Şimdi Ara

WD hardiskimi hiçbir şekilde formatlayamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Western Digital marka 2.5 luk hardiskim dell laptobun içinde iken kendini şifreledi.. (dell marka laptop biosu ile birlikte şifrelendi biosu kırdım fakat hdd kaldı)

şimdi ben bu hardiskin içine bir şekilde ulaşabilirmiyim yada formatlayıp kullanabilirmiyim.

yaptığım denemeler;

usb üzerinden pc bağlayıp veri kurarma denedim, low level format atmayı denedim, WD kendi sitesindeki programlar ile erişmeyi denemi ama nafile.. bu konu hakınnda bilgisi olan arkadaş varmı?

• anlaşılan kimse böyle bir sorunla karşılaşmamış
  • Merabalar bu tür sorunla ilk defa karşılaşıyorum.Peki sen HDD yi usb ile bağladığında diğer pc wd diski görüyormu sağlam bir şekilde.Yoksa diskte mi gözükmüyor diğer pc de.Eğer disk gözüküyorsa Seagate in tüm Hdd ler için Seagate Tools programı kullanabilirsin ayrıc System Recovery programı var System Mechanic de bu işi görebilir.Dos tan veya başka yöntemlerle Hdd ye format da atılmıyorsa hdd sectör yada tracklarda muhakkak bir problem oluşmuş olmalı o yüzden tamir ettirmen hatalırını gidermeden formatda attırmaz .
    Birde Partition Magic programı ile hdd de zarar görmüş yerleri tamir ettirebilme ihtimalin olabilir.
    Hdd yi kurtrabilmek için muhtemel bir kaç yol daha vardır.Sen önce bir bunları dene olmazsa yine yardımcı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perfect expert -- 10 Haziran 2008; 15:19:36 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: perfect expert

Merabalar bu tür sorunla ilk defa karşılaşıyorum.Peki sen HDD yi usb ile bağladığında diğer pc wd diski görüyormu sağlam bir şekilde.Yoksa diskte mi gözükmüyor diğer pc de.Eğer disk gözüküyorsa Seagate in tüm Hdd ler için Seagate Tools programı kullanabilirsin ayrıc System Recovery programı var System Mechanic de bu işi görebilir.Dos tan veya başka yöntemlerle Hdd ye format da atılmıyorsa hdd sectör yada tracklarda muhakkak bir problem oluşmuş olmalı o yüzden tamir ettirmen hatalırını gidermeden formatda attırmaz .
    Birde Partition Magic programı ile hdd de zarar görmüş yerleri tamir ettirebilme ihtimalin olabilir.
    Hdd yi kurtrabilmek için muhtemel bir kaç yol daha vardır.Sen önce bir bunları dene olmazsa yine yardımcı olurum.

arkadaşım ilginden ötürü teşekkür ederim.. hdd usb üzerinde pc ye bağladığımda yönetim de disk içinde görüyorum fakat biçimlendirilmemiş olarak görüyor.. sebebi ise hdd üzerinde şifre olması.. ben bu hardiski dell laptoba taktığım anda ilk açılışta bu şifre ekranı karşıma geliyor.. umarım başına gelmez ama olurda senin dell marka laptobun bir gün beyaz bir ekranda master password isterse sende aynı durumda kalmış olursun.

ozaman sana anakart konusunda yardım edebilirim ama hardisk bendeki gibi patlak verecektir. sorun tamamen hdd dell şifrelemiş olmasından kaynaklı. bazı sitelerde bu tür hardisklerin şifresinin kırıldığını buldum fakat para karşılğı yapıyorlar.. oda hdd kendi parasını buluyor zaten

• zero fill seçenegini denesene
  • quote:

Orjinalden alıntı: barabum

zero fill seçenegini denesene

low level demek istiyorsan onuda denedim wipe tool ile birlikte denedim yok banamısın demiyor
  • http://www.xs4all.nl/~matrix/mpwlist.html bunu bi dene
    muhtemelen olmaz ama
    google dan download ZEROFILL diye programı ara indir bunu dene
  • arkadaşım ben söylemiş olduğun programı bulamadım.. bir kaç farklı siteye baktım fakat olumlu bir sonuç çıkmadı.. varsa bildiğn bir link çok iyi olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.