Şimdi Ara

Wauchos.CV Virüsü Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar pc'e bir trojen bulaştı.Tam adı şöyle; " Win32/TrojanDownloader.Wauchos.CV Truva Atı " .Nod32 yüklü sistemde.virüsü buluyor ama temizleyemiyor.envai şey denendi.temizlemek için kullandığım programlar şunlar; malwarebytes,superantispyware,spyhunter,combofix,kaspersky... maalesef hiç bir sonuç alamadım bu programlardan.format atma yolunda hızla ilerliyorum.atmadan önce birde size danışayım dedim.bu arada bu virüsü sadece nod32 buluyor.kaspersky ve diğerleri ile tarattığımda böyle bir virüs uyarısı vermiyor.nette araştırdım;çok eski değil ama gittikçe yaygınlaşan ve temizlemesi zor bir trojenmiş.çözüm için herhangi bir anlatımada denk gelmedim.yardımcı olursanız sevinirim.sizin tavsiye edeceğiniz bir program veya yöntem varmı?

• Kullandığınız programlara ait Rescue CD'ler mevcut. Örneğin ESET'in var. Bu CD'yi oluşturuyorsunuz. Sonra format atar gibi sistemi bu CD ile başlatıyorsunuz. Karşınıza bir antivirüs ekranı geliyor buradan tarama yapabiliyorsunuz. Bir deneyin. Buyurun ESET için link: https://www.eset.com/int/support/sysrescue/#download
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scalh

Kullandığınız programlara ait Rescue CD'ler mevcut. Örneğin ESET'in var. Bu CD'yi oluşturuyorsunuz. Sonra format atar gibi sistemi bu CD ile başlatıyorsunuz. Karşınıza bir antivirüs ekranı geliyor buradan tarama yapabiliyorsunuz. Bir deneyin. Buyurun ESET için link: https://www.eset.com/int/support/sysrescue/#download

hocam öncelikle teşekkür ederim ilgin için.bu yöntemle ilgili birkaç sorum olacak.birincisi hazırladığımız bu cd ile format atmış falan olmayacağız değilmi.ikincisi bu cd yi hazırlarken virüsde cd içine bulaşmazmı peki.malum şuan sistem kirli.üçüncüsüde bu yöntemin normal antivirüs programlarıyla taratmaktan farkı ne? dahamı etkili?

• quote:

Orijinalden alıntı: buraksandal

quote:

Kullandığınız programlara ait Rescue CD'ler mevcut. Örneğin ESET'in var. Bu CD'yi oluşturuyorsunuz. Sonra format atar gibi sistemi bu CD ile başlatıyorsunuz. Karşınıza bir antivirüs ekranı geliyor buradan tarama yapabiliyorsunuz. Bir deneyin. Buyurun ESET için link: https://www.eset.com/int/support/sysrescue/#download

hocam öncelikle teşekkür ederim ilgin için.bu yöntemle ilgili birkaç sorum olacak.birincisi hazırladığımız bu cd ile format atmış falan olmayacağız değilmi.ikincisi bu cd yi hazırlarken virüsde cd içine bulaşmazmı peki.malum şuan sistem kirli.üçüncüsüde bu yöntemin normal antivirüs programlarıyla taratmaktan farkı ne? dahamı etkili?

HER ŞEYDEN ÖNCE UYARI: CD'Yİ HAZIRLADIKTAN SONRA VİRÜSLÜ BİLGİSAYARI KAPATMADAN CD'Yİ TAKMAYIN. EĞER WİNDOWS AÇIKKEN CD'Yİ TAKARSANIZ VİRÜS CD'YE BULAŞIR VE TEKRAR CD HAZIRLAMAK ZORUNDA KALIRSINIZ.

Bir faydam dokunduysa ben teşekkür ederim. Sorularınıza maddeler halinde cevap vermek istiyorum.

1-) Bu CD ile format atmayacaksınız merak etmeyin. Sadece format atar gibi sistemi bu CD üzerinden başlatacaksınız. Aynı ekran gelecek lakin sizi sonra bir anti-virüs programına yönlendirecek.

2-) Bu CD'yi hazırlarken CD'ye virüs bulaşabilir o yüzden başka bilgisayar üzerinde hazırlamalısınız. Herhangi bir internet cafe işinizi fazlasıyla görür. Veya başka temiz bir bilgisayardan da hazırlayabilirsiniz.

Ayrıca bir not düşmek istiyorum. Bu CD'yi hazırladığınızda aslında bir nevi kurulum gerektirmeyen bir Linux sistemi hazırlıyorsunuz. Malum virüs ise Windows için yazıldığından dolayı CD'ye bulaşamıyor. Güzel kısmı bu

3-) Evet normal anti-virüslerden daha etkili. Çünkü sistem çalışmadığından ve virüs etkin olmadığından virüsü silmenin önünde hiçbir engel olmayacaktır.

Birkaç detay vermek istiyorum. CD'yi hazırladınız ve bilgisayarı temizlemeye hazırsınız diyelim. Ancak bir internet bağlantısına ihtiyacınız var. CD başlatıldığında anti-virüsün güncellemeye ihtiyacı olacaktır. Bu opsiyonu göz önünde bulundurunuz.

Kolaylıklar dilerim.

Düzenleme: Yukarıdaki verdiğim linkte yer alan aracı indirin. Daha sonra çalıştırdığınızda ISO dosyasını kaydetmekten ziyade direkt olarak CD oluşturmanızı tavsiye ederim. Anti-virüsün etkili bir biçimde çalışabilmesi için gerekli ayarları yapacaktır program.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scalh -- 13 Temmuz 2017; 21:51:12 >

• quote:

quote:

quote:

HER ŞEYDEN ÖNCE UYARI: CD'Yİ HAZIRLADIKTAN SONRA VİRÜSLÜ BİLGİSAYARI KAPATMADAN CD'Yİ TAKMAYIN. EĞER WİNDOWS AÇIKKEN CD'Yİ TAKARSANIZ VİRÜS CD'YE BULAŞIR VE TEKRAR CD HAZIRLAMAK ZORUNDA KALIRSINIZ.

Bir faydam dokunduysa ben teşekkür ederim. Sorularınıza maddeler halinde cevap vermek istiyorum.

1-) Bu CD ile format atmayacaksınız merak etmeyin. Sadece format atar gibi sistemi bu CD üzerinden başlatacaksınız. Aynı ekran gelecek lakin sizi sonra bir anti-virüs programına yönlendirecek.

2-) Bu CD'yi hazırlarken CD'ye virüs bulaşabilir o yüzden başka bilgisayar üzerinde hazırlamalısınız. Herhangi bir internet cafe işinizi fazlasıyla görür. Veya başka temiz bir bilgisayardan da hazırlayabilirsiniz.

Ayrıca bir not düşmek istiyorum. Bu CD'yi hazırladığınızda aslında bir nevi kurulum gerektirmeyen bir Linux sistemi hazırlıyorsunuz. Malum virüs ise Windows için yazıldığından dolayı CD'ye bulaşamıyor. Güzel kısmı bu

3-) Evet normal anti-virüslerden daha etkili. Çünkü sistem çalışmadığından ve virüs etkin olmadığından virüsü silmenin önünde hiçbir engel olmayacaktır.

Birkaç detay vermek istiyorum. CD'yi hazırladınız ve bilgisayarı temizlemeye hazırsınız diyelim. Ancak bir internet bağlantısına ihtiyacınız var. CD başlatıldığında anti-virüsün güncellemeye ihtiyacı olacaktır. Bu opsiyonu göz önünde bulundurunuz.

Kolaylıklar dilerim.

Düzenleme: Yukarıdaki verdiğim linkte yer alan aracı indirin. Daha sonra çalıştırdığınızda ISO dosyasını kaydetmekten ziyade direkt olarak CD oluşturmanızı tavsiye ederim. Anti-virüsün etkili bir biçimde çalışabilmesi için gerekli ayarları yapacaktır program.

Teşekkür ederim dostum.Anlattığın şekilde bir deneyeyim.Sonuç alırsak bu dertten muzdarip arkadaşlarada bir faydamız dokunmuş olur.Selamlar..

• bu arada sormayı unuttum.cd yi çalıştırmadan önce sistemde nod32 antivirüs kurulu olması gerekiyormu.yoksa başka herhangi bir antivirüs programı olsada olurmu?
  • quote:

bu arada sormayı unuttum.cd yi çalıştırmadan önce sistemde nod32 antivirüs kurulu olması gerekiyormu.yoksa başka herhangi bir antivirüs programı olsada olurmu?

Sistemde anti-virüs kurulu olmasına gerek yok. Direkt olarak CD'den çalıştırabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.