Şimdi Ara

WD Harici Harddisk Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yenile bir Western Digital Passport 120 gb. usb Hard Disk aldım. Bilgisayar çalışıyorken diski taktığımda sistem cihazı direk sabit disk olarak görüyor, ve böylece diski sorunsuz kullanıyorum..

Ancak disk usb portuna takılıyken bilgisayarı açıp kapattığımda sistem diski görmüyor... Çıkart-tak yaptıktan sonra cihazı kullanabiliyorum. Bu benim için büyük problem. Çünkü sql server'ı bu disk üzerine düzenli yedek almak üzere programladım. Eğer bu sorunu çözemezsem bilgisayarı açıp her seferinde başını bekleyip, ondan sonra da cihazı sök-tak yapmam gerekiyor ki bilgisayar diski görsün...

Bu sorun bios ayarlarında filan mı gizli?
    Ya da windows'tan mı bir şeyleri değiştirmem gerekiyor?

Acil yardımlarınızı bekliyorum....

• Merhaba;

Aynı model ve aynı boyuttaki diski kullanıyorum bahsettiğin gibi bir problemle şu ana dek kullandığım sistemlerde raslamadım, acaba başka PC'lerde de aynı mı davranıyor diye kontrol etmelisin. Donanım özelliklerinden Performans için en iyi duruma getir seçeneğini belki işe yarayabilir. Diğer yandan bu HDD aslen USB'lerden oldukça güç çeken bir model(çünkü harici olarak güç adaptörü yok biliyorsun) Bende de özellikle bilgisayarın özellikle ön USB portlarınn HDD'yi sağlıklı besleyemediğini görmüştüm, senin sorununda benzer olabilir bu yüzden Arka USB'ler arasında denemeeler yapmanı tavsiye ederim. Bunun dışında aklıma bios'da USB Legacy ayarları geliyor ancak onlarla bir ilgisi var mı hiçbir fikrim yok.
  • Elimde Seagate 400GB USB 2.0/FireWire 400 HARİCİ HARDDİSK var. Hem MAC hem PC de çalıştığından FAT32 formatlıdır. Soruna gelince daha yüzlerce GB yer olmasına rağmen 4 GB dan büyük dosyaları almıyor. "yeterli alan yok" uyarısı veriyor. Bunun nedeni nedir? 4GB dan büyük dosya kaydedemeyecek miyim? Yardımlarınız için teşekkürler.
  • Barose FAT32 dosya sistem 3.5 GB civarı ve üzerindeki dosya boyutlarını desteklemiyor. Bu yüzden bu boyutlardaki tek dosyayı HDD'nizde saklayamazsınız. NTFS dosya sistemi ancak bu büyüklükteki tekil dosyaları saklayabilir, ancak sizin durumunuzda Mac sistemde de kullanılıyor olması NTFS konusunda sıkıntı olabilir.Bu durumda hem PC'de hem'de MAC'de çalışabilen ve dosyaları parçalara ayırıp saklayan yazılımlar (bazı durumlarda HDD üreticisi de sağlayabilir bunu) kullanarak çözüm üretebilirsiniz.
  • Cihazı arka usb portlarından birine taktım, şimdilik problem yok..
    Teşekkür ederim.
  • PohPohPerisi verdiğiniz bilgiler için teşekkürederim. NTFS yapıp deniycem.
    Nick muhteşem, bir ömür unutulmaz.
    Esenlikler Dilerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WD HDD Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    ssd disk sorunu?
    13 yıl önce açıldı
    Harici harddisk kopyalama sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.