affected with this problem raise the issue with their network provider.

Finally, some of the recent posts regarding this subject have been in breach of our forum rules. We understand your frustration but spamming the forums with non-technical and contra-factual nonsense helps no one. We can and will continue to edit, lock or remove any posts made that breach our forum rules, which can be reviewed here:

http://forums.wow-europe.com/thread.html?topicId=2405449539&sid=1

Please respect your fellow players when using this forum, their requests for assistance are at times being lost in the multiple threads created regarding this issue.

[ Post edited by Gelmkar ]

Alıntıları Göster
    "- We do not block, limit or restrict any IP address. "

Lies!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silvermoon Savaşçısı -- 4 Haziran 2008; 20:26:00 >

• bu konuda telekomdan doğru dürüst bilgi almamız mümkün mü? bence pek mümkün değil.

bu durumda hemen blizzarda saldırıya geçmemek gerek çünkü adamlar bloklama yok, serverlar avrupada diyor.
    bunun aksine kanıt bulmadan biryere varılmaz çünkü telekom sütten çıkmış ak kaşık değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hirbag

bu konuda telekomdan doğru dürüst bilgi almamız mümkün mü? bence pek mümkün değil.

bu durumda hemen blizzarda saldırıya geçmemek gerek çünkü adamlar bloklama yok, serverlar avrupada diyor.
    bunun aksine kanıt bulmadan biryere varılmaz çünkü telekom sütten çıkmış ak kaşık değil.
    Lütfen ilk post u dikkatli okuyun birde yine wow konularından aşağıdaki.

Orjinalden alıntı: Necropsie

Sorun ilginç bir şekilde TTNet'ten kaynaklanmıyor. Hatta Telia'dan bile kaynaklanmıyor. WoW'un official forumlarında bir mesaj var bununla ilgili, (okuyabilen oldu mu bilmiyorum) bir arkadaş (ki anladığımız kadarıyla TTNet'te epey tanıdığı olan bir arkadaş bu) birebir TTNet'e gidip bazı testler yapmış/yaptırmış. Hatta sırf test için 20mbit'lik bir hat kullandığından bahsediyor. Netice itibariyle, siz kullanıcı adı/şifrenizi yazdığınız zaman, bu istem bir DNS'e gidiyor. DNS sizi eu.logon.warcraft.com benzeri bir adrese yönlendiriyor. Ondan sonra da giriş yapıyorsunuz. Normalde, 3-5 saniye süren birşey bu. Ancak her nedense, bu DNS Avrupada değil Amerika'da! ve doğrudan bu DNS'e ping atmayı denediğinizde, 86000 gibi tuhaf bir rakam çıkıyor. Yani kullanıcı adı şifrenizi önce Amerika onaylıyor, sonra Avrupaya yönlendiriliyorsunuz. Onay uzun sürünce de, "connecting" ekranında tıkanıp kalıyorsunuz. Mesajı yazan arkadaş, bunun ABD'li müşterilerin memnuniyetinin öncelikli olarak hedeflendiğini gösterdiğini falan da yazıyor ancak teknik olarak o kadar da hakim değilim konuya. Hatta bu yazdıklarımda da yanlış anlama yüzünden hata yapmış olabilirim ama temel itibariyle durum bu. Mesajı atan arkadaş da ban yemiş durumda şu an, Blizzard'ın "şirket sırrı olan bilgilerini kamuya açmak" gibi tuhaf bir sebepten dolayı. (Mesajında bir sürü ip adresi vermiş, büyük ihtimalle ip adreslerinden biri normalde bilinmemesi gereken bir sunucuya ait, kastedilen o.) Velhasıl kelam, sorun bu kez Blizzard'da görünüyor..

http://forum.donanimhaber.com/m_23632119/mpage_2/tm.htm

• quote:

Lütfen ilk post u dikkatli okuyun birde yine wow konularından aşağıdaki.

Orjinalden alıntı: Necropsie

Sorun ilginç bir şekilde TTNet'ten kaynaklanmıyor. Hatta Telia'dan bile kaynaklanmıyor. WoW'un official forumlarında bir mesaj var bununla ilgili, (okuyabilen oldu mu bilmiyorum) bir arkadaş (ki anladığımız kadarıyla TTNet'te epey tanıdığı olan bir arkadaş bu) birebir TTNet'e gidip bazı testler yapmış/yaptırmış. Hatta sırf test için 20mbit'lik bir hat kullandığından bahsediyor. Netice itibariyle, siz kullanıcı adı/şifrenizi yazdığınız zaman, bu istem bir DNS'e gidiyor. DNS sizi eu.logon.warcraft.com benzeri bir adrese yönlendiriyor. Ondan sonra da giriş yapıyorsunuz. Normalde, 3-5 saniye süren birşey bu. Ancak her nedense, bu DNS Avrupada değil Amerika'da! ve doğrudan bu DNS'e ping atmayı denediğinizde, 86000 gibi tuhaf bir rakam çıkıyor. Yani kullanıcı adı şifrenizi önce Amerika onaylıyor, sonra Avrupaya yönlendiriliyorsunuz. Onay uzun sürünce de, "connecting" ekranında tıkanıp kalıyorsunuz. Mesajı yazan arkadaş, bunun ABD'li müşterilerin memnuniyetinin öncelikli olarak hedeflendiğini gösterdiğini falan da yazıyor ancak teknik olarak o kadar da hakim değilim konuya. Hatta bu yazdıklarımda da yanlış anlama yüzünden hata yapmış olabilirim ama temel itibariyle durum bu. Mesajı atan arkadaş da ban yemiş durumda şu an, Blizzard'ın "şirket sırrı olan bilgilerini kamuya açmak" gibi tuhaf bir sebepten dolayı. (Mesajında bir sürü ip adresi vermiş, büyük ihtimalle ip adreslerinden biri normalde bilinmemesi gereken bir sunucuya ait, kastedilen o.) Velhasıl kelam, sorun bu kez Blizzard'da görünüyor..

http://forum.donanimhaber.com/m_23632119/mpage_2/tm.htm

Alıntıları Göster
    blizzard forumundaki yazısını da okudum arkadaşın ama daha somut bilgiler vermesi lazım uzmansa. şuan yazdıkları iddia etmenin
    ötesine geçmemiş. aşağıdaki yazısına bakarak söylüyorum ama başka yazıları silinmişse bilemem.

quote:

Dear Blizzard Support....

I am really wondering if any of you 1st Level techs are really reading these problems of "users". Yes, users, customers. Not kids.

Currently we are UNHAPPY CUSTOMERS that are stuck we you...If this problem is not solved asap, 10,000 or more users will just opt out, as our money is currently being wasted improperly. I am sure about %95 of the users reading this forum actually got penetrated by incapable support techs asking useless same questions over & over again.

As it is stated in the current forums over and over again, which you are trying not to understand...we turkish (and neighbours close to us) are having connection problems.

I am a IT professional who has been in WAN sector over 12 years, so let me just clarify the problem in detail so you can actually fix it. It has nothing to do with the "brand of modem" users use.

The problem: Some Realms (servers) are inaccessable, while others ARE NOT.

Detail: While logging in, after passing the login screen, at Realm Selection window, users can not connect to the desired realm.

Facts : Turkey's main ISP Gateway, TTNET is having saturation problems since 2006. But, we had no problem as such in 2006, nor 2007, nor 2008, until 2 months ago.

I don't really agree with this, as if it was the saturation from Turkey's broadbands working at full capacity, not only few realms like Kilrog etc would be unaccessable, but ALL realms should be inaccessable. Including the login server. Hence, I have no problem connecting to Dragonblight where as I can not connect to Kilrogg.

I tried to connect by using my USA server accounts, which connect much faster than the EU account. As Turkey's gateways are over level3.net over london to newyork, eu servers may be actually "slow" for turkish users. (Ping time is lower at new york than london). Although we turks like to feel that we are inb EU, it may be a good idea to be actually forwarded to USA realms.

We turkish users are fully aware that the TTNET's resources were over-used since a while. But, this problem is not a problem arising from the gateways or the internet lines. If it was a saturation problem, it would affect all realms not only 4-5.

When I tried to follow the IP connections differring from realm-to-realm, you can easily see that the problem is actually arising from Blizzard's DNS Server's being over crowded. So its not the TTNET, but its the Blizzards DNS Servers or FW Gateways which are not sufficient enough.

Also please try to teach your technicians that you dont need users modem and msinfo texts on connection issues as such. Also please be aeger to keep in mind no system is perfect and it may really be the server side with a problem.

If you need futher assistance, I would be overwhelmed to guide you through..

Regards,

Microsoft Certified System Engineer + Internet
    Cisco Certified Design Associate
    Checkpoint Firewall-2 Engineer
    Comptia A+ Certified
    Comptia Server+ Certified.

• quote:

blizzard forumundaki yazısını da okudum arkadaşın ama daha somut bilgiler vermesi lazım uzmansa. şuan yazdıkları iddia etmenin
    ötesine geçmemiş. aşağıdaki yazısına bakarak söylüyorum ama başka yazıları silinmişse bilemem.

quote:

I am really wondering if any of you 1st Level techs are really reading these problems of "users". Yes, users, customers. Not kids.

Currently we are UNHAPPY CUSTOMERS that are stuck we you...If this problem is not solved asap, 10,000 or more users will just opt out, as our money is currently being wasted improperly. I am sure about %95 of the users reading this forum actually got penetrated by incapable support techs asking useless same questions over & over again.

As it is stated in the current forums over and over again, which you are trying not to understand...we turkish (and neighbours close to us) are having connection problems.

I am a IT professional who has been in WAN sector over 12 years, so let me just clarify the problem in detail so you can actually fix it. It has nothing to do with the "brand of modem" users use.

Detail: While logging in, after passing the login screen, at Realm Selection window, users can not connect to the desired realm.

Facts : Turkey's main ISP Gateway, TTNET is having saturation problems since 2006. But, we had no problem as such in 2006, nor 2007, nor 2008, until 2 months ago.

I don't really agree with this, as if it was the saturation from Turkey's broadbands working at full capacity, not only few realms like Kilrog etc would be unaccessable, but ALL realms should be inaccessable. Including the login server. Hence, I have no problem connecting to Dragonblight where as I can not connect to Kilrogg.

I tried to connect by using my USA server accounts, which connect much faster than the EU account. As Turkey's gateways are over level3.net over london to newyork, eu servers may be actually "slow" for turkish users. (Ping time is lower at new york than london). Although we turks like to feel that we are inb EU, it may be a good idea to be actually forwarded to USA realms.

We turkish users are fully aware that the TTNET's resources were over-used since a while. But, this problem is not a problem arising from the gateways or the internet lines. If it was a saturation problem, it would affect all realms not only 4-5.

When I tried to follow the IP connections differring from realm-to-realm, you can easily see that the problem is actually arising from Blizzard's DNS Server's being over crowded. So its not the TTNET, but its the Blizzards DNS Servers or FW Gateways which are not sufficient enough.

Also please try to teach your technicians that you dont need users modem and msinfo texts on connection issues as such. Also please be aeger to keep in mind no system is perfect and it may really be the server side with a problem.

Regards,

Comptia A+ Certified

Alıntıları Göster
    Dün arkadaşım frozen hesabını açtı tıkır tıkır oynuyor. Belkide medium ve üstü olan serverlar için geçerlidir ?

• quote:

quote:

Regards,

Comptia A+ Certified

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Hirbag

Yok, bu yazı değil. Yazı şu:

PLEASE READ CAREFULLY AND FORWARD IT TO YOUR NETWORK OPERATIONS MANAGER.

Here is the solution:

I've just contacted my worshippers and colligues in TTNET ISP. Apparently, their callcenters have been raided with this matter (he did not say how many calls logged as its confidential).

Although below lines may be somewhat too technical for some of you to understand, I'll try to be brief as possible.

Here is how the WoW network system works:

To load balance network traffic, realms (servers) are placed not all in same location. They are spread around the globe at certain geographical locations. They mostly run on Unix based high proficiency systems at gigabit speed. Doing such enables to avoid network congestions, security, liability, ans quality of service, as well as if one ISP line goes down, not all goes down.

When you write your username & password into the game client software, the software connects directly to a DNS (domain name server) Server which forwards you to a login/authentication server (eu.logon.worldofwarcraft.com) where your credentials are checked.

When account is authenticated you are once again forwarded by the DNS server to realm (server) your account is associated with.

As the authentication server and the game servers are different locations as well as different ISP backbones.

Coming back to our problem, although direct ICMP traceroute may show latency connecting to the dns server, it still connects and forwards our clients to the appropiate realm (server), but as the lines / servers congested or malfunctioning, the user clients can not connect to the desired server (realm).

In TTNET, my associates, have tested the problem not with a DSL line but a 20 Mbit, metro ethernet line, which bypasses all firewalls and user gateways. So, it is a very fast, clear and de-congested line. They tried a multi-search on the wow dns server and found out below:

name class type data time to live
    worldofwarcraft.com IN A 12.129.242.22 3600s (1h)
    ns-east.cerf.net IN A 207.252.96.3 86400s (1d)
    ns-west.cerf.net IN A 192.153.156.3 86400s (1d)

This means WOW DNS servers are not at WoW at all. Its co-located. To avoid direct investment, someone has used co-location instead of server farming. Good thing is, someone has been clever enough to place the DNS server at one of the main ISP's sidebone (close to backbone). Cerf.net is a operator of AT&T global (AT&T is one of the largest internet backbones).

The first problem can be clearly seen that by using a well known network check tool (network-tools.com) the latency problem does not only arise from Turkey or East Europe BUT, the DNS servers itself. While a simple ping can take up to 3600ms for worldofwarcraft.com, it takes 86400ms for the DNS servers.

Although eu.logon.worldofwarcraft.com server is named EU, its actually in USA. Funny of all, even if you make a traceroute from a USA based backbone to the wow bone, you get the below results:

TraceRoute to 80.239.180.112 [eu.logon.worldofwarcraft.com]
    Hop (ms) (ms) (ms) IP Address Host name
    1 21 15 17 72.249.0.65 -
    2 20 24 17 8.9.232.73 ge-6-18.car1.dallas1.level3.net
    3 15 9 13 4.68.19.5 ae-13-69.car3.dallas1.level3.net
    4 23 12 22 4.68.63.194 -
    5 45 34 42 213.248.80.145 atl-bb1-link.telia.net
    6 41 41 50 80.91.252.121 ash-bb1-link.telia.net
    7 134 119 119 80.91.254.215 prs-bb2-link.telia.net
    8 122 125 119 80.91.251.112 prs-b4-link.telia.net
    9 124 125 123 213.248.98.78 prs-nant-ks51-geth0-2.telia.net
    10 Timed out Timed out Timed out -
    11 Timed out Timed out Timed out -
    12 Timed out Timed out Timed out -
    13 Timed out Timed out Timed out -

This actually,clearly shows the company policy. USA customers come first. But, looks like they are not too happy as well. Servers which are dedicated to Europe region must be located in Europe. Preferably Netherlands where, there is a strong AT&T backbone is widely available.

WoW network is located on TELIA network. Here are some IP's of Realms (Servers)

80-239-180-115.customer.teliacarrier.com - Dragonblight Server
    213-248-123-81.customer.teliacarrier.com - Killrogg Server

Retrieving DNS records for 80-239-180-115.customer.teliacarrier.com...

DNS servers
    dns12.se.telia.net
    dns11.se.telia.net [81.228.11.69]

Answer records
    80-239-180-115.customer.teliacarrier.com 1 A 80.239.180.115 604800s

Authority records
    customer.teliacarrier.com 1 NS dns12.se.telia.net 604800s
    customer.teliacarrier.com 1 NS dns11.se.telia.net 604800s

Additional records
    dns12.se.telia.net 1 A 81.228.10.69 66068s

Retrieving DNS records for 213-248-123-81.customer.teliacarrier.com...

DNS servers
    dns11.se.telia.net [81.228.11.69]
    dns12.se.telia.net

Answer records
    213-248-123-81.customer.teliacarrier.com 1 A 213.248.123.81 604800s

Authority records
    customer.teliacarrier.com 1 NS dns12.se.telia.net 604800s
    customer.teliacarrier.com 1 NS dns11.se.telia.net 604800s

Additional records
    dns12.se.telia.net 1 A 81.228.10.69 65894s

All server connections are made through port 3724 (make sure your firewall or adsl modems firewall settings support it).

Above data has arrived from USA, and again you can see the ping TTL records clearly. So this is clearly NOT a customer side ISP problem. As seen from above records, this is clearly a TELIA.NET problem.

ISP's are just like GSM operators who cannot operate on their own but, they all operate together as they are all INTERCONNECTED (Roam). So that they are always intouch with each other to assure line connecitivity, qos and latency & saturation control as well as accounting.

Conclusion:

1. So, yes, it is a Blizzard based problem. It is arising from Blizzard network backbone.
    2. No, it is not a customers problem. As Blizzard is the customer of Telia, it is in Blizzards responsibility to get in contact with Telia and solve the problem.
    3. Above records are can be found very easily by using simple internet tools and does not breach any company confidential information nor abuse.
    4. We customers have invested in Blizzards services since a long time. Now it is Blizzards turn to satisfy we customers.
    5. We want logical answers.
    6. We want proper, professional and prompt solution. (I hope I dont have to write that out word by word too).
    7. We would like to be helped by professional, knowledged and responsible call operators.

Açıkçası, içeriğine giderek inanıyorum bu yazının. Bugün yine giremedeğim oyuna, Your Freedom kullanarak Fransa'dan bağlanıyormuş gibi gösterip saniyeler içinde girdim. Hatta ping de 60-90'dı! Alıyorum vallaha ben bu YF'yi..

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.