Şimdi Ara

WD 1 TB Görüyor ama Okumuyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, WD marka bir harici hard diskim var. Daha önceleri çok rahat çalışıyordu. Sonra çalışmamaya başladı bende pardus sistem kurup denedim ve çalıştı. Bir gün diski kullanarak upload yaparken bir kaç saat sonra baktığımda diskin okunmadığını gördüm. Sonra windows kurudum tekrar ancak yine okumuyor. Usb yi takınca pc de ses var, hatta donanım profillerinde de görünüyor. "Donanımı güvenle kaldır" da sağ alt köşede görünüyor. Ama disk yönetiminde görünmüyor. Diskimi kullanamıyorum.. Lütfen yardım.. Sistemim Perfect Xp Xp3

• Başka bir bilgisayarda daha deneyiniz. Bakalım aynı sorunu yaşıyor musunuz?
  • denedim malesef olmuyor :(
  • şimdi de adaptörü takıp güç verdiğimde ışığının yanması gerekirken 2 dakika kadar çalıştıktan sonra ışık yanıyor..
  • bende de wd 160gb taşınabilir disk var. aynı sorunu bugün ben de yaşamaya başladım. sağ alltta "donanımı güvenle kaldır" kısmına gelip kaldırabiliyorum ama orda modeli filan yazmıyor. ki eskiden yazardı. sadece "WD" yazıyor. pc takılınca da altta usb aygıt bulundu filan yazılar çıkıyor. disk yönetiminde gözükmüyor ama aygıt yöneticisinde hem WD olarak hem de eskisi modeli filan gözüküyor. 2 taneymiş gibi yani. şimdiden çok teşekkür ederim.
  • yardım edebilecek kimse yok mu ?
  • selamlar aynı sorun bendede çıktı bugün.. WD 320GB var.. takıyorum aynı darkboy un yazdıkları gibi oluyor (2 tane gözükmesi dışında) cmd den deneyeceğim sonucu yazacağım biçimlendirmeye razıyım yeterki çalışsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • içinde ki diski söküp sata arabiriminden bağlayın bilgisayara.
    partition magic veya benzer bir programla biçimlendirim. windows görmese bile bu programlarla diski görme olasılığınız çok yüksek.
    sorun bu programla büyük ihtimalle çözülecektir..
  • disk 2.5 olduğu için dediğini yapamam. ama partition magic i deneyeceğim. artık silinmesine de razıyım. geri getirmesi uzun sürcek ama hiç yoktan iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avanoss

içinde ki diski söküp sata arabiriminden bağlayın bilgisayara.
    partition magic veya benzer bir programla biçimlendirim. windows görmese bile bu programlarla diski görme olasılığınız çok yüksek.
    sorun bu programla büyük ihtimalle çözülecektir..

çok sağol deniyorum
  • denedim ama olmadı, bu kezde bilinmeyen aygıt olarak görünüyor, disk okunmuyor.. teşekkür ederim yinede.. partition magic programı hard diskim takılı iken çalışmıyor "patition table is bad" uyarısı alıyorum.. hard diski çıkardığımda sorunsuz çalışıyor program..

acaba pardus un zararı mı oldu çünkü disk pardus sistemde bir kaç saat takılı kaldı, ondan sonra böyle oldu... 950 gb verim var içinde :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k@os -- 11 Eylül 2010; 20:25:19 >
  • ben yarın kargoya vericem servise yolluyorum.. çekemem bu çileyi.. ya yenisini versinler yada bedel iadesi isterim..
  • içinde bir çok fotoğrafım var, kaybetmek istemiyorum.. ne yapabilirim ? lütfen yardım edin..
  • donanım ekle kaldırdan yeni donanım olarak eklemek istiyorum ama zaten bağlı ve eklenmiş olrak görünüyor WD şeklinde, ancak ne disk yönetimi nede başka bir yerde görünmüyor, tahminim disk okumada sorun var..

Bu arada yaptığım işlemleri sayayım..

1 ) Başka bilgisayarda denedim..
    2 ) Diski söküp kasaya taktım..
    3 ) Başka işletim sistemiyle denedim..
    4 ) Partiton Magic le denedim disk usb den bağlı olunca program açılmıyor bile hata veriyor usb den diskimi çıkarınca program açılıyor..
    5 ) Hd Tuner diye bir program onunla denedim, 2 tane bad sektor gösterdi 113. mb da sanırım, ayrıca 1 tb olan diskimi 2.468 tb olarak gösterdi..
    6 ) HDD Regenerator ile denedim bot cd si oluşturdum ama disk usb den bağlı iken bilgisayar hiç okumuyor kilitleniyor, açılmıyor..
    7 ) Disk bios ta görünmüyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k@os -- 16 Eylül 2010; 17:24:19 >
  • @k@os

Yapılacak herşeyi yapmışsınız. Maalesef yapacak birşey yok. Belli ki diskte donanımsal bir arıza var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

@k@os

Yapılacak herşeyi yapmışsınız. Maalesef yapacak birşey yok. Belli ki diskte donanımsal bir arıza var..

katılıyorum
  • diskin muhtemelen fiziksel hasarlı konuma gelmiş.o yüzden bad sektörlerde takılıp kalıyor olabilir.1-2 şey söylenebilir.

datalarını easy recovery ile uzun ve yorucu bir uğraşla belki kurtarabilirsin.ben zamanında seagate te şöyle yapmıştım.
    hd pc açılmasını engelliyorsa çıkarıp güvenli modda aç.hd bağla.donanım ara bulsun.easy recovery çalıştır.eğer görürse sağlam diskine dataları kurtar.1-2 günü gözden çıkar..

WD hiç sevmem.1 tane home edition aldım.esata pcyi kitledi.ancak usbden çalıştı.sonra sitesinde bios çıkarttıklarını gördüm.
    güncelledim ondan sonra esata kitlenmeden 30mb/sn lerde anca çalıştı.WD bence çok uyumsuz.asla almam artık.
  • 5 gunlük tatilimin ardından eve geldiğimde bende WD harici HDD yukarıdaki sorunla karşılaştım.PC de 'donanımı kaldır' bölümünde görünüyor fakat içeriğini okumuyor. Bu konuda yukarıdaki uygulamalardan bir sonuc alan oldumu ? ben ne yapmalıyımç..
    pofff iş aldık başımıza ya.. ..
  • bu sorunun çözümü ile ilgili lütfen birbirimizi bilgilendirilelim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.