HDD çalışmamaya başladı ve nedeninin düşme olduğunu düşünüyorum. Bazı yerlere bakarak kendim halletmeye çalıştım ama düzelmedi. Düştükten sonra içindeki diskin kaymış olabileceği yazıyordu bir yerde. Eğer öyleyse nereyi düzeltmeiyim?
Bu tür sorunlarda cihaz özel odalarda özel cihazlar ile açılarak işlem yapılmalıdır. Bu tür bir işlem yaptırmak için 0312 431 01 45 ankaraverikurtarma.com
bedircan
kullanıcısına yanıt
valla geçmiş olsun sen hdd'nin içini tam açmışsın... artık kapatsan bile çalışmama ihtimali yüksek; normalde hddler üretilirken "cleanroom" denilen tozdan vb. şeylerden %100 arındırılmış ortamlarda üretiliyor, sen gidip ev ortamında açmışsın aleti düzeltirim umudu ile...
Öncelikle geçmiş olsun. Yapılmaması gereken şeyi yapmışsın. Disk'in içerisinde oynar başlıklı kafası milimetrik ince ayarları vardır. Yere düşmesi halinde bu kafa disk'e deyebilir , çizebilir veya hiç okumayabilir. Bu yüzden diskiniz çalışmayacaktır.
geçmiş olsun hdd için pek fazla yapılacak bişe kalmamış gibi
Açıkçası umudu kestiğim için açtım aleti, içinde ahım şahım şeyler yok ve usb 2.0 olması da şu saatten sonra açmamdaki en büyük sebep, artık kısmet götürüp bi baktırıcam çalışırsa bahtıma :)