Şimdi Ara

WD TV HD MEDIA PLAYER İKİNCİ NESİL **WD HDTV LIVE DEĞİL** (WDBABG0000NBK-EESN ) (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.639
Cevap
7
Favori
166.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    imzamdaki sistemi kullanıyorum. upscalling felan var.
    dün akşam elimdeki 480p filmlerden birini o şekilde yaptım ancak bazı filmin bazı karanlık geçiş yerlerinde gölgelenmeler oluyordu.
    bu akşam 1080 p deniyecem bakalım nolcak.
    tabi her 1080 p aynı değildir sanırım. avi formatında benimd dediklerim vede 3-4 gb boyutunda
  • işin açıkçası ben de merak ediyorum her 1080 p'nin aynı kalitede olup olmadığını...bin tane versiyon var internette kimi 2 - 3 gb kim 8 - 9 hatta isolar 15-20 gb. Göz ne kadarını seçebiliyor bilen biri bizi aydınlatırsa ben de memnun olurum....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZaBaLuBa

ben de 2. nesil aldım ilk gün her şeyi güzel oynatıyordu ama 2. usbyı cıkarıp taktıgımda "Takılan USB cihazı taranıyor" diyip kalıyor (menulerde dolasıyorum) bu esnada usb'nın ısıgı da yanmıyor? ne yapmam gerek.

sanırım bu cihaz 2 usb yi aynı anda desteklemiyor. live versiyonu destekliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukymk

teşekkürler hocam
    dün akşam elimdeki 480p filmlerden birini o şekilde yaptım ancak bazı filmin bazı karanlık geçiş yerlerinde gölgelenmeler oluyordu.
    tabi her 1080 p aynı değildir sanırım. avi formatında benimd dediklerim vede 3-4 gb boyutunda

480p filmin orjinalinde karanlık yerlerde sorun olmadığı halde dönüştürme işlemi sonucunda var ise
    ya kullandığınız program iyi değil ya da dönüştürme işlemini hızlı yapmasını istemişsiniz programdan.

quote:

Orijinalden alıntı: cozturk 6161

işin açıkçası ben de merak ediyorum her 1080 p'nin aynı kalitede olup olmadığını...bin tane versiyon var internette kimi 2 - 3 gb kim 8 - 9 hatta isolar 15-20 gb. Göz ne kadarını seçebiliyor bilen biri bizi aydınlatırsa ben de memnun olurum....

Kaç gb olduğu hiç önemli değil şahsen ben kaç tane 30 gb film indirdim ama ne 4gb ne de 8 gb arasında fark yok.
    30 gb lik filmlerin zaten yarı dil seçeneklerin hafızası. Diğer dilleri çıkarsan tek türkçe kalsa nerden baksan 10 gb film düşücek.
    Neden hepsi farklı çünkü herkes farklı rip uygulamasında bulunuyor.
    İndirdiğin filmin çözünürlüğü önemli bitrate oranıda önemli ama en önemlisi yapılan ripleme işlemi.
    Ben film indirirken lcd tv de izlediğim için ilk kriterim görüntü en-boy oranı: 16:9 = 1.78 olmalı bu oran 16:9 formatındaki ekrana tam oturur ve alttan ve üstten siyah bant olmaz.
    Bu 1.78 oranı azalır ise ekrana oturan görüntü sd yanına yaklaşır ve geçebilir.
    Eğer oran 1.78'den büyük olur ise alttan ve üstten geçen siyah bant iyice büyür.

Dicem şu hangi oran tv'de izliceksen o oranda indirirsen görüntü ekrana tam oturur. Diğeride indiriceğin filmin ekran görüntülerine bakarak indir. Çözünürlük ya da bitrate değerleri kafanı karıştırmasın rip dandik ise görüntü zaten dandiktir bunu anca filmin ekran görüntülerinden anlarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: evren1

quote:

Orijinalden alıntı: ZaBaLuBa

ben de 2. nesil aldım ilk gün her şeyi güzel oynatıyordu ama 2. usbyı cıkarıp taktıgımda "Takılan USB cihazı taranıyor" diyip kalıyor (menulerde dolasıyorum) bu esnada usb'nın ısıgı da yanmıyor? ne yapmam gerek.

sanırım bu cihaz 2 usb yi aynı anda desteklemiyor. live versiyonu destekliyor.

Yanlış bilgi kalmasın... Cihaz 2 usb diski aynı anda tanıyıp çalıştırabiliyor, hatta dosyaları bu 2 harddisk arasında taşıyabiliyor. Ben dosya kopyalaması yaparken wd yi kullanıyorum, bilgisayarı gece boyunca açık bırakmam gerekmiyor..
  • quote:

teşekkürler hocam

evet aynı filmi laptoptada izledim aynı görüntüler mevcuttu.
    çevirmekten kaynaklanan birşey değilmiş.

ilginize teşekkürler
  • Ben de sizlere benzer bir problem yaşamaktayım. bazen player ı oynatınca tv ye sinyal girmiyor. player ın arkasındaki giristen HDMI kablosunu söküp takınca düzeliyor. Ben de oynatmamaya çalışıyorum, hata kablodaysa ama bilemem. çok nazik bi alet olduğu için fazla üstelemiyorum. neticede hemen çözülen bir sorun.

quote:

Orijinalden alıntı: FOREVERFORYOU

quote:

Orijinalden alıntı: Walky1

Merhabalar,

Bir konuyu danışmak istiyorum. Geçen haftaya kadar 1. jenerasyonunu kullandığım bu media playerın (DTS decode ettiği için) bu hafta 2. jenerasyonunu aldım. Lakin film seyrederken bir kaç dakikada bir görüntü, 1-2 saniyeliğine gidiyor sonra tekrar geri geliyor. Televizyondaki ekran sanki cihaz kapatılmış yada hdmi kablosu çıkarılmış gibi boş/mavi bir ekrana dönüşüyor sonra tekrar geri geliyor. Firmware problemi olduğunu düşünerek, en güncel versiyonu yükledim. Sonra HDMI kablosunun yönlerini değiştridim daha sonra media playerın setup'dan ekran ayarlarını otomatikten manuele getirerek denemeler yaptım ama sorunu çözemedim. Bir tek HDMI kablosunun yerini değiştirmek sorunu biraz azalttı gibi görünüyor. İlk önce problemin HDMI kablosunda olduğunu düşündüm ama 1. jenerasyon playerda bu sorunu hiç yaşamadığım için media playerın kendisinde bir problem olabileceğini düşünüyorum. Yeni bir HDMI kablosu almadan yada cihazla ilgili garanti başvurusu yapmadan önce forumdaki arkadaşlara danışmak istedim...

İyi günler

Bende de daha önce problemsiz kullandığım hdmi kablosu wd tv ye takınca çalışmadı. Kabloyu baya kurcaladıktan sonra görüntüyü almaya başladım. Şimdi kabloyu kesinlikle yerinden oynatmıyorum. Bence sen önce başka bir hdmi kablosu ile yada komponent bağlantı kablosu ile dene. Eğer sonuç alamazsan garantiye gönder.

• Bende philips 5990 dvd player da var,onda izlediğim filmi wd de izleyince bariz bir görüntü kalitesi farkı olduğunu gördüm.WD player da daha mat ve cansız bir görüntü var.Şimdi mümkün olduğu kadar phlps'den film seyretmeye çalışıyorum.Hem görüntü kalitesi daha iyi hemde kumandası daha avantajlı.
  • @pikalos

Biraz elma armut olayı olmuş. WD HDTV isminden de anlaşılacağı gibi HD film belgesel vs izlemek için yapılmış bir cihaz.
  • yani burada şunu söyleyebilirmiyiz.
    wd hd player dvd leri veya dvix leri. 1080p ye veya 720p ye upscallng yapmıyormu. hdmi li bir dvd player veya bendeki ev sinema sistemi gibi ????????????
  • quote:

yani burada şunu söyleyebilirmiyiz.
    wd hd player dvd leri veya dvix leri. 1080p ye veya 720p ye upscallng yapmıyormu. hdmi li bir dvd player veya bendeki ev sinema sistemi gibi ????????????

Bende 1080 p upscale özelliği olan bir dvd player da var, wd 2. nesil de. Bu aletlerin kullanım amacı farklı onu söyleyeyim. Divx film, dizi vb. şeyleri dvd playerda izliyorum, zaten wd'den çok daha güzel bir görüntü veriyor. Ama sırf üstünde yazıyor diye dvd veya divxleri 1080p'ye upscale etmiyor. Ancak wd 1080 p, 720 p gerçek hd filmleri çok çok başarılı bir şekilde tvye aktarabiliyor. WD'yi divx veya dvd isolar için alacaksanız kesinlikle almayın, çok daha ucuz ve fonksiyonel çözümler var. Ama ben hd filmler izleyeceğim derseniz ödeyeceğiniz her kuruşu hak edecektir.

• evet elimde normal dvixlerde var hd filmlerde var.
    önceden lg dvd playerim vardı. 1080p upscalling yapıyordu bir problemi yoktu. imzamda görürsünüz satılık şu an.
    tamamen zevk amaçlı ev sinema sistemi aldım.
    bu sistemlerinde şöyle bir özelliği var 2 gb ve üzeri filmleri açmıyor. çözünürlük olarakda 546p mı 456 p civarında bir çözünürlük varya onun üzerindeki dosyaları çalıştırmıyor. firmware i varmı yokmu bilmiyorum.
    hd filmleri laptoptan izleyebilirim ama kolaylık olsun diye wd almayı planlıyordum ancak hala kararsızım

saygılar
  • Arkadaşlar 720p dizi indiriyorum yaklaşık 1.2gb sorun yok.Ama bazı filmlerde yine 720p ripli 4gb filan alet gösteririken kasılma yapıyor takılma oluyor filan.Kapayıp açıyorum bazen düzeliyor bazen yine yapıyoır.Harici hdd smartdisk media player takılı.NTFS olarak formatlı acaba hdd'den mi?Yani 4gb altı dosyaları sorunsuz açarken 1-1.5gb lık 720p leri sorunsjuz açarken 4gb ve üerinde zaman zaman sorun yapması acaba hdd mi?diye düşündüm ve sizlerinde fikrini sorayım dedim
  • Arkadaşlar gen2 için güncelleme linklerini verebilirmisiniz rica etsem,birde zip dosya şeklinde hdd ye yüklesek açıp güncellemeyi yaparmı? teşekkürler.
  • Arkadaşlar ben de bu akşam gen2 aldım bir tane. Elimdeki en problemli film olan "Transformers.2007.HD-DVDRip.1080p.DTS.2DVD.x264-CHD" filmi hiç takılmadan oynattı. Çok hızlı bir cihaz. Yalnız kafama bir şey takıldı. Altyazı boyutunu ve yerini ayarlayabiliyor muyuz? Menülerde göremedim gibi. Üzerinde 1.01.70 fw yüklü. Acaba yeni sürüm yükleyince bu ayarı yapma imkanı olacak mı?

Ekleme: Soruma cevap beklerken bu konuyu tamamen okudum ve cevabımı aldım. Sanırım fw beklemek zorundayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbarian -- 6 Şubat 2010; 0:58:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoFeaR1984
    Arkadaşlar 720p dizi indiriyorum yaklaşık 1.2gb sorun yok.Ama bazı filmlerde yine 720p ripli 4gb filan alet gösteririken kasılma yapıyor takılma oluyor filan.Kapayıp açıyorum bazen düzeliyor bazen yine yapıyoır.Harici hdd smartdisk media player takılı.NTFS olarak formatlı acaba hdd'den mi?Yani 4gb altı dosyaları sorunsuz açarken 1-1.5gb lık 720p leri sorunsjuz açarken 4gb ve üerinde zaman zaman sorun yapması acaba hdd mi?diye düşündüm ve sizlerinde fikrini sorayım dedim

elimdeki en yüksek boyutu ve bitrate i olan 20 ve 38 gb lık 1080p dts konserleri sorunsuz oynatıyor,hdd ile alakalı bir sıkıntı var sanırım sende
    farklı bir hdd ile takılma yapan ripleri denersen sorunun hdd den mi rip den mi kaynaklandığını anlayabilirsin
    quote:

Orijinalden alıntı: tigerson
    Arkadaşlar gen2 için güncelleme linklerini verebilirmisiniz rica etsem,birde zip dosya şeklinde hdd ye yüklesek açıp güncellemeyi yaparmı? teşekkürler.

http://www.wdc.com/wdproducts/updates/?family=wdfwdtv_hd
    sağ taraftaki download now a tıklayıp zipli olarak indirebilirsin
    inen rar dosyasını usb belleğe aç, kapalı durumdayken player a tak ve çalıştır
    açılışta soruyor zaten update istermisin diye

bu arada bende bir soru sorayım
    görüntü çözünürlüğünü ne seçiyorsunuz
    1080p panel lcd tv kullanıyorum, otomatikte seçili şu an

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jAccuse -- 6 Şubat 2010; 2:59:02 >

• HDD yapıyormuş tara ve hataları düzelt dedim.Sorun ortadan kalktı ama cihaz neden hata verdi anlamadım.Aleti kapamadan usb den çıkarmıyorum.Kopyala yapıştırla içine atıyorum.Hataları bul ve düzelt olayı pek kısa sürmedi çünkü
    Bende de otomatik seçili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoFeaR1984 -- 6 Şubat 2010; 8:37:33 >
  • Ben geçen hafta WD HDTV LIVE aldım

Ürün çok ufak ben ilk açtığımda çok şaşırdım.Bu arada hepsiburada çok güzel bir indirim yapmış fakat ben geç kaldım tabii kalmasamda almazdım çünkü 255tlye cihazı sıfır ve garantili olarak aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KalemKolik -- 7 Şubat 2010; 2:08:44 >
  • Sanırım benim gibi birçok bekleyen vardır.

WD gen2 için custom firmware.

lilibabes's OSD mods for Gen2!

Denedim çalışıyor..

Bu custom fw i 1.01.77 official fw üzerine kurabilirsiniz

http://www.rapid_share.ru/1363173 Buradan indirebilirsiniz. Ortadaki _ olmayacak.

Görüntüler.. (kendim çektim fotoğrafları)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charnel -- 9 Şubat 2010; 12:10:29 >

• teşekkürler ama link çalışmıyor kontrol edersen sevinirim
    birde arka alan resmini ve ekran korucuyu nasıl değiştirilebileceğini biliyorsan paylaşabilirmisin
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.