|
Bildirim
10-15 yaş ergen kitlenin sapıkça yazdığı şeylerin okunması ve buna kolayca erişilmesi zaten doğru değildi. Geçen Wattpadde ünlü olan ve kitabı basıla bir kızın videosuna denk geldi. Hayranı ile kitap üzerine tartışıyorlar. Mevzu seks yazar 22 yaşında tartıştığı kız çocuğu 13
|
Müstehcen hikayelerin sempatik karakterlerle 'çocuk'lara anlatıldığı iğrenç bir platforma dönüştü tamamen. Daha geçenlerde 14 yaşındaki bir kız çocuğu'nun wattpad'de tanıştığı 35 yaşındaki adamla cinsel içerikli konuşmaları haber olmuştu ve daha nice nice olaylar.. Maalesef istismara açık bir platform ve hiçbir şekilde düzenleme ve içerik kontrol yoluna gitmediler.. Bence yerinde bir karar
|
Sitenin içeriğinden bağımsız, yasaklayarak ne çözülebilmiş ki bu zamana kadar bu da çözülsün? |
Ne okuyalım ona da karar versinler tam olsun.
|
Yerinde bir karar olmuş abuk sabuk ne varsa bu platformda atış serbest yani
|
Mesele oysa (ki makul) mahkeme internet sağlayıcısının güvenli internet hizmetine ekletsin bu tür muzır neşriyatı. İsteyen kullanır isteyen kullanmaz ondan sonra. Kardeşim millete ahlak bekçiliği yapmak devletin işi değil, bunu bir türlü anlatamadık. Beni deli ediyor ya, ne idüğü belirsiz hakimin birinden mi öğreneceğim ben ahlakı? İnsanların karısına kızına saldıran p*leri ertesi gün salan da aynı adamlar...
|
Ahlak ve düşünce yapısı biraz fazla göreceli şeyler lakin. Ucu fazlasıyla açık. Kimisine göre kadının yüzünün görünmesi, ayak bileğinin görünmesi bile çok ahlaksızca, çok azdırıcı, kimisine göre gayet normal, hiç bir cinsel arzu doğurmuyor.
Siteyi bilmiyorum, lakin eğer 18 yaş altı için engelleme gibi bir özellik varsa ki olduğundan bahsetmişler. O zaman o yöntem daha doğru olurdu diye düşünüyorum. Çünkü yetişkinlerin ahlakının nasıl bozulacağına karar vermeye başlarsak hem o yetişkinleri salak yerine koymuş oluruz, hem de göreceli olan bir şeyde kafamıza göre hüküm vermiş oluruz. Yani o zaman filmlerin hepside yasaklanabilir, netflix zaten komple yasaklanır. Twitter yasaklanabilir. Hatta google bile yasaklanabilir. Sonuçta cinsel bir arama yapınca sonuç çıkıyor. Görseller çıkıyor. Bunu gördü diye insanın ahlakı bozuluyorsa, zaten o insan tam olamamış olabilir. Ha çocuklar için tabi olabildiğince dikkatli kısıtlamalar gelmeli. Yoksa dediğiniz gibi ebeveyn olarak sürekli takip edemeyiz. |
Katılıyorum, öncelikle bu siteyi bilmem ve girmişliğim de yoktur. İçerisindeki kullanıcı içerikleri yüzünden çocuklar için engellendiyse bunun için zaten operatörlerin çocuklu aileler için güvenli modları var. O mod üzerinden engellenmeli. Sansürsüz profildeyken yetişkin insanların internette hangi sitelere erişebileceğine karışmak Kuzey kore, Çin, İran tarzı baskıcı bir zihniyet ürünü. Maksat çocuklar ise, çocuklara yönelik koruyucu önlemler olmalı, yetişkinlere ise her site açık olmalı. |
O zaman kitabın etiketi +18 olur. Buna kolayca erişilmesi derken internet başlı başına böyle bir yer zaten.
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Sitenin içeriğinden bağımsız, yasaklayarak ne çözülebilmiş ki bu zamana kadar bu da çözülsün? |
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Devletin görevi değil mi ? Devlet vatandaşın : - mal güvenliğini sağlayacak - can güvenliğini sağlayacak - gelecek güvenliğini sağlayacak - düşünce güvenliğini sağlayacak - emniyetini sağlayacak - okuma, gezme, yurt edinme v.s. gibi özgürlüğü sağlayacak - huzurunu sağlayacak - bunların yanında ahlakını ve düşünce yapısını bozan şeyleri de engelleyecek. Yani kısaca bu DEVLETİN GÖREVİDİR. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanahmet -- 17 Temmuz 2024; 19:37:58 > |
Katılıyorum, öncelikle bu siteyi bilmem ve girmişliğim de yoktur. İçerisindeki kullanıcı içerikleri yüzünden çocuklar için engellendiyse bunun için zaten operatörlerin çocuklu aileler için güvenli modları var. O mod üzerinden engellenmeli. Sansürsüz profildeyken yetişkin insanların internette hangi sitelere erişebileceğine karışmak Kuzey kore, Çin, İran tarzı baskıcı bir zihniyet ürünü. Maksat çocuklar ise, çocuklara yönelik koruyucu önlemler olmalı, yetişkinlere ise her site açık olmalı. |
|
Matbaa'nın 250 sene geç geldiği bir topluma wikipedia,wattpad gibi kaynaklar fazla açıkçası.Ülke iyice fahrenheit 451'e bağladı. |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |