Şimdi Ara

Wattpad, Türkiye’de erişime engellendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aylık 90 milyondan fazla kullanıcısı bulunan sosyal okuma ve yazma platformu Wattpad, Ankara 10. Sulh Ceza Hakimliği'nin aldığı karar kapsamına erişime engellendi. Erişim engeli nedeniyle Wattpad’e Türkiye’den erişim sağlanamıyor. Bununla birlikte erişim engelinin neden getirildiği konusunda da henüz bir açıklama bulunmamakta.

Wattpad erişime engellendi

Wattpad, Türkiye’de erişime engellendi
    Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu’na ait web sitesine göre Wattpad, 12 Temmuz tarihli karar kapsamında erişime engellendi. BTK’nın sitesinde ise şu açıklamaya yer veriliyor; “wattpad.com, 12/07/2024 tarihli ve 2024/6507 D.İş sayılı Ankara 10. Sulh Ceza Hâkimliği kararıyla erişime engellenmiştir.

Wattpad nedir?

Wattpad, kullanıcıların kendi orijinal yazılı içeriklerini yayınlamak veya diğer yazılı içerikleri okumak için kullanılan bir sosyal okuma ve yazma platformudur. Aylık 90 milyondan fazla kullanıcısı olan platformda, 2023 Temmuz itibariyle aylık 97 milyar dakikadan fazla orijinal hikaye okunuyor.

İnternet sitesinden, mobil siteden ve istemci uygulamalarından (örn, Android İçin Wattpad, iOS İçin Wattpad) ulaşılabilen platform, Allen Lau ve Ivan Yuen tarafından 2006 yılında kurulmuştu. Wattpad, geçtiğimiz yıllarda telif hakkı sorunlarıyla da gündeme gelmişti.

Kaynak:https://ifade.org.tr/engelliweb/wattpad-erisime-engellendi/
    Kaynak:https://internet.btk.gov.tr/sitesorgu/

• Müstehcen hikayelerin sempatik karakterlerle 'çocuk'lara anlatıldığı iğrenç bir platforma dönüştü tamamen. Daha geçenlerde 14 yaşındaki bir kız çocuğu'nun wattpad'de tanıştığı 35 yaşındaki adamla cinsel içerikli konuşmaları haber olmuştu ve daha nice nice olaylar.. Maalesef istismara açık bir platform ve hiçbir şekilde düzenleme ve içerik kontrol yoluna gitmediler.. Bence yerinde bir karar
    Mesele oysa (ki makul) mahkeme internet sağlayıcısının güvenli internet hizmetine ekletsin bu tür muzır neşriyatı. İsteyen kullanır isteyen kullanmaz ondan sonra. Kardeşim millete ahlak bekçiliği yapmak devletin işi değil, bunu bir türlü anlatamadık. Beni deli ediyor ya, ne idüğü belirsiz hakimin birinden mi öğreneceğim ben ahlakı? İnsanların karısına kızına saldıran p*leri ertesi gün salan da aynı adamlar...
    Ahlak ve düşünce yapısı biraz fazla göreceli şeyler lakin. Ucu fazlasıyla açık. Kimisine göre kadının yüzünün görünmesi, ayak bileğinin görünmesi bile çok ahlaksızca, çok azdırıcı, kimisine göre gayet normal, hiç bir cinsel arzu doğurmuyor.

Siteyi bilmiyorum, lakin eğer 18 yaş altı için engelleme gibi bir özellik varsa ki olduğundan bahsetmişler. O zaman o yöntem daha doğru olurdu diye düşünüyorum. Çünkü yetişkinlerin ahlakının nasıl bozulacağına karar vermeye başlarsak hem o yetişkinleri salak yerine koymuş oluruz, hem de göreceli olan bir şeyde kafamıza göre hüküm vermiş oluruz. Yani o zaman filmlerin hepside yasaklanabilir, netflix zaten komple yasaklanır. Twitter yasaklanabilir. Hatta google bile yasaklanabilir. Sonuçta cinsel bir arama yapınca sonuç çıkıyor. Görseller çıkıyor. Bunu gördü diye insanın ahlakı bozuluyorsa, zaten o insan tam olamamış olabilir. Ha çocuklar için tabi olabildiğince dikkatli kısıtlamalar gelmeli. Yoksa dediğiniz gibi ebeveyn olarak sürekli takip edemeyiz.

Katılıyorum, öncelikle bu siteyi bilmem ve girmişliğim de yoktur. İçerisindeki kullanıcı içerikleri yüzünden çocuklar için engellendiyse bunun için zaten

operatörlerin çocuklu aileler için güvenli modları var. O mod üzerinden engellenmeli. Sansürsüz profildeyken yetişkin insanların internette hangi sitelere

erişebileceğine karışmak Kuzey kore, Çin, İran tarzı baskıcı bir zihniyet ürünü. Maksat çocuklar ise, çocuklara yönelik koruyucu önlemler olmalı, yetişkinlere ise her site açık olmalı.

• Ne okuyalım ona da karar versinler tam olsun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 10-15 yaş ergen kitlenin sapıkça yazdığı şeylerin okunması ve buna kolayca erişilmesi zaten doğru değildi. Geçen Wattpadde ünlü olan ve kitabı basıla bir kızın videosuna denk geldi. Hayranı ile kitap üzerine tartışıyorlar. Mevzu seks yazar 22 yaşında tartıştığı kız çocuğu 13

• Sitenin içeriğinden bağımsız, yasaklayarak ne çözülebilmiş ki bu zamana kadar bu da çözülsün?

• Müstehcen hikayelerin sempatik karakterlerle 'çocuk'lara anlatıldığı iğrenç bir platforma dönüştü tamamen. Daha geçenlerde 14 yaşındaki bir kız çocuğu'nun wattpad'de tanıştığı 35 yaşındaki adamla cinsel içerikli konuşmaları haber olmuştu ve daha nice nice olaylar.. Maalesef istismara açık bir platform ve hiçbir şekilde düzenleme ve içerik kontrol yoluna gitmediler.. Bence yerinde bir karar

• İnternet kapatılmalı Türkiye de. 13 yaşında kız çocukları giriyor 30 - 40 yaş insanların olduğu donanimhaber forumları instagram tiktok facebook telegram gibi yerlere. Komple yasaklanmalı ve telefonlar toplatılıp imha edilmeli.

• romedon kullanıcısına yanıt
    O zaman kitabın etiketi +18 olur. Buna kolayca erişilmesi derken internet başlı başına böyle bir yer zaten.

• Yerinde bir karar olmuş abuk sabuk ne varsa bu platformda atış serbest yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şıh Hazretleri kullanıcısına yanıt
    benim oğlan 9 yaşında, kızım 14 yaşında. henüz vpn bilmiyorlar. önlerinde bilgisayar tablet internet var ve ben ebeveyn olarak 24 saat gözetlemem gözetleyemem, polis gibi başında da durmam duramam.

Aziz Türk milletin çocuklarına faydası var. Bu fayda bile bize fazlasıyla yeter.

Eğer sen sapıkça fikir ve yazıları destekiyorsan o ayrı mesele.

• hanahmet H kullanıcısına yanıt
    Mesele oysa (ki makul) mahkeme internet sağlayıcısının güvenli internet hizmetine ekletsin bu tür muzır neşriyatı. İsteyen kullanır isteyen kullanmaz ondan sonra. Kardeşim millete ahlak bekçiliği yapmak devletin işi değil, bunu bir türlü anlatamadık. Beni deli ediyor ya, ne idüğü belirsiz hakimin birinden mi öğreneceğim ben ahlakı? İnsanların karısına kızına saldıran p*leri ertesi gün salan da aynı adamlar...

• Yorumlara bakılırsa yerinde bir karar olmuş.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Can Sungur artık Wattpad muhabbeti yapamayacak mı?

• Arkadaşlar bilip bilmeden yorum yazmayın. Watpad de feci içerikler var ve bu içerikelrie karşı kimse hiçbir önlem almıyor.

Erişim engeli in getirilmesi yerinde olmuş.

Geçen Twitter için de, 'temsilci olmadığı için Türkiye erişim engeli' gğndemdeydi. Temsilci atayınca da hala yayında. Temsilci atamak işte bu gibi durumlarda adım atılmaeını sağlıyor.

Uygulama nezdinde yaş doğrulaması ve yaşa göre içeriklerin tüketilmesi gerekir.

Diğer platformları da engellesinler, diyorlar. Arkadaşlar diğer sitelerde resmi olarak 18 yaşını doldurmayı hesap açamama var.

Watpad kapatılsın. İlerde önlem alırsa da geri açılsın

• Şıh Hazretleri kullanıcısına yanıt
    Hiçbir şey. Youtube'da neler neler paylaşılıyor, ona da engel koydursunlar o zaman. Yorum yapanların ki de bu zihniyet işte.

Herkes için interneti Kuzey Kore gibi erişime kapatmak tek çare

• mutercim kullanıcısına yanıt

Devletin görevi değil mi ?

Devlet vatandaşın :

- mal güvenliğini sağlayacak

- can güvenliğini sağlayacak

- gelecek güvenliğini sağlayacak

- düşünce güvenliğini sağlayacak

- emniyetini sağlayacak

- okuma, gezme, yurt edinme v.s. gibi özgürlüğü sağlayacak

- huzurunu sağlayacak

- bunların yanında ahlakını ve düşünce yapısını bozan şeyleri de engelleyecek.

Yani kısaca bu DEVLETİN GÖREVİDİR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanahmet -- 17 Temmuz 2024; 19:37:58 >
  • mutercim kullanıcısına yanıt

Katılıyorum, öncelikle bu siteyi bilmem ve girmişliğim de yoktur. İçerisindeki kullanıcı içerikleri yüzünden çocuklar için engellendiyse bunun için zaten

operatörlerin çocuklu aileler için güvenli modları var. O mod üzerinden engellenmeli. Sansürsüz profildeyken yetişkin insanların internette hangi sitelere

erişebileceğine karışmak Kuzey kore, Çin, İran tarzı baskıcı bir zihniyet ürünü. Maksat çocuklar ise, çocuklara yönelik koruyucu önlemler olmalı, yetişkinlere ise her site açık olmalı.

Ahlak ve düşünce yapısı biraz fazla göreceli şeyler lakin. Ucu fazlasıyla açık. Kimisine göre kadının yüzünün görünmesi, ayak bileğinin görünmesi bile çok ahlaksızca, çok azdırıcı, kimisine göre gayet normal, hiç bir cinsel arzu doğurmuyor.

Siteyi bilmiyorum, lakin eğer 18 yaş altı için engelleme gibi bir özellik varsa ki olduğundan bahsetmişler. O zaman o yöntem daha doğru olurdu diye düşünüyorum. Çünkü yetişkinlerin ahlakının nasıl bozulacağına karar vermeye başlarsak hem o yetişkinleri salak yerine koymuş oluruz, hem de göreceli olan bir şeyde kafamıza göre hüküm vermiş oluruz. Yani o zaman filmlerin hepside yasaklanabilir, netflix zaten komple yasaklanır. Twitter yasaklanabilir. Hatta google bile yasaklanabilir. Sonuçta cinsel bir arama yapınca sonuç çıkıyor. Görseller çıkıyor. Bunu gördü diye insanın ahlakı bozuluyorsa, zaten o insan tam olamamış olabilir. Ha çocuklar için tabi olabildiğince dikkatli kısıtlamalar gelmeli. Yoksa dediğiniz gibi ebeveyn olarak sürekli takip edemeyiz.

Dilersen sokakta ahlak polisleri de olsun, nasıl fikir? Bahsettiğin gibi "ahlaklı" yaşamak için devletin el atması lazımsa, kendi iradenle olamıyorsan zaten ahlaklı olduğunu çok zannetmiyorum. Çocuklar içinse bu terbiyeyi ailesi verir, bu kadar basit. En azından demokrasi olan ülkelerde bu böyle işler.

• Matbaa'nın 250 sene geç geldiği bir topluma wikipedia,wattpad gibi kaynaklar fazla açıkçası.Ülke iyice fahrenheit 451'e bağladı.

ahlak ve düşünce dedin bitirdin. kime göre neye göre ahlak? müslümanlara göre mi, karadenizlilere göre mi yoksa istanbul’da doğmuş büyümüş birine göre mi?

wattpad’e girmek ahlaksızlık diyelim, çocuğunu da korumak istiyorsun. kimisine göre bacak da haram, kısa etek giymek haram. hatta geçenlerde bir adam vardı benim çocuğumu günaha sokuyorsun diyordu karşısındaki kadına. hadi bunu da yasaklayalım. bir sonraki aşamada erkekleri sokakta çevirir neden sakalın yok senin derler.

yasaklamak çözüm değildir. bilinçlendireceksin, eğiteceksin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.