arkadaslar "WESTERN DIGITAL Passport 160 GB 2.5" USB 2.0 HDD" var bende diskin 130 gb i cok onemli seylerle dolu ama gecen gun bilgisayara taktığımda usb aygıtı tanınmadı seklinde bir uyarı cıktı ve hd yi tanımadı bunu xp yuklu 8 farklı bilgisayarda denedim yine aynı sey oldu bilgisi olan arkadasların yardımcı olmasını umuyorum ilgilenecek arkadaslara şimdiden teşekkürler
Farklı bir USB kablosuyla denediniz mi? Kabloda sorun olmasın..
Donanım ekleden tanıtmayı denediniz mi?
Umarım bilgilerinizden vazgeçmek zorunda kalmazsınız. Işığı yanmıosa kabloda sorun olabilir.
iki üç farklı kablo kullandım tanıtmak için driver lasım ama ole bişi hiç yayınlanmamıs isiği yanıo ve hd dönüo
hemen cevap vereyim geçmiş olsun kardeşim kafa çakması olmuş ve tüm bilgilerin gitti aynısı benim başıma tam 3 kez geldi bende wd nin 120 gb vardı. benden sana tavsiye bu taşınabilir hddler ço hassas yerden 5 cm yukarı kaldırıp yere bıraktığında kafa çakması olabiliyor ve içindeki veriler giriyor .servise yollarsan sana yenisini yollarlar. benim hdd 6 ay içinde 3 kez servise gitti ve en sonunda ürünü geri iadesini yapıp paramı geri aldım.logosoft türkiye genel distribitörü.BURADAN TAŞINABİLİR HDD ALACAKLARA SESLENEYİM ÇOK HASSAS Bİ CİHAZ kesinlikle tavsiye etmiyorum çünkü içine önemli verileri güvenerek depoluyorsunuz ama elinizden düştüğünde veya ufak bi darbede hepsi gidiyor. ben bir tane dvd rw aldım ve 100 tane boş dvd aldım ortalama 400gb saklama alanı eder hemde hdd den daha ucuz ve daha güvenli.kardeşim hemen servie yolla yenisini al bencce
quote:
Orjinalden alıntı: A/Z/R/A/İ/L
hemen cevap vereyim geçmiş olsun kardeşim kafa çakması olmuş ve tüm bilgilerin gitti aynısı benim başıma tam 3 kez geldi bende wd nin 120 gb vardı. benden sana tavsiye bu taşınabilir hddler ço hassas yerden 5 cm yukarı kaldırıp yere bıraktığında kafa çakması olabiliyor ve içindeki veriler giriyor .servise yollarsan sana yenisini yollarlar. benim hdd 6 ay içinde 3 kez servise gitti ve en sonunda ürünü geri iadesini yapıp paramı geri aldım.logosoft türkiye genel distribitörü.BURADAN TAŞINABİLİR HDD ALACAKLARA SESLENEYİM ÇOK HASSAS Bİ CİHAZ kesinlikle tavsiye etmiyorum çünkü içine önemli verileri güvenerek depoluyorsunuz ama elinizden düştüğünde veya ufak bi darbede hepsi gidiyor. ben bir tane dvd rw aldım ve 100 tane boş dvd aldım ortalama 400gb saklama alanı eder hemde hdd den daha ucuz ve daha güvenli.kardeşim hemen servie yolla yenisini al bencce
böyle körü körüne bilgi vermek ne kadar doğru bilemiyorum. hdd si bozulan da var, ama 3 kere masadan yere düştü hala çalışıyor diyen de var. bir kalemde bu cihazları karalamak bence doğru birşey değil. bu işler biraz şans, biraz cihazın kalitesi ve biraz da kullanıcı hataları ile doğru orantılı. çok güvendiğiniz dvd'leri de silindirik plastik kutuda 5 sene saklayın. özellikle en altta kalan cd ve/veya dvd ler bozuluyor. bu şekilde bozulan onlarca cd ve dvd'm var. yapılması gereken önemli dosyaları birden fazla yere kopyalamaktır...
körü körüne bi bilgi deil kendi başıma geldi ve geçen yıla kadar çekilen tüm fotolarım gitti birkaç yere kopyalamakta yetmiyor yedeği vardı flash diskte ama oda virüs bulaşması sonucu kullanılmaz hale geldi hem bi kaç yere kopyalamak için 3*4 tane 160 gb veya daha fazla hdd almak ne kadar mantıklı ?? en sağlamı öneml veriler için dvd
Bendede bu cihazın aynısı var...Eziyetin alasını yaşadı bende şaşırdım hala takır takır...hatta almadan biçok kişide alma fln demişti...Çok memnunum.
Bu arada zaten sadece kendi kablosuyla çalışıyor.bunu aklınızın bir köşesinde bulundurun...nedenini bilmiorum.özellikle farklı kablolardan deneyince aynı söylediğin gibi oluyor.cihazın ışığı yanıyor disk dönüyor ama bilgisayar tanımıyor.
Benimde başıma bir olay geldi ama çok farklı. Videolarım ve resimlerim bilgisarın d: sürücüsündeydi. Norton ghost 12 yi ilk defa kullanmak isterken d: yi kullanamaz hale getirdim ve bütün dosyalarımı kaybettim. Yıllar öncesindede hdd bir gün çalışmamaya başladı. Bir bilgisayarcıya götürdüm ama sadece hdd yi kurtarabileceğini söylemişti. Bir çözüm olarak ben önemli dosyalarımı internet üzerinden bir mail adresime filan yedeklemeyi düşünüyorum. Ama ilerde bir sorun yaşayabilirmiyim merak konusu. Sizcede etkili bir çözüm olabilirmi?. Ve ne tür bir depolama yolu kullanabiliriz.
ya inanamıyorum şimdi benm hd nin içindeki hersey gitti mi? kurtarmanın bir yolu yok mu? eğer yoksa mahvoldum demektir herseyim onun içindeydi
hiç yere düşürme, hırpalama tarzı şeler oldumu hdd de. şiddet uyguladın mı yoksa kendi kendine birden mi oldu bu gayet sakin bi şekilde kullanır gibi???
quote:
Orjinalden alıntı: talha24
ya inanamıyorum şimdi benm hd nin içindeki hersey gitti mi? kurtarmanın bir yolu yok mu? eğer yoksa mahvoldum demektir herseyim onun içindeydi
baska bir harici kutusuna takıp kullanabilirsin ...bende var istersen hallederiz bize gelirsen uskudar istanbuldayım
evet harici kutuyu değiştirip dene hatta usbden değilde adaptorle besleyebilecegin bir harici kutu bulabilirsen belki verilerini kurtarma ihtimalin olabilir.bu 2.5" hddlerdeki arızaların yarıya yakını usb gücünün yetmemesinden kaynaklanıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: ali coşkun
baska bir harici kutusuna takıp kullanabilirsin ...bende var istersen hallederiz bize gelirsen uskudar istanbuldayım
cok gecmis olsun, benimde WD 120 lik vardi, birara bozuldu sandim, cunku tanimadi bilgisayarlar. fakat kardesim linux kullaniyor, onda taktik ve calisti, o gunden beri de calisiyor normal PClerde de. bu dijital arac-gerecler biraz sans isi bence. DVDye yazdirmak guzel ama saklamak icin tercih ediyorum ben, kullandigim dosyalar icin degil. cunku uzerinde degisiklik yapamadiginiz gibi dosyanin, yazdirirken de bazi dosya isimlerini yazmayabiliyor, yaziyor okumayabiliyor.
herseyin avantaji oldugu kadar dezavantaji da var. HDDteki verilerin kurtarilmasi mumkun, onun icin programlar var, ancak tamirci yaparsa cok para alabiliyor, fiyatini tam bilmiyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme