Şimdi Ara

Warner Bros ile bitip tükenen DC ve Yükselen MARVEL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şaka bı yana en sevdiğim karakter Batman. En sevdiğim film nolan ın Batman i. Bunlara lafım yok.

Amma velakin DC fanı olmama rağmen sinemada DC vasat ilerliyor. Marvel senelerin verdiği bi düzen ve istikrarla gidiyor. Warner Bros ise para kaygısı ile hızlandırılmis filmler çekip Marvel e yetisecem diye uğraşırken, Marvel senelerin verdiği düzenin ve kalitenin meyvelerini topluyor. Eskiden herkes derdi Batman ve Superman i kime sorsaniz bilir diye ama şimdi yeni nesil Marvel sinematik sayesinde Marvel karakterlerini daha çok seviyor ve daha çok tanıyor.

Bende derdim eskiden Marvel çocuk kitleyi çekmek için espri üzerine yoğunlaşıyor. Yalnız DC şu an ondan daha beter durumda. Hem Marvel i taklit ediyor. Hemde esprileri Marvel den daha vasat. Örnek justice league. Beklentimin çok çok altında kaldı film. Üstelik marvelvari olmaya çalışması ve becerememesi daha rezil bı durum.

Mesela benim yaş 30 ve eski bı çizgi romancı olarak şu infinity war tuylerimi diken diken etti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• marvel çok çocuk işi geliyor artık bana

geçen thor ragnarok izledim ve resmen 2 saatimi boşa geçirdim.Sürekli espri yapma olayı,hep aynı hikaye kötü gelsin iki tokatla gönder kahraman ol.Her filmde aynı olay

ha diyeceksin dc farklı mı ? çok değil ama ağır ve o karanlık havası daha hoş.Diyalogları da marvel'a göre daha güzel

bir avengers'ler hoşuma gidiyor onun dışında alayı çöp gözümde , ha bir de guardians of the galaxy onun da bir sebebi efsane karakter ve şarkıları
  • Marvel Fan Detected

• quote:

Orijinalden alıntı: selodonanımhaber

Marvel Fan Detected

Kardeşim senelerdir DC fanı olduğumu heryere yazdım. Gerekli aciklamalarimi da yaptım. Gerçekleri söylemek suç mu ? İnsanlar düşüncelerini paylasamadiktan sonra ne anlamı var bu forumun ?

• Bunu herkes biliyor zaten.Konu kilit, üye ban.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kesinlikle Warner Bros., Dc'nin içine etti. Sırf Marvel ile yarışacaz diye çok büyük işlere kalkıştı. Daha doğrusu çok acele ettiler. MoS gibi bir filmle DCEU'nun temellerini atmışsın. Çok kötü bir film değil zaten. Ama ondan sonra çıkıp, en popüler süper kahramanlarını sırf para kazanmak amacıyla -hepsini amacı zaten para kazanmakta , bunlar çok belli ediyorlar.- birbirleriyle kavga ettirdin. Elindeki kahramanların potansiyelini hiç iyi kullanamadın. Yani anlamıyorum MoS tan sonra Batman, Flash , Wonder Woman filmleri gelse iyi olmaz mıydı ? Aynı Batman Arkham oyunun daki gibi bir Batman yapsana. Hala aktif ama belli başlı şeyler başından geçmiş bir Batman olamaz mıydı yani? Flashın filmi gelecek, Reverse Flash filan hiç anlatılmadı.Bir de flashpoint filmi yapıyorsun. Belki Flashın en önemli hikayelerinden biri. Bir bekle , karakteri tanıt. Ondan sonra yap.

Bide DCUE'da en gıcık kaptığım şey Batman'in hal ve hareketlerinin tamamen yanlış sergilenmesi. BvS de çok karamsar bir Batman gördük. Kendi kurallarını çiğneyen, depresif bir Batman. Sonra JLde tamamen bu özelliklerden ayrılmış, bu sefer tam tersi şen şakrak biri olmuş.

Warner Bros ile bitip tükenen DC ve Yükselen MARVEL

Yani anlamıyorum bu nedir arkadaş? Bir supermani gördü diye böyle mi olması lazım? Çok absürd geliyor bana. Bir açında Batman Arkham oyun serisindeki Batman'e bakın. Neredeyse 4 oyunda sadece bir yerde sırıttı o kadar. Yani gülmesinde değilim , sadece yanlış yapıyorlar.

Eskiden Marvel'e karşı bir burukluk vardı içimde. Xmen ve Fantastic Four haklarına sahip olmadığı için. O da şimdi oldu sayılır. Adamlar takır tukur film yapıyorlar. İyi olur kötü olur bir şey demiyorum. Ama yani ayıptır Warner Bros. Daha birde Flashpoint filmi ile evreni sıfırlıyacaksın. Çok işimiz var.

• marvel çok çocuk işi geliyor artık bana

geçen thor ragnarok izledim ve resmen 2 saatimi boşa geçirdim.Sürekli espri yapma olayı,hep aynı hikaye kötü gelsin iki tokatla gönder kahraman ol.Her filmde aynı olay

ha diyeceksin dc farklı mı ? çok değil ama ağır ve o karanlık havası daha hoş.Diyalogları da marvel'a göre daha güzel

bir avengers'ler hoşuma gidiyor onun dışında alayı çöp gözümde , ha bir de guardians of the galaxy onun da bir sebebi efsane karakter ve şarkıları

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

marvel çok çocuk işi geliyor artık bana

sonuna kadar haklısınız..diyecek ek fazla söz yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sonunda beni anlayan bı arkadaş. Ağzına saglik.

• quote:

DC ağır ve karanlık hava mı ? Neyin kafasını yaşıyorsun sen ? Şu anki DC çocuk işi. Gerçek DC yapımları ciddidir. Batman saçma sapan espriler yapmaz. Koyu renkler kullanınca ciddi bı film olmuyor. Nolan ın Batman inde jl deki Batman gibi saçma sapan espriler duydun mu ? Marvel kabul espri yapıyor ama çizgisini bozmuyor. Bütün filmleri aynı kronolojide devam ediyor. Ama DC nin yapımları ise fanlarına hakaret resmen. Nerde gerçek Batman nerde çakma sinema Batman i. DC fanları marvelvari bı Batman istemiyor. Ciddi agirbasli bı Batman istiyor. DC şu anki sinema filmlerinde aslını kaybedip marvelvari bı çizgide gidiyor. Kabul edemiyorum bunu. Animasyon filmleri bile kat kat daha başarılı ve çizgi romanlarına daha yakın. Filmleri rezalet. Ayrıca kronolojiye uygun gitmiyor. Jl dediğin film kaç kere değiştirildi haberin var mı ? Kaç sahne çıkarıldı. Şu anki jl filmi adamakıllı hicbi sey anlatmiyor. Adamlar temeli yapmadan çatıyı inşa ediyorlar çünkü.

Büyük bı DC fanı olarak kabul etmiyorum bu saçma politikayı ve eleştirmek hakkimiz. Koru körüne size sunulan herşeyi kabul edilen koyun olmaktan çıkın.

• Konu sahibi eski bir çizgi romancı olduğunu söyleyip Nolan’ın Batman’i ni olması gerekenmiş gibi anlatarak olaya baştan yanlış başlıyor. O Batman serisi orijinaliyle alakası olmayan kendi başına değerlendirilecek (güzel filmdir o ayrı) filmlerdir. Süper kahramanların tarihi 10 seneden daha eski o yüzden Dc Marvel kıyaslaması sinematik evren üzerinden değil geçmişten günümüze özgün karakterler ve sürükleyici konulu çizgi romanlar üzerinden olmalı. Burda da Dc bariz daha üstün. 10 sene öncesine kadar Hawkeye , Blackwidow,Scarlet Witch karakterlerinden bir haber olan insanlar takım tutar gibi Marvel fanatikliği yapıyor. WB firması elinde ki şahane malzemeden iyi bir iş çıkaramıyorsa bu Dc ‘ nin eksiği değil, WB’ un salaklığıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exturnell -- 10 Mart 2018; 20:41:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: exturnell

Konu sahibi eski bir çizgi romancı olduğunu söyleyip Nolan’ın Batman’i ni olması gerekenmiş gibi anlatarak olaya baştan yanlış başlıyor. O Batman serisi orijinaliyle alakası olmayan kendi başına değerlendirilecek (güzel filmdir o ayrı) filmlerdir. Süper kahramanların tarihi 10 seneden daha eski o yüzden Dc Marvel kıyaslaması sinematik evren üzerinden değil geçmişten günümüze özgün karakterler ve sürükleyici konulu çizgi romanlar üzerinden olmalı. Burda da Dc bariz daha üstün. 10 sene öncesine kadar Hawkeye , Blackwidow,Scarlet Witch karakterlerinden bir haber olan insanlar takım tutar gibi Marvel fanatikliği yapıyor. WB firması elinde ki şahane malzemeden iyi bir iş çıkaramıyorsa bu Dc ‘ nin eksiği değil, WB’ un salaklığıdır.

Nolan ın Batman i olması gerektiği gibi demedim. Nolan ın Batman i çizgi romanlara en uzak Batman. Dikkat edersen DC nin Batman i demedim. Özellikle nolan ın Batman i dedim. Çünkü nolan Batman hikayesini okuyup filmi kendine göre yapıyor. Burada çr Batman ine göre en uzak Batman nolan ın Batman i dersek gene doğru demiş olmayız. Çr deki Batman a en yakın Batman animasyon filmlerindeki Batman.

Yani onu kullanmalari, o tarz da bı Batman i sinemaya aktarabilirlerdi. Yani nolan ın Batman i ile çr Batman i farklı. Ammavelakin anlatmak istediğim çr deki Batman in bı ağırlığı var. Nolan ın Batman inde de bı ağırlık var. Yani nolan kendi Batman ini oluşturmuş olsa da bı ağırlık var. (Bak burada çr deki Batman nolan ın Batman i demeye çalışmıyorum) asıl olay sinemadaki justice league deki Batman da karakter isleyişi ve bir ağırlık yok. Tamam karakter işleyişi için Batman solo filmi olması lazım dersin ama günümüz sinemasında bı karakteri işlemek ve tutarlı anlatmak önemli. Yani justice league deki batman filmin başı farklı, ortası farklı sonu farklı. Karakter ağırlığı ve işleme olgusu çok vasat. Film boş aksiyon olarak gidiyor. Anlattığı şeylerde dişe dokunur şeyler değil. Çr deki Batman karakter işleyişi olarak kendince mükemmel. Nolan ın Batman ini seversin ya da sevmezsin ama onda da karakter belli bir çizgide ilerliyor. Yani bu iki Batman de sıkıntı yok. Yalnız justice league Batman i tamamen marvelvari bı karakter yapalım izlensin para kazanalim kafasında yapılmış. Bu justice league filmi için sadece batman de geçerli olan bı tanı değil hepsi öyle olmuş durumda. Özetle asıl elestirim DC nin soğuk ve ciddi atmosferi gidip yerine para kazanalim kafasi gelmiş. En sevdiğim karakteri de heba etmişler.

Ben DC fanı olarak böyle vasat anlatım ve sekans sekans ilerleyen bı DC filmi görmek istemiyorum. Bunun en büyük sebebi de yönetmen senarist cart curt kendi içinde değişip, eklenen bir sürü sahneyi çok ciddi bulup çıkarmaları ve yerine çocuk kitleyi çekmek için komedi eklemeleri. Zaten bu tarz Superhero filmi izlemek istesem Marvel filmlerini izlerim. Hiç değilse onlar kendince kendi çizgisinde işini yapıyor. Warner Bros ise hadi yemeğe şunu da katalim sevsinler, bunu da koyalım sevsinler bizde daha fazla gişe yapıp çok para kazanalim kafasindalar. Marvel e yetişmek için aceleci davrandılar.

Yapılması gereken her karaktere ayrı ayrı solo filmleri çekip karakterleri insanlara sevdirmek ve bu karakter sinema dünyamızda, bu kafada olacak. Böyle bu şekilde bir karakteri olacak demeleri. Ardından justice league i çıkarmaları gerekirdi.

Sonunda bu DC nin eksiği değil wb nin salakligidir demişsin. Tek tek hepsini DC wb diye ayrı ayrı yazıp kafa karıştırmaya gerek yok. DC artık wb zaten. Bizim anlattığımız da bu. Diyoruz ki wb sinematik evrende DC çizgi romanlarini veremiyor. Çizgi romandan farklı anlattığını anlatıyoruz zaten. İşin kötü yanı karanlık ve ciddi atmosfer bitmiş durumda. Marvel gibi olmak istiyorlar. Para hırsı gözlerini bürümüş. Bvs deki Batman ile jl deki Batman in bile uzaktan yakından alakası yok. Animasyonlara çizgi film diyen kitleye açıp animasyonlarini izletseniz onlar bile animasyondaki Batma, jl deki Batman i yerden yere vurur diye söyler. Zaten başından beri anlattığımız sinematik evrenindeki sevilmeyen tarafları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 11 Mart 2018; 3:10:10 >

• Yahu iğrenç ultron filmi yapan adamı getirirsen Batman güler, ağlar ve afedersin osurur. Çizgi Roman filmlerinin popüleritesi arttığı için bu çakallar ortasından biz de ağır toplarımız ile girelim diye daldılar işin içine. Temelini attığın çok güzel bir MoS filmi var. Patır patır dökmen gerek karakterlerin solo filmlerini. Noldu peki ? Bunlar temellerden başlamak yerine binanın en tepesi olan JL'yi kurdular hemen alelacele. Ki onu da kötü kurdular. Malzemeden çaldılar. Cyborg yapıp, Green Lantern koymuyorsun. Sonra da Cyborg'u yarım yamalak anlatıyorsun. GL koymuyorsun fakat Lantern Corps sahnesini kesiyorsun. Flash tanıtıyorsun hiç bir özel sahne koymuyorsun ( Iris West kurtarması vs ) Ultron'a şarkı söyleten adamlarla çalışırsan olacağı bu. Gider ultron filminde Bruce Banner'ın, Black Widow'un göğüslerinin üzerine düştüğü sahneyi kopyalar burada Flash ve WW için uygularsın anca. Rezil bir şirket WB. Şu saatten sonra filmini bırak IMAX falan, dandik gazi sinemasında bile izlemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Batman

Yahu iğrenç ultron filmi yapan adamı getirirsen Batman güler, ağlar ve afedersin osurur. Çizgi Roman filmlerinin popüleritesi arttığı için bu çakallar ortasından biz de ağır toplarımız ile girelim diye daldılar işin içine. Temelini attığın çok güzel bir MoS filmi var. Patır patır dökmen gerek karakterlerin solo filmlerini. Noldu peki ? Bunlar temellerden başlamak yerine binanın en tepesi olan JL'yi kurdular hemen alelacele. Ki onu da kötü kurdular. Malzemeden çaldılar. Cyborg yapıp, Green Lantern koymuyorsun. Sonra da Cyborg'u yarım yamalak anlatıyorsun. GL koymuyorsun fakat Lantern Corps sahnesini kesiyorsun. Flash tanıtıyorsun hiç bir özel sahne koymuyorsun ( Iris West kurtarması vs ) Ultron'a şarkı söyleten adamlarla çalışırsan olacağı bu. Gider ultron filminde Bruce Banner'ın, Black Widow'un göğüslerinin üzerine düştüğü sahneyi kopyalar burada Flash ve WW için uygularsın anca. Rezil bir şirket WB. Şu saatten sonra filmini bırak IMAX falan, dandik gazi sinemasında bile izlemem.

Ağzına sağlık kardeşim. Ne anlatmak istediğimi çok güzel anlamışsın. Bende bunu demek istiyorum. Böyle dediğimiz zaman Marvel fanı diye suçluyorlar. Sevdiğimiz bı şeyi bize kötü sunuyorlarsa susup sesimizi çıkarmamak çözüm degildir. Böyle böyle başlar herşey. Sen dile getirirsin, ben dile getiririm. Sonra tüm halka yayılır bu olay. İnsanlarin tepki gösterdiğini görünce geri adım atar firmalar. Kendilerine çeki düzen verirler.

Sevdiğim bı karakteri sinemaya güzel uyarlayamadiklarini anlatmam beni başka bı firmanın fanı yapmaz. Onu sevdiğim için dile getirmisimdir zaten. Wb işi iyice paraya döktü. Harley quinn, batwoman gibi kadınlara film çıkarmayı düşünüyor şimdi. Bildiğin kadınları pazarlayarak ergenleri daha çok kendime çeker ve para kazanirim kafasına büründüler. Bunlara dur demezsek. Herşey iyiymiş gibi ses cikarmazsak böyle gitmeye devam edecek.

• quote:

Aynen Marvel daha çoçuksu filmler yapıyor. Deadpool ve eski Spider-man'ler hariç çöp

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Harley quinn, batwoman nedir Allah aşkına? Kim ki bu karakterler de onlara öncelik veriyorsun. Batman filmi yapmak varken kim bu karakterler? Yada Green Lantern filmi yapsana. Anasını satayım sanki çok muhteşem hikayeleri var. Toplasan bir elin parmağını geçmez. Gir Batman'in en güzel hikayelerinden. Adamlar amaçlarını direk belli ediyorlar. PARA PARA PARA.

Birde anlamadığım bir şey var? Harley quinn filmi ile bunlar ne anlatacak? Yapacakları film Suicide Squad'dan farkı olmayacak.

WB'nin de DCEU plansız bir şekilde, geleceği düşünmeden oluşturduğuna inanıyorum. Anasını satayım MCU'ya bakıyorum. Adamlar tıkır tıkır ilerliyor. Kaç sene önceki filmde geçen replik günümüzde ki filme ışık tutuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chris Traeger -- 11 Mart 2018; 11:9:11 >
  • Çünkü ağzını kırdığım WB'si yönetmenlerin işine karışılmayacağını öğrenemedi bir türlü. Kevin Feige'ın açıklaması vardı; "Biz yönetmenlere sadece diğer filmler için olması gereken bir iki şeyi koymalarını istiyoruz geri kalan her şeyi onlar yapıyor" diye. Ayrıca Marvel'ın 2008-2029 arası bütün filmleri planlı programlı. WB-DC bir an önce çekelim derdinde. Bildiğim kadarıyla da DCEU olayı bitti. Her film kendi çapında olacak.

• WB nin yanlışı piyasayı Disney'e kaptırması oldu.
    Yoksa boyundan büyük işlere falan kalkışmadı, WB diyoruz.
    Sıkıntı, pazarı kaptırdıktan sonra girmeye kalkışması oldu.
    Bvs filmi süper değildi evet ama o kadar gömülecek bir film de değildi.
    JL filmi ben hiç beğenmedim. Ki bunun da nedeni tarzının dışına çıkmasıydı.
    Sırf 15 yaş altı ergen kitle ve Disney sevdalıları ayağına filmi komiklikler, şakalar üzerine kurdular.
    Ki yine de, çıkan süper kahraman filmlerine bakınca bu kadar gömülmesi yine normal değil.
    Biraz sürü psikolojisi var.
    Disney'in çıkardığı her film maşallah en az 7 İMdB ve %90 RT oranı alıyor.
    İstisnasız. Hiç kaçarı yok yani. Tek süper kahraman filmleri için de değil.
    Star Wars 8 filmi leş bir film ama yine çok yüksek.
    Bunu gören insanlar da birbirini gazlıyor bu durum hem beğeniye hem de gişeye yansıyor.
    DC'nin yanlışları var evet ama bu iş sadece sinema özelinde değil.
    Disney bildiğin pazarı yönetiyor şuan.
    Ve uzun yıllar da durduralacağını sanmıyorum.

• exturnell kullanıcısına yanıt
    Marvel dc yi katlamış sen nediyon neyse lafım yok birinci dc filmleri saçma yok batman süpoyu dmvüyor batman o kriptonu kullanana kadar süpo ışık hızında uçup bir çakardı batman felç

• Batman kullanıcısına yanıt
    Fan boy wb sadece dc ile uğraşamaz boş konuşma wb çok iyi bir film şirketidir dc karekterkeri kötü olduğunu hiç düşündün mü

• Batman in dedikleri çok mantıklı , mos güzeldi bvs finaline kadar başarılıydı finaliyle alay konusu oldu ama jl neydi öyle ne dc havası ne marvel havası vardı arasında çorba olmuştu. Dc mi aman düşman başına iyi ki marvel varda süper kahraman görüyoruz. Koskoca evrende 4-5 kötü film vardır geri kalanlarla orta çizgide ve baya başarılı olmak üzere ayrılır gider. Bu karanlık atmosferde almış başını gitmiş jl de gördük karanlığı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.