Şimdi Ara

wd-40 ve açılırken, kapanırken cam gıcırtısı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
12.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sol ön cam yukarı kalkarken yada indirirken camın plastik aksama sürtmesi gibi gıcırtı ses yapıyor.
    Camı aşağı indirdiğimde otomatik cam fitili göremedim. Bu wd-40 ı tam olarak nereye sıkıyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Camı Gıcırtısı Nasıl Giderilir: WD-40'ın Rolü

Araba camlarının açılırken veya kapanırken gıcırdaması, yaygın ancak rahatsız edici bir sorundur. Bu gıcırtıyı gidermek için WD-40 çok etkili bir çözüm olabilir.

WD-40'ın İşleyiş Mekanizması

WD-40, camın çerçevesine ve diğer hareketli parçalara uygulandığında sürtünmeyi azaltan bir yağlayıcı görevi görür. Bu yağlama, camın daha sorunsuz bir şekilde hareket etmesini sağlar ve gıcırtıların ortadan kalkmasına yardımcı olur.

Uygulama Adımları

WD-40'ı araba camı gıcırtısını gidermek için şu adımları izlemelisin:

• Camı sonuna kadar kapat ve aç.
    • WD-40'ı camın çerçevesine ve diğer hareketli parçalara püskürt.
    • Camı birkaç kez açıp kapatarak WD-40'ın yayılmasını sağla.
    • Fazla WD-40'ı temiz bir bezle sil.

Diğer Hususlar

Daha ciddi durumlarda, cam gıcırtısının nedeni camın hizasız olması veya başka mekanik sorunlar olabilir. Bu gibi durumlarda, profesyonel bir tamirciye danışmak gereklidir.

Sık Sorulan Sorular

• Araba camı açılırken ses yapıyor, ne yapmalıyım? WD-40'ı camın çerçevesine ve diğer hareketli parçalara püskürtmeyi deneyebilirsin.
    • Araba camı kapatırken ses yapıyor, nedeni nedir? Gıcırtının nedeni camın çerçevesine sürtünmesi olabilir. WD-40 ile yağlama sorunu çözebilir.
    • WD-40 cam gıcırtısını önler mi? WD-40, camın sorunsuz bir şekilde hareket etmesini sağlayarak gıcırtıları önlemeye yardımcı olur. Düzenli uygulama, gıcırtıların tekrar oluşmasını engeller.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_dark_boy

Sol ön cam yukarı kalkarken yada indirirken camın plastik aksama sürtmesi gibi gıcırtı ses yapıyor.
    Camı aşağı indirdiğimde otomatik cam fitili göremedim. Bu wd-40 ı tam olarak nereye sıkıyorsunuz.

http://www.hepsiburada.com/henkel-tereson-kaucuk-fitil-bakim-spreyi-300-ml-pm-otbkk503

Bundan kullanıcan abicim, direkt camların fitillerine sıkıcan. Pahalıymış diyip sanayiye gitme bu parayı bir kez sıkmak için isterler.

• Merhaba.

http://m.kliksa.com/Urun/motip-silikon-spreyi-400-ml-made-in-holland-040562/902065508?gclid=CNOCueeVq8gCFUL2cgodUF8MMA&gclsrc=aw.ds

Bunu soğuk motorda ses yapan kayışlara sıktım ve ses tamamen kesildi.

• Hocam wd40 yerine sıvı gress spreyler var onlardan öneririm ben. WD40 akar gider kir pas sökmek içindir o genelde, siz kapı döşemesini söktüyseniz eğer, cam kaldırma aparatının makasları vardır oradaki hareketli parçaya sıkın ve dişli gözüküyorsa ona da gress yağ sürebilirsiniz. Ben corollanınkini söktüğümde makaslı bir yapı vardı her araçta böyle mi bilmiyorum tabi :)

edit:
    Ben fitili düşünemedim kusura bakmayın direk camın haraketli parçalarından ses geliyordur diye bu öneriyi verdim. Bende çıtır çıtır metal sesi geliyordu da :)

Eğer fitil sorunuysa arkadaşların önerdiği gibi silikon sprey ile sorunu çözersiniz. Ben BERNER marka kullanmıştım ama kalıcılığı pek iyi değildi başka marka deneyeceğim artık. Ama kapı fitilleri falan pamuk gibi olmuştu, hatta pamukla silieceklere de sürmüştüm silecekler bile sessiz çalışmaya başlamıştı :)

Fakat... Cam fitillerine sıkarsanız camda iz bırakma olasılığı var bende öyle oldu. İz bırakmayan silikon sprey var mı acaba berner yağlı iz bırakıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 5 Ekim 2015; 14:01:31 >

• wd40 sıkma öyle bi toz tutuyorki,dene ve gör istersen küçük bi yere,1 hafta sonra yapış yapış toz oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkan3156

quote:

Orijinalden alıntı: the_dark_boy

Sol ön cam yukarı kalkarken yada indirirken camın plastik aksama sürtmesi gibi gıcırtı ses yapıyor.

http://www.hepsiburada.com/henkel-tereson-kaucuk-fitil-bakim-spreyi-300-ml-pm-otbkk503

Bundan kullanıcan abicim, direkt camların fitillerine sıkıcan. Pahalıymış diyip sanayiye gitme bu parayı bir kez sıkmak için isterler.

Teşekkürler bu kauçuk spreyini camı tam açtıktan sonra araya mı sıkayım?
    Elimde wd-40 ta var şuan, wd-40 ı arabacın nerelerinde kullanabilirim. Araç kapı menteşelerinde mi?

• Wd-40 kapı menteşelerinde kullanbilirsin, kilitlere sıkıp güzelce silersen daha iyi olur sıkıp bırakma çok toz yapar, sık sil, cam fitilleri silikon sprey yada elinde varsa torpido parlatıcı sürüp deniyebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.